Bus van Amsterdam naar Parijs

De goedkoopste busreizen Van Amsterdam Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 07 feb.

Goedkoopst

27

Gemiddelde

35

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:15Amsterdam7u55 18:10Parijs
1 overstap
271Enkele reis
10:15Amsterdam9u00 19:15Parijs
1 overstap
351Enkele reis
23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen
351Enkele reis
23:30Amsterdam10u25 09:55Parijs
1 overstap
451Enkele reis

Bustijden Amsterdam naar Parijs

Bussen weergeven voor morgen, dinsdag 7 februari
10:15Amsterdam9u00 19:15Parijs
1 overstap
10:15Amsterdam7u55 18:10Parijs
1 overstap
23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen
23:30Amsterdam10u25 09:55Parijs
1 overstap

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
07 feb.
wo
08 feb.
do
09 feb.
vr
10 feb.
za
11 feb.
zo
12 feb.
ma
13 feb.
di
14 feb.
wo
15 feb.
do
16 feb.
vr
17 feb.
za
18 feb.
zo
19 feb.
ma
20 feb.
di
21 feb.
wo
22 feb.
do
23 feb.
vr
24 feb.
za
25 feb.
zo
26 feb.
ma
27 feb.

De snelste bussen Van Amsterdam Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 07 feb.

Snelste reis

7 u 31 m

Gemiddelde

7 u 31 m

Bussen per dag

1

Afstand busreis

431 km

Van de 1 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Parijs rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

23:00Amsterdam7u31 06:31Parijs
0 overstappen
351Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Parijs?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden bus: bus van Amsterdam naar Parijs

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde reistijd met de bus7 u 45 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 26
changesDirecte verbindingenJa
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland

Bij busreizen van Amsterdam naar Parijs leg je 430 km af, wat bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland gemiddeld 7 u 45 min duurt. Er zijn directe bussen beschikbaar. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 18 krijgen, maar gemiddeld kost een busticket € 26. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en arriveren in Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine).

Busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus, Alsa en FlixBus van Amsterdam naar Parijs

Voor slechts € 18 kun je met de bus van Amsterdam naar Parijs reizen via de diensten van BlaBlaCar Bus, Alsa en FlixBus. Omio laat je de beste deals, dienstregelingen en tickets zien die voor deze reisroute beschikbaar zijn.

Alsa
BlaBlaCar Bus
FlixBus

Alsa is de belangrijkste aanbieder van busreizen in Spanje. Als dochteronderneming van de Britse reisorganisatie National Express biedt Alsa veel regionale, nationale en internationale routes. Het bedrijf vervoert meer dan 300 miljoen passagiers per jaar en kent een indrukwekkend bestand van busreizen met verschillende niveaus van comfort en voorzieningen. Afgezien van het Alsa Normal-pakket voor reizen met de bus – met gratis wifi, toiletten, voetsteunen en entertainment aan boord – bieden Alsa Supra, Alsa Eurobus en de Alsa Premium meer luxe tijdens het reizen. Naast het standaardticket biedt Alsa andere tickets voor reizen met de bus, zoals scherp geprijsde en flexibele tarieven, maar alleen op bepaalde routes.

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Welke bussen reizen van Amsterdam naar Parijs?

  • Busvervoerders FlixBus, OUIBUS, ALSA en Eurolines rijden van Amsterdam naar Parijs.
  • Onderweg hoef je niet over te stappen.
  • OUIBUS en FlixBus bieden de snelste busreis aan met een reisduur van 7 uur en 10 minuten.
  • De goedkoopste bustickets zijn beschikbaar vanaf 19 euro.
  • Bustickets zijn goedkoper dan tickets voor een trein of een vlucht.

Flixbus van Amsterdam naar Parijs: FlixBus

De bussen van FlixBus vertrekken in Amsterdam vanaf station Sloterdijk. Op een gemiddelde doordeweekse dag vertrekken er negen bussen. De vertrektijden zijn niet evenredig verspreid over de hele dag.

Alle reizen van FlixBus van Amsterdam naar Parijs zijn rechtstreekse reizen. De kortste busreis van FlixBus duurt 7 uur en 10 minuten, de langste neemt 10 uur en 5 minuten in beslag.

De allereerste dienst van FlixBus vertrekt om 07.45 uur. Je komt dan aan in Parijs om 15.10 uur. De laatste dienst van FlixBus vertrekt om 23.50 uur. Je rijdt dan 's nachts en komt om 07.00 uur aan in Parijs.

Aankomststation FlixBus in Parijs: Porte Maillot

De bussen van FlixBus komen in Parijs aan op Porte Maillot. Wil je naar het centrum van Parijs, dan neem je metrolijn 1, richting Château de Vincennes. Voor hartje centrum stap je dan uit bij Chatelet. Wil je met de trein naar het zuiden, dan stop je op dezelfde lijn bij Gare de Lyon. Ga je juist richting noorden, dan neem je op metrostation Chatelet metrolijn 4 richting Porte de Glingancourt en stapt uit op Gare de Nord.

OUIBUS van Amsterdam naar Parijs

De bussen van OUIBUS vertrekken in Amsterdam vanaf station Sloterdijk. Op een gemiddelde doordeweekse dag vertrekken er vijf bussen. In de ochtend vertrekken twee diensten, de rest van de ritten zijn door de dag heen verspreid.

De meeste busdiensten van OUIBUS mag je beschouwen als rechtstreekse diensten. Er is één busdienst waarbij je moet overstappen. De kortste busreis van OUIBUS neemt 7 uur en 10 minuten in beslag. De langste busreis duurt 8 uur en 10 minuten.

De eerste bus van OUIBUS vertrekt om 09.00 uur. Je aankomst in Parijs is dan gepland om 17.10 uur. De laatste bus vertrekt om 23.00 uur en je komt de volgende ochtend om ongeveer 06.00 uur aan.

Aankomststation OUIBUS in Parijs: Gare de Paris Bercy Bourgogne

De bussen van OUIBUS komen aan op het busstation in het centrum van Parijs. Dit busstation staat bekend als Gare de Paris Bercy Bourgogne. Je kunt het beste op metrostation Bercy metrolijn 14 richting Gare de Lyon nemen. Wil je naar Gare du Nord? Neem dan vanaf Gare de Lyon lijn 1 richting Chatelet en stap over op lijn 4 richting Porte de Glignancourt.

ALSA van Amsterdam naar Parijs

Bussen van ALSA vertrekken vanaf Amsterdam Sloterdijk. Per dag gaan er twee bussen richting Parijs: een ochtendbus en een nachtbus.

ALSA biedt alleen rechtstreekse busdiensten tussen Amsterdam en Parijs aan. De gemiddelde duur van een busreis met ALSA bedraagt 8 uur.

De eerste bus vertrekt om 09:00 uur. Je bent dan om 17:00 uur in Parijs. De tweede en laatste bus vertrekt om 22:00 uur. Je komt de volgende ochtend aan om 06:00 uur.

Aankomststation ALSA in Parijs: Charenton

De bussen van ALSA komen in Parijs aan op Charenton. Het dichtstbijzijnde metrostation is Porte de Charenton. Je neemt metrolijn 8 richting Reuilly-Diderot en stapt over op lijn 1 om naar Gare de Lyon te gaan. Wil je naar Gare du Nord? Ga dan van Gare de Lyon naar Chatelet met lijn 1 en stap over op lijn 4 richting Porte de Glingancourt.

Reistips: bus van Amsterdam naar Parijs

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Parijs te reizen.
FAQs
Bustickets van Amsterdam naar Parijs hoeven niet meer dan € 18 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Met Omio vind je de beste prijs voor bustickets van Amsterdam naar Parijs.
Als je je bustickets in de komende week wilt reserveren, kun je voor een enkele reis van Amsterdam naar Parijs met de bus een gemiddelde prijs verwachten van € 26.
De afstand van Amsterdam naar Parijs per bus is ongeveer 430 km.
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Parijs als je met de bus reist bedraagt 7 u 45 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt voor jou de tickets die zo vroeg mogelijk te verkrijgen zijn.

Handig om te weten: de meeste mensen die met de bus van Amsterdam naar Parijs reizen, vertrekken in Amsterdam vanaf Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en stappen in Parijs uit op Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine).

Reizigers die met de bus reizen, vertrekken vooral vanaf Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en leggen dan vanaf het stadscentrum ongeveer 4 km naar het busstation in Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine) af.

Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel met de bus van Amsterdam naar Parijs te brengen. Op de route naar Parijs vanuit Amsterdam kun je reizen met BlaBlaCar Bus, Eurolines France, Movelia, Ouibus, Alsa, Infobus, Flixbus of Eurolines Switzerland. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te bekijken voor de route van Amsterdam naar Parijs, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Ja, je kunt zoeken naar directe busreizen vanaf Amsterdam naar Parijs op Omio met Flixbus of BlaBlaCar Bus, en dan hoef je niet tussendoor over te stappen. Directe bussen leveren meer gemak en geven tijdwinst, zodat je eerder op je bestemming bent, dus is het de moeite waard erop te letten voor je je bustickets gaat boeken.
Een eerste de bus voor deze reis vertrekt van Amsterdam om 22: 30. Een laatste de bus vertrekt van Amsterdam om 22: 30. Check Omio voor de recentste de bus vertrektijden van Amsterdam naar Parijs en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Tickets voor de bus van Amsterdam naar Parijs kosten gemiddeld € 26, mits je binnen de komende 7 dagen boekt. We raden je wel aan om je bustickets van tevoren te bestellen om geld te besparen op je reis. Tickets voor de bus van Amsterdam naar Parijs zijn vaak al een paar maanden voor de geplande vertrekdatum te koop.
Veel reizigers die per bus in Parijs aankomen, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Londen, Barcelona of Brussel. Als je erover denkt om Londen, Barcelona of Brussel te verkennen vanuit Parijs, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingenmet de beste prijzen voor je zoeken.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal