Nu de dagen steeds langer worden, verlangen we steeds meer naar een spontaan uitstapje. We hebben grondig onderzoek gedaan naar al het leuks wat er de komende maand in Europa op de planning staat. Dit hebben we in ons ondergrondse laboratorium uitvoerig getest. Uiteindelijk hebben we de resultaten samengebracht tot een overzicht van beste reisbestemmingen voor april 2016!

Ben je een fan van zonneschijn, houd je een beetje van cultuur of leef je af en toe het liefst op het randje? Dan zijn al deze reislocaties zeker het bezoeken waard!

Palermo, Sicilië

Gemiddelde temperatuur: 16°C

Beleving: In april biedt de hoofdstad Palermo complete sereniteit met een vleugje zonneschijn. Ontdek op dit eiland pittoreske dorpjes in heuvelachtige gebieden, geniet van overheerlijke zeevruchten in restaurants en beklim de Etna, de hoogste berg van Sicilië. Meer weten? Check dan deze insider tips voor Sicilië

Reis: Het paradijselijke eiland Sicilië is het eenvoudigst te bereiken met het vliegtuig. 

Lisse, Nederland

Gemiddelde temperatuur: 12°C

Beleving: Het is de meest glorieuze tijd van het jaar in Nederland: alle bloemen komen in de lente weer tot leven. Het beste bloemenpark om tulpen te bewonderen is Keukenhof in Lisse. Dit  kun je het beste eind april bezoeken wanneer 99% van de planten in volle bloei staan!

Reis: Lisse in Zuid-Holland is snel te bereiken met de bus. Om de reis te versnellen kun je ook eerst een trein pakken. 

Parijs, Frankrijk

A photo posted by Omio (@goeuro) on

Gemiddelde temperatuur: 12°C

Beleving: Parijs in de lente! Kun je een beter moment bedenken om naar de stad van de liefde toe te gaan? In het voorjaar wemelt het hier nog niet van de vele toeristen. En dit betekent dat je meer 1-op-1-tijd met de Mona Lisa hebt, minder lang in de rij voor crêpes staat en Parijs voor het begin van het hoogseizoen kunt omarmen.

Reis: Parijs in het noorden van Frankrijk kun je het snelst bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Amsterdam, Nederland

A photo posted by @maheningcv on

Gemiddelde temperatuur: 12°C

Beleving: Als je zin hebt in feestje, hoef je niet ver van huis te gaan: Koningsdag staat weer voor de deur! Op 27 april bruist Amsterdam weer van de energie die de oranjekoorts aanwakkert. Scoor de beste deals op de vele vrijmarkten, geniet van optredens in het Vondelpark en dans erop los op een Koningsdagfestival. 

Reis: Amsterdam kun je op Koningsdag het beste per trein bereiken. Houd wel rekening met overvolle coupés. We raden sterk af om de auto te pakken met het oog op files en een tekort aan parkeerplaatsen.

Mayrhofen, Oostenrijk

Gemiddelde temperatuur: 8°C

Beleving: Zon, skiën en een aantal grote namen, waaronder The Prodigy, op het jaarlijkse muziekfestival Snowbombing in het dorpje Mayrhofen. Van 4 tot 9 april kun je hier losgaan op de vetste platen van het winterseizoen. Als je hier toch bent, raden we aan om ook het prachtige Tirol te verkennen.

Reis: Mayrhofen in het Oostenrijkse Tirol kan best lastig zijn om te bereiken. Maar niet gevreesd: er zijn nog steeds veel verschillende manieren om naar Tirol te reizen.

Boedapest, Hongarije

A photo posted by Dafni Bug (@dafnitin) on

Gemiddelde temperatuur: 15°C

Beleving: Hongaren verwelkomen de lente met open armen! Van 8 tot 24 april biedt het Budapest Spring Festival veel flexibiliteit en keuze. Het programma bestaat uit de beste acts ter wereld: van orkesten die de sterren van de hemel spelen tot verbazingwekkende circusnummers. Om nog maar niet te spreken van de omringende heuvels van Buda of de neoclassicistische architectuur.

Reis: Het vliegveld Ferenc Liszt in Boedapest biedt veel directe vluchten in heel Europa. Maar als je van een lange reis door Europa wilt genieten, kun je ook met de bus of trein naar Boedapest reizen

Zin om één of meerdere van de beste reisbestemmingen voor april 2016 te bezoeken? Vergelijk dan de beste manier om daar te komen.