Bus van Brussel naar Amsterdam

De goedkoopste busreizen Van Brussel Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 02 feb.

Goedkoopst

8

Gemiddelde

8

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen
81Enkele reis
goedkoopste
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
81Enkele reis

Bustijden Brussel naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 2 februari
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
02 feb.
vr
03 feb.
za
04 feb.
zo
05 feb.
ma
06 feb.
di
07 feb.
wo
08 feb.
do
09 feb.
vr
10 feb.
za
11 feb.
zo
12 feb.
ma
13 feb.
di
14 feb.
wo
15 feb.
do
16 feb.
vr
17 feb.
za
18 feb.
zo
19 feb.
ma
20 feb.
di
21 feb.
wo
22 feb.

De snelste bussen Van Brussel Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 02 feb.

Snelste reis

3 u 21 m

Gemiddelde

3 u 35 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

173 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Brussel naar Amsterdam rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
81Enkele reis
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen
81Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden bus: bus van Brussel naar Amsterdam

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde reistijd met de bus2 u 45 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 10
frequencyFrequentie24 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 18 directe busreizen per dag
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland

Bij busreizen van Brussel naar Amsterdam leg je 173 km af, wat bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland gemiddeld 2 u 45 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 24 busreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 10 ligt, vind je het goedkoopste busticket al voor € 8. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Bruxelles-Midi en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: FlixBus en BlaBlaCar Bus van Brussel naar Amsterdam

Vind de beste busreizen van Brussel naar Amsterdam met Omio-reispartners als FlixBus en BlaBlaCar Bus, al vanaf € 8. We kunnen de beste deals voor je vinden door de ideale reis te vergelijken en voor je te boeken.

FlixBus
BlaBlaCar Bus

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Informatie over FlixBus, Brussel naar Amsterdam met de bus:

  • Gemiddelde duur: 3 u 15 min
  • Frequentie van FlixBus: 18 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

Welke bussen rijden er van Brussel naar Amsterdam?

  • Op dit traject reis je met FlixBus, OUIBUS of Eurolines.
  • Al deze busmaatschappijen rijden rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Met FlixBus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.
  • Bustickets zijn bij elke maatschappij verkrijgbaar vanaf 11 euro.
  • Een buskaartje is aanzienlijk goedkoper dan een trein- of vliegticket.

Vanaf welke busstations vertrekt FlixBus in Brussel?

FlixBus biedt dagelijks busreizen aan van Brussel naar Amsterdam. Doordeweeks zijn er zeker negen ritten per dag, en in het weekend loopt dit aantal op naar ongeveer vijftien. De meeste bussen vertrekken vanaf het busstation Brussel-Noord. Daarnaast kun je één keer per dag opstappen bij de bushalte van Brussel Zaventem Airport.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Brussel naar Amsterdam?

Een busreis van Brussel naar Amsterdam gaat het snelst met FlixBus. Na een rit van 2 uur en 45 minuten ben je al op de eindbestemming. De reistijd is zo kort doordat er een directe verbinding tussen beide steden is.

De eerste snelbus van de dag vertrekt rond 3.30 uur uit Brussel en is voor 6.15 uur nog in Amsterdam. Voor de laatste rit moet je (afhankelijk van de dag) tussen 18.30 uur en 20.45 uur op station Brussel-Noord staan. Je bent op zijn laatst om 23.30 uur in Amsterdam.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Amsterdam?

De bussen van FlixBus hebben station Amsterdam Sloterdijk als eindpunt. Hier kun je een trein nemen die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Een andere optie is om direct over te stappen op één van de stadsbussen of de trams van lijn 12.

Vanaf welke busstation vertrekt OUIBUS in Brussel?

Als je met OUIBUS naar Amsterdam reist dan vertrek je vanaf het busstation Brussel-Zuid. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er drie ritten per dag. In het weekend en op maandag vertrekt er nog één bus extra naar Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Brussel naar Amsterdam?

OUIBUS brengt je rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De kortste reistijd is 3 uur. De langste rit duurt 45 minuten langer.

Vroege vogels kunnen om 6.30 uur al vanaf Brussel-Zuid vertrekken. Deze bussen zijn tot 10.00 uur onderweg. Op de meeste doordeweekse dagen is de laatste rit om 14.15 en in het weekend is dit 19.15 uur. Je komt dan om 18.00 uur of 22.15 uur aan bij het bussstation in Amsterdam.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS hebben dezelfde eindhalte als die van FlixBus. Als je uitstapt, sta je dus op station Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Brussel?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Brussel-Noord. Deze locatie is goed bereikbaar met de trein, tram en de vele stadsbussen. Vanaf de Eurolines halte vertrekken er ongeveer zeven à acht bussen per dag richting Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Brussel naar Amsterdam?

Net als FlixBus en OUIBUS rijdt ook Eurolines rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De exacte reistijd hangt af van het moment van vertrek. Maar je bent minstens 3 uur onderweg.

Op de meeste dagen kun je vanaf 8.00 uur van Brussel naar Amsterdam reizen. Eurolines zorgt ervoor dat je dan rond 11.00 uur op je eindbestemming bent. De laatste bus vertrekt rond 19.30 uur en komt om 21.45 uur aan in Amsterdam.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Duivendrecht. Vanaf deze locatie reis je gemakkelijk met de trein naar het centraal station van Amsterdam. Want binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad.

Reistips: bus van Brussel naar Amsterdam

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Bustickets van Brussel naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 8 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Met Omio vind je de beste prijs voor bustickets van Brussel naar Amsterdam.
De prijs voor de bus bedraagt gemiddeld € 10  als je voor deze reis in de komende 7 dagen tickets wilt boeken.
Bij de route van Brussel naar Amsterdam per bus leg je ongeveer 173 km  af.
De reisduur met de bus van Brussel naar Amsterdam kan variëren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. De gemiddelde reisduur bedraagt echter 2 u 45 min.

Voordat je je reis van Brussel naar Amsterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die met de bus reizen vanuit Brussel vanaf Bruxelles-Midi vertrekken en in Amsterdam aankomen op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

De meeste mensen pakken de bus vanaf Bruxelles-Midi, wat op ongeveer 3.2 km van het stadscentrum ligt. Ze reizen dan vooral naar Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk), dat op 4 km van het stadscentrum ligt.

Omio werkt met veel reispartners om je een goede service te bieden. Op de route van Brussel naar Amsterdam kun je de bus nemen van BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland. Bekijk ook zeker alle andere busmaatschappijen die vervoer bieden op de route van Brussel naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Ja, er is op Omio een er zijn 18 directe busreizen van Brussel naar Amsterdam per dag van Flixbus of BlaBlaCar Bus. Het is slim op tijd je bustickets te boeken omdat reizen zonder overstappen vaak fijner is en minder geld kost.
Het gemiddelde aantal busreizen dat per dag vertrekt vanaf Brussel naar Amsterdam is 24. De bussen kunnen afwijken in weekenden en op feestdagen.
Pak je iever vroeg in de ochtend busreizen pakt van Brussel naar Amsterdam? De bus dat het vroegst vertrekt, gaat om 14: 45. Als je liever nacht busreizen van Brussel naar Amsterdam hebt, neem je de bus dat het laatst vertrekt, om 14: 45. Omio toont jou een recentste de bus van Brussel naar Amsterdam, zodat je de ideale vertrektijd voor deze reis kunt boeken.
Als je in de komende 7 dagen bustickets van Brussel naar Amsterdam gaat boeken, kosten je tickets enkele reis gemiddeld € 10. We raden je wel aan om voor reizen met de bus vroeg te reserveren als je de beste prijs wilt, want bustickets van Brussel naar Amsterdam zijn over het algemeen een paar maanden voor de geplande vertrekdatum al te koop.
Onze klanten die kiezen voor een reis per bus naar Amsterdam, reizen ook vaak naar Parijs, Londen of Berlijn. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Amsterdam en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal