Zoek & boek voordelige Brussels Airlines vliegtickets

Geschiedenis van Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en heeft haar thuisbasis in Zaventem, op Brussels Airport. De maatschappij werd opgericht in 2006 en voerde haar eerste vlucht uit in 2007. Brussels Airlines ontstond uit een fusie tussen SN Brussels Airlines en Virgin Express. In 1923 werd in België de eerste nationale luchtvaartmaatschappij Sabena opgericht, die eind jaren 80 in financiële problemen kwam en na de crash van de luchtvaartindustrie in 2001 failliet verklaart werd. De winstgevende dochteronderneming van Sabena, DAT, werd overgenomen door SN Air Holding dat later SN Brussels Airlines werd. Virgin Express was een low fare luchtvaartmaatschappij die na het faillissement van Sabena de markt wou innemen. Met de samenvoeging van deze twee maatschappijen beschikte België weer over een nationale luchtvaartmaatschappij, die tegenwoordig zo een 6,6 miljoen passagiers per jaar vervoert. Brussels Airlines is lid van de Star Alliance alliantie, waar onder andere ook Lufthansa toe behoort.

Brussels Airlines luchthavens en bestemmingen

De thuisbasis van Brussels Airlines is op Brussels Airport en van hieruit vliegt de airline naar 70 bestemmingen. Hun populairste routes gaan naar de luchthavens van Madrid, Londen, Genève, Barcelona, New York, Washington en Tel Aviv. Bovendien hebben ze ook codeshare overeenkomsten met verschillende luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad Airways, TAP Portugal, Swiss International Air Lines en United Airlines om meer bestemmingen te kunnen aanbieden.

Brussels Airlines services

Brussels Airlines heeft twee magazines beschikbaar aan boord, b-there voor het Europese netwerk, en b-spirit, voor het Afrikaanse netwerk. Daarbij hebben alle passagiers op een langeafstandsvlucht een persoonlijk inflight entertainment systeem, met een aanraakscherm waarbij men kan kiezen uit verschillende films en documentaires, maar ook spelletjes kan spelen of muziek kan luisteren. Enkele toestellen van Brussels Airlines zijn uitgerust met een nieuw type stoelen, die speciaal voor de Lufthansa-groep ontworpen zijn. Deze stoelen zijn dunner en lichter en bieden extra beenruimte aan de reizigers. Op de langeafstandsvluchten naar en van Afrika en de Verenigde Staten krijgen passagiers maaltijden aangeboden aan boord. Op korte vluchten kunnen passagiers snacks en drankjes kopen aan boord, maar worden er voor bepaalde klasses wel maaltijden aan boord voorzien.

Brussels Airlines vliegtickets

Brussels Airlines biedt verschillende soorten vliegtickets aan haar reizigers, waarbij de extra voordelen verschillen naargelang de gekozen optie. Bij korteafstandsvluchten is het goedkoopste vliegticket Check & Go, waarbij men vanaf 69 euro tickets kan boeken en enkel handbagage inbegrepen heeft. Light & Relax geeft ook nog eens 23 kg ruimbagage en de mogelijkheid de boeking te wijzigen tegen een toeslag. Flex & Fast biedt een volledig flexibele boeking, met prioriteit op de luchthaven, een gratis snack aan boord en de middelste stoel vrij indien mogelijk. Bizz & Class laat passagiers twee stuken ruimbagage meenemen, houdt de middelste stoel vrij, biedt toegang tot de lounge en biedt een warme maaltijd aan. Bovendien krijgt men prioriteit op de luchhaven. Voor langeafstandsvluchten zijn er twee reisklassen: de b.economy, de traditionele economyclass en de b.business, de traditionele businessclase met onder andere full flat stoelen.
Brussels Airlines beschikt ook over een programma voor frequente vliegers, Miles & More genaamd, waarbij passagiers punten kunnen sparen om deze later in te ruilen voor allerlei voordelen. Deze miles kunnen ook gespaard worden bij partners van Brussels Airlines zoals Lufthansa.

Brussels Airlines

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Brussels Airlines.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 23 maart

Londen Heathrow
Brussels AirlinesBrusselLonden HeathrowTijdsduur: 1u 05vanaf 178
Luchthaven Berlijn Brandenburg
Brussels AirlinesBrusselLuchthaven Berlijn BrandenburgTijdsduur: 1u 25vanaf 260
Brussel
Brussels AirlinesLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasBrusselTijdsduur: 2u 25vanaf 288
Genève
Brussels AirlinesBrusselGenèveTijdsduur: 1u 15vanaf 222
Copenhagen Luchthaven
Brussels AirlinesBrusselCopenhagen LuchthavenTijdsduur: 1u 30vanaf 291
Luchthaven Lyon-Saint-Exupéry
Brussels AirlinesBrusselLuchthaven Lyon-Saint-ExupéryTijdsduur: 1u 25vanaf 309
Brussel
Brussels AirlinesMilaan MalpensaBrusselTijdsduur: 1u 35vanaf 142

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal