Geschiedenis van Turkish Airlines

Turkish Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdzetel in Istanboel. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije en de vervoerder won vier keer op rij de prijs voor beste luchtvaartmaatschappij van Europa. De maatchappij werd opgericht in 1933 als een onderdeel van het Ministerie van Landsverdediging. De eerste internationale vluchten vonden plaats in 1947, tussen Istanboel en Athene. In 2008 werd Turkish Airlines lid van de Star Alliance. Sinds mei 2014 vliegt Turkish Airlines naar 251 bestemmingen in 105 verschillende landen, verspreid over 4 werelddelen. Ze hebben bovendien codesharing overeenkomsten met onder andere Austrian Airlines, TAP Portugal en Etihad Airways.

Turkish Airlines luchthavens en bestemmingen

De thuishaven van Turkish Airlines is de Istanbul Atatürk Luchthaven, andere belangrijke hubs zijn de Ankara Esenboga International Airport, de Istanbul Sabiha Gökcen International Airport en de Izmir Adnan Menderes Airport. De belangrijkste routes die ze aanbieden zijn naar Franfurt-Main, Amsterdam, London-Heathrow, Rome-Fiumcino en New York-JFK. De drukste binnenlandse routes zijn naar Ankara, Izmir en Antalya.

Turkish Airlines services

Op de vluchten van Turkish Airlines zijn er verschillende voorzieningen. Zo is er In Flight Entertainment voorzien waarmee je kan genieten van films, muziek, games of audio books. Aan boord wordt er ook een maaltijd voorzien. Indien men hiervoor speciale vereisten heeft, om religieuze of medische redenen, moet men dit 24 uur op voorhand melden. Turkish Airlines geeft ook de mogelijkheid om op voorhand gebruik te maken van hun online check-in. Tijdens dit proces hebben reizigers ook de mogelijkheid hun stoel te reserveren. De toegestane bagage bij internationale vluchten wordt als volgt ingedeeld: passagiers in Economy en Comfort Class mogen gratis 20 kg ruimbagage meenemen, in Business Class 30 kg. Daarbij mogen reizigers nog handbagage mee aan boord nemen van maximum 8 kg en niet groter dan 55x40x23 cm.

Turkish Airlines vliegtickets

Turkish Airlines beschikt over drie reisklassen: Economy Class, Comfort Class en Business Class. In Economy Class kunnen passagiers genieten van een maaltijd aan boord van internationale vluchten en van een sandwich of snack aan boord van een binnenlandse vlucht. In de Comfort Class worden reizigers verwelkomt met een drankje en is ook de maaltijd van hoge kwaliteit. Bovendien wordt er een tweede maaltijd aangeboden voor de landing. In Business Class kunnen passagiers genieten van de authentieke smaken en gastronomische maaltijden, full flat stoelen en comfortabele lounges voor tijdens het wachten.
Het Frequent Flyer Programme van Turkish Airlines is Miles&Smiles. De gespaarde punten kunnen gebruikt worden voor vluchten van Turkish Airlines, maar ook bij andere leden van de Star Alliance groep, zoals Lufthansa.

Turkish Airlines

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Turkish Airlines.

Prijzen weergeven voor morgen, dinsdag, januari 25

Istanbul Sabiha Gokcen International Airport
Turkish AirlinesBerlin Brandenburg AirportIstanbul Sabiha Gokcen International AirportDuration: 2u 45vanaf 89
Istanbul Sabiha Gokcen International Airport
Turkish AirlinesMünchenIstanbul Sabiha Gokcen International AirportDuration: 2u 35vanaf 69
Istanbul Airport
Turkish AirlinesHamburg AirportIstanbul AirportDuration: 3u 15vanaf 124