NMBS: treintickets voor treinen in België

wo 18 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Treinstaking in België op 10 en 11 juli

Op 10 en 11 juli is er een treinstaking in België. Spoorwegmaatschappij NMBS heeft op deze data een alternatieve dienstregeling vanwege een tekort aan personeel. Sommige IC-treinen vertrekken zoals gepland, maar S- en L-treinen rijden alleen tijdens het spitsuur. Daarnaast zijn treinreizen langs de kust en P-treinen in beperkt gebruik.

Heb je bij Omio een ticket geboekt voor reizen in België op routes van NMBS (SNCB)? Dan zijn ze zonder extra kosten geldig voor treinen op dezelfde route met uitzondering van Thalys en Eurostar.

Heb je een ticket voor Thalys geboekt? Dan gaat de reis mogelijk niet door. Passagiers van de geannuleerde treinen mogen gratis hun ticket wijzigen (zolang de voorraad strekt) of een volledige restitutie krijgen. Heb je een ticket voor Eurostar geboekt? Dan gaat de reis hoogstwaarschijnlijk niet door. Neem in dat geval op met onze klantenservice voor ondersteuning.

Gebruik de bovenstaande zoekfunctie van plaats A naar plaats B om een alternatief voor je reis te vinden.

NMBS is de enige die binnenlandse treinen in België aanbiedt

NMBS (SNCB) is de enige spoorwegmaatschappij die binnenlandse treinen in België aanbiedt. Daarnaast vervoert de in 1926 opgerichte Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen reizigers naar buurlanden met internationale treinen. Zo is het mogelijk om vanuit België naar Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk te reizen.

Dit zijn de verschillende treinen van NMBS in België:

  • InterCity-treinen: treinen die tussen steden rijden met een gemiddelde snelheid van 71,2 km/u.
  • IR-treinen: regionale treinen met een gemiddelde snelheid van 58,1 km/u.
  • L-treinen: treinen die tussen kleine plaatsen reizen met een gemiddelde snelheid van 48,4 km/u.
  • S-treinen: treinen die rijden in en rond Brussel met een gemiddelde snelheid van 48,4 km/u.
  • Piekuurtreinen: treinen die alleen tijdens verwachte drukke evenementen worden ingezet met een gemiddelde snelheid van 55 km/u.

Welke tickets van NMBS zijn er beschikbaar?

Treintickets van NMBS zijn online direct bij Omio te verkrijgen. Ze maken zowel binnenlandse als internationale treinreizen mogelijk. Ze zijn te boeken in het Non Flex Tarief in de tweede of de eerste klas.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.