[menuItemContent][menuItemRightSideContent]
Valuta

Geschiedenis van Aer Lingus

Aer Lingus ontstond op 15 april 1936, haar eerste vlucht vond enkele maanden later plaats. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht door de Ierse regering met als belangrijkste doel het aanbieden van vluchten tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De eerste vlucht verliet het vliegveld Dublin Baldonnel en landde op Bristol Whitchurch en werd gevlogen met een zes-persoonsvliegtuig. Tijdens de jaren 40 en 50 werden er steeds meer vluchten aan het aanbod toegevoegd, waaronder verbindingen met Parijs, Rome, Brussel en Amsterdam via Manchester. Aerlínte Éireann werd opgericht in 1947 en bood de eerste trans-Atlantische vluchten aan van Shannon naar New York. In 1960 veranderde de naam van Aerlínte Éireann naar Aer Lingus – Irish International Airlines. Vliegtuigen van Aer Lingus kan men herkennen aan hun logo in de vorm van een klaver op de staart van het toestel. Hun vloot bestaat uit 47 vliegtuigen van Airbus en ze vervoeren per jaar ongeveer 10,6 miljoen passagiers.

Aer Lingus luchthavens en bestemmingen

Als de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland, heeft Aer Lingus haar hoofdzetel op de luchthaven van Dublin. Ze bieden bovendien ook vele vluchten aan vanuit luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, waaronder London Gatwick, London City, London Heathrow, London Stansted, Belfast, Liverpool John Lennon, Manchester, Birminghamm, Bristol en Glasgow. In Europa zijn ze actief op ongeveer 50 Europese luchthavens zoals Amsterdam Schiphol, Frankfurt, München, Sofia, Athene en Zurich Airport. Buiten Europa worden er ook intercontinentale vluchten voorzien naar onder andere Kuala Lumpur, Singapore, San Fransisco, New York en Chicago.
Aer Lingus heeft verschillende partnermaatschappijen om een optimale verbindingen met de VS, de UK en Canada te garanderen, zoals Jetblue Airways, Stobart Air en United Airlines. De maatschappij kiest er bovendien voor om op de centrale grote luchthavens te vliegen zodat passagiers hun bestemming zo snel en gemakkelijk mogelijk bereiken.

Aer Lingus services

Aer Lingus voorziet het Boutique Magazine op al haar vluchten en geeft reizigers de mogelijkheid luxeproducten aan te kopen. Er is ook het frequent flyer programma Gold Circle Club beschikbaar voor mensen die vaak vliegen. Deze club wordt onderverdeeld in drie categorieën: de Gold Circle, de Gold Circle Prestige en de Gold Circle Elitem, met in iedere categorie andere voordelen.

Aer Lingus vliegtickets

Aer Lingus biedt twee soorten vliegtickets aan: Economy Class en Business Class. De Economy Class biedt passagiers die reizen naar Europa, Noord-Afrika en Azië de mogelijkheid kleine versnaperingen en drankjes aan boord te kopen. Voor langeafstandsvluchten zijn er gratis maaltijden en non-alcoholische dranken inbegrepen bij de vlucht. Ook beschikken de passagiers over een eigen entertainmentsysteem met video op aanvraag. Er is wifi tegen een vergoeding beschikbaar.
Business Class is alleen beschikbaar op langeafstandsvluchten. Hierbij krijgt men gratis maaltijden en drank aangeboden, persoonlijke TV-schermen en gratis wifi. Er is bovendien ook meer beenruimte in het vliegtuig en de stoelen zijn van meer comfort voorzien.

Andere vluchten die misschien iets voor jou zijn

Populairste vluchten