Tickets voor treinen van Eurostar

Eurostar: hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Londen

Eurostar is de naam voor zowel het bedrijf als de hogesnelheidstreinen die al meer dan 20 jaar treinreizen tussen Parijs, Brussel en Londen mogelijk maakt. Ook zet het inmiddels treinen in vanaf Amsterdam richting Londen die ook langs Rotterdam en Brussel gaan. Onderweg ga je door de Kanaaltunnel die Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk met de trein verbindt. Treintickets voor onder andere deze Eurostar zijn online direct beschikbaar op Omio.

Goedkope internationale treinreizen met Eurostar

Op welke stations komt de Eurostar langs?

In 1994 begon Eurostar met hun persoonsvervoer tussen London Waterloo, Paris Gare du Nord en Brussel-Zuid. Een tweede station in Engeland, Ashford International, werd toegevoegd in 1996, en de aankomstplaats in Londen werd London St Pancras International Station in plaats van London Waterloo in 2007. Andere stations waar de Eurostar stopt zijn onder andere Ebbsfleet International, Calais-Fréhtun, Lille-Europe en Marne-la-Vallée voor Disneyland Paris. Vanuit Amsterdam Centraal kan men ook de Eurostar naar Londen nemen.

Wat kun je aan boord van de Eurostar verwachten?

Eurostar blijft een comfortabele optie voor reizen binnen Europa met snellere reistijden, meer toegestane bagage en meer beenruimte in vergelijking met het vliegtuig. Eten en drinken kunnen gekocht worden door de Standard-passagiers in een van de twee barrijtuigen aan boord, en de Standard Premier- en Business Premier-passagiers kunnen ervoor kiezen maaltijden opgediend te krijgen aan boord. Alle Eurostar-passagiers moeten aan de grens gecontroleerd worden en een kleine beveiligingscontrole ondergaan die vergelijkbaar is met de controle op kleine luchthavens. Reizigers wordt bovendien gevraagd minstens 30 minuten op voorhand in te checken. Dit aantal is 10 minuten voor Business Premier-passagiers.

Wat voor tickets, tarieven en diensten zijn er beschikbaar voor de Eurostar?

Eurostar heeft drie soorten tickets: Standard, Standard Premier en Business Premier. Alle tickets laten passagiers twee stuks bagage zonder gewichtslimiet meenemen, en geven ook de mogelijkheid een stoel te reserveren zonder extra kosten. Voor de beste Eurostar deals biedt de Standard-klasse de goedkoopste treintickets. Standard Premier biedt ruimere zitplaatsen, stopcontacten en maaltijden. Eerste klasse bij Eurostar wordt Business Premier genoemd. Passagiers die in Business Premier reizen kunnen een express check-in verwachten, maaltijden die aan boord opgediend worden, toegang tot de lounges en comfortabele zitplaatsen. Wanneer men op de bestemming aankomt, maakt Eurostar het verder reizen gemakkelijk door de passagiers de mogelijkheid te bieden treintickets van andere spoorwegmaatschappijen toe te voegen aan hun traject.

Wat is de geschiedenis van Eurostar?

De geschiedenis van Eurostar begon bij de plannen een tunnel te graven onder het Kanaal in 1986. Het project werd voltooid in 1993, en Eurostar startte haar service in 1994. Eurotunnel beheert en onderhoudt de tunnel, die bestaat uit twee hogesnelheidslijnen en een diensttunnel ertussenin. De Kanaaltunnel is de langste onderzeese treinverbinding, en met het upgraden van de sporen naar High Speed 1, bieden de treinen nu snelle reizen aan tussen Engeland, Frankrijk en België. Eurostar was oorspronkelijk eigendom van de nationale spoorwegmaatschappijen van de UK, Frankrijk en België, maar eind 2014 werd aangekondigd dat de regering van het Verenigd Koninkrijk van plan is haar aandeel te verkopen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal