Het zou goed kunnen dat je deze zomer al een trip op de planning hebt staan, maar misschien wil je net als ik al eerder een reis maken. Hoewel mijn keuze in juni op Istanboel is gevallen, wil ik ook mijn andere bevindingen over andere Europese steden voor de beste reisbestemmingen met je delen:

6. Reis naar Istanboel in Turkije

Gemiddelde temperatuur: 22°C

Belevenis: In juni is het in Istanboel qua temperatuur nog goed uit te houden. Dat komt goed uit, want deze maand vindt de ramadan plaats. En dat betekent dat het niet door iedereen wordt gewaardeerd als je eet of drinkt op straat. Misschien klinkt dit niet als de ideale ervaring als je zelf niet vast, maar het is voor mij wel interessant om mee te maken. Ook met het oog op verschillende evenementen die in de grootste stad van Turkije ter ere van de ramadan worden gevierd. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar het verschil tussen het Europese en het Aziatische deel van de stad.

Reis: Maak een reis naar Istanboel met het vliegtuig. Er zijn 2 verschillende luchthavens in de buurt van de Turkse hoofdstad: Sabiha Gökçen en Ataturk. Vanaf daar kun je de trein pakken naar Istanboel.

5. Reis naar Rock Werchter Festival in België

 

Gemiddelde temperatuur: 15°C

Belevenis: Rock Werchter keert als een van de beste rockfestivals van Europa terug naar België. Het festival, gehouden tussen 30 juni en 3 juli, heeft weergaloze artiesten als Paul McCartner, Kaiser Chiefs en Florence + The Machine weten te strikken. Heerlijk om een weekendje de gitaarkunsten en rauwe stemmen te horen!

Reis: Maak een reis naar Brussel per trein, bus of vliegtuig. Pak vervolgens voor € 5,30 euro de trein van Brussel naar Leuven. Vanaf station Leuven stap je in de shuttlebus naar het festivalterrein.

4. Reis naar Londen in het Verenigd Koninkrijk

 

Gemiddelde temperatuur: 16°C

Belevenis: Er is altijd iets gaande in Londen, wat de stad geschikt maakt voor zomaar een weekendje weg. Maar deze maand kunnen veel Harry Potter-fans blij worden van de première van Harry Potter and the Cursed Child in het Palace Theatre. Daarnaast kun je in de Britse hoofdstad prima shoppen en leuke bezienswaardigheden bewonderen.

Reis: Er zijn veel verschillende vervoersmogelijkheden als de trein, bus en het vliegtuig om naar Londen te reizen.

3. Reis naar Open’er in Polen

 

Gemiddelde temperatuur: 17°C

Belevenis: Open’er is een van de beste muziekfestivals die Polen heeft te bieden. Van 29 juni tot 2 juli kun je genieten van gewaardeerde artiesten als Kugo, Red Hot Chili Peppers, Pharell en The 1975. Het festival heeft niet voor niets in zowel 2009 als 2010 de Best Major European Festival Award weten te winnen.

Reis: Met de bus kun je rechtstreeks en goedkoop een reis naar Gdańsk maken. Als alternatief kun je een vlucht pakken, maar dan moet je wel 1 à 2 keer een overstap maken en ben je voor de reis een stuk duurder uit.

2. Reis naar Lissabon in Portugal

 

A photo posted by Lisbon (@toplisbonphoto) on

Gemiddelde temperatuur: 20°C

Belevenis: Lissabon staat meestal hoog aangeschreven als vakantiebestemming. Dat komt niet alleen door de kleurrijke gebouwen en de ligging aan de zee, maar deze maand ook door het Festival van Santo António. Op 12 juni viert iedereen groot feest in de straten van Lissabon. De kleurrijk geklede Portugezen dansen vrolijk op Pimbamuziek door de buurten van de stad en genieten van traditionele lekkernijen. Allemaal waardevolle ingrediënten voor een topfeest!

Reis: Pak een vlucht om zo snel mogelijk naar Lissabon te reizen.

1. Reis naar Barcelona in Spanje

 


Gemiddelde temperatuur: 20°C

Belevenis: Sónar in Barcelona is uitgegroeid tot een van meest gewaardeerde muziekfestivals van Europa. Van 16 tot 18 juni genieten tienduizenden muziekliefhebbers van de lekkerste beats onder het genot van een verkoeld drankje. Naast het festival zijn er in de stad genoeg andere strandfeestjes om elektronische muziek te beleven.

Reis: Een reis naar Barcelona kun je meestal het beste met het vliegtuig maken. Met de bus reis je misschien wel goedkoper, maar ben je veel langer onderweg.