Bustickets naar Berlijn

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Berlijn?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Busreis Berlijn

Een busreis naar Berlijn is een goedkope manier om naar de Duitse hoofdstad te reizen. Berlijn is ontzettend populair door de afwisselende mix van oude en nieuwe gebouwen, vele winkel- en uitgaansmogelijkheden en allerlei aantrekkelijke uitingen van cultuur.

6 redenen om met de bus naar Berlijn te reizen:

  • Kies voor een goedkope wijze van vervoer.
  • Profiteer van het voordeel van snel inchecken.
  • Ga gezellig met een groep gelijkgestemden onderweg.
  • Blijf fit door geen auto te hoeven rijden.
  • Ontdek de metropool Berlijn met een unieke geschiedenis.
  • Kom aan in een hoofdstad waar op elk gebied enorm veel te beleven valt.

Waar vind je busstations in Berlijn voor internationale busreizen?

Goedkope busreis van Amsterdam naar Berlijn

Verschillende busmaatschappijen bieden een busreis vanaf Amsterdam naar Berlijn aan. Als je voor een bus van Eurolines kiest, begint de reis op busstation Duivendrecht aan het Stationsplein 3. De bus vertrekt om 23.15 uur en maakt een rechtstreeks rit naar Berlijn. Natuurlijk ligt Berlijn niet direct om de hoek. Wees daarom voorbereid op een busreis van ongeveer 10 uur.

Ook vanaf andere plaatsen in Amsterdam vertrekken er bussen naar Berlijn. Zo kun je vanaf 's ochtends vroeg al op Station Amsterdam Sloterdijk terecht om met een busreis naar Berlijn te vertrekken. De eerste bus die vertrekt om 7.15 uur is van FlixBus en is al na 8 uur rijden op bestemming. Bij deze rit van FlixBus hoef je niet over te stappen.

Kies je voor busvervoer naar Berlijn, dan maak je een goedkope reis. Je bent een stuk voordeliger uit dan wanneer je dezelfde reis moet maken met het vliegtuig of de trein. Natuurlijk ben je iets langer onderweg, maar hier staan een kortdurende en laagdrempelige incheckprocedure tegenover.

Goedkope busreis van Rotterdam naar Berlijn

Natuurlijk kun je ook vanuit Rotterdam een busreis starten naar Berlijn. Kies je voor Eurolines, dan stap je op bij het busstation aan de Conradstraat. De vertrektijd voor nachtelijk vervoer van Eurolines is om 21.30 uur. Ook nu word je in één keer vervoerd naar je aankomstplek. Je hoeft dus nergens over te stappen.

Ook vanaf andere plaatsen in Rotterdam vertrekken er bussen. Deze zijn van FlixBus. Naast een vertrekpunt aan de Conradstraat kun je ook kiezen voor vertrek vanaf station Lombardijen of Rotterdam Zuidplein.

Wanneer je met een busreis van Eurolines vanuit Rotterdam vertrekt, kom je om 9.15 uur aan op de bushalte in Berlijn. Een simpel rekensommetje laat zien dat je over de reis een kleine 12 uur doet. FlixBus maakt de reis een stukje sneller. Kies je voor hun rechtstreekse nachtrit om 22.20 uur, dan ben je al na ongeveer 9 uur en drie kwartier in Berlijn. Net als bij het vertrek uit Amsterdam ben je met een busreis een stuk goedkoper uit. Daar staat een langere reistijd tegenover, maar met een gezellige groep gelijkgestemden zit je tijdens de busreis altijd goed.

Brandenburger Tor in Mitte

Eurolines naar Berlijn

Je kunt je goedkope busvervoer regelen bij Eurolines. Wanneer je naar Berlijn toegaat, kun je hier van tevoren je buskaartje reserveren. Natuurlijk kan er altijd onverwacht iets tussenkomen, waardoor je de reis misschien niet maken kunt. Geen nood in dat geval, want bij Eurolines kun je altijd je buskaartje wijzigen of annuleren. Bij het wijzigen moet je denken aan de datum, tijd en het opstappunt in Nederland. Het annuleren spreekt uiteraard voor zichzelf. Let wel even op een aantal beperkingen in locatie en tijdstip waarop je deze wijzigingen kunt doorvoeren.

Ben je eenmaal onderweg, dan wordt er door de chauffeur geregeld gestopt voor een pauze. Je kunt dan even je benen strekken en gebruik maken van een toilet bij een tankstation of wegrestaurant. Ook tijdens de rit kun je eventueel naar de wc, want er is ook altijd een toilet aan boord. Neem tijdens de reis geen consumpties met alcohol mee, want die mogen tijdens de rit niet worden gedronken.

Denk bij het meenemen van bagage aan het volgende: twee koffers van normale omvang (maximaal 70x80x20 centimeter) zijn toegestaan. Samen mogen ze niet meer wegen dan 30 kilo. Natuurlijk mag er ook handbagage worden meegenomen tijdens de rit. Hiervoor wordt een grensgewicht gehanteerd van 5 kilo. Vanzelfsprekend is de maat van de handtas beperkt. Houd hiervoor afmetingen van maximaal 60x35x15 centimeter aan. Huisdieren kun je helaas niet meenemen naar Berlijn. De enige uitzondering die voor dieren geldt is een blindengeleidehond. Dit moet bij de boeking worden vermeld, terwijl je zelf moet zorgen voor de juiste reisdocumenten voor je hond.

FlixBus

FlixBus naar Berlijn

FlixBus laat dagelijks de meeste bussen naar Berlijn vertrekken. Die rijden er niet allemaal rechtstreeks naartoe. Enkele keren per dag vertrekt er een rechtstreekse rit. Die kost je een stuk minder reistijd. Het loont dus de moeite hier bij het boeken van je reis even op te letten. De bussen van FlixBus hebben ook verschillende eindbestemmingen in Berlijn. Naast het busstation Am Funkturm stoppen ze ook bij U-Bahnhof Alt-Tegel, Zoologischer Garten of Alexanderplatz. Je boekt je kaartje van tevoren. Wil je later de passagiersgegevens wijzigen of je kaartje geheel of gedeeltelijk annuleren, dan is dit gewoon mogelijk.

Tijdens de rit kun je gebruik maken van gratis wifi en stopcontacten voor je apparatuur. Ook zijn er snacks aan boord te verkrijgen en heb je extra beenruimte. Natuurlijk is er altijd een toilet aan boord en heb je genoeg ruimte voor je bagage. Aan al die bagage hang je een label met je naam en adres. Handbagage mag maximaal 42x30x18 centimeter groot zijn en hoogstens 7 kilo wegen. Twee stuks ruimbagage zijn toegestaan met een maat van maximaal 67x50x27 centimeter en een gezamenlijk gewicht van maximaal 30 kilo.

Tegen betaling mag je een derde stuk bagage meenemen, mits je dit op tijd aanmeldt. Dit geldt ook voor bijzondere bagage zoals ski’s, snowboard of muziekinstrumenten. Ook fietsen, kinderwagens en rolstoelen kunnen mee als je dit van tevoren aangeeft.

Oberbaumbrücke over de Spree in Berlijn

Busstation ZOB am Funkturm in Berlijn

Zowel vanuit Amsterdam als vanuit Rotterdam kom je in veel gevallen aan op de Zentrale Omnibusbahnhof (ZOB) am Funkturm op de Masurenallee 4-6. Het busstation is een halteplaats voor bussen die over lange afstanden reizigers vervoeren. Het is goed aangesloten op het Berlijnse netwerk van openbaar vervoer. Metrotrein U2 stopt bij station Kaiserdamm en de S-Bahn-lijnen S41, S42 en S46 stoppen bij station Messe Nord/ICC. Beide stopplaatsen liggen op slechts 400 meter afstand van het busstation.

Het busstation ligt aan de westzijde van de binnenstad, tegenover het congrescentrum ICC en naast het beursterrein Am Funkturm. Door het goede openbaar vervoer is de binnenstad altijd dichtbij. Inchecken gebeurt aan de balie van Eurolines. Zorg dat je altijd een half uur van te voren aanwezig bent en houd er rekening mee dat de incheckbalie een kwartier voor vertrek sluit.

Met de bus door Berlijn

Ben je eenmaal in de stad, dan kun je ook vanuit de toeristische bus van alles zien. Kies je voor een Hop on, Hop off bustour door Berlijn, dan ga je naar diverse plaatsen toe. Zo kom je bij triomfboog de Brandenburger Tor en het bekende Checkpoint Charlie. Je ziet de bekende tv-toren in voormalig Oost-Berlijn en je gaat winkelen in het beroemde KaDeWe-warenhuis. Bekijk de East Side Gallery met een resterend stuk Berlijnse muur en ga naar het Olympisch stadion.

Maar ook het U-Bahn-netwerk onder de stad brengt je naar allerlei leuke plekjes toe. Bekijk het Rijksdaggebouw waar tegenwoordig het Duitse parlement zetelt en reis naar de beroemde Potsdamer Platz. Je kunt hier vlakbij ook heel gezellig shoppen, omdat de overdekte Mall of Berlin hier erg dichtbij ligt. Wil je misschien ook het grootste paleis van Berlijn eens een keer goed bekijken? Neem dan de lijnbus of de taxi naar Slot Charlotteburg om je ogen eens goed de kost te geven!

Algemene informatie over bussen naar Berlijn

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal