Bus van Brussel naar Amsterdam

De goedkoopste busreizen Van Brussel Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Goedkoopst

10

Gemiddelde

10

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen
101Enkele reis
goedkoopste
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
101Enkele reis

Bustijden Brussel naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 6 oktober
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
06 okt.
vr
07 okt.
za
08 okt.
zo
09 okt.
ma
10 okt.
di
11 okt.
wo
12 okt.
do
13 okt.
vr
14 okt.
za
15 okt.
zo
16 okt.
ma
17 okt.
di
18 okt.
wo
19 okt.
do
20 okt.
vr
21 okt.
za
22 okt.
zo
23 okt.
ma
24 okt.
di
25 okt.
wo
26 okt.

De snelste bussen Van Brussel Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Snelste reis

3 u 21 m

Gemiddelde

3 u 35 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

173 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Brussel naar Amsterdam rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u21 16:01Amsterdam
0 overstappen
101Enkele reis
15:30BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France3u49 19:19Amsterdam
0 overstappen
101Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden bus: bus van Brussel naar Amsterdam

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde reistijd met de bus2 u 45 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 11
changesDirecte verbindingenJa
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland

Bij busreizen van Brussel naar Amsterdam leg je 173 km af, wat bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland gemiddeld 2 u 45 min duurt. Er zijn directe bussen beschikbaar. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 8 krijgen, maar gemiddeld kost een busticket € 11. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Bruxelles-Midi en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus en FlixBus van Brussel naar Amsterdam

Reis vanaf € 8 met de bus van Brussel naar Amsterdam met Omio-partners als BlaBlaCar Bus en FlixBus! Bij Omio vind je dienstregelingen en tickets – en de goedkoopste reisroute. Kijk, vergelijk, boek!

BlaBlaCar Bus
FlixBus

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Welke bussen rijden er van Brussel naar Amsterdam?

  • Op dit traject reis je met FlixBus, OUIBUS of Eurolines.
  • Al deze busmaatschappijen rijden rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Met FlixBus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.
  • Bustickets zijn bij elke maatschappij verkrijgbaar vanaf 11 euro.
  • Een buskaartje is aanzienlijk goedkoper dan een trein- of vliegticket.

Vanaf welke busstations vertrekt FlixBus in Brussel?

FlixBus biedt dagelijks busreizen aan van Brussel naar Amsterdam. Doordeweeks zijn er zeker negen ritten per dag, en in het weekend loopt dit aantal op naar ongeveer vijftien. De meeste bussen vertrekken vanaf het busstation Brussel-Noord. Daarnaast kun je één keer per dag opstappen bij de bushalte van Brussel Zaventem Airport.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Brussel naar Amsterdam?

Een busreis van Brussel naar Amsterdam gaat het snelst met FlixBus. Na een rit van 2 uur en 45 minuten ben je al op de eindbestemming. De reistijd is zo kort doordat er een directe verbinding tussen beide steden is.

De eerste snelbus van de dag vertrekt rond 3.30 uur uit Brussel en is voor 6.15 uur nog in Amsterdam. Voor de laatste rit moet je (afhankelijk van de dag) tussen 18.30 uur en 20.45 uur op station Brussel-Noord staan. Je bent op zijn laatst om 23.30 uur in Amsterdam.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Amsterdam?

De bussen van FlixBus hebben station Amsterdam Sloterdijk als eindpunt. Hier kun je een trein nemen die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Een andere optie is om direct over te stappen op één van de stadsbussen of de trams van lijn 12.

Vanaf welke busstation vertrekt OUIBUS in Brussel?

Als je met OUIBUS naar Amsterdam reist dan vertrek je vanaf het busstation Brussel-Zuid. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er drie ritten per dag. In het weekend en op maandag vertrekt er nog één bus extra naar Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Brussel naar Amsterdam?

OUIBUS brengt je rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De kortste reistijd is 3 uur. De langste rit duurt 45 minuten langer.

Vroege vogels kunnen om 6.30 uur al vanaf Brussel-Zuid vertrekken. Deze bussen zijn tot 10.00 uur onderweg. Op de meeste doordeweekse dagen is de laatste rit om 14.15 en in het weekend is dit 19.15 uur. Je komt dan om 18.00 uur of 22.15 uur aan bij het bussstation in Amsterdam.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS hebben dezelfde eindhalte als die van FlixBus. Als je uitstapt, sta je dus op station Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Brussel?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Brussel-Noord. Deze locatie is goed bereikbaar met de trein, tram en de vele stadsbussen. Vanaf de Eurolines halte vertrekken er ongeveer zeven à acht bussen per dag richting Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Brussel naar Amsterdam?

Net als FlixBus en OUIBUS rijdt ook Eurolines rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De exacte reistijd hangt af van het moment van vertrek. Maar je bent minstens 3 uur onderweg.

Op de meeste dagen kun je vanaf 8.00 uur van Brussel naar Amsterdam reizen. Eurolines zorgt ervoor dat je dan rond 11.00 uur op je eindbestemming bent. De laatste bus vertrekt rond 19.30 uur en komt om 21.45 uur aan in Amsterdam.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Duivendrecht. Vanaf deze locatie reis je gemakkelijk met de trein naar het centraal station van Amsterdam. Want binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad.

Reistips: bus van Brussel naar Amsterdam

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Amsterdam te reizen.
FAQs
De goedkoopste bustickets van Brussel naar Amsterdam zijn € 8. De prijs hangt wel af van hoe ver van tevoren je je tickets voor je reis van Brussel naar Amsterdam boekt. Als je zo veel mogelijk geld wilt besparen, raden we aan om je bustickets vroeg te boeken. Omio kan je daarbij helpen!
Als je in de komende 7 dagen busticketprijs voor een enkele reis wilt reserveren, kun je erop rekenen dat de bus van Brussel naar Amsterdam gemiddeld € 11  kost.
De afstand van Brussel naar Amsterdam per bus bedraagt ongeveer 173 km.
De reis met de bus van Brussel naar Amsterdam duurt gemiddeld 2 u 45 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in het weekend en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor busreizen van Brussel naar Amsterdam.

Handig om te weten: de meeste mensen die met de bus van Brussel naar Amsterdam reizen, vertrekken in Brussel vanaf Bruxelles-Midi en stappen in Amsterdam uit op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Reizigers die met de bus reizen, vertrekken vooral vanaf Bruxelles-Midi en leggen dan vanaf het stadscentrum ongeveer 2.4 km naar het busstation in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) af.

Als je de bus van Brussel naar Amsterdam, neemt biedt BlaBlaCar Bus, Flixbus, Citybus Express, Infobus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Ouibus, Movelia of Eurolines Switzerland de beste manier om snel naar Amsterdam te komen. Je kunt ook alle busmaatschappijen bekijken die vervoersdiensten van Brussel naar Amsterdam aanbieden, vergelijken wat voor voordelen zij bieden en daarna je tickets bestellen.
Ja, je kunt zoeken naar directe busreizen vanaf Brussel naar Amsterdam op Omio met Flixbus of BlaBlaCar Bus, en dan hoef je niet tussendoor over te stappen. Directe bussen leveren meer gemak en geven tijdwinst, zodat je eerder op je bestemming bent, dus is het de moeite waard erop te letten voor je je bustickets gaat boeken.
Een eerste de bus van Brussel naar Amsterdam vertrekt om 09: 15   en een laatste de bus voor deze vertrekt om 19: 45. Op Omio vind je de recentste dienstregeling de bus van Brussel naar Amsterdam tijden om je te helpen de beste vertrektijd voor deze reis te boeken.
Over het algemeen raden we aan tickets voor busreizen van te voren te bestellen, want dan krijg je de beste prijs bij busmaatschappijen die deze reis aanbieden. Als je je bustickets van Brussel naar Amsterdam binnen de komende 7 dagen gaat boeken, betaal je gemiddeld € 11 voor een enkeltje. Bestel voor de beste prijzen voor deze reis je bustickets van Brussel naar Amsterdam een paar maanden van tevoren.
Je bus trip van Brussel naar Amsterdam hoeft helemaal niet te eindigen in Amsterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Londen of Berlijn. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Londen of Berlijn te gaan op Omio!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Amsterdam

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal