Al is het een weekendje weg of onderdeel van een Europese stedentrip: een bezoek aan Parijs staat op bijna elke bucket list. In het begin lijkt het hier misschien lastig om je weg te vinden. Daarom hebben we een aantal handige tips en tricks op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om zoveel mogelijk uit je tijd in de stad van de liefde te halen!

7. Waar je de leukste barretjes kunt vinden

De Moonshiner in Parijs

Moonshiner – Foto door Pierre Lucet Penato

Geheime, coole barretjes met een underground vibe én perfect gemixte cocktails zijn heel moeilijk te vinden in Parijs. Toch hebben we er een goed verstopte cocktailbar ontdekt: Moonshiner. Als je in het restaurant Pizza Da Vito door een verborgen deur loopt, kom je terecht in deze chique bar die intiem is ingericht met een stijl uit de jaren 20. Vanuit een schaars verlicht hoekje kun je genieten van het barpersoneel in Franse vintagekleding, die de lekkerste drankjes voor je shaken.

6. Wanneer je het beste de Eiffeltoren kunt bezoeken

Eiffeltoren tijdens zonsondergang

Eiffeltoren tijdens een zonsondergang – Foto door Lily Clark

Neem indien mogelijk een kleedje, wijn en kaas in de namiddag mee naar de Eiffeltoren. Op dat moment zie je de bekendste toren van Frankrijk op zijn best tijdens een prachtige zonsondergang. Bovendien word je ‘s avonds na de picknick getrakteerd op een spectaculaire show wanneer de lichtjes gaan schitteren.

5. Hoe je geld bespaart op het openbaar vervoer

De metro in Parijs

De metro in Parijs

Reizen door Parijs kan behoorlijk prijzig zijn. Als je er 4 dagen tot een week doorbrengt, is het zeker de moeite waard om een metroweekkaart op een vliegveld of een groot treinstation te kopen. Daar spreken ze meestal ook Engels en dat is altijd handig als je even niet op de juiste Franse woorden kunt komen.

4. Wanneer je de Notre Dame moet bezoeken

Notre Dame in Parijs

De Notre Dame – Foto door Lily Clark

Het klopt: vroeg opstaan op vakantie is allesbehalve ideaal. Maar om de majestueuze Notre Dame in te lopen zonder superlange rij en het helemaal voor jezelf te hebben, is een wekker om 7 uur ‘s ochtends helemaal waard.

3. Hoe je het beste het Kasteel van Versailles verkent

Het Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles – Foto door Lily Clark

Huur een fiets bij het Kasteel van Versailles voor 6 euro per uur. Als je van plan bent om er een fietsdagje van te maken, kun je 17 euro neerleggen om aan het eind van de dag goedkoper uit te zijn. Dit is wel aan de dure kant – zeker als je thuis gratis kunt fietsen – maar op deze manier heb je wel de vrijheid om 800 hectare aan tuinen, bos en woud bij het Kasteel van Versailles te ontdekken.

2. Welke markten een dag van je reisschema waard zijn

Legendarische markten in Parijs

Legendarische markten in Parijs

De markten in Parijs zijn legendarisch. In het bijzonder is de Marche des Enfants Rouge zeker het bezoeken waard om van veel lekker eten te genieten. Hier kun je de specialiteiten van een Marokkaans kraampje zeker niet links laten liggen. Als je deze locatie op zaterdag bezoekt, zijn de omliggende straten gevuld met geweldige tweedehands antiek en kunst, die je weer nieuw leven in kunt blazen.

1. Wees voorbereid op een dosis kunst

Pompidou in Parijs

Muur vol teksten en tekeningen bij de Pompidou – Foto door Lily Clark

Zelfs als je geen kunstliefhebber bent, houd zeker wat tijd over om je te laten verrassen door de prachtige kunst die Parijs te bieden heeft. Op winkelstraat Rivoli kun je op nummer 59 een verborgen pareltje vinden: een gratis toegankelijke werkplek met een volledig beschilderde inrichting. Terwijl je hier ronddwaalt, werken kunstenaars aan nieuwe creaties. Naast deze plek kun je de Pompidou, Musee d’Orsay, Catacomben van Parijs en natuurlijk de Mona Lisa in het Louvre niet missen.

Als je andere tips en tricks hebt, deel ze gerust hieronder!
Ben je klaar om Parijs te ontdekken?