Nu we eindelijk een getal met 2 nummers op de thermometer zien, willen we natuurlijk optimaal van het warme lenteweer genieten. Maar waar kun je dat het beste doen? Maak je geen zorgen: we hebben een lijst samengesteld met de beste reisbestemmingen voor mei 2016. Hier kun je onder andere verschillende straatfeestjes, een filmfestival en een kaasrolwedstrijd meemaken. Genoeg keuze uit plekken in Europa om het lentegevoel te ervaren!

Berlijn, Duitsland

A photo posted by M A R I S A (@marisahampe) on

Gemiddelde temperatuur: 19°C

Belevenis: Op Karneval der Kulturen paraderen dansers, muzikanten en artiesten in de meest kleurrijke outfits door de straten van de wijk Kreuzberg. Geniet van een gezellige sfeer tijdens dit vrolijke festijn voor jong en oud. Het is een goed excuus om het weekend van 15 mei naar Berlijn er tussenuit te knijpen.

Reis: De Duitse hoofdstad is het snelst te bereiken met het vliegtuig, maar de goedkoopste manier is met de bus. Als tussenweg kun je ook met de trein naar Berlijn reizen.

Venetië, Italië

 

Gemiddelde temperatuur: 17°C

Belevenis: De lente is het ideale moment om naar Venetië te gaan, want het is nog voor het drukke hoogseizoen. Daarnaast liggen de prijzen voor overnachtingen lager, maar de temperaturen aangenaam hoger. Behalve de populairste bezienswaardigheden heb je verschillende buurten, musea en kerken zo goed als helemaal voor jezelf.

Reis: Binnen 5 uur reis je naar Venetië met het vliegtuig.

El Rocío, Spanje

A photo posted by chris jones (@millstone_grit) on

Gemiddelde temperatuur: 20°C

Belevenis: El Rocío ziet eruit als een westerndorp, maar het dorpje is tussen 14 en 16 mei allesbehalve verlaten. In dat weekend maken meer dan 1 miljoen mensen de pelgrimstocht naar het dorpje in Zuid-Spanje. Het is een groot feest waar de ‘maagd van de morgendauw’ wordt geëerd.

Reis: Een vlucht naar Sevilla Airport is de snelste manier om in El Rocío te komen. Als je vanaf het vliegveld het openbaar vervoer pakt, moet je rekening houden met een uur reistijd. Anders kun je er natuurlijk ook een pelgrimstocht van maken, maar te voet ben je wel ongeveer 15 uur onderweg.

Cannes, Frankrijk

 

Gemiddelde temperatuur: 16°C

Belevenis: Het wereldberoemde Cannes Film Festival tussen 11 en 22 mei is niet alleen de ideale gelegenheid om sterren te spotten, maar ook om te genieten van een fenomenaal uitzicht op een intieme baai aan de Middellandse Zee. Als je niet op een enorme mensenmassa of peperdure overnachtingen zit te wachten, raden we aan om eind mei de stad Cannes in Zuid-Frankrijk te bezoeken.

Reis: Begin de reis naar Nice met een vlucht en maak het af met een treinreis of busreis naar Cannes.

Cooper’s Hill, Verenigd Koninkrijk

A video posted by Billykidd (@billykiddshow) on

Gemiddelde temperatuur: 15°C

Belevenis: Ben je een daredevil? Dan is het misschien een idee om mee te doen aan de Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake op 30 mei. Vanaf de bergtop van Cooper’s Hill rennen deelnemers naar beneden om een kaas te ‘vangen’. De berg is enorm steil zoals je in de bovenstaande video kunt zien, dus we raden aan om voorzichtig te zijn. Jaarlijks belanden er aardig wat deelnemers in het ziekenhuis. Het is natuurlijk ook mogelijk om veilig langs de kant het evenement te bekijken.

Reis: Pak een vlucht naar Birmingham en vervolg je reis met het openbaar vervoer naar het dorpje Brockworth in het Engelse graafschap Gloucestershire.

Rome, Italië

 

A photo posted by Saúl Aguilar (@saaggo) on

Gemiddelde temperatuur: 21°C

Belevenis: Een eeuwenoude wereldstad met een rijke historie en prachtige architectuur: genoeg reden om naar Rome te gaan. De warme temperatuur in de lente is ideaal om aangenaam van al het moois in de Italiaanse hoofdstad te genieten.

Reis: Als je naar Rome reist, ben je het snelst met het vliegtuig.