Geschiedenis van Air France

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk en werd opgericht in 1933. De maatschappij ontstond door een fusie van verschillende Franse luchtvaartmaatschappijen en werd in 1946 genationaliseerd. Air France vloog naar verschillende bestemmingen in Europa maar ook naar de Franse koloniën in Noord-Afrika. In 2003 ontstond de holding Air France-KLM, die een alliantie aangingen, met als doel in de toekomst onder één merknaam bekend te staan in Europa. Air France-KLM is de grootste luchtvaartonderneming ter wereld, zowel wat betreft omzet als vrachtvervoer. Wat betreft passagiers-kilometers is ze de grootste van Europa. Air France vervoerde 59 miljoen passagiers in 2011. De luchtvaartmaatschappij is lid van SkyTeam Alliantie en heeft haar hoofdkantoor in Parijs.

Air France luchthavens en bestemmingen

Air France heeft verbindingen met 85 landen en beschikt over zo een 296 lijnen. Hun thuishaven is Charles de Gaulle International Airport, en ze hebben ook een hub op Paris Orly Airport. Andere belangrijke luchthavens zijn die van Nice, Lyon, Marseille-Provence, Pointe-à-Pitre en Toulouse-Blagnac. Gezien ze ook een partner zijn van Delta Air Lines en Alitalia door de SkyTeam alliantie, hebben ze steeds meer bestemmingen beschikbaar in hun aanbod. Verder hebben ze ook codeshare-overeenkomsten met onder andere Air Berlin, Flybe, Finnair en Swiss.

Air France services

Air France biedt een entertainmentsysteem aan al haar reizigers op langeafstandsvluchten. Hiermee kunnen passagiers films bekijken of muziek luisteren. Ook het tijdschrift Air France Magazine is voor alle reizigers beschikbaar. Voor de reizigers in La Première, Business en Premium Economy zijn de Air France lounges, ook wel bekend als Le Salon, beschikbaar. Hier bevindt zich een buffet, een aanbod aan internationale kranten, gratis wifi, een een spa. Op alle langeafstandsvluchten wordt bovendien ook eten aangeboden. Bovendien kan men tegen vergoeding ook een stoel naar wens reserveren.
Air France beschikt ook over een frequent flyer programma, namelijk Flying Blue, waarbij men miles kan sparen naargelang de afstand die men aflegt. Miles kunnen ook gespaard worden bij KLM, en de punten kunnen ingeruild worden tegen allerlei voordelen, zoals vluchten of upgrades tijdens de vlucht.

Air France vliegtickets

Op langeafstandsvluchten van Air France zijn er drie tot vier reisklassen beschikbaar, afhankelijk van het toestel. Economy biedt de standaard voorzieningen, inclusief een persoonlijk entertainment systeem en de keuze uit twee maaltijden. Op korteafstandsvluchten wordt er een snack aangeboden. Premium Economy is een klasse die bestaat op langeafstandsvluchten van Air France in enkele vliegtuigen. Het is een aparte sectie met comfortabelere stoelen en meer beenruimte. Passagiers mogen bovendien dubbel zoveel bagage meenemen, krijgen voorrang op de luchthaven en mogen de lounge betreden. Aan boord krijgen ze een pakket, met onder andere een oogmaskers, tandenborstel en oordopjes, en een tweede warme maaltijd. Business is de business class op langeafstandsvluchten, waarbij de stoelen volledig plat gaan en er een persoonlijk en groter TV-scherm voorzien is. La Première is de eerste klasse en is luxueus uitgevoerd met houten en lederen stoelen die volledig uitgeklapt kunnen worden in bedden. Passagiers hebben hun eigen scherm en ze krijgen aan boord een maaltijd aangeboden die werd samengesteld door sterrenchef Guy Martin.

Air France

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Air France.

Prijzen weergeven voor morgen, dinsdag, januari 25

Nice Cote d'Azur Airport
Air FranceParijs Charles De GaulleNice Cote d'Azur AirportDuration: 1u 30vanaf 286
Parijs Charles De Gaulle
Air FranceMadrid Barajas AirportParijs Charles De GaulleDuration: 2u 10vanaf 280
Marseille Provence Airport
Air FranceParijs OrlyMarseille Provence AirportDuration: 1u 15vanaf 295
Parijs Orly
Air FranceBerlin Brandenburg AirportParijs OrlyDuration: 1u 50vanaf 125
Parijs Charles De Gaulle
Air FranceToulouse Blagnac AirportParijs Charles De GaulleDuration: 1u 30vanaf 239
Parijs Charles De Gaulle
Air FranceNice Cote d'Azur AirportParijs Charles De GaulleDuration: 1u 35vanaf 274
Londen Heathrow
Air FranceParijs Charles De GaulleLonden HeathrowDuration: 1u 30vanaf 194
Parijs Charles De Gaulle
Air FranceLonden HeathrowParijs Charles De GaulleDuration: 1u 20vanaf 224
Parijs Charles De Gaulle
Air FrancePraagParijs Charles De GaulleDuration: 1u 50vanaf 261