Renfe: treintickets voor treinen in Spanje

Renfe maakt treinreizen mogelijk in voornamelijk Spanje

Renfe biedt treinen aan voor reizigers in Spanje. Sinds de oprichting in 1941 zet de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje voornamelijk binnenlandse treinen in. Maar inmiddels werkt het samen met de Franse treinvervoerder SNCF om ook internationale treinreizen met de hogesnelheidstrein AVE van en naar Frankrijk te verzorgen. Dankzij deze samenwerking zijn de Spaanse steden Madrid en Barcelona met de Franse steden Toulouse, Montpellier, Marseille, Lyon en Parijs met elkaar verbonden. Wil je met Renfe reizen? Dan is het goed om te weten dat treintickets van Renfe online beschikbaar zijn bij Omio. Deze treinen horen bij de treinvloot van Renfe:

  • Hogesnelheidstreinen voor lange afstanden: AVE (tot 310 km/u), Alvia (tot 250 km/u), AVE city (tot 250 km/u), Avant (tot 250 km/u) en Euromed (tot 220 km/u).
  • Langeafstandstreinen: Altaria (tot 200 km/u), Talgo (variabel) en Trenhotel (tot 250 km/u).
  • Regionale treinen: Renfe Automotor (tot 160 km/u).
  • Stadstreinen: Civia (tot 120 km/u).

Veelgestelde vragen

1. Wanneer moet je op het station zijn?

Renfe-treinen sluiten de deuren meestal 2 minuten voor het vertrek. Daarom is het aan te raden om minstens 15 tot 20 minuten op het station aanwezig te zijn.

2. Hoe boek je tickets van Renfe?

Bij Omio zijn e-tickets van Renfe direct online beschikbaar. Je vind ze door de bovenstaande zoekfunctie te gebruiken. Deze e-tickets hoef je niet voor de treinreis te printen, maar kun je op je smartphone laten zien.

3. Kun je treintickets van Renfe wijzigen of annuleren?

Op Omio geboekte Renfe- en AVE-tickets behouden de voorwaarden van Renfe. Het is mogelijk om deze tickets te veranderen via onze klantenservice. Dit is tot 15 minuten voor het vertrek van een trein mogelijk.

4. Wat is er mogelijk voor reizigers met een functiebeperking?

Renfe biedt de gratis dienstverlening Atendo aan voor hulp voor reizigers met een functiebeperking. Een medewerker helpt ze ter plekke op het station en bij de treinreis.

5. Hoeveel bagage mag je meenemen?

In een Renfe-trein mag je 3 stukken bagage meenemen die samen maximaal 25 kilo wegen. Het grootste stuk bagage mag maximaal 85 x 55 x 35 cm groot zijn. Reis je met de AVE of een Renfe-langeafstandstrein? Dan mag je ook ingeklapte babywagens, stoelen, vouwfietsen en instrumenten meenemen met een maximale grootte van 120 x 38 x 30 cm.

6. Mag je een huisdier meenemen?

Ja, elke reiziger mag maximaal één huisdier van maximaal 10 kilo meenemen in een box van maximaal 60 x 35 x 35 cm.

Renfe

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende treintickets boeken bij Renfe.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag, oktober 06

Toledo
RenfeMadrid-Puerta de AtochaToledoDuration: 0u 32vanaf 14
Segovia Guiomar
RenfeMadrid ChamartínSegovia GuiomarDuration: 0u 27vanaf 14
Valencia San Isidre
RenfeMadrid Atocha CercaniasValencia San IsidreDuration: 8u 44vanaf 28
Córdoba Central
RenfeSevilla-Santa JustaCórdoba CentralDuration: 0u 45vanaf 22

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal