Bus van Amsterdam naar Brussel

De goedkoopste busreizen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Goedkoopst

11

Gemiddelde

15

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
12:25Amsterdam3u45 16:10BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
111Enkele reis
23:00Amsterdam4u11 03:11BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
191Enkele reis

Bustijden Amsterdam naar Brussel

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 6 oktober
12:25Amsterdam3u45 16:10BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
23:00Amsterdam4u11 03:11BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
06 okt.
vr
07 okt.
za
08 okt.
zo
09 okt.
ma
10 okt.
di
11 okt.
wo
12 okt.
do
13 okt.
vr
14 okt.
za
15 okt.
zo
16 okt.
ma
17 okt.
di
18 okt.
wo
19 okt.
do
20 okt.
vr
21 okt.
za
22 okt.
zo
23 okt.
ma
24 okt.
di
25 okt.
wo
26 okt.

De snelste bussen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Snelste reis

3 u 45 m

Gemiddelde

3 u 58 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

173 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Brussel rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

12:25Amsterdam3u45 16:10BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
111Enkele reis
23:00Amsterdam4u11 03:11BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
191Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Brussel?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden bus: bus van Amsterdam naar Brussel

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde reistijd met de bus2 u 45 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 10
frequencyFrequentie17 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 14 directe busreizen per dag
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Lasta, Movelia, Eurolines France, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Flixbus, Infobus, Ouibus of Union Ivkoni International

Bij busreizen van Amsterdam naar Brussel leg je 173 km af, wat bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Lasta, Movelia, Eurolines France, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Flixbus, Infobus, Ouibus of Union Ivkoni International gemiddeld 2 u 45 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 17 busreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 10 ligt, vind je het goedkoopste busticket al voor € 8. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Amsterdam Centraal en arriveren in Brussels, Brussels South (Gare du Midi).

Busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus en FlixBus van Amsterdam naar Brussel

Je kunt bij BlaBlaCar Bus en FlixBus met de bus van Amsterdam naar Brussel reizen voor slechts € 8. Bij Omio zit je goed voor de beste prijs voor je reisroute en zie je meteen duidelijk alle dienstregelingen.

BlaBlaCar Bus
FlixBus

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

Informatie over BlaBlaCar Bus, Amsterdam naar Brussel met de bus:

  • Gemiddelde duur: 5 u 15 min
  • Gemiddelde prijs: € 10
  • Frequentie van BlaBlaCar Bus: 1 per dag

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Informatie over FlixBus, Amsterdam naar Brussel met de bus:

  • Gemiddelde duur: 3 u 10 min
  • Gemiddelde prijs: € 8
  • Frequentie van FlixBus: 14 per dag

Welke bussen rijden er van Amsterdam naar Brussel?

FlixBus en OUIBUS hebben een vaste dienstverbinding tussen Amsterdam naar Berlijn. Met de bus reis je niet alleen comfortabel, maar ook snel, goedkoop en gemakkelijk van Amsterdam naar Brussel. Deze maatschappijen rijden meerdere keren per dag rechtstreeks naar verschillende locaties in de Belgische hoofdstad.

Je kunt kiezen voor bustickets naar Brussel met vertrek van Amsterdam Schiphol Airport en vanaf treinstation Amsterdam Sloterdijk. Bustickets zijn goedkoop en in de meeste gevallen voordeliger dan treinkaartjes. Bovendien reis je met de bus vaak ook nog sneller dan met de trein.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Amsterdam?

FlixBus rijdt zowel vanaf Amsterdam Sloterdijk als van Amsterdam Schiphol Airport naar Brussel. De bushalte bij Station Amsterdam Sloterdijk ligt aan de Radarweg en bevindt zich vlak voor de hoofdingang van het treinstation. Alle busritten uit Amsterdam gaan rechtstreeks naar Brussel, dus je hoeft onderweg niet over te stappen.

Hoe vaak en hoe laat rijdt FlixBus van Amsterdam naar Brussel?

Iedere dag gaan er meer dan tien FlixBussen van Amsterdam naar Brussel. In en rond het weekend vertrekt de eerste bus om 6.10 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag om 8.00 uur. De laatste bus vertrekt om 23.50 uur uit Amsterdam. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming in Brussel en de drukte op de weg doet je FlixBus er 2.45 uur tot 5.10 uur over.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Brussel?

Vanaf Schiphol rijdt FlixBus naar station Brussel Noord en naar Brussel Zaventem Airport. Vanaf Station Amsterdam Sloterdijk kun je daarnaast ook kiezen voor Station Brussel Zuid als eindbestemming. In alle gevallen heb je een directe verbinding. Vanaf Station Brussel Noord reis ben je met de trein in drie minuten door naar het Centraal Station van Brussel. Station Brussel Zuid ligt ten zuiden van het centrum van de stad. Ook vanaf dit station doet de trein er drie minuten over naar station Brussel-Centraal. Wanneer je de FlixBus neemt naar het internationale vliegveld Zaventem, dan stap je vlakbij treinstation Brussel-Luchthaven uit. Vanaf dit station doe je er zestien minuten reizen met de trein over naar het Centraal Station van Brussel.

Vanaf welk busstation vertrekt OUIBUS in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS die naar Brussel rijden vertrekken vanaf de bushalte voor Station Amsterdam Sloterdijk. Deze halte bevindt zich aan de Radarweg en is het centrale punt voor internationale busreizen. Er staan hier altijd wel bussen en mensen, dus als je het station uitloopt zie je de halte snel genoeg. Aangezien de busreizen van OUIBUS van Amsterdam naar Brussel allemaal rechtstreeks zijn hoef je onderweg niet over te stappen.

Hoe vaak en hoe laat rijdt OUIBUS van Amsterdam naar Brussel?

Iedere dag rijden er minimaal drie bussen van OUIBUS rechtstreeks van Amsterdam naar Brussel. De eerste bus vertrekt om 12.30 uur, de laatste gaat om 20.30 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat er om 10.30 uur nog een extra bus. De reistijd varieert van 2.45 uur bij de laatste rit van de dag tot 3.50 uur bij de OUIBUS die om 12.30 uur vertrekt.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Brussel?

Je rit met OUIBUS eindigt bij Station Brussel Zuid, dat lokaal Bruxelles Midi heet. Vanaf dit treinstation reis je eenvoudig door naar het nabij gelegen Station Brussel Central. Daar ben je met de trein of de metro dan ook al in maximaal vijf minuten.

Reistips: bus van Amsterdam naar Brussel

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
Bustickets van Amsterdam naar Brussel hoeven niet meer dan € 8 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Met Omio vind je de beste prijs voor bustickets van Amsterdam naar Brussel.
De busticketprijs voor een reis van Amsterdam naar Brussel is gemiddeld € 10  als je je tickets voor deze reis in de komende week wilt boeken.
De afstand van Amsterdam naar Brussel per bus bedraagt ongeveer 173 km.
De gemiddelde reistijd met de bus van Amsterdam naar Brussel is 2 u 45 min. Maar de reistijd kan in het weekend en op feestdagen toenemen, dus houd daar rekening mee als je bustickets van Amsterdam naar Brussel koopt.

Voordat je je reis van Amsterdam naar Brussel gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die met de bus reizen vanuit Amsterdam vanaf Amsterdam Centraal vertrekken en in Brussel aankomen op Brussels, Brussels South (Gare du Midi).

De meeste mensen pakken de bus vanaf Amsterdam Centraal, wat op ongeveer 916 m van het stadscentrum ligt. Ze reizen dan vooral naar Brussels, Brussels South (Gare du Midi), dat op 3.4 km van het stadscentrum ligt.

Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel met de bus van Amsterdam naar Brussel te brengen. Op de route naar Brussel vanuit Amsterdam kun je reizen met BlaBlaCar Bus, Lasta, Movelia, Eurolines France, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Flixbus, Infobus, Ouibus of Union Ivkoni International. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te bekijken voor de route van Amsterdam naar Brussel, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Ja, er is op Omio een er zijn 14 directe busreizen van Amsterdam naar Brussel per dag van Flixbus of BlaBlaCar Bus. Het is slim op tijd je bustickets te boeken omdat reizen zonder overstappen vaak fijner is en minder geld kost.
Gemiddeld er zijn 17 busreizen per dag van Amsterdam naar Brussel. De vertrektijden van de bus op weekenden en feestdagen kunnen afwijken.
De bus die het vroegst vanaf Amsterdam naar Brussel vertrekt, gaat om 05: 00. De bus die het laatat Amsterdam naar Brussel vertrekt, gaat om 21: 58. Je vindt op Omio de recentste dienstregeling voor de bus van Amsterdam naar Brussel en boek de beste vertrektijd voor jouw reis op je gekozen reisdatum.
De prijs van een bustickets enkele reis van Amsterdam naar Brussel kost gemiddeld € 10 als je de komende week gaat reserveren. We raden je aan om je tickets op tijd te boeken, want dan krijg je de beste prijs voor busreizen bij de verschillende busmaatschappijen die deze reis aanbieden. Normaal gesproken kun je bustickets van Amsterdam naar Brussel een paar maanden van te voren boeken.
Veel reizigers die per bus in Brussel aankomen, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Londen of Brugge. Als je erover denkt om Parijs, Londen of Brugge te verkennen vanuit Brussel, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingenmet de beste prijzen voor je zoeken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Brussel

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal