VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
8 dec.
50SNCB | IC
10Flixbus
499KLM
do
9 dec.
50SNCB | IC
10Flixbus
499KLM
vr
10 dec.
50SNCB | IC
10Flixbus
417KLM
za
11 dec.
60Eurostar
10Flixbus
357KLM
zo
12 dec.
45Thalys
10Flixbus
310KLM
ma
13 dec.
50SNCB | IC
10Flixbus
310KLM
di
14 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
270KLM
wo
15 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
270KLM
do
16 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
237KLM
vr
17 dec.
34SNCB | IC
10Flixbus
237KLM
za
18 dec.
34SNCB | IC
10Flixbus
237KLM
zo
19 dec.
34SNCB | IC
10Flixbus
237KLM
ma
20 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
di
21 dec.
26SNCB | IC
20BlaBlaCar Bus
211KLM
wo
22 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
do
23 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
vr
24 dec.
34SNCB | IC
11Flixbus
187KLM
za
25 dec.
34SNCB | IC
10Flixbus
187KLM
zo
26 dec.
34SNCB | IC
12Flixbus
187KLM
ma
27 dec.
26SNCB | IC
12Flixbus
187KLM
di
28 dec.
26SNCB | IC
10Flixbus
187KLM

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Informatie over bussen van Brussel naar Amsterdam

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde busduur2 h 45 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 10
changesDirecte busJa
carriersBusmaatschappijenFlixbus, Eurolines France, Ouibus, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Infobus, Deinbus, BlaBlaCar Bus of Union Ivkoni International

Met bussen van Brussel naar Amsterdam leg je reis 173 km af wat gemiddeld 2 h 45 min duurt bij onze reispartners zoals Flixbus, Eurolines France, Ouibus, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Infobus, Deinbus, BlaBlaCar Bus of Union Ivkoni International. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 10 krijgen, maar een gemiddeld busticket is € 10. Reizigers vertrekken het vaakst van Bruxelles-Midi en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen

FlixBus van Brussel naar Amsterdam

FlixBus geeft je vanaf € 10 tickets voor bussen tussen Brussel en Amsterdam. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een bus vinden.

FlixBus

FlixBus is een van de populairste, goedkope bus -aanbieders in Europa. FlixBus, opgericht in Duitsland, heeft zijn diensten in heel Europa en zelfs naar de Verenigde Staten uitgebreid, waardoor reizigers op beide continenten de mogelijkheid hebben om een langeafstands bus te nemen tegen een betaalbare prijs. FlixBus rijdt ook 's nachts bussen op bepaalde routes door heel Europa. FlixBus biedt voor al haar routes alleen het standaardticket aan, waarmee je per persoon één handbagage en één ruimbagage mag meenemen. Voor het meenemen van extra bagage en het maken van specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen. Standaardvoorzieningen aan boord zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange bus reizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten.

Welke bussen rijden er van Brussel naar Amsterdam?

  • Op dit traject reis je met FlixBus, OUIBUS of Eurolines.
  • Al deze busmaatschappijen rijden rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Met FlixBus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.
  • Bustickets zijn bij elke maatschappij verkrijgbaar vanaf 11 euro.
  • Een buskaartje is aanzienlijk goedkoper dan een trein- of vliegticket.

Vanaf welke busstations vertrekt FlixBus in Brussel?

FlixBus biedt dagelijks busreizen aan van Brussel naar Amsterdam. Doordeweeks zijn er zeker negen ritten per dag, en in het weekend loopt dit aantal op naar ongeveer vijftien. De meeste bussen vertrekken vanaf het busstation Brussel-Noord. Daarnaast kun je één keer per dag opstappen bij de bushalte van Brussel Zaventem Airport.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Brussel naar Amsterdam?

Een busreis van Brussel naar Amsterdam gaat het snelst met FlixBus. Na een rit van 2 uur en 45 minuten ben je al op de eindbestemming. De reistijd is zo kort doordat er een directe verbinding tussen beide steden is.

De eerste snelbus van de dag vertrekt rond 3.30 uur uit Brussel en is voor 6.15 uur nog in Amsterdam. Voor de laatste rit moet je (afhankelijk van de dag) tussen 18.30 uur en 20.45 uur op station Brussel-Noord staan. Je bent op zijn laatst om 23.30 uur in Amsterdam.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Amsterdam?

De bussen van FlixBus hebben station Amsterdam Sloterdijk als eindpunt. Hier kun je een trein nemen die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Een andere optie is om direct over te stappen op één van de stadsbussen of de trams van lijn 12.

Vanaf welke busstation vertrekt OUIBUS in Brussel?

Als je met OUIBUS naar Amsterdam reist dan vertrek je vanaf het busstation Brussel-Zuid. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er drie ritten per dag. In het weekend en op maandag vertrekt er nog één bus extra naar Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Brussel naar Amsterdam?

OUIBUS brengt je rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De kortste reistijd is 3 uur. De langste rit duurt 45 minuten langer.

Vroege vogels kunnen om 6.30 uur al vanaf Brussel-Zuid vertrekken. Deze bussen zijn tot 10.00 uur onderweg. Op de meeste doordeweekse dagen is de laatste rit om 14.15 en in het weekend is dit 19.15 uur. Je komt dan om 18.00 uur of 22.15 uur aan bij het bussstation in Amsterdam.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS hebben dezelfde eindhalte als die van FlixBus. Als je uitstapt, sta je dus op station Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Brussel?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Brussel-Noord. Deze locatie is goed bereikbaar met de trein, tram en de vele stadsbussen. Vanaf de Eurolines halte vertrekken er ongeveer zeven à acht bussen per dag richting Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Brussel naar Amsterdam?

Net als FlixBus en OUIBUS rijdt ook Eurolines rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De exacte reistijd hangt af van het moment van vertrek. Maar je bent minstens 3 uur onderweg.

Op de meeste dagen kun je vanaf 8.00 uur van Brussel naar Amsterdam reizen. Eurolines zorgt ervoor dat je dan rond 11.00 uur op je eindbestemming bent. De laatste bus vertrekt rond 19.30 uur en komt om 21.45 uur aan in Amsterdam.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Duivendrecht. Vanaf deze locatie reis je gemakkelijk met de trein naar het centraal station van Amsterdam. Want binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad.

Reistips

Busreizen van Brussel naar Amsterdam
Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Brussel naar Amsterdam per bus?
Bustickets van Brussel naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 10 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze bustickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Brussel naar Amsterdam?
De bus prijs van Brussel naar Amsterdam is gemiddeld € 10  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende 7 dagen.
Wat is de afstand van Brussel naar Amsterdam als je reist per bus?
Je moet erop rekenen ongeveer 173 km  af te leggen tussen Brussel en Amsterdam per bus.
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Brussel naar Amsterdam per bus?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Brussel naar Amsterdam per bus is 2 h 45 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare bus van Brussel naar Amsterdam.
Welke busterminals zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Brussel naar Amsterdam?

Het meest populaire busstation voor reizigers uit Brussel is Bruxelles-Midi. In Amsterdam is het meest populaire busstation onder reizigers Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Waar is het busstation in Brussel om naar Amsterdam te gaan? Waar is het busstation in Amsterdam gelegen?

Reizigers stappen het vaakst op hun bus op Bruxelles-Midi en reizen ongeveer 1.8 km van het stadscentrum naar dit busstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en moeten ongeveer 4 km reizen vanaf het busstation naar het stadscentrum in Amsterdam.

Met wie kan ik reizen van Brussel naar Amsterdam per bus?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Brussel naar Amsterdam te brengen per bus. Op de route naar Amsterdam vanuit Brussel kun je reizen met Flixbus, Eurolines France, Ouibus, Eurolines Switzerland, Citybus Express, Infobus, Deinbus, BlaBlaCar Bus of Union Ivkoni International. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken voor de route van Brussel naar Amsterdam, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Zijn er goedkope busverbindingen zonder overstap naar Amsterdam van Brussel?
Ja, je kunt een directe bus tussen Brussel en Amsterdam met Flixbus  vinden op Omio. Je doet er goed aan erop te letten als je je bustickets gaat reserveren, immers directe lijnen geven doorgaans meer gemak en besparen je veel tijd om op je bestemming te komen.
Hoe ver van tevoren moet ik kopen om bustickets van Brussel naar Amsterdam te scoren met de beste prijs?
De prijs van een bustickets enkele reis van Brussel naar Amsterdam kost gemiddeld € 10 als je de komende week gaat kopen. Maar we bevelen het aan om je tickets te boeken voor je geplande reisdatum om de beste prijzen te krijgen voor bussen van alle mogelijke busmaatschappijen die deze reis aanbieden. Normaal gesproken, kun je bustickets tussen Brussel en Amsterdam een paar maanden van te voren boeken.
Als ik aankom in Amsterdam vanuit Brussel per bus, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amsterdam?
Onze klanten die kiezen voor een reis per bus naar Amsterdam, reizen ook vaak naar Parijs, Londen of Berlijn. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Amsterdam en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Hoe kan ik de Omio-app gebruiken om te reizen van Brussel naar Amsterdam per bus?
Je kunt je bustickets van Brussel naar Amsterdam zoeken en boeken bus in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw bustickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Brussel naar Amsterdam bus, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.
Kan ik met de busreisen in plaats van met de auto van Brussel naar Amsterdam?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Amsterdam vanaf Brussel. Check Omio voor de beste beschikbare busverbindingen van Brussel naar Amsterdam en koop je voordelige bustickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Amsterdam
Bruselas
Voorzieningen
Brüssel Gare Central
Voorzieningen