Ouibus: tickets voor busreizen in Europa

Ouibus biedt bussen over een lange afstand aan in West-Europa

Ouibus is een in 2012 opgerichte Franse busmaatschappij voor busreizen over een lange afstand. De meeste internationale bussen van deze maatschappij reizen tussen Parijs en grote steden in West-Europa. En het biedt als onderdeel van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF een goedkoper alternatief voor internationale treinreizen vanuit Frankrijk. E-tickets voor bussen van Ouibus zijn direct online bij Omio beschikbaar en zijn te vinden via de bovenstaande zoekfunctie.

Vanaf Nederland is het mogelijk om met Ouibus een busreis van Amsterdam Sloterdijk naar Parijs te maken. Onderweg stopt deze bus op luchthaven Schiphol, in Antwerpen en in Lille. Als je eenmaal in Parijs bent aangekomen, kun je vanuit daar verder reizen naar Londen, Milaan, Turijn, Lyon, Nice, Genua, Brussel, Barcelona, Keulen, Luxemburg, Lissabon en Bern.

Ouibus is in totaal 10 Europese landen actief. Het maakt internationale busreizen mogelijk tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Nederland, Zwitserland, Portugal, Luxemburg en Duitsland.

Welke tickets van Ouibus zijn er beschikbaar?

De prijs van Ouibus-tickets is afhankelijk van de gewenste route, de boekingsdatum en beschikbare aanbiedingen. Als je eenmaal een busreis hebt geboekt, is het niet nodig om met een geprint ticket te komen. Je kunt namelijk ook een e-ticket laten zien. Daarnaast is het ook nodig om een geldig identificatiemiddel te tonen. Ouibus raadt aan om ten minste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Wil je iets veranderen op het ticket? Dit zijn je mogelijkheden nadat je een ticket hebt geboekt:

  • Wil je een naam op het ticket wijzigen? Dat kan tot 30 minuten voor vertrek tegen een tarief van 10 euro.
  • Wil je de tijden op het ticket wijzigen? Dat kan tot 30 minuten voor vertrek. Op de website en de Ouibus-app is wijzigen gratis, maar op het station of via de telefoon kost dit 10 euro. Houd ook rekening met kosten die ontstaan door het prijsverschil tussen het oude en nieuwe ticket. Als het nieuwe ticket goedkoper is, ontvang je het prijsverschil als voucher.
  • Wil je het ticket annuleren? Dat is mogelijk. In dat geval ontvang je de waarde van het ticket als voucher.

Welke voorzieningen kun je aan boord van een bus van Ouibus verwachten?

Ouibus staat bekend om het aanbieden van ruimte en comfort in alle bussen. Daarnaast kun je het volgende aan boord verwachten:

  • 84 cm beenruimte.
  • Verstelbare stoelen, voetensteun en leesondersteuning.
  • Verstelbare voetensteun.
  • Eigen airconditioning en belichting.

Heb je vanwege een beperking hulp nodig bij het boarden? Neem dan 36 uur voor de busreis contact op met Ouibus. Bij het instappen is er een speciale ingang aanwezig.

Hoeveel bagage mag je mee?

Tijdens een busreis mag je twee stuks ruimbagage en twee stuks handbagage meenemen. Dit geldt alleen niet voor busreizen van Parijs naar Londen of Lille, want dan mag je slechts één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen. Dit zijn de maximale afmetingen:

  • Maximale afmetingen handbagage: 40 x 30 x 15 cm.
  • Maximale afmetingen ruimbagage voorzien van naam, adres en telefoonnummer: l x b x h < 200 cm.

Wil je een fiets meenemen? Neem dan een ingeklapte vouwfiets mee.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal