Zoek & boek voordelige Lufthansa vliegtickets

Geschiedenis van Lufhansa

Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij. De naam komt van de middeleeuwse Hanze, die handel en vervoer organiseerden in verschillende delen van Europa. De groep Deutsche Lufthansa AG bestaat in haar huidige vorm sinds 1997, maar de onderneming zelf en de naam zijn veel ouder. Al in de jaren 20 was er een luchtvaartmaatschappij met de naam Lufthansa, die echter niet met het huidige bedrijf in verbinding staat. De moderne Lufthansa is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en vervoert jaarlijks meer dan 100 miljoen passagiers. Haar hoofdzetel bevindt zich in Keulen, de belangrijkste hub van vliegbewegingen is gevestigd op de luchthaven Frankfurt am Main. Lufthansa is tevens ook de oprichter van Star Alliance, een van de belangrijkste luchtvaartallianties ter wereld, waar onder meer ook Brussels Airlines, SAS, Swiss International Air Lines, TAP Portugal en Turkish Airlines lid van zijn.

Lufthansa luchthavens en bestemmingen

Lufthansa is een luchtvaartmaatschappij die wereldwijd opereert, en bijna elk continent met eigen vliegtuigen aandoet. Bijzondere lange intercontinentale verbindingen worden bijvoorbeeld gemaakt tussen Frankfurt en Zuid-Amerika, zoals Buenos Aires, of tussen München en de Hawaïaanse hoofdstad Honolulu. Het enige continent waarnaar Lufthansa momenteel geen rechtstreekse vluchten uitvoert is Australië.

Lufthansa services

De service aan boord van de Lufthansa vluchten verschilt afhankelijk van de vlucht en het geboekte ticket. Op langeafstandsvluchten is de beenruimte bijvoorbeeld groter dan bij alle korte vluchten, om de passagiers meer comfort te bieden. Op langeafstandsvluchten is er op de vliegtuigen ook internet voorzien, het gratis Lufthansa FlyNet. Er bevindt zich ook een telefoon aan boord, waarmee men tegen een vergoeding kan telefoneren. Op middellange en langeafstandsvluchten bevindt zich altijd een in-flight entertainmentsysteem, dat je toegang geeft tot de laatste blockbusters, klassiekers, muziek en spelletjes. Op sommige middellange vluchten kunnen passagiers van dit aanbod genieten via hun eigen smartphone, tablet of notebook. Er worden ook maaltijden aan boord van de Lufthansa vluchten geserveerd, deze zijn inbegrepen bij langeafstandsvluchten en kunnen aangekocht worden bij korte vluchten. Voor de kleinsten kan er een gratis kindermenu aangevraagd worden.

Lufthansa vliegtickets

De prijs van een vliegticket is afhankelijk van de bestemming en de geboekte klasse. Hoe langer de vlucht, hoe duurder het ticket. Meestal zijn er vroegboektickets verkrijgbaar, waardoor men tegen een voordelig tarief kan boeken indien men de reis tijdig plant. In de hogere klassen, kunnen er ook extra diensten aangekocht worden. Lufthansa beschikt in het algemeen over vier reisklassen, Economy Class, Premium Economy, Business Class en First Class. Economy Class biedt je maaltijden en entertainment op langeafstandsvluchten en comfortabele stoelen op korte vluchten. Premium Economy geeft je meer beenruimte, meer services en extra’s zoals twee bagage-items. De Business Class biedt nog meer comfort, en de service verschilt afhankelijk van een Europese of intercontinentale bestemming. Extra voorzieningen zijn onder andere priority check-in, meer bagage, toegang tot de lounge, full-flat stoelen bij lange vluchten en gastronomische maaltijden. First Class ten slotte biedt reizigers het meeste luxe aan boord, al beginnend vanaf het vertrek in de luchthaven. Aan boord kan men genieten van stoelen die gemakkelijk uitklappen tot bedden, topmaaltijden van chefkoks en een uitgebreid entertainmentsysteem.
Lufthansa heeft ook een Frequent Flyer programma, Miles & More, wat gedeeld wordt met verschillende andere luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance. Dit programma geeft je de kans Miles te sparen die je daarna extra voordelen opleveren.

Lufthansa

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Lufthansa.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 02 februari

München
LufthansaBerlin Brandenburg AirportMünchenTijdsduur: 1u 10vanaf 265
Frankfurt am Main Airport
LufthansaBerlin Brandenburg AirportFrankfurt am Main AirportTijdsduur: 1u 10vanaf 300
Parijs Charles De Gaulle
LufthansaMünchenParijs Charles De GaulleTijdsduur: 1u 35vanaf 236
Rome Fiumicino
LufthansaMünchenRome FiumicinoTijdsduur: 1u 30vanaf 672
Berlin Brandenburg Airport
LufthansaMünchenBerlin Brandenburg AirportTijdsduur: 1u 10vanaf 389

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal