Unpacking Travel is ons tweewekelijkse overzicht van alle trends, tips en nieuwtjes uit de reiswereld. Wij zetten de leukste apps, blogs en reisprojecten voor jullie in de kijker. In deze editie: een nieuwe Eurostarverbinding tussen Amsterdam en Londen, postkaartjes opsturen vanuit het buitenland en niet te missen Instagramaccounts!

Reisnieuws

App van de week

Omio Reisnieuws

Flickr: Shawn Ahmed

Wie stuurt er tegenwoordig nog postkaarten vanop vakantie? Begrijpelijk wel als je die draaimolentjes naast de weg ziet staan, waarin enkele verkleurde postkaarten wachten om ooit verstuurd te worden. Meestal zelfs vrij stereotiep met exotische stranden, vergezeld van flashy lettertypes en liefst een geel zonnetje, enkele bikini babes of schattige huisdieren, want die werken altijd. De app van de Belgische Post (Bpost), Mobile Postcard, brengt hier echter verandering in. Vanaf nu stuur je gewoon een kaartje van jezelf naar het thuisfront! Het idee is heel simpel: je trekt een foto met je telefoon, upload hem in de app, schrijft een tekstje en geeft het adres in. De Belgische post drukt je kaart vervolgens af en zorgt ervoor dat de kaart in de brievenbus van je bestemmeling belandt!

Blog van de week

De blog van de week is Wat Zij Zegt, en wordt onderhouden door Natasja. Ze omschrijft zichzelf als ‘een chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen’ en ze deelt via haar blog haar avonturen en belevenissen met ons. Haar blog bevat leuke receptjes, tips over boeken en films en natuurlijk een erg interessante reissectie. Als fervent reiziger plaats Natasja de hotspots van plaatsen die ze bezocht heeft op een rijtje. Een prima hulpmiddel dus als je nog een citytrip gepland hebt!

Video van de week

Tegenwoordig delen we ons hele leven op Instagram; vanaf ons ontbijt en onze koffie, tot onze laatste drankjes in een bar. Dit bracht Lorenzo Antico op het idee om een verzameling te maken van deze beelden, en via deze 1.017 foto’s Londen in één dag te laten zien.

Bestemming van de week

De bestemming van deze week is Berlijn. Deze Duitse hoofdstad is een geliefde citytrip-bestemming geworden voor toeristen en feesttoeristen, en wordt in menig lijstje vernoemd als ‘hipste plaats van Europa’. Het is zo een diverse stad, met een enorm aanbod aan musea, geschiedkundige bezienswaardigheden, cultureel erfgoed, winkels, restaurants en clubs, dat iedere vakantieganger er wel zijn ding zal vinden. De komende weken staat er echter nog wat meer op het programma in deze bruisende hoofdstad, aangezien het 9 november 25 jaar geleden is dat de muur viel, en tal van evenementen deze gebeurtenis herdenken. Hoogtepunt van het weekend zijn ongetwijfeld de lichtgevende ballonen die een lichtgrens op de voormalige grens vormen. Op de avond van 9 november zullen deze ballonnen losgelaten worden, zodat de muur niet valt, maar ten hemel stijgt.

Post van de week

Wegsmelten bij leuke reisplaatjes, we doen het allemaal maar al te graag. Deze blog post van blogger Explorista.nl zet de leukste instagram accounts voor je op rijtje. Een instagrammer die de wereld rondzwerft, een modefotografe gesitueerd in Parijs, World of Wanderlust blogster Brooke, een Portugese fotografe en haar eigen Instagramaccount zijn een greep uit het aanbod van accounts die je volgens Milou niet mag missen.

Featured Image – Flickr: Lies Thru a Lens

Vind je Unpacking Travel leuk of heb je een goede toevoeging? Laat het ons weten! Like it, link it, share it of praat met ons op Twitter @GoEuroNL. En mocht je niet genoeg kunnen krijgen: We hebben ook een EngelseDuitse en Spaanse versie van Unpacking Travel.