Bus van Amsterdam naar Parijs

De goedkoopste busreizen Van Amsterdam Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Goedkoopst

39

Gemiddelde

39

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen
391Enkele reis
20:45Amsterdam7u56 04:41Parijs
0 overstappen
391Enkele reis

Bustijden Amsterdam naar Parijs

Bussen weergeven voor morgen, maandag 27 juni
20:45Amsterdam7u56 04:41Parijs
0 overstappen
23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.
zo
17 jul.

De snelste bussen Van Amsterdam Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Snelste reis

7 u 31 m

Gemiddelde

7 u 43 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

431 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Parijs rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen
391Enkele reis
20:45Amsterdam7u56 04:41Parijs
0 overstappen
391Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Parijs?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Bus reisplanner: bus van Amsterdam naar Parijs

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde busduur7 h 2 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 27
frequencyBus frequentie15 per dag
changesDirecte busJa, er zijn 15 directe bussen per dag
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland

Met bussen van Amsterdam naar Parijs leg je reis 430 km af wat gemiddeld 7 h 2 min duurt bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland. Normaalgesproken zijn er er zijn 15 bussen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 19 krijgen, maar een gemiddeld busticket is € 27. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine).

Busmaatschappijen: Alsa, FlixBus en BlaBlaCar Bus van Amsterdam naar Parijs

Reis met de bus van Amsterdam naar Parijs vanaf € 19 met Omio’s Alsa, FlixBus en BlaBlaCar Bus partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest handig te vergelijken en te boeken.

Alsa
FlixBus
BlaBlaCar Bus

Alsa is de belangrijkste aanbieder van busreisen in Spanje. Als dochteronderneming van de Britse bus operator National Express, biedt Alsa veel regionale, nationale en internationale routes en vervoert meer dan 300 miljoen passagiers per jaar. Alsa heeft een indrukwekkend bestand van bussen met verschillende niveaus van comfort en voorzieningen. Afgezien van het Alsa Normal- bus met gratis wifi, toiletten, voetsteunen en entertainment aan boord, bieden de Alsa Supra, Alsa Eurobus en de Alsa Premium bussen meer luxe diensten bij het reizen over de weg, afhankelijk van de specifieke route. Naast het standaardticket biedt Alsa andere bustickets aan, zoals minimum-, gereduceerde en flexibele tarieven op bepaalde routes.

FlixBus is een van de populairste, goedkope busmaatschappijen in Europa. FlixBus, opgericht in Duitsland, heeft zijn diensten in heel Europa en zelfs naar de Verenigde Staten uitgebreid, waardoor reizigers op beide continenten de mogelijkheid hebben om een langeafstands te nemen tegen een betaalbare prijs. FlixBus rijdt ook 's nachts bussen op bepaalde routes door heel Europa. FlixBus biedt voor al haar routes alleen het standaardticket aan, waarmee je per persoon één handbagage en één ruimbagage mag meenemen. Voor het meenemen van extra bagage en het maken van specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen. Standaardvoorzieningen aan boord zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten.

FlixBus Amsterdam naar Parijs bus informatie:

 • Gemiddelde duur: 7 h 27 min
 • Gemiddelde prijs: € 23
 • FlixBus frequentie: 8 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt in tien landen in Europa. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen op de bussen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor het ruim kunt meenemen.

BlaBlaCar Bus Amsterdam naar Parijs bus informatie:

 • Gemiddelde duur: 7 h 44 min
 • Gemiddelde prijs: € 19
 • BlaBlaCar Bus frequentie: 7 per dag

Welke bussen reizen van Amsterdam naar Parijs?

 • Busvervoerders FlixBus, OUIBUS, ALSA en Eurolines rijden van Amsterdam naar Parijs.
 • Onderweg hoef je niet over te stappen.
 • OUIBUS en FlixBus bieden de snelste busreis aan met een reisduur van 7 uur en 10 minuten.
 • De goedkoopste bustickets zijn beschikbaar vanaf 19 euro.
 • Bustickets zijn goedkoper dan tickets voor een trein of een vlucht.

Flixbus van Amsterdam naar Parijs: FlixBus

De bussen van FlixBus vertrekken in Amsterdam vanaf station Sloterdijk. Op een gemiddelde doordeweekse dag vertrekken er negen bussen. De vertrektijden zijn niet evenredig verspreid over de hele dag.

Alle reizen van FlixBus van Amsterdam naar Parijs zijn rechtstreekse reizen. De kortste busreis van FlixBus duurt 7 uur en 10 minuten, de langste neemt 10 uur en 5 minuten in beslag.

De allereerste dienst van FlixBus vertrekt om 07.45 uur. Je komt dan aan in Parijs om 15.10 uur. De laatste dienst van FlixBus vertrekt om 23.50 uur. Je rijdt dan 's nachts en komt om 07.00 uur aan in Parijs.

Aankomststation FlixBus in Parijs: Porte Maillot

De bussen van FlixBus komen in Parijs aan op Porte Maillot. Wil je naar het centrum van Parijs, dan neem je metrolijn 1, richting Château de Vincennes. Voor hartje centrum stap je dan uit bij Chatelet. Wil je met de trein naar het zuiden, dan stop je op dezelfde lijn bij Gare de Lyon. Ga je juist richting noorden, dan neem je op metrostation Chatelet metrolijn 4 richting Porte de Glingancourt en stapt uit op Gare de Nord.

OUIBUS van Amsterdam naar Parijs

De bussen van OUIBUS vertrekken in Amsterdam vanaf station Sloterdijk. Op een gemiddelde doordeweekse dag vertrekken er vijf bussen. In de ochtend vertrekken twee diensten, de rest van de ritten zijn door de dag heen verspreid.

De meeste busdiensten van OUIBUS mag je beschouwen als rechtstreekse diensten. Er is één busdienst waarbij je moet overstappen. De kortste busreis van OUIBUS neemt 7 uur en 10 minuten in beslag. De langste busreis duurt 8 uur en 10 minuten.

De eerste bus van OUIBUS vertrekt om 09.00 uur. Je aankomst in Parijs is dan gepland om 17.10 uur. De laatste bus vertrekt om 23.00 uur en je komt de volgende ochtend om ongeveer 06.00 uur aan.

Aankomststation OUIBUS in Parijs: Gare de Paris Bercy Bourgogne

De bussen van OUIBUS komen aan op het busstation in het centrum van Parijs. Dit busstation staat bekend als Gare de Paris Bercy Bourgogne. Je kunt het beste op metrostation Bercy metrolijn 14 richting Gare de Lyon nemen. Wil je naar Gare du Nord? Neem dan vanaf Gare de Lyon lijn 1 richting Chatelet en stap over op lijn 4 richting Porte de Glignancourt.

ALSA van Amsterdam naar Parijs

Bussen van ALSA vertrekken vanaf Amsterdam Sloterdijk. Per dag gaan er twee bussen richting Parijs: een ochtendbus en een nachtbus.

ALSA biedt alleen rechtstreekse busdiensten tussen Amsterdam en Parijs aan. De gemiddelde duur van een busreis met ALSA bedraagt 8 uur.

De eerste bus vertrekt om 09:00 uur. Je bent dan om 17:00 uur in Parijs. De tweede en laatste bus vertrekt om 22:00 uur. Je komt de volgende ochtend aan om 06:00 uur.

Aankomststation ALSA in Parijs: Charenton

De bussen van ALSA komen in Parijs aan op Charenton. Het dichtstbijzijnde metrostation is Porte de Charenton. Je neemt metrolijn 8 richting Reuilly-Diderot en stapt over op lijn 1 om naar Gare de Lyon te gaan. Wil je naar Gare du Nord? Ga dan van Gare de Lyon naar Chatelet met lijn 1 en stap over op lijn 4 richting Porte de Glingancourt.

Reistips: bus van Amsterdam naar Parijs

Pak eenvoudig de bus naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Parijs te reizen.
FAQs
De goedkoopste manier om van Parijs naar Amsterdam te reizen is per bus en dat hoeft maar € 19 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope bustickets van Amsterdam naar Parijs bij Omio te kopen.
De Amsterdam naar Parijs busticketsprijs is gemiddeld € 27  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende week.
De afstand van tussen Amsterdam en Parijs per bus is bij benadering 430 km.
De reis per bus van Amsterdam naar Parijs duurt gemiddeld 7 h 2 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Amsterdam naar Parijs.

Voordat je je trip van Amsterdam naar Parijs gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Amsterdam, vertrekken van Amsterdam Centraal en op Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine) aankomen in Parijs.

Passagiers nemen de bus het meest vanaf Amsterdam Centraal, wat ongeveer 1.4 km ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de bus op Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine), dat 4.6 km ligt van het stadscentrum.

Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Amsterdam naar Parijs te brengen per bus. Op de route naar Parijs vanuit Amsterdam kun je reizen met BlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken voor de route van Amsterdam naar Parijs, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Ja, er zijn 15 directe bussen per dag van Amsterdam naar Parijs. Je kunt kijken of je kunt reizen met Flixbus of BlaBlaCar Bus  zonder te moeten overstappen. Een directe bus verbinding nemen, bespaart je meestal tijd om op je bestemming te komen, dus is het de moeite waard daar aandacht aan te besteden wanneer je een kaartje boekt voor deze reis.
Het gemiddelde aantal bussen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Parijs is 15 per dag. De busdiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Je kunt een eerste bus van Amsterdam naar Parijs nemen om 05: 30   of neem een laatste bus van Amsterdam naar Parijs vertrekkend om 21: 58. Kijk voor het recentste Amsterdam Parijs bus schema op Omio en boek de beste tijd voor een bus op deze reis.
Over het algemeen, raden we aan tickets voor bussen van te voren te scoren voor de beste deals van alle mogelijke busmaatschappijen die deze reis aanbieden om geld te besparen. Als je je bustickets van Amsterdam naar Parijs gaat reserveren binnen de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets gemiddeld € 27 kosten voor een enkeltje. Om de beste prijzen te vinden voor deze reis, overweeg dan je bustickets van Amsterdam naar Parijs een paar maanden van tevoren te boeken.
Veel reizigers die in Parijs aankomen per bus, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Londen, Barcelona of Brussel. Als je erover denkt om Londen, Barcelona of Brussel te verkennen vanuit Parijs, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een bustickets van Amsterdam naar Parijs om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw bustickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Amsterdam naar Parijs bus, zowel voor als tijdens de reis.
Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Amsterdam naar Parijs wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Parijs

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal