Bus van Antwerpen naar Amsterdam

De goedkoopste busreizen Van Antwerpen Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Goedkoopst

13

Gemiddelde

18

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

2e goedkoopste
14:45Antwerpen2u05 16:50Amsterdam
0 overstappen
131Enkele reis
03:50Antwerpen2u28 06:18Amsterdam
0 overstappen
151Enkele reis
08:00Antwerpen2u40 10:40Amsterdam
0 overstappen
251Enkele reis

Bustijden Antwerpen naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 18 augustus
03:50Antwerpen2u28 06:18Amsterdam
0 overstappen
08:00Antwerpen2u40 10:40Amsterdam
0 overstappen
14:45Antwerpen2u05 16:50Amsterdam
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.
di
06 sep.
wo
07 sep.

De snelste bussen Van Antwerpen Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Snelste reis

2 u 5 m

Gemiddelde

2 u 24 m

Bussen per dag

3

Afstand busreis

133 km

Van de 3 treinen die elke dag vertrekken vanaf Antwerpen naar Amsterdam rijden 3 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

14:45Antwerpen2u05 16:50Amsterdam
0 overstappen
131Enkele reis
03:50Antwerpen2u28 06:18Amsterdam
0 overstappen
151Enkele reis
08:00Antwerpen2u40 10:40Amsterdam
0 overstappen
251Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bus reisplanner: bus van Antwerpen naar Amsterdam

distanceAfstand132 km
durationGemiddelde busduur2 h 25 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 11
frequencyBus frequentie19 per dag
changesDirecte busJa, er zijn 13 directe bussen per dag
carriersBusmaatschappijenEurolines France, Ouibus, Union Ivkoni International, BlaBlaCar Bus, Citybus Express, Eurolines Switzerland, Infobus of Flixbus

Met bussen van Antwerpen naar Amsterdam leg je reis 132 km af wat gemiddeld 2 h 25 min duurt bij onze reispartners zoals Eurolines France, Ouibus, Union Ivkoni International, BlaBlaCar Bus, Citybus Express, Eurolines Switzerland, Infobus of Flixbus. Normaalgesproken zijn er er zijn 19 bussen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 6 krijgen, maar een gemiddeld busticket is € 11. Reizigers vertrekken het vaakst van Antwerp en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: FlixBus en BlaBlaCar Bus van Antwerpen naar Amsterdam

FlixBus en BlaBlaCar Bus geeft je vanaf € 6 tickets voor bussen van Antwerpen naar Amsterdam. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een bus vinden.

FlixBus
BlaBlaCar Bus

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope bus operators, opgericht in Duitsland en biedt langeafstandsdiensten met bus in Europa en de VS. FlixBus exploiteert ook 's nachts bussen op geselecteerde routes door heel Europa. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt zelfs aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

FlixBus bussen van Antwerpen tot Amsterdam, informatie:

  • Gemiddelde duur: 2 h 39 min
  • Gemiddelde prijs: € 6
  • FlixBus frequentie: 8 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS) is een populaire Franse aanbieder die langeafstandsdiensten aanbiedt voor de bus in tien landen in Europa en die meer dan 300 bestemmingen aandoet. Het is een dochteronderneming van de Franse autodeeldienst BlaBlaCar. Standaardvoorzieningen op BlaBlaCar-Bus zijn onder andere toiletten, airconditioning, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus, extra beenruimte en verstelbare stoelen. Er is ook gratis wifi beschikbaar op bepaalde routes. Het enige type ticket van BlaBlaCar-Bus is het standaardticket, waarmee elke reiziger één stuk handbagage en maximaal twee tassen voor in het ruim mag meenemen.

Welke bussen rijden er van Antwerpen naar Amsterdam?

  • De busmaatschappijen Flixbus, Eurolines en OUIBUS rijden op het traject Antwerpen - Amsterdam.
  • Alle vervoerders bieden rechtstreekse ritten op dit traject aan.
  • FlixBus biedt de kortste reistijd van 2 uur en 10 minuten.
  • Een goedkoop busticket vind je al vanaf 9 euro bij FlixBus.
  • De bus tussen Antwerpen en Amsterdam is goedkoper dan de trein of het vliegtuig.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Antwerpen?

Opstappen kan in Antwerpen vanaf het Koningin Astridplein. Dit plein ligt direct ten noorden van het Centraal Station in Antwerpen. Op maandag rijden er 7 bussen op dit traject. Dinsdag tot en met donderdag 6 bussen, vrijdag 8 bussen, zaterdag 9 bussen en zondag 7 bussen.

1. FlixBus

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Antwerpen naar Amsterdam?

De kortste reistijd bij FlixBus is 02 uur en 10 minuten. Deze geldt enkel buiten de spits voor ritten midden op de middag of halverwege de avond. De reistijd kan tijdens de spits oplopen tot 03 uur en 35 minuten. Alle ritten zijn rechtstreeks.

Dagelijks vertrekt de eerste bus om 04.30 vanuit Antwerpen. De reistijd bedraagt 03 uur en 45 minuten. De aankomst in Amsterdam is 08.15 uur. Liever met de laatste bus vertrekken? Neem dan de bus om 21.35 uur en je komt net over middernacht in Amsterdam aan om 00.10 uur.

Op welk busstation komt Flixbus aan in Amsterdam?

De aankomst in Amsterdam is op Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf dit station vertrekt er elke 5 minuten wel een intercity of sprinter naar het Centraal Station. Hierdoor ben je meestal binnen een paar minuten op het hoofdstation.

2. Eurolines

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Antwerpen?

Eurolines vertrekt vanaf het busstation aan de Van Stralenstraat in Antwerpen. Dit busstation ligt ten direct ten westen van het Centraal Station in Antwerpen. Eurolines rijdt met 4 bussen op maandag, 2 bussen op dinsdag, 4 bussen op de woensdag, 3 bussen op donderdag en vrijdag en 2 bussen op zaterdag en zondag.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Antwerpen naar Amsterdam?

Eurolines rijdt buiten de spits met een reistijd van 2 uur en 45 minuten. Het gaat dan om ritten midden op de dag. In de ochtendspits en tijdens de drukke avonduren heeft deze busmaatschappij een reistijd van ongeveer 3 uur en 20 minuten. Overstappen hoeft niet bij deze maatschappij.

Maandag kun je al om 07.45 uur vertrekken. De reistijd bedraagt 3 uur en de aankomst in Amsterdam is om 10.45 uur. Vertrek je op een dag met minder ritten? Dan kan de eerste rit later op de ochtend, of pas het begin van de middag zijn. De laatste busrit is dagelijks om 16.50 uur met een reistijd van 3 uur en 20 minuten. De aankomst in Amsterdam is om 20.10 uur.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen busstation in Amsterdam. De bus komt aan op het Eurolines busstation op Station Duivendrecht in het zuidoosten van Amsterdam. Vanaf dit station komt er elke paar minuten een intercity of sprinter langs richting het Centraal Station. Liever de metro? Neem dan Metro 54 naar het Centraal Station.

3. OUIBUS

Vanaf welk busstation vertrekt OUIBUS in Antwerpen?

De busmaatschappij OUIBUS vertrekt vanaf het busstation aan de Plantinkaai ten westen van het centrum van Antwerpen. Het busstation is gelegen aan de Schelde. OUIBUS rijdt 1 keer per dag, 7 dagen in de week.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Antwerpen naar Amsterdam?

OUIBUS vertrekt elke dag om 16.35 uur vanuit Antwerpen aan de Plantinkaai. De reistijd bedraagt 3 uur en 15 minuten voor deze rechtstreekse rit. Je komt in Amsterdam aan om 19.50 uur.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bus van OUIBUS komt aan op Station Amsterdam Sloterdijk. Vanuit dit station pak je de intercity of een sprinter richting het Centraal Station. Deze rit duurt slechts enkele minuten.

Reistips: bus van Antwerpen naar Amsterdam

Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Bustickets van Antwerpen naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 6 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze bustickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Als je je enkele reis busticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de bus van Antwerpen naar Amsterdam gemiddeld € 11  kost.
De afstand van tussen Antwerpen en Amsterdam per bus is bij benadering 132 km.
De reis per bus van Antwerpen naar Amsterdam duurt gemiddeld 2 h 25 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Antwerpen naar Amsterdam.

Voordat je instapt voor je reis per bus van Antwerpen naar Amsterdam is het heel fijn om te weten dat Antwerp het meest populaire bus station is voor reizigers die van Antwerpen vertrekken en dat Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) het meest populaire busstation is voor reizigers die aankomen in Amsterdam.

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun bussen op Antwerp en moeten ongeveer 6 m reizen vanaf het stadscentrum om naar dit busstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Amsterdam arriveren het meest op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en moeten circa 4 km reizen vanaf dit busstation naar het stadscentrum.

Voor de beste bus van Antwerpen naar Amsterdam, kun je terecht bij de volgende busmaatschappijen: Eurolines France, Ouibus, Union Ivkoni International, BlaBlaCar Bus, Citybus Express, Eurolines Switzerland, Infobus of Flixbus. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Antwerpen naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ja, er zijn 13 directe bussen per dag tussen Antwerpen en Amsterdam. Als je op zoek bent naar een directe bus van Antwerpen naar Amsterdam, overweeg dan te reizen met Flixbus of BlaBlaCar Bus. Non-stop busdiensten geven je meestal meer gemak en besparen tijd om jou op je bestemming te krijgen, dus is het de moeite waard daarop te letten wanner je je bustickets boekt.
Het gemiddelde aantal bussen dat vertrekt vanaf Antwerpen naar Amsterdam is 19 per dag. De busdiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Je kunt een eerste bus van Antwerpen naar Amsterdam nemen om 05: 20   of neem een laatste bus van Antwerpen naar Amsterdam vertrekkend om 20: 40. Kijk voor het recentste Antwerpen Amsterdam bus dienstregeling op Omio en boek de beste tijd voor een bus op deze reis.
Je kunt zien dat een bus van Antwerpen naar Amsterdam gemiddeld € 11 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je bustickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een bus van Antwerpen naar Amsterdam over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.
Je bus trip van Antwerpen naar Amsterdam hoeft niet te eindigen in Amsterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Londen of Brussel. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Londen of Brussel te gaan op Omio!
Je kunt je bustickets van Antwerpen naar Amsterdam zoeken en boeken bus in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw bustickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Antwerpen naar Amsterdam bus, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.
Reizen van Antwerpen naar Amsterdam zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste busverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Antwerpen naar Amsterdam.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Antwerpen
Amsterdam

Meer reisopties per bus van Antwerpen naar Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal