Unpacking Travel is onze wekelijkse terugblik op de gebeurtenissen in de reiswereld. Elke week maken we een overzicht van recent nieuws, tips en trends uit de reisbranche.

Natuurlijk was dit de week van het WK. Het Nederlands Elftal. Ons Nederlands elftal. Op vrijdag wisten ze met 5-1 de regerend wereldkampioen Spanje te verslaan en de smaak van zoete wraak vulde ieders mond. Maar dat was natuurlijk niet het enige wat in de afgelopen week gebeurde. In deze editie van Unpacking Travel: nieuws uit Parijs, speelgoed als vakantiefoto en de meest bijzondere voetbalvelden ter wereld.

In het begin van de week was er deze man, die ons liet zien dat vast zitten op een vliegveld zo erg niet hoeft te zijn, met zijn fantastische Celine Dion imitatie op Las Vegas Airport. Daarnaast kondigde het Kabinet vandaag aan om ruim 1 miljard extra te investeren op en aan het Nederlandse spoor. Hiermee worden onder andere verbeteringen doorgevoerd rondom Amsterdam, in Gelderland en in Noord-Brabant.

 

Voor eeuwig verbonden?

Waar twee weken geleden er even een schok door Parijs ging door het afbreken van een deel van de Pont des Arts, is de knoop nu doorgehakt. Het Parijse bestuur heeft gezegd de liefdessloten voorlopig niet te verbieden maar alleen toeristen te ontmoedigen. Deze uitspraak zorgde echter voor redelijk wat weerstand. Er zijn actiegroepen ontstaan tegen het ophangen van de sloten waarvan de grootste No Love Locks is. Zij pleiten voor slot-vrije bruggen omdat deze symbolen van de liefde volgens hen niet alleen het aangezicht van de stad ruw verstoord, maar de brug beschadigd. Vooralsnog blijft de Pont des Arts dus nog gewoon zoals hij is, vol eeuwige verbintenissen, maar wie weet hoe eeuwig dit zal zijn.

De Pont des Arts met liefdessloten by night. Flickr: Jean-François Gornet

De Pont des Arts met liefdessloten by night. Flickr: Jean-François Gornet

Verbaas je over je eigen stad…

Het is heel leuk, vakanties naar verre landen en onbekende steden, maar hoe goed ken jij je eigen stad en eigen land? Als een vervolg op het stukje in onze vorige editie, raden we je aan een middagje vrij te gebruiken om je eens van je toeristische kant te laten zien en je eigen stad door de ogen van een buitenstaander te ontdekken. Zoals ook Niel van Tjoolaard deed in Oostende toen hij met Marvin Gaye langs de kust liep. Of zoals Eva in een tipi in het Drentse bos sliep. Het levert gegarandeerd prachtige foto’s en interessante tips op en je ziet ineens details waar je normaal nooit oog voor had. Ons reisbloed begint hier in ieder geval al sneller van te stromen!

 

Spelen met LEGO op reis

Een waardevolle manier om onze avonturen te bewaren en herinneringen vast te houden: vakantiefoto’s. Het liefst maken we honderden foto’s van onszelf, dat ene beroemde gebouw, die lokale oude man op dat bankje en natuurlijk onze reisgenoten. Maar deze week ontdekten we Craig en Lindsey uit Schotland, die hun vakantie op een wel hele originele manier vastleggen. Ze nemen LEGO poppetjes mee naar alle uithoeken van de wereld om deze hun reizen te laten uitbeelden. Hun Facebookpagina LEGO Travellers bestaat sinds 2013 en heeft bijna 10.000 likes. Erg schattig en een fijne manier om je weer even kind te voelen! Hun favoriete quote?

“Play is the only way the highest intelligence of humankind can unfold” – Joseph Chilton Pearce

LEGO Travellers op de fiets

LEGO Travellers op de fiets

Voetbal, fussball, football…

Omdat het wereldnieuws er een maand lang mee vol zal staan, sluiten we af waar we mee begonnen: voetbal. We kwamen langs dit lijstje bijzondere, vreemde en mooie voetbalvelden over de hele wereld; Van het hoogste veld in Europa tot eentje Marokkaanse woestijn. Stuk voor stuk indrukwekkend en ze zouden geen van allen misstaan op een must-see lijstje.

Voetbalveld in Spitsbergen - Flickr: Kitty Terwolbeck

Voetbalveld in Spitsbergen – Flickr: Kitty Terwolbeck

Vind je Unpacking Travel leuk of heb je een goede toevoeging? Laat het ons weten! Like it, link it, share it of praat met ons op Twitter @GoEuroNL. En mocht je niet genoeg kunnen krijgen: We hebben ook een Engelse, Duitse en Spaanse versie van Unpacking Travel.