Zoek & boek voordelige airberlin vliegtickets

di 28 mei
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Geschiedenis van airberlin

airberlin is een lowbudget airline, die de op één na grootste Duitse luchtvaartmaatschappij is en de op zes na grootste van Europa. De maatschappij werd opgericht in 1978 en voerde een jaar later haar eerste vlucht uit. Sindsdien is de maatschappij blijven groeien en tegenwoordig vervoeren ze ongeveer 31,5 miljoen passagiers per jaar. In 2012 werd airberlin lid van de alliantie Oneworld, en bieden ze ook vluchten aan met gemeenschappelijke vluchtnummers als vluchten van American Airlines en Finnair. Ook met onder andere Etihad Airways, KLM, Air France en Finnair heeft airberlin een codesharing overeenkomst. De vloot van airberlin bestaat uit 140 vliegtuigen, te herkennen aan hun huisstijl in donkerrood en wit.

airberlin luchthavens en bestemmingen

airberlin opereert vanuit maar liefst 17 steden in Duitsland, en heeft als belangrijkste hubs Berlin-Tegel Airport en Düsseldorf. Andere belangrijke luchthavens voor de vervoerder zijn Hamburg Airport, Munich Airport, Palma de Mallorca Airport en Suttgart Airport. In totaal vliegen ze naar 171 bestemmingen, waaronder verschillende plaatsen in Europa, de Canarische Eilanden, Noord-Afrika, Zuidoost-Azië, de Caraïben en Amerika. Naast lijnvluchten voert de maatschappij ook chartervluchten uit in opdracht van Nederlandse en Duitse reisbureaus naar verschillende vakantiebestemmingen.

airberlin services

Hoewel airberlin een lagekostenmaatschappij is, en voornamelijk goedkope vliegtickets aanbiedt, is er bij de prijs van een vlucht boordservice inbegrepen. Dit wil zeggen dat passagiers een hapje en dranken krijgen, wat niet gewoonlijk is bij low-cost maatschappijen. Volledige warme maaltijden zijn alleen inbegrepen bij langeafstandsvluchten. airberlin biedt ook in-flight entertainmentsystemen aan, men kan een stoel reserveren en kranten en tijdschriften zijn aanwezig voor alle passagiers. Op middellangeafstandsvluchten kan men bovendien gebruikmaken van de board shop waar men parfums, sieraden, snacks en dranken kan aankopen.

airberlin vliegtickets

airberlin biedt verschillende reisklassen aan haar passagiers, afhankelijk van het feit of het een korte- of langeafstandsvlucht betreft. In de Economy Class van korte- en middellange afstanden kunnen passagiers genieten van een entertainmentprogramma, met radio, series, speelfilms en kranten. De Economy Class voor langeafstandsvluchten voorziet iedere stoel met eigen scherm en entertainmentprogramma. Daarbij hebben ook alle passagiers een eigen usb-aansluiting en ontvangt iedereen een gratis koptelefoon. De toestellen zijn ook uitgerust met wifi. Op nachtvluchten ontvangen passagiers een amenity kit met tandenborstel, slaapmasker en sokken, en de kinderen krijgen een verrassingspakket voor urenlang speelplezier. Ook de airberlin board shop is aanwezig voor verschillende aankopen. Op langeafstandsvluchten is er ook een Business Class aanwezig. Deze klasse geeft reizigers meer comfort, al vanaf het begin van hun reis. Zo is er een exclusieve balie om zonder lange wachttijden in te checken en de Security Fast Lane brengt ze snel door de veiligheidscontrole. Eenmaal ingecheckt zijn er oneworld premium-lounges die passagiers in alle rust laten wachten op hun vlucht. Aan boord zijn de stoelen uitgerust met een full flat-positie en men krijgt een gastronomische meergangenmaaltijd voorgeschoteld. Voor passagiers die aan boord wensen te werken zijn er speciaal uitklapbare tafels, USB-aansluitingen en internet aan boord voorzien.
De twee reisklassen worden verder opgedeeld in verschillende tarieven. Zo vindt men binnen de Economy Class JustFly, FlyDeal, FlyClassic en FlyFlex. Afhankelijk van het gekozen tarief zijn er andere voorwaarden wat betreft bagage, stoelreservering, omboekingen en annuleringen. Het JustFly-tarief biedt de goedkoopste tickets, maar met het minste extra’s. FlyFlex geeft reizigers extra voordelen zoals omboekingen, annuleringen, een tweede stuk handbagage en twee stuks ruimbagage. In de Business Class wordt er een onderscheid gemaakt tussen FlyDeal Business, FlyClassic Business en FlyFlex Business. Ook hier krijgen reizigers met vliegtickets in het FlyFlex-tarief meerdere voordelen.
Air Berlin beschikt ook over een Frequent Flyer programma, waarbij de gespaarde punten kunnen ingeruild worden voor gratis vluchten of een upgrade naar business class. Voor dit programma wordt er samengewerkt met NIKI en de naam is topbonus. Ook bij partners van topbonus, zoals British Airways, American Airlines, Iberia en Qantas, kunnen er miles gespaard worden.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal