Unpacking Travel is ons tweewekelijkse overzicht van alle trends, tips en nieuwtjes uit de reiswereld. Wij zetten de leukste apps, blogs en reisprojecten voor jullie in de kijker. In deze editie: een toeristenstroom in Amsterdam, handige tips voor je kerstcadeaus en inpaklijstjes voor je reis tijdens de kerstvakantie!

Reisnieuws

  • Dankzij de nationale staking in België op 15 december reed er die dag geen enkele trein, tram of bus. Ook alle vliegtuigen bleven op de grond.
  • Het gaat erg goed met de toeristensector in Amsterdam: de stad krijgt steeds meer en meer toeristen te verwerken. Zo zou de stad in 2030 zelfs een verdubbeling aan toeristen mogen verwachten, aldus toeristendeskundige Stephen Hodes.
  • En die toeristen moeten ergens slapen in Amsterdam! De laatste jaren is Airbnb een populaire vorm van accommodatie geworden in de stad, maar de gemeente had problemen met de illegale verhuur van de woningen. Airbnb heeft nu beslist een toeristenbelasting in rekeningen te brengen bij iedereen die een accommodatie vindt in Amsterdam via hun website, waarmee ze de stad gedeeltelijk tegemoet komen.

App van de week

Reisnieuws meenemen

Stel de perfecte inpaklijst samen met Meenemen.nl

De kerstvakantie begint vandaag en vele gaan tijdens deze vrije dagen een paar dagen op reis. Of je nu naar de zon gaat, een stedentrip maakt of een skitrip in de bergen gepland hebt; je moet ervoor zorgen dat je de juiste items met je meeneemt! En daarmee kan de website Meenemen je wellicht helpen. Je geeft eerst wat informatie in over je reis, zoals het soort accommodatie of het aantal medereizigers, en dan enkele persoonlijke gegevens, zoals je leeftijd en je geslacht, waarna je een gepersonaliseerde inpaklijst toegestuurd krijgt. De lijst gaat wel wat verder dan proper ondergoed en verse sokken, maar helpt je ook denken aan de juiste verzekeringspapieren en malariapillen!

Blogpost van de week

Reisnieuws kerstcadeaus

Vind de perfecte kerstcadeaus – Flickr: SimplyPanda

Nog niet al je kerstcadeautjes gevonden? Niet gevreesd! Reismeisje zet voor jou de leukste cadeautjes op een rijtje, indien je van reizen houdt natuurlijk. Je kan ze immers ook gewoon op je eigen verlanglijstje zetten!

Foto van de week

Reisnieuws jaaperkelens

Instagram Jaap Erkelens

De foto van de week is van Jaap Erkelens, een instagrammer wiens account het zeker de moeite waard is om te volgen. Jaap maakt prachtige foto’s waarbij hij speelt met weerspiegelingen in het water, geometrische vormen en lichtinvallen. En het leukste van al? De meeste foto’s zijn gewoon dicht bij huis gemaakt, zoals deze foto in Den Haag!

Blog van de week

De blog van deze week is Your Future Postcard, die gerund wordt door Chantal, een fanatiek reizigster die graag haar geheime plekjes en leukste verhalen met ons wil delen. Wij zijn vooral fan van het mooie design van op de blog, de prachtige foto’s en videoblogs!

Project van de week

Grote kans dat jullie dit filmpje al ergens hebben voorbij zien komen, want het was een grote hit om het internet de afgelopen week! Dit is de nieuwe commercial voor online campagnes van Airbnb, en toont een miniatuurwereld die volledig is samengesteld door een team van 30 mensen die hier gedurende 5 weken aan werkte! Veel werk, maar het resultaat is wel verbluffend!

 

Featured Image: Jannes Glas