Zoek & boek voordelige Vueling Airlines vliegtickets

Geschiedenis van Vueling

Vueling Airlines is een Spaanse prijsvechter gebaseerd in Barcelona. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2004 en is momenteel de grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje, met haar grootste hubs op Barcelona El Prat en Rome-Fiumicino. Ze begonnen met een enkele vlucht van Barcelona naar Ibiza, maar bedienen nu meer dan 160 bestemmingen, waaronder Afrika, Azië en bijna overal in Europa. Ook hun passagiersaantallen zijn doorheen de jaren aanzienlijk gegroeid: in 2012 vervoerde de maatschappij maar liefst 15 miljoen reizigers. Vuelings doel is om vliegen zo aangenaam mogelijk te maken en proberen daardoor steeds te verbeteren, wat tot uiting komt in hun slogan “love the way you fly”. Vueling wordt door de media vaak een van de ‘Big 6’ lagekostenluchtvaartmaatschappijen genoemd, waarin zich onder andere ook Ryanair, Wizz Air, easyJet, Norwegian Air en Pegasus Airlines bevinden.

Vueling luchthavens en bestemmingen

Vueling is actief in 38 landen met een gemiddelde van 2,2 miljoen passagiers van ieder land. Ze bieden zowel binnenlandse als internationale vluchten aan en hun thuisbasis bevindt zich op de Barcelona El Prat Airport. Vueling kiest altijd de grootste luchthaven van de stad om lange en dure transfers te vermijden, waarbij ze willen bijdragen aan het plezier dat passagiers in het vliegen kunnen hebben. Andere belangrijke hubs van de maatschappij zijn Parijs Charles de Gaulle, Madrid Barajas, Sevilla, Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport. Vanuit Amsterdam Airport en Brussels Airport worden door Vueling verschillende vluchten naar Spanje aangeboden. De vloot van Vueling bestaat uit 88 vliegtuigen van het type Airbus A320.

Vueling services

Vueling wordt geklasseerd als een lowcost luchtvaartmaatschappij maar is niet de goedkoopste speler op de markt. Ze beschikken echter wel over een Frequent Flyer Program, Punto genaamd, waarmee je punten kan sparen om in te ruilen voor een van de Vueling vluchten. Naast het Punto programma, biedt Vueling ook nog extra services die op voorhand aangekocht kunnen worden, zoals de mogelijkheid om zelf je stoel te kiezen, waaronder XL seats, bijzondere bagage in te checken, zoals instrumenten of sportuitrustingen, of om speciale verzekeringen af te sluiten. Het wordt aangeraden om thuis online in te checken, aangezien dit op de luchthaven niet alleen langer duurt, maar een bovendien een boete wordt aangerekend. Op de vluchten worden er drankjes en snacks aangeboden, deze zijn niet inclusief maar kunnen bijgekocht worden.

Vueling vliegtickets

Vueling biedt drie verschillende soorten vliegtickets aan. Het basistarief laat je toe aan het Punto programma deel te nemen, maar voorziet geen extra’s. Handbagage mag aan boord genomen worden indien deze niet groter is dan 55x40x20 cm en niet zwaarder dan 10 kg. Grotere koffers kunnen ingecheckt worden, voor €35 op de luchthaven, maar tussen de € 13 en € 29 indien men dit op voorhand doet. Het Optima tarief, waarbij je je eigen stoel kan kiezen, laat je bagage tot 23 kg inchecken en je mag bovendien je vlucht vooruit plaatsen naar een andere vlucht die dag. Het Excellence tarief tenslotte biedt verschillende voordelen, zoals de meest exclusieve stoel, met niemand naast je, totale flexibiliteit voor wijzigingen en annuleringen, een gratis ingecheckte koffer, exclusieve incheckbalies en snelle doorgang bij veiligheidscontroles, toegang tot de VIP-zalen en catering aan boord.

Vueling

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Vueling.

Prijzen weergeven voor morgen, zaterdag, oktober 08

Parijs Orly
VuelingBarcelona El Prat AirportParijs OrlyDuration: 1u 50vanaf 145
Barcelona El Prat Airport
VuelingMadrid Barajas AirportBarcelona El Prat AirportDuration: 1u 20vanaf 89
Barcelona El Prat Airport
VuelingParijs OrlyBarcelona El Prat AirportDuration: 1u 45vanaf 63
Madrid Barajas Airport
VuelingBarcelona El Prat AirportMadrid Barajas AirportDuration: 1u 25vanaf 84
Parijs Orly
VuelingLonden GatwickParijs OrlyDuration: 1u 20vanaf 58
Londen Gatwick
VuelingParijs OrlyLonden GatwickDuration: 5u 15vanaf 160
Rome Fiumicino
VuelingParijs OrlyRome FiumicinoDuration: 2u 05vanaf 164
Parijs Orly
VuelingRome FiumicinoParijs OrlyDuration: 2u 10vanaf 125
Parijs Orly
VuelingMilaan MalpensaParijs OrlyDuration: 1u 30vanaf 87
Milaan Malpensa
VuelingParijs OrlyMilaan MalpensaDuration: 1u 30vanaf 84

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal