Zoek & boek voordelige Transavia Airlines vliegtickets

Geschiedenis van Transavia

Transavia.com is een Nederlandse budgetluchtvaartmaatschappij die onderdeel uitmaakt van de Air France-KLM-groep. De thuishavens van deze prijsvechter zijn Schiphol Amsterdam Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. De maatschappij werd opgericht eind 1965 door een Belgische en Schotse particulier en had toen Maastricht Aachen Airport als thuisbasis. De maatschappij groeide al snel uit tot een grote speler op de Nederlandse markt en had een aandeel van maar liefst 45% van het vakantieverkeer. De KLM kreeg gedurende de jaren steeds meer aandelen in handen en sinds 2003 is Transavia officieel een dochtermaatschappij van Air France-KLM. In 2004 werd de naam veranderd in transavia.com, omdat de luchtvaartmaatschappij zich voornamelijk ging toeleggen op de verkoop van vliegtickets via hun website. In 2007 werd ook de Franse transavia.com France opgericht. Transavia vervoert jaarlijks ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar, voornamelijk naar vakantiebestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

Transavia luchthavens en bestemmingen

De thuishaven van Transavia is Schiphol Airport, maar ook Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zijn belangrijke hubs. Daarbij vliegt Transavia ook vanaf regionale luchthavens zoals Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport. Transavia.com France heeft als thuisbasis Parijs-Orly. Vanaf deze luchthavens wordt voornamelijk gevolgen naar bestemming binnen Europa en naar Noord-Afrika. Hun vloot bestaat uit 35 vliegtuigen van het type Boeing 737.

Transavia services

Transavia hanteert een lowbudget strategie waardoor ze goedkope vluchten kunnen aanbieden. Dit houdt echter in dat de passagiers alleen betalen voor hun vliegticket, maar dat ze een extra toeslag moeten betalen voor andere services. Zo zijn maaltijden verkrijgbaar via het Buy on Board-principe, maar zijn deze niet bij de vlucht inbegrepen. Ook moet er voor vluchten met Transavia op voorhand online ingecheckt worden. Men kan bij het inchecken wel een stoel naar keuze selecteren. Indien men op voorhand een stoel wil reserveren kost dit € 4 voor een stoel met standaard beenruimte en € 15 euro voor een stoel met extra beenruimte.

Transavia vliegtickets

Vliegtuigen van Transavia beschikken maar over één klasse aan boord, namelijk de economy class. Op deze manieren probeert de vervoerder de prijzen van vliegtickets zo laag mogelijk te houden. Ook voor de bagage gelden er specifieke regels. Wanneer men met Transavia vliegt, mag men gratis één stuk handbagage mee aan boord nemen. Het geadviseerde formaat hiervoor is 40 x 25 x 20 cm, zodat men het bagage-item onder de stoel kan plaatsen. Het maximale formaat dat als handbagage wordt toegestaan is 55 x 35 x 25 cm. Indien het een drukke vlucht betreft kan de koffer in het ruim vervoerd worden. Een handtas, laptoptas of cameratas geldt ook als één stuk handbagage en moet dus in de andere koffer gestoken worden indien men deze ook mee aan boord wil nemen. Ruimbagage dient ingecheckt te worden, wat het gemakkelijkst gedaan kan worden bij de boeking. De prijzen variëren afhankelijk van het gewicht: dit gaat van € 15 voor 15 kg tot € 75 voor 50 kg. Let er wel op dat het maximumgewicht per bagagestuk 32 kg mag zijn. Voor muziekinstrumenten en huishoudelijke tarieven gelden dezelfde tarieven.

Transavia Airlines

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Transavia Airlines.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 02 februari

Barcelona El Prat Airport
Transavia AirlinesAmsterdam Airport SchipholBarcelona El Prat AirportTijdsduur: 7u 10vanaf 1202
Amsterdam Airport Schiphol
Transavia AirlinesNaples International AirportAmsterdam Airport SchipholTijdsduur: 2u 45vanaf 228
Lissabon
Transavia AirlinesAmsterdam Airport SchipholLissabonTijdsduur: 3u 00vanaf 284
Amsterdam Airport Schiphol
Transavia AirlinesSevillaAmsterdam Airport SchipholTijdsduur: 3u 00vanaf 143
HomeVluchtenAirlinesTransavia Airlines

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal