Zoek & boek voordelige Ryanair vliegtickets

Geschiedenis van Ryanair

Ryanair is een Ierse lowcost luchtvaartmaatschappij die sinds haar oprichting in 1985 gegroeid is tot de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa in termen van passagiersaantallen. Hun hoofdkantoor kan gevonden worden in Swords, Ierland, maar hun grootste operationele hubs zijn de luchthaven van Dublin en die van Londen Stansted. De eerste vlucht die geraliseerd werd, was een vlucht met ongeveer 15 passagiers aan boord tussen Waterford en Londen Gatwick, met de bedoeling om het monopolie dat British Airways en Aer Lingus hadden op vluchten tussen de UK en Ierland te doorbreken. In de jaren 90 schakelde de luchtvaartmaatschappij over naar een lagekostenstrategie, zoals Southwest Airlines in de VS, om goedkope vluchten aan te bieden. Sinds dat moment zijn ze blijven groeien en vervoeren ze miljoenen passagiers per jaar naar een groot aanbod van bestemmingen binnen Europa, en zelfs met de plannen om langeafstandsvluchten te organiseren in te toekomst. Andere lagekostenmaatschappijen in Europa, en tevens de grootste concurrenten van Ryanair, zijn easyJet en Wizz Air. De vloot van Ryanair, die uit meer dan 300 vliegtuigen bestaat, herkent men aan het bekende kleurenpallet van geel en blauw en de Ierse harp als symbool van de maatschappij.

Ryanair luchthavens en bestemmingen

Ryanair voorziet vluchten in ongeveer 30 verschillende landen en bedient meer dan 180 vliegvelden. Hieronder vallen zowel binnenlandse vluchten als internationale vluchten in Europa en naar Noord-Afrika. Hun grootste hub is Londen Stansted, een andere belangrijke hub voor deze prijsvechter is Dublin Airport. Ryanair biedt alleen rechtstreekse vluchten aan, van het ene punt naar het andere, en biedt geen verbindende vluchten aan. Hoewel veel van de bestemmingen waar ze naartoe vliegen grote en populaire steden zijn, behoudt Ryanair zijn goedkope tickets door te vliegen op kleinere vliegvelden in de nabijheid van deze steden. In hun aanbod bevinden zich echter wel enkele grotere luchthavens zoals Berlijn-Schönefeld, Barcelona El Prat, Londen Gatwick, Athene, Brussel Zaventem en Rome-Fiumicino. Iedere dag vinden er ongeveer 1600 Ryanairvluchten plaats. In 2014 vervoerde Ryanair meer dan 87 passagiers.

Ryanair service

Zoals vele andere lowbudgetmaatschappijen, biedt Ryanair goedkope tickets aan met de optie om extra services bij te boeken. Ze maken gebruik van het no frills-concept, wat wil zeggen dat je alleen de vlucht krijgt, waarbij alle niet-essentiele elementen zijn weggelaten. De vloot van Ryanair is ontworpen om zoveel mogelijk stoelen erin te krijgen, door bijvoorbeeld de reddingsvesten boven de stoelen te bewaren en geen verstelbare zetels te installeren. Gedurende de vlucht kunnen snacks en drankjes gekocht worden. Daarbij moeten passagiers op voorhand online inchecken, indien dit niet gebeurt, kan er een toeslag van € 70 gevraagd worden. De luchtvaartmaatschappij staat bekend om haar stiptheid: 90% van de vluchten landden op tijd in 2013-2014.

Ryanair vliegtickets

De goedkope Ryanair tickets worden verkocht gebaseerd op het ‘eerst komt, eerst maalt’-principe: de tickets worden duurder naarmate een vlucht voller geraakt. Naast de normale standaardprijzen, is er ook het Business Plus programma beschikbaar. Deze tickets worden verkocht aan een hogere prijs maar bieden extra services zoals priority boarding, ingecheckte bagage, gratis airport check-in, fast track security en premium seats. Deze extra’s zijn ook beschikbaar indien men geen Business Plus ticket heeft, maar hiervoor moeten passagiers bijbetalen. De prijzen van ingecheckte bagage hangen van het gewicht af, waarbij 15 kg € 15 kost indien op voorhand aangekocht. De handbagage bij Ryanair mag maximum 10 kg wegen en afmetingen hebben van 55cm x 40cm x 20cm. Indien deze tas te groot is en geweigerd wordt, zal er € 50 gevraagd worden. Stoelen kunnen op voorhand gereserveerd worden. Voor € 10 kan men een premium seat, met extra beenruimte, boeken en voor € 5 een standaard zitplaats. Indien men geen voorkeur heeft, zal er bij het inchecken een willekeurige zitplaats toegewezen worden.

Ryanair

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Ryanair.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 23 maart

Luchthaven Parijs Beauvais Tillé
RyanairInternationale Luchthaven BarcelonaLuchthaven Parijs Beauvais TilléTijdsduur: 2u 00vanaf 131
Luchthaven Parijs Beauvais Tillé
RyanairLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasLuchthaven Parijs Beauvais TilléTijdsduur: 2u 10vanaf 449
Internationale Luchthaven Barcelona
RyanairLuchthaven Parijs Beauvais TilléInternationale Luchthaven BarcelonaTijdsduur: 1u 45vanaf 389
Rome Fiumicino
RyanairInternationale Luchthaven BarcelonaRome FiumicinoTijdsduur: 1u 50vanaf 218
Sevilla
RyanairInternationale Luchthaven BarcelonaSevillaTijdsduur: 1u 45vanaf 292
Rome Fiumicino
RyanairLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasRome FiumicinoTijdsduur: 2u 30vanaf 288
Luchthaven Francisco Sá Carneiro
RyanairLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasLuchthaven Francisco Sá CarneiroTijdsduur: 1u 15vanaf 427
Dublin Airport
RyanairLonden GatwickDublin AirportTijdsduur: 1u 25vanaf 98
Internationale Luchthaven Barcelona
RyanairRome FiumicinoInternationale Luchthaven BarcelonaTijdsduur: 1u 45vanaf 401

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal