Goedkope busreizen van Brussel naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 20 mei

Cheapest

10

Average

11

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Brussel naar Amsterdam bedraagt ongeveer € 11 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 10.

goedkoopste
15:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u44 18:59Amsterdam
0 changes
101Enkele reis
12:20BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u16 15:36Amsterdam
0 changes
131Enkele reis

Dienstregeling bussen van van Brussel naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, vr 20 mei
12:20BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u16 15:36Amsterdam
0 changes
15:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u44 18:59Amsterdam
0 changes

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
20 mei
46Thalys
10Flixbus
499KLM
za
21 mei
51SNCB
10BlaBlaCar Bus
499KLM Cityhopper
zo
22 mei
Vind prijzen
10BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
ma
23 mei
Vind prijzen
10BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
di
24 mei
Vind prijzen
10BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
25 mei
Vind prijzen
70BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
do
26 mei
26SNCB
10Flixbus
105airmax
vr
27 mei
Vind prijzen
12BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
za
28 mei
Vind prijzen
12BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
zo
29 mei
Vind prijzen
46BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
ma
30 mei
26SNCB
10Flixbus
245airmax
di
31 mei
Vind prijzen
13BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
1 jun.
Vind prijzen
10BlaBlaCar Bus
Vind prijzen

Bus tijden from Brussel naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 20 mei

Snelste reis

3 u 16 m

Gemiddelde

3 u 30 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

173 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Brussel naar Amsterdam rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe busdiensten doen gemiddeld 3 u 30 m over de afstand van 173 km. Als je echter de juiste bus kiest, kun je er zelfs in 3 u 16 m zijn.

De langzaamste busreizen doen er 3 u 44 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

2e snelste
12:20BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u16 15:36Amsterdam
0 changes
131Enkele reis
15:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u44 18:59Amsterdam
0 changes
101Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Bus reisplanner: bus van Brussel naar Amsterdam

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde busduur2 h 45 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 19
changesDirecte busJa
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland

Met bussen van Brussel naar Amsterdam leg je reis 173 km af wat gemiddeld 2 h 45 min duurt bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 19 kost, vind je het goedkoopste busticket zelfs al voor € 10. Reizigers vertrekken het vaakst van Bruxelles-Midi en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: FlixBus van Brussel naar Amsterdam

Reis met de bus tussen Brussel en Amsterdam vanaf € 10 met Omio’s FlixBus partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest handig te vergelijken en te boeken.

FlixBus

FlixBus is een van de populairste, goedkope busmaatschappijen in Europa. FlixBus, opgericht in Duitsland, heeft zijn diensten in heel Europa en zelfs naar de Verenigde Staten uitgebreid, waardoor reizigers op beide continenten de mogelijkheid hebben om een langeafstands te nemen tegen een betaalbare prijs. FlixBus rijdt ook 's nachts bussen op bepaalde routes door heel Europa. FlixBus biedt voor al haar routes alleen het standaardticket aan, waarmee je per persoon één handbagage en één ruimbagage mag meenemen. Voor het meenemen van extra bagage en het maken van specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen. Standaardvoorzieningen aan boord zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten.

Welke bussen rijden er van Brussel naar Amsterdam?

  • Op dit traject reis je met FlixBus, OUIBUS of Eurolines.
  • Al deze busmaatschappijen rijden rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Met FlixBus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.
  • Bustickets zijn bij elke maatschappij verkrijgbaar vanaf 11 euro.
  • Een buskaartje is aanzienlijk goedkoper dan een trein- of vliegticket.

Vanaf welke busstations vertrekt FlixBus in Brussel?

FlixBus biedt dagelijks busreizen aan van Brussel naar Amsterdam. Doordeweeks zijn er zeker negen ritten per dag, en in het weekend loopt dit aantal op naar ongeveer vijftien. De meeste bussen vertrekken vanaf het busstation Brussel-Noord. Daarnaast kun je één keer per dag opstappen bij de bushalte van Brussel Zaventem Airport.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Brussel naar Amsterdam?

Een busreis van Brussel naar Amsterdam gaat het snelst met FlixBus. Na een rit van 2 uur en 45 minuten ben je al op de eindbestemming. De reistijd is zo kort doordat er een directe verbinding tussen beide steden is.

De eerste snelbus van de dag vertrekt rond 3.30 uur uit Brussel en is voor 6.15 uur nog in Amsterdam. Voor de laatste rit moet je (afhankelijk van de dag) tussen 18.30 uur en 20.45 uur op station Brussel-Noord staan. Je bent op zijn laatst om 23.30 uur in Amsterdam.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Amsterdam?

De bussen van FlixBus hebben station Amsterdam Sloterdijk als eindpunt. Hier kun je een trein nemen die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Een andere optie is om direct over te stappen op één van de stadsbussen of de trams van lijn 12.

Vanaf welke busstation vertrekt OUIBUS in Brussel?

Als je met OUIBUS naar Amsterdam reist dan vertrek je vanaf het busstation Brussel-Zuid. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er drie ritten per dag. In het weekend en op maandag vertrekt er nog één bus extra naar Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Brussel naar Amsterdam?

OUIBUS brengt je rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De kortste reistijd is 3 uur. De langste rit duurt 45 minuten langer.

Vroege vogels kunnen om 6.30 uur al vanaf Brussel-Zuid vertrekken. Deze bussen zijn tot 10.00 uur onderweg. Op de meeste doordeweekse dagen is de laatste rit om 14.15 en in het weekend is dit 19.15 uur. Je komt dan om 18.00 uur of 22.15 uur aan bij het bussstation in Amsterdam.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS hebben dezelfde eindhalte als die van FlixBus. Als je uitstapt, sta je dus op station Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Brussel?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Brussel-Noord. Deze locatie is goed bereikbaar met de trein, tram en de vele stadsbussen. Vanaf de Eurolines halte vertrekken er ongeveer zeven à acht bussen per dag richting Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Brussel naar Amsterdam?

Net als FlixBus en OUIBUS rijdt ook Eurolines rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De exacte reistijd hangt af van het moment van vertrek. Maar je bent minstens 3 uur onderweg.

Op de meeste dagen kun je vanaf 8.00 uur van Brussel naar Amsterdam reizen. Eurolines zorgt ervoor dat je dan rond 11.00 uur op je eindbestemming bent. De laatste bus vertrekt rond 19.30 uur en komt om 21.45 uur aan in Amsterdam.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Duivendrecht. Vanaf deze locatie reis je gemakkelijk met de trein naar het centraal station van Amsterdam. Want binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad.

Reistips: bus van Brussel naar Amsterdam

Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Amsterdam te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan ik reizen van Brussel naar Amsterdam per bus?

Bustickets van Brussel naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 10 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor bustickets van Brussel naar Amsterdam voor je volgende vakantie.

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Brussel naar Amsterdam?

Als je je enkele reis busticketsprijs wilt aanschaffen in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de bus van Brussel naar Amsterdam gemiddeld € 19  kost.

Hoeveel kilometer is het van Brussel naar Amsterdam met de bus?

De afstand van Brussel naar Amsterdam per bus is ongeveer 173 km.

Wat is de gemiddelde reistijd per bus van Brussel naar Amsterdam?

De reis per bus van Brussel naar Amsterdam duurt gemiddeld 2 h 45 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Brussel naar Amsterdam.

Als ik per bus wil reizen, welke busterminals in Brussel en Amsterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per bus van Brussel naar Amsterdam reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Brussel vertrekken van Bruxelles-Midi en dat de meeste mensen in Amsterdam uitstappen op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Waar is het busstation om van te vertrekken in Brussel gesitueerd? Waar is busstation om aan te komen in Amsterdam gesitueerd?

Je kunt het meest populaire vertrek busstation voor deze reis, Bruxelles-Midi, vinden op ongeveer 2.4 km van het stadscentrum van Brussel. Het meest populaire busstation om aan te komen in Amsterdam, heet Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk), en is ongeveer 4 km gelegen van zijn stadscentrum.

Welke busmaatschappijen zijn actief op de route van Brussel van Amsterdam?

Voor de beste bus van Brussel naar Amsterdam, kun je terecht bij de volgende busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Brussel naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.

Als ik wil reizen van Brussel naar Amsterdam, hoe vind ik dan een directe bus?

Ja, je kunt zoeken naar directe bussen vanaf Brussel naar Amsterdam op Omio met Flixbus of BlaBlaCar Bus, en dan hoef je niet tussendoor over te stappen. Directe busdiensten leveren meer gemak en geven tijdwinst, zodat je eerder op je bestemming bent, dus is het de moeite waard erop te letten voor je je bustickets gaat kopen.

Wat zijn de eerste en laatste vertrektijden per bus van Brussel naar Amsterdam?

Je kunt een eerste bus van Brussel naar Amsterdam nemen om 08: 40   of neem een laatste bus van Brussel naar Amsterdam vertrekkend om 20: 20. Kijk voor het recentste Brussel Amsterdam bus dienstregeling op Omio en boek de beste tijd voor een bus op deze reis.

Hoe ver van tevoren moet ik aanschaffen om bustickets van Brussel naar Amsterdam te scoren met de beste prijs?

Je kunt zien dat een bus tussen Brussel en Amsterdam gemiddeld € 19 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je bustickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een bus van Brussel naar Amsterdam over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Ik wil per busreisen van Brussel naar Amsterdam. Welke andere plaatsen in de buurt van Amsterdam zijn het waard om te bezoeken?

Veel van onze klanten die een reis naar Amsterdam per bus hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Londen of Berlijn. Check Omio voor de beste verbindingen van Amsterdam naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Kan ik tickets vor direkte bussen kopen met de Omio-app als ik een bus wil nemen van Brussel naar Amsterdam?

Als je per bus wilt reizen van Brussel naar Amsterdam met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je bus tussen Brussel en Amsterdam, zowel vooraf als tijdens je reis.

Kan ik met de busreisen in plaats van met de auto van Brussel naar Amsterdam?

Reizen van Brussel naar Amsterdam zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste busverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Brussel naar Amsterdam.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Amsterdam
Bruselas
Voorzieningen
Brüssel Gare Central
Voorzieningen