Het is bijna lente! Dat betekent dat er veel feestdagen aan zitten te komen. Genoeg reden om in Nederland er even lekker met de FlixBus op uit te trekken. Vanaf december 2015 kun je met deze bus tussen een aantal steden reizen die onderling geen treinverbinding hebben. Onderweg heb je toegang tot stopcontacten en een wifinetwerk. Dat is super handig voor je laptop of smartphone. Wij hebben voor je gemak een reis langs 5 steden met toffe evenementen in de lente samengesteld.

1. Startpunt Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam

De haven van Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug – Flickr: Moyan Brenn

Rotterdam is een stad met veel vernieuwende architectuur. Hier kun je je ogen uitkijken op het prachtig verbouwde Centraal Station, de iconische Erasmusbrug en het uitzicht van de Euromast Toren. Daarnaast is de beroemde haven, de grootste en belangrijkste van Europa, zeker het bezoeken waard. Wij hebben een selectie gemaakt van evenementen die je hier kunt bezoeken:

Museumnacht010

Tijdens Museumnacht010 showen meer dan 34 musea hun nieuwste collecties. Door de hele stad kun je vette muziekoptredens, meet-and-greets met kunstenaars en exclusieve rondleidingen meemaken. Als je een passe-partout kaartje bezit, kun je alle deelnemende locaties bezoeken en gratis met het openbaar vervoer reizen.
Wanneer? 5 maart

NN Marathon Rotterdam

Op de NN Marathon Rotterdam zie je de beste hardlopers ter wereld knallen op het parcours. Langs de kant kun je duizenden renners aanmoedigen die hun best doen om de finish op de Coolsingel te halen. Het sfeervolle evenement zal waarschijnlijk net als vorig jaar meer dan 925.000 toeschouwers naar de stad trekken.
Wanneer? 9 en 10 april

2. Van Rotterdam Naar Nijmegen

Rotterdam-Nijmegen: vanaf €5,-
Tijdsduur: 1.5 uur

Hoge luchtfoto van Nijmegen

Hoge luchtfoto van Nijmegen met de rivier de Waal – Flickr: Rein Ketelaars

Nijmegen heeft een historisch stadscentrum met gezellige terrasjes die behoren tot de goedkoopste van Nederland. Hier is muZIEum een dikke aanrader om zelf blindheid te ervaren. Buiten de stad kun je op avontuur gaan in een gebied vol bossen en heuvels. Ook kun je de volgende evenementen meemaken:

Go Short Film Festival 2016

Op het Short Film Festival kun je de beste korte films van Europa uit het afgelopen jaar bekijken. Tijdens de 8e editie worden er zo’n 250 films van maximaal 30 minutes uit alle genres getoond. Daarnaast kun je diverse tentoonstellingen, workshops, optredens en feestjes meemaken.

Wanneer? 8 april t/m 12 april

Night Run Festival Nijmegen 2016

Tijdens de Night Run Festival Nijmegen ren je met veel andere hardlopers door het stadscentrum langs een spectaculaire lasershow, brandende fakkels en talloze waxinelichtjes. Voor deze nachtelijke tocht ligt de focus meer op de gezelligheid dan op de snelheid. Als renner kun je zelf bijdragen door lichtjes te dragen zoals een schoenzool met LED-lampjes of glowsticks.
Wanneer? 15 april

3. Van Nijmegen naar Zwolle

FlixBus Nijmegen-Zwolle: vanaf €7,-
Tijdsduur: 1.5 uur

Stadscentrum van Zwolle

Stadscentrum van Zwolle vanaf de IJssel gezien – Wikimedia: Nummer 12

Zwolle staat voornamelijk bekend om zijn streekproducten zoals Zwolse mosterd, balletjes en whisky. Hier is Museum de Fundatie met prachtige architectuur en variërende tentoonstellingen een absolute aanrader. Check vooral foto-expositie Dutch Identity over het succes van de hedendaagse portretfotografie uit Nederland. Deze lente kun je deze activiteiten in Zwolle checken:

Ster van Zwolle

De Ster van Zwolle is de eerste wedstrijd van het wielrenseizoen. Dit evenement heeft zijn naam te danken aan het stervormige parcours. Hier zie je Nederlandse toptalenten schitteren die je langs de kant een hart onder de riem kunt steken.
Wanneer? 5 maart

Dance4Liberation

Op het grootste dancefestival van Bevrijdingsdag kun je dansend op muziek de vrijheid vieren. Op het terrein bij de IJsselhallen gaan de voetjes van de vloer op de fijnste house- en hardstyletunes. Goed om te weten: ook dit jaar is Bevrijdingsdag een officiële vrije dag.
Wanneer? 5 mei

4. Van Zwolle naar Hoogeveen

Flixbus Zwolle-Hoogeveen: vanaf €5,-
Tijdsduur: 30 minuten

Cascade in Hoogeveen

De Cascade in het centrum van Hoogeveen – Flickr: Gerardus

In het centrum van Hoogeveen kun je nog enkele 17e-eeuwse huizen bewonderen. Aan de Hoofdstraat kun je in talloze winkels lekker shoppen. In het midden van deze straat ligt de Cascade, het langse waterkunstwerk van Europa, die maar liefst een lengte van 200 meter heeft. De aankomende maanden kun je deze evenementen zien:

Hoogeveense Cascaderun

De Cascaderun is één van de grootste hardloopwedstrijden van Noord-Nederland. Langs het parcours moedigen vele toeschouwers en een aantal muzikanten de duizenden hardlopers aan. ‘s Avonds kun je in het Hoogeveense centrum genieten van verschillende bands die spelen op verschillende podia.
Wanneer? 17 april

Het Blues en Bluegrass Festival

Het Blues en Bluegrass Festival is de afsluiter van het bluesseizoen. Tijdens dit intieme buitenluchtfestival kun je genieten van enkele bands die de sterren van de hemel spelen. Een fijne bijkomstigheid is dat je dit evenement kosteloos kunt bijwonen.
Wanneer? 22 mei

5. Eindpunt Groningen

Flixbus Hoogeveen-Groningen: vanaf €5,-
Tijdsduur: 1 uur

Kanaal in Groningen

Kanaal in Groningen met uitzicht op de Martinitoren – Wikimedia: Bert Kaufmann

In Groningen komen kroegtijgers in de talloze uitgaansgelegenheden flink aan hun trekken. Overdag kun je na een stapavondje weer op adem komen in de prachtige Prinsentuin. Ook kun je heerlijk uitrusten op de Grote Markt voor de iconische Martinitoren. Dit voorjaar kun je onder andere de volgende activiteiten ervaren:

De Culinaire Verleiding x Klein Berlijn

Op MartiniPlaza kun je genieten van heerlijk biologisch tot lekker ongezond eten tijdens de Culinaire Verleiding. Daarbij kun je vintage outfits scoren op kledingmarkt Klein Berlijn. Dit maak je allemaal mee onder het genot van fijne deuntjes van live muzikanten.
Wanneer? 27 en 28 februari

David Bowie in het Groninger Museum

Het Groninger Museum showt 300 gave objecten die gelinkt zijn aan David Bowie. Dit gaat om onder andere handgeschreven songteksten, originele outfits en toffe albumhoesjes. Na een vertoning in Toronto, Parijs en Melbourne is dit de laatste mogelijkheid om dit zeldzame materiaal te bewonderen.
Wanneer? Tot 10 april

 

Fotocover: Polder Schieveen naast de landingsbaan van Rotterdam Airport – Flickr: Wilco Schippers