SNCF: treintickets voor treinen in Frankrijk

SNCF biedt treinen aan in voornamelijk Frankrijk

SNCF maakt treinreizen mogelijk in voornamelijk Frankrijk. Deze spoorwegmaatschappij is opgericht in 1938 en is onder volledig beheer van de Franse staat. Het is niet alleen in Frankrijk actief, maar ook internationaal in landen als Nederland (Amsterdam), Duitsland (Keulen), België (Brussel), het Verenigd Koninkrijk (Londen), Zwitserland (Bern), Italië (Milaan) en Spanje (Barcelona).

SNCF biedt tickets voor de internationale hogesnelheidstreinen Eurostar, Thalys en de ICE aan. Daarnaast zijn ook de volgende treinsoorten beschikbaar:

  • TGV (Train à Grande Vitesse): Hogesnelheidstreinen die een snelheid van 320 km/u behalen. Op gewone spoorlijnen ligt de snelheid van deze treinen op 220 km/u.
  • Intercités: Klassieke treinen die interregionaal reizen met een snelheid van maximaal 200 km/u.
  • TER (Transport express régional): Regionale treinen die met 160 km/u door het Franse landschap rijden.

Welke tickets van SNCF zijn er beschikbaar?

Tickets van SNCF zijn direct online bij Omio te verkrijgen. Het is mogelijk om ze voor zowel binnenlandse reizen als internationale reizen te vergelijken en te boeken. Er zijn verschillende tarieven beschikbaar afhankelijk van het treinsoort. Daarnaast zijn er treinen die goedkope zitplaatsen in de tweede klas aanbieden. In sommige treinen zijn er ook zitplaatsen in de eerste klas te reserveren. Als je vaak met SNCF reist, dan loont het om een kortingskaart aan te schaffen. Hiermee krijg je 25% of 30% korting op tickets van elke treinreis.

Hoe plan je met de treinplanner een treinreis van SNCF?

Omio’s treinplanner is te gebruiken om niet alleen de reisdata te plannen, maar ook de route voor een treinreis van SNCF uit te zoeken. Als hierop meerdere treinsoorten zoals de TGV, Intercités of TER reizen, dan is het mogelijk om de snelste reis te kiezen. Ook zijn er verschillende opties beschikbaar zoals een rechtstreekse treinrit of een treinreis met één of meerdere overstappen. Bekijk hier de dienstregeling voor 5 populaire treinreizen van SNCF:

Route Duur Overstap Vanaf
1. SNCF Parijs - Nice 5u45 Direct € 55
2. SNCF Parijs - Toulouse 4u20 Direct € 15
3. SNCF Parijs - Lourdes 4u40 Direct € 25
4. SNCF Nice - Parijs 5u40 Direct € 47
5. SNCF Rijsel - Parijs 1u00 Direct € 22

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal