FlixBus: bustickets voor busreizen in Europa

FlixBus biedt interstedelijke busreizen in Europa aan

FlixBus is een van de belangrijkste aanbieders voor busreizen over een lange afstand in Europa. Opmerkelijk is dat het bedrijf zelf geen enkele bus bezit, maar samenwerkt met kleine en middelgrote busbedrijven in Europa. Alle partners waarmee FlixBus samenwerkt moeten voldoen aan de hoogste comfort-, kwaliteits- en veiligheidsnormen. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Tegelijkertijd streeft het er ook naar om klanten de beste prijs aan te bieden. Tickets van FlixBus zijn online bij Omio beschikbaar.

Faciliteiten aan boord van een FlixBus

Aan boord van de langeafstandsbus bevindt zich gratis wifi, ruime zitplaatsen met comfortabele stoelen die individueel instelbaar zijn, stopcontacten, toilet en eten en drinken zijn beschikbaar gedurende de reis. Per persoon is het toegestaan 2 ruimbagage stuks mee te nemen tot een totaal limiet van 30 kg en een stuk handbagage tot 7 kg. Kinderzitjes zijn beschikbaar op aanvraag. Klantwaardering is zeer belangrijk voor FlixBus. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken tijdens de reis.

Reis milieubewust met FlixBus

FlixBus hecht waarde aan milieubewust reizen en aan een lage CO2-uitstoot. Statistisch is aangetoond dat de bus de minst milieubelastende manier is om te reizen over lange afstanden.

Onstaansgeschiedenis van FlixBus

Het bedrijf FlixBus is een Europese intercitybusdienst ontstaan uit een fusie in januari 2015 uit Duitslands' twee grootste busmaatschappijen: MeinFernbus en het gelijknamige FlixBus. De fusie is te danken aan de liberalisering van de intercitybusmarkt die van start ging in Duitsland in 2013, waarna Frankrijk volgde doordat in augustus 2015 de wet van Macron werd ingediend. Inmiddels is de jonge start-up in 15 landen, voornamelijk in West-Europa, actief.

Goedkope bustickets

Bustickets zijn in vergelijking met andere transportmiddelen relatief goedkoop. De prijzen kunnen veranderen en zijn afhankelijk van de datum van de boeking en lopende promoties. De tickets worden na de boeking per e-mail toegestuurd, welke men dient uit te drukken of op de smartphone moet kunnen weergeven in de bus tijdens vertrek. Kortingen zijn beschikbaar voor kinderen tot 15 jaar, en voor mensen met een beperking. Speciale aanbiedingen voor groepen van 3 of meer zijn beschikbaar op aanvraag.

7 veelgestelde vragen van reizigers over FlixBus

1. Hoeveel bagage is er toegestaan?

 • Per ticket mag je meenemen: Één stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) 2 stuks ruimbagage (max. 67 x 50 x 27 cm, max. 30 kg gecombineerd)
 • Extra bagage: Het is mogelijk om een derde stuk bagage mee te nemen. Deze bagage moet binnen de bagage-afmetingen passen. Elk stuk extra bagage kost € 5 en moet tijdens je boeking aangemeld worden, uiterlijk 48 uur voor vertrek.
 • Bijzondere bagage: Bij de meeste bussen is het mogelijk om een fiets van standaard formaat, zonder grote accessoires zoals kinderzitje, mee te nemen (max. 25 kg). De fiets kan tijdens je boeking bijgeboekt worden tegen een extra prijs van €9.
 • Rolstoelen mogen gratis mee.

2. Welke betaalmogelijkheden zijn er?

 • Online-boeking: automatische incasso, creditcardbetaling (VISA of MasterCard), PayPal, DirectEbanking en iDeal.
 • Bij de buschauffeur: contant. Je krijgt een ontvangstbewijs. Let op: bij de buschauffeur kun je alleen tickets kopen voor het normale tarief. Speciale tarieven en kortingen zijn alleen online of bij onze verkooppunten/reisbureaus verkrijgbaar. Het is momenteel niet mogelijk om aan boord met pin te betalen.
 • Bij verkooppunten/reisbureaus: alle betaalmethoden van het verkooppunt, waaronder met contant geld.

3. Is het mogelijk om een ticket zelf te wijzigen, te ruilen of te annuleren?

 • Ja, op de website onder "Boeking wijzigen/annuleren" of bij de verschillende verkooppunten/reisbureaus kun je de volgende wijzigingen tot 15 minuten voor vertrek doorvoeren.
 • De naam van de reiziger kan gratis worden gewijzigd, mits het ticket op dat moment dezelfde prijs heeft als op het moment van aanschaf.
 • Het ticket kan gratis geannuleerd worden. Er wordt in plaats van een terugbetaling een tegoedbon uitgegeven, welke een jaar geldig is.
 • Wanneer er omgeboekt moet worden moet men controleren of de gewenste nieuwe verbinding beschikbaar is. De huidige reis dient hierna geannuleerd te worden in ruil voor een tegoedbon. Boek hierna uw nieuwe reis met de verstrekte tegoedbon. Eventueel moet er, indien er verschil is, een restbedrag worden bijbetaald.

4. Is het mogelijk een zitplaats te reserveren?

 • Het is niet mogelijk een zitplaats te reserveren. Er wordt aangeraden om 15 minuten voor vertrek bij de bus te zijn. Men kan dan zelf een plek uitzoeken.

5. Is de bus geschikt voor mensen met een beperking?

 • Mensen met een ernstige handicap reizen op vertoon van een gehandicaptenpas of passagiers met beperkte mobiliteit of vertoon van een relevante specialistische medische verklaring, met korting op het tarief. Daarnaast reist de begeleider en een hulphond gratis bij nationale reizen als de noodzaak hiervoor is opgenomen in de verklaring van de gehandicapte persoon. Passagiers met een handicap en hun begeleiders krijgen voorrang bij de zitplaatskeuze.

6. Is het mogelijk om dieren aan boord mee te nemen?

 • Dieren mogen niet mee in de bus, tenzij het om een geleidehond gaat.

7. Ik heb iets in de bus laten liggen. Wat kan ik doen?

 • Indien u iets bent vergeten of hebt verloren in de bus, kunt u op de website het formulier voor verloren voorwerpen invullen of contact opnemen met de klantenservice van FlixBus.
Flixbus

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende bustickets boeken bij Flixbus.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 02 februari

Wenen
FlixbusBudapest, Népliget autóbusz-pályaudvarWenenTijdsduur: 2u 55vanaf 16
Budapest, Népliget autóbusz-pályaudvar
FlixbusWenenBudapest, Népliget autóbusz-pályaudvarTijdsduur: 3u 10vanaf 12
Brugge
FlixbusBruxelles, Gare du NordBruggeTijdsduur: 1u 20vanaf 8
Amsterdam, Arena
FlixbusBrusselAmsterdam, ArenaTijdsduur: 2u 25vanaf 8
Paris, Quai de Bercy
FlixbusLondenParis, Quai de BercyTijdsduur: 8u 20vanaf 40
Bruxelles, Gare du Midi
FlixbusParijsBruxelles, Gare du MidiTijdsduur: 3u 55vanaf 20
Paris, Quai de Bercy
FlixbusBruxelles, Gare du MidiParis, Quai de BercyTijdsduur: 3u 50vanaf 10
Bruxelles, Gare du Nord
FlixbusAmsterdamBruxelles, Gare du NordTijdsduur: 2u 45vanaf 10
Amsterdam, Arena
FlixbusParis, Quai de BercyAmsterdam, ArenaTijdsduur: 7u 15vanaf 50
Hamburg
FlixbusBerlijnHamburgTijdsduur: 3u 15vanaf 13

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal