Bustijden Amsterdam naar Brussel

Bussen weergeven voor morgen, wo 4 aug.
10:30Amsterdam, Sloterdijk3u35 14:05BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes
16:15Amsterdam, Sloterdijk3u20 19:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

De snelste bussen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 4 aug.

Snelste reis

3 u 20 m

Gemiddelde

3 u 27 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

173 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Brussel rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe busdiensten doen gemiddeld 3 u 27 m over de afstand van 173 km. Als je echter de juiste bus kiest, kun je er zelfs in 3 u 20 m zijn.

De langzaamste busreizen doen er 3 u 35 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

16:15Amsterdam, Sloterdijk3u20 19:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes
101Enkele reis
10:30Amsterdam, Sloterdijk3u35 14:05BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes
101Enkele reis

VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
4 aug.
49NS International
10BlaBlaCar Bus
330KLM
do
5 aug.
49NS International
10Flixbus
313Lufthansa
vr
6 aug.
49NS International
10BlaBlaCar Bus
163Lufthansa
za
7 aug.
49NS International
10BlaBlaCar Bus
193Lufthansa
zo
8 aug.
49NS International
12Flixbus
199KLM
ma
9 aug.
49NS International
10Flixbus
180KLM
di
10 aug.
25NS International
10Flixbus
180KLM
wo
11 aug.
25NS International
9Flixbus
162KLM
do
12 aug.
25NS International
10Flixbus
162KLM
vr
13 aug.
Vind prijzen
10Flixbus
146KLM
za
14 aug.
Vind prijzen
10Flixbus
146KLM
zo
15 aug.
33NS International
10BlaBlaCar Bus
133KLM
ma
16 aug.
25NS International
10Flixbus
133KLM
di
17 aug.
Vind prijzen
10Flixbus
133KLM
wo
18 aug.
25NS International
10BlaBlaCar Bus
133KLM
do
19 aug.
25NS International
10Flixbus
133KLM
vr
20 aug.
33NS International
10Flixbus
133KLM
za
21 aug.
33NS International
10Flixbus
117Lufthansa
zo
22 aug.
33NS International | IC
10Flixbus
133KLM
ma
23 aug.
25NS International
10Flixbus
133KLM

De goedkoopste busreizen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 4 aug.

Cheapest

10

Average

10

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Amsterdam naar Brussel bedraagt ongeveer € 10 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 10.

goedkoopste
16:15Amsterdam, Sloterdijk3u20 19:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes
101Enkele reis
goedkoopste
10:30Amsterdam, Sloterdijk3u35 14:05BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 changes
101Enkele reis

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Welke bussen rijden er van Amsterdam naar Brussel?

FlixBus en OUIBUS hebben een vaste dienstverbinding tussen Amsterdam naar Berlijn. Met de bus reis je niet alleen comfortabel, maar ook snel, goedkoop en gemakkelijk van Amsterdam naar Brussel. Deze maatschappijen rijden meerdere keren per dag rechtstreeks naar verschillende locaties in de Belgische hoofdstad.

Je kunt kiezen voor bustickets naar Brussel met vertrek van Amsterdam Schiphol Airport en vanaf treinstation Amsterdam Sloterdijk. Bustickets zijn goedkoop en in de meeste gevallen voordeliger dan treinkaartjes. Bovendien reis je met de bus vaak ook nog sneller dan met de trein.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Amsterdam?

FlixBus rijdt zowel vanaf Amsterdam Sloterdijk als van Amsterdam Schiphol Airport naar Brussel. De bushalte bij Station Amsterdam Sloterdijk ligt aan de Radarweg en bevindt zich vlak voor de hoofdingang van het treinstation. Alle busritten uit Amsterdam gaan rechtstreeks naar Brussel, dus je hoeft onderweg niet over te stappen.

Hoe vaak en hoe laat rijdt FlixBus van Amsterdam naar Brussel?

Iedere dag gaan er meer dan tien FlixBussen van Amsterdam naar Brussel. In en rond het weekend vertrekt de eerste bus om 6.10 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag om 8.00 uur. De laatste bus vertrekt om 23.50 uur uit Amsterdam. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming in Brussel en de drukte op de weg doet je FlixBus er 2.45 uur tot 5.10 uur over.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Brussel?

Vanaf Schiphol rijdt FlixBus naar station Brussel Noord en naar Brussel Zaventem Airport. Vanaf Station Amsterdam Sloterdijk kun je daarnaast ook kiezen voor Station Brussel Zuid als eindbestemming. In alle gevallen heb je een directe verbinding. Vanaf Station Brussel Noord reis ben je met de trein in drie minuten door naar het Centraal Station van Brussel. Station Brussel Zuid ligt ten zuiden van het centrum van de stad. Ook vanaf dit station doet de trein er drie minuten over naar station Brussel-Centraal. Wanneer je de FlixBus neemt naar het internationale vliegveld Zaventem, dan stap je vlakbij treinstation Brussel-Luchthaven uit. Vanaf dit station doe je er zestien minuten reizen met de trein over naar het Centraal Station van Brussel.

Vanaf welk busstation vertrekt OUIBUS in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS die naar Brussel rijden vertrekken vanaf de bushalte voor Station Amsterdam Sloterdijk. Deze halte bevindt zich aan de Radarweg en is het centrale punt voor internationale busreizen. Er staan hier altijd wel bussen en mensen, dus als je het station uitloopt zie je de halte snel genoeg. Aangezien de busreizen van OUIBUS van Amsterdam naar Brussel allemaal rechtstreeks zijn hoef je onderweg niet over te stappen.

Hoe vaak en hoe laat rijdt OUIBUS van Amsterdam naar Brussel?

Iedere dag rijden er minimaal drie bussen van OUIBUS rechtstreeks van Amsterdam naar Brussel. De eerste bus vertrekt om 12.30 uur, de laatste gaat om 20.30 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat er om 10.30 uur nog een extra bus. De reistijd varieert van 2.45 uur bij de laatste rit van de dag tot 3.50 uur bij de OUIBUS die om 12.30 uur vertrekt.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Brussel?

Je rit met OUIBUS eindigt bij Station Brussel Zuid, dat lokaal Bruxelles Midi heet. Vanaf dit treinstation reis je eenvoudig door naar het nabij gelegen Station Brussel Central. Daar ben je met de trein of de metro dan ook al in maximaal vijf minuten.

Reistips

Busreizen van Amsterdam naar Brussel
Pak eenvoudig de bus naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke bus ticket van Amsterdam naar Brussel?
Bus tickets van Amsterdam naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 10 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze bus tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs van een bus kaartje van Amsterdam naar Brussel?
Reizen per bus van Amsterdam naar Brussel kost gemiddeld € 11. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Wat is de afstand naar Brussel van Amsterdam per bus?
Als je reist van Amsterdam naar Brussel per bus, reken dan op een reisafstand tussen Amsterdam en Brussel van ongeveer 173 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope bus tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Brussel per bus?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Brussel per bus is 2 h 45 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare bus van Amsterdam naar Brussel.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Brussel?

Als je per bus van Amsterdam naar Brussel reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Amsterdam vertrekken van Amsterdam Centraal en dat de meeste mensen in Brussel uitstappen op Brussels, Brussels South (Gare du Midi).

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Amsterdam en Brussel?

Je vindt Amsterdam Centraal, het door Omio reizigers meest gebruikte in Amsterdam, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Brussel is Brussels, Brussels South (Gare du Midi), dat 2 km ligt van het centrum.

Welke zijn actief op de route van Amsterdam van Brussel?
Als je de bus neemt van Amsterdam naar Brussel, biedt Flixbus, Eurolines France, Ouibus, Citybus Express, Eurolines Switzerland, Deinbus, Infobus, Union Ivkoni International of BlaBlaCar Bus de beste manier om snel naar Brussel te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Amsterdam naar Brussel en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Zijn er goedkope bus verbindingen zonder overstap naar Brussel van Amsterdam?
Als je op zoek bent naar goedkope tickets van Amsterdam naar Brussel, check dan of er directe bussen zijn van Amsterdam naar Brussel bij Flixbus of BlaBlaCar Bus. Als je geen perfecte bus kunt vinden van Amsterdam naar Brussel, check dan alle vervoersaanbiedingen op Omio en combineer wat het beste is voor jou.
Hoe vind ik de beste deals om bus tickets te koppen van Amsterdam naar Brussel?
Het is nu makkelijker dan ooit om betaalbare enkele reis of retour tickets per bus ter kopen van Amsterdam naar Brussel dankzij Omio. Vul gewoon je reisgegevens in en koop het beste enkele reis of retour ticket voor je reis. Ook kun je in de Omio app al je reisinformatie gemakkelijk op een plek bewaren.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Brussel vanuit Amsterdam per bus, zijn er dan in de buurt van Brussel nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Onze klanten die kiezen voor een reis per bus naar Brussel, reizen ook vaak naar Parijs, Londen of Brugge. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Brussel en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Hoe kom ik van Amsterdam naar Brussel als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een bus nemen?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Brussel van Amsterdam. Check Omio voor de beste beschikbare bus verbindingen van Amsterdam naar Brussel en koop je voordelige bus tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Brussel
Amsterdam City Centre
Voorzieningen