Zoek & boek voordelige Wizz Air vliegtickets

Geschiedenis van Wizz Air

Wizz Air is een lowfare luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in september 2003. De eerste proefvlucht vond plaats in mei 2004 en een maand later werden de eerste commerciële vluchten uitgevoerd. Wizz Air, ook bekend als Wizz Air Hungary Airlines ltd, vervoerde bijna 1,4 miljoen passagiers in haar eerste jaar, een aantal dat nu gegroeid is tot jaarlijks meer dan 11 miljoen reizigers. In 2008 startte Wizz Airs dochteronderneming, Wizz Air Ukraine, die vluchten aanbiedt naar Europa en enkele naar Azië. Wizz Air heeft daarvoor nog een dochteronderneming gehad in 2005, namelijk Wizz Air Bulgaria. Deze onderneming stopte echter in 2011 toen ze voor operationele redenen samengevoegd werden met Wizz Air Hungary.

Wizz Air luchthavens en bestemmingen

Wizz Air biedt momenteel vluchten aan naar 35 verschillende landen, met ongeveer 97 bestemmingen. De hubs van deze vervoerder zijn Belgrado, Boekarest, Boedapest, Cluj-Napoca, Gdansk, Katowice, Kiev, Poznan, Praag, Skopje, Sofia, Timisoara Traian Vuia, Vilnius, Warschau-Modlin en Wroclaw-Copernicus. Wizz Air ruilde in 2006 haar enigste Nederlanse bestemming, Schiphol, om voor Eindhoven. Vanaf 2014 vliegen ze echter op op Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. In België opereert Wizz Air vanaf het vliegveld Charleroi. Alle bestemmingen vanuit Nederland en Beglië liggen in Oost-Europa en de Baltische Staten. Net zoals de andere prijsvechter Ryanair opereert de luchtvaartmaatschappij vanaf kleinere regionale en dus goedkopere vliegvelden.

Wizz Air services

Wizz Air hanteert een no frills-concept, wat wil zeggen dat ze een simpele service aanbieden waarbij alle niet-essentiële elementen bijgekocht moeten worden. Hun vloot bestaat uit 50 vliegtuigen van het type Airbus A320, waarmee ze 180 passagiers per keer kunnen vervoeren. Er is aan boord maar een klasse beschikbaar, maar sommige stoelen bieden wel wat extra beenruimte. Wizz Air biedt twee soorten handbagage aan: kleine handbagage die gratis meegenomen kan worden maar niet groter mag zijn als 42 x 32 x 25 cm en moet onder stoel voor u passen. De andere optie is grote handbagage mee aan boord nemen, tot 56x45x25cm, maar hiervoor moet men een vergoeding betalen. Passagiers moeten uit een van de twee opties kiezen. Verder kan er ook bagage ingecheckt worden. Wizz Cafe en Wizz Boutique voorzien versnaperingen en drankjes, die aan boord aangekocht kunnen worden.

Wizz Air vliegtickets

Als een van de concurrerende lowbudget luchtvaartmaatschappijen in Europa, focust Wizz Air zich op de verkoop van goedkope vliegtickets, waarbij er voor de extra’s bijbetaald moet worden. Ze beschikken slechts over één klasse aan boord, maar het ticket kan met verschillende services geüpgraded worden. Zo kan men een stoel reserveren of ervoor kiezen om met prioriteit aan boord te gaan. Indien men ervoor kiest om met Wizz Xpress eerder in te stappen, moet men er wel rekening mee houden dat dit geen garantie biedt op de stoel van uw keuze. Wizz Xtra Space garandeert je dat de stoel naast je vrij wal zijn, en laat je bovendien eerder aan boord gaat. Wizz Air biedt ook Wizz XXLong Extra Legroom aan, met verschillende prijzen afhankelijk van de gekozen vlucht.

Wizz Air

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende vliegtickets boeken bij Wizz Air.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 23 maart

Luchthaven Napels
Wizz AirMilaan LinateLuchthaven NapelsTijdsduur: 1u 30vanaf 243
Rome Fiumicino
Wizz AirLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasRome FiumicinoTijdsduur: 2u 25vanaf 115
Luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Wizz AirRome FiumicinoLuchthaven Adolfo Suárez Madrid-BarajasTijdsduur: 2u 35vanaf 162
Milaan Linate
Wizz AirLuchthaven NapelsMilaan LinateTijdsduur: 1u 25vanaf 101
Boedapest
Wizz AirLuchthaven Berlijn BrandenburgBoedapestTijdsduur: 1u 25vanaf 101
Rome Fiumicino
Wizz AirWenenRome FiumicinoTijdsduur: 1u 45vanaf 101
Wenen
Wizz AirRome FiumicinoWenenTijdsduur: 1u 45vanaf 107
Rome Fiumicino
Wizz AirPraagRome FiumicinoTijdsduur: 1u 50vanaf 111

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal