Als je op bezoek gaat in een stad dan staat het bezichtigen van de bezienswaardigheden uiteraard hoog op je verlanglijstje. Vanzelfsprekend ga je eerst naar de bekende plekken die een stad te bieden heeft. In Parijs breng je een bezoek aan de Eiffeltoren en in Berlijn aan de Brandenburger Tor. Ben je hier mee klaar en heb je nog genoeg tijd over dan is het altijd leuk om op zoek te gaan naar locaties in een stad met een bijzonder verhaal. Wij van Omio helpen je hier graag mee verder en hebben daarom een aantal unieke bezienswaardigheden in verschillende Europese steden op de kaart gezet.

1. Julien Aurouze and Co. (Parijs)

 

Adres: 8 Rue des Halles, 75001 Parijs, Frankrijk

Deze merkwaardige winkel in Parijs opende haar deuren in 1872. Je vraagt je misschien af wat deze winkel zo speciaal maakt. Als je een blik werpt op de vitrine van Julien Aurouze and Co. dan wordt dit snel duidelijk. Hier kun je namelijk een grote verzameling aan opgezette ratten en andere dieren vinden. Interessant of weerzinwekkend? De winkel zelf verkoopt producten voor ongediertebestrijding, wat de vreemde vitrine enigszins verklaard. Je kent Julien Aurouze and Co. misschien van de Disney film Ratatouille, waar de winkel te zien is in een scene.

Vervoer naar Parijs:
Reis voordeling naar Parijs met de bus of met de trein.

2. Die Rückkehr der Kühe (Berlijn)

 

Adres: Dietrich-Bonhoeffer-Straße 23, 10407 Berlijn, Duitsland

In een verder rustige wijk in Berlijn is er een opmerkelijk kunstwerk te vinden. Het kost je een beetje speurwerk maar als je op het juiste moment een steegje in kijkt dan valt je vast en zeker iets op. Hier kun je namelijk het kunstwerk vinden genaamd “Die Rückkehr der Kühe” (De terugkeer van de koeien). Het kunstwerk zelf zijn koeien die verticaal tegen een muur op lopen. Er is nog een exemplaar van Die Rückkehr der Kühe in Berlijn te vinden. Mocht je dichter in de buurt zijn van Kollwitzstrasse 18 dan kun je hier hetzelfde kunstwerk vinden.

Vervoer naar Berlijn:

Reis voordeling naar Berlijn met de bus of met de trein.

3. Bocca della Verità (Rome)

 

Adres: Piazza della Bocca della Verità, 18, Rome, Italië

In het portiek van de kerk Santa Maria in Cosmedin in Rome kun je de “Bocca della Verità“ vinden. Dit is het gezicht van een man in een muur met op de plaats van zijn mond een gat. Volgens de geschiedboeken fungeert “The Mouth of Truth” prima als een leugendetector. Sinds de Middeleeuwen gaat het gerucht dat als je een leugen vertelt met je hand in de mond van de man dat deze afgebeten wordt. Aan het aantal foto’s op internet waar mensen hun hand in de mond steken lijkt dit zelf een leugen te zijn. Probeer het in je volgende bezoek aan Rome!

Vervoer naar Rome:
Bekijk hier hoe je het voordeligste in Rome komt

4. Leake Street Graffiti Tunnel (Londen)

 

Adres: Leake Street Lambeth, Londen, Engeland

Deze tunnel in Londen is prachtig vormgegeven met de mooiste graffiti. Deze locatie is voor het eerst gebruikt door Banksy in 2008 voor een tentoonstelling. Hij hield de locatie geheim tot aan de dag van de opening om daarna het publiek te laten genieten van zijn kunstwerken. Van Banksy zie je tegenwoordig weinig meer terug in de tunnel. Al zijn werk is overgespoten. Het unieke aan Leake Street is dat de graffiti artiesten hier vrij spel hebben. Hierdoor kunnen ze de meest waanzinnige kunstwerken maken zonder tijdsdruk. Dit geeft deze tunnel een unieke uitstraling en je kunt alle prachtige graffiti rustig bewonderen. Het leuke is dat je er elke keer weer wat nieuws kunt zien omdat er elke dag wel nieuwe kunstwerken gezet worden.

Vervoer naar Londen:
Reis voordeling naar Londen met de bus of met de trein.

5. El Torn Dels Orfes (Barcelona)

 

Adres: 17 carrer Ramelleras, Barcelona, 08001 Spanje

Er zijn tal van gratis bezienswaardigheden in Barcelona. Maar dit is wel heel apart. Dit simpele gat in de muur is een zogenaamde babyluik in het hart van El Raval in Barcelona. Van 1853 tot en met 1931 kon je deze locatie gebruiken om je ongewenste babies af te geven, alsmede donaties voor het weeshuis zoals eten en kleren. Raar maar waar! Je vraagt je misschien af hoeveel hier gebruik van werd gemaakt. In totaal zijn er honderden baby’s door dit luik naar het weeshuis gegaan. Tegenwoordig is het gat dicht en bestaat alleen de herinnering aan deze opmerkelijke plek in Barcelona.

Vervoer naar Barcelona:
Bekijk hier hoe je het voordeligste in Barcelona komt.