VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
19 jun.
50SNCB | IC
14Flixbus
499KLM
zo
20 jun.
50SNCB | IC
10Flixbus
499KLM
ma
21 jun.
50SNCB | IC
12Flixbus
417KLM
di
22 jun.
50SNCB | IC
10Flixbus
357KLM
wo
23 jun.
50SNCB | IC
10Flixbus
310KLM
do
24 jun.
50SNCB | IC
10Flixbus
310KLM
vr
25 jun.
29Thalys
Vind prijzen
270KLM
za
26 jun.
34SNCB | IC
10Flixbus
270KLM
zo
27 jun.
34SNCB | IC
Vind prijzen
237KLM
ma
28 jun.
26SNCB | IC
Vind prijzen
237KLM
di
29 jun.
26SNCB | IC
10Flixbus
237KLM
wo
30 jun.
26SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
do
1 jul.
26SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
vr
2 jul.
34SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
za
3 jul.
34SNCB | IC
10Flixbus
211KLM
zo
4 jul.
34SNCB | IC
12Flixbus
211KLM
ma
5 jul.
26SNCB | IC
10Flixbus
187KLM
di
6 jul.
26SNCB | IC
10Flixbus
187KLM
wo
7 jul.
26SNCB | IC
10Flixbus
187KLM
do
8 jul.
26SNCB | IC
10Flixbus
187KLM

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Sat, Jun 19
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
bus

Reisoverzicht

Reisinformatie voor bussen van Brussel naar Amsterdam

Gem. reistijd
3 uren 9 minuten
Gem. busticket: 11
Beginpunt bus:Brussel
Eindpunt bus:Amsterdam
Afstand busreis:173 km
Busmaatschappijen:Flixbus, BlaBlaCar Bus

Welke bussen rijden er van Brussel naar Amsterdam?

  • Op dit traject reis je met FlixBus, OUIBUS of Eurolines.
  • Al deze busmaatschappijen rijden rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Met FlixBus ben je 2 uur en 45 minuten onderweg.
  • Bustickets zijn bij elke maatschappij verkrijgbaar vanaf 11 euro.
  • Een buskaartje is aanzienlijk goedkoper dan een trein- of vliegticket.

Vanaf welke busstations vertrekt FlixBus in Brussel?

FlixBus biedt dagelijks busreizen aan van Brussel naar Amsterdam. Doordeweeks zijn er zeker negen ritten per dag, en in het weekend loopt dit aantal op naar ongeveer vijftien. De meeste bussen vertrekken vanaf het busstation Brussel-Noord. Daarnaast kun je één keer per dag opstappen bij de bushalte van Brussel Zaventem Airport.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Brussel naar Amsterdam?

Een busreis van Brussel naar Amsterdam gaat het snelst met FlixBus. Na een rit van 2 uur en 45 minuten ben je al op de eindbestemming. De reistijd is zo kort doordat er een directe verbinding tussen beide steden is.

De eerste snelbus van de dag vertrekt rond 3.30 uur uit Brussel en is voor 6.15 uur nog in Amsterdam. Voor de laatste rit moet je (afhankelijk van de dag) tussen 18.30 uur en 20.45 uur op station Brussel-Noord staan. Je bent op zijn laatst om 23.30 uur in Amsterdam.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Amsterdam?

De bussen van FlixBus hebben station Amsterdam Sloterdijk als eindpunt. Hier kun je een trein nemen die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Een andere optie is om direct over te stappen op één van de stadsbussen of de trams van lijn 12.

Vanaf welke busstation vertrekt OUIBUS in Brussel?

Als je met OUIBUS naar Amsterdam reist dan vertrek je vanaf het busstation Brussel-Zuid. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er drie ritten per dag. In het weekend en op maandag vertrekt er nog één bus extra naar Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Brussel naar Amsterdam?

OUIBUS brengt je rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De kortste reistijd is 3 uur. De langste rit duurt 45 minuten langer.

Vroege vogels kunnen om 6.30 uur al vanaf Brussel-Zuid vertrekken. Deze bussen zijn tot 10.00 uur onderweg. Op de meeste doordeweekse dagen is de laatste rit om 14.15 en in het weekend is dit 19.15 uur. Je komt dan om 18.00 uur of 22.15 uur aan bij het bussstation in Amsterdam.

Op welk busstation komt OUIBUS aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS hebben dezelfde eindhalte als die van FlixBus. Als je uitstapt, sta je dus op station Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf welk busstation vertrekt Eurolines in Brussel?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Brussel-Noord. Deze locatie is goed bereikbaar met de trein, tram en de vele stadsbussen. Vanaf de Eurolines halte vertrekken er ongeveer zeven à acht bussen per dag richting Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Brussel naar Amsterdam?

Net als FlixBus en OUIBUS rijdt ook Eurolines rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam. De exacte reistijd hangt af van het moment van vertrek. Maar je bent minstens 3 uur onderweg.

Op de meeste dagen kun je vanaf 8.00 uur van Brussel naar Amsterdam reizen. Eurolines zorgt ervoor dat je dan rond 11.00 uur op je eindbestemming bent. De laatste bus vertrekt rond 19.30 uur en komt om 21.45 uur aan in Amsterdam.

Op welk busstation komt Eurolines aan in Amsterdam?

Eurolines heeft een eigen bushalte bij station Duivendrecht. Vanaf deze locatie reis je gemakkelijk met de trein naar het centraal station van Amsterdam. Want binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad.

Reistips

Busreizen van Brussel naar Amsterdam
Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een bus van Brussel naar Amsterdam zijn?
Bus tickets van Brussel naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 10 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor bus tickets van Brussel naar Amsterdam voor je volgende vakantie.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Brussel naar Amsterdam?
Bus kaartjes van Brussel naar Amsterdam kosten gemiddeld € 15. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Wat is de afstand naar Amsterdam van Brussel per bus?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Brussel naar Amsterdam, is het handig om te weten dat Amsterdam ongeveer 173 km is van Brussel als je reist per bus. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Brussel naar Amsterdam, is het het beste om je bus tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de gemiddelde reistijd van Brussel naar Amsterdam per bus?
De reis per bus van Brussel naar Amsterdam duurt gemiddeld 2 h 45 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Brussel naar Amsterdam.
Als ik per bus wil reizen, welke in Brussel en Amsterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je je trip van Brussel naar Amsterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Brussel, vertrekken van Bruxelles-Midi en op Amsterdam, Sloterdijk aankomen in Amsterdam.

Hoe ver van het centrum in Brussel en Amsterdam zijn de belangrijkste?

Als je van plan bent een bus vanuit Brussel te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste bus station, Bruxelles-Midi. Als je aankomt in Amsterdam per bus, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste bus station, Amsterdam, Sloterdijk, naar het centrum.

Welke bieden vervoer aan van Brussel naar Amsterdam?
Als je de bus neemt van Brussel naar Amsterdam, biedt Flixbus, Eurolines France, Ouibus, Bla Bla Bus, Citybus Express, Infobus of Deinbus de beste manier om snel naar Amsterdam te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Brussel naar Amsterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Hoe vind ik een route per bus van Brussel naar Amsterdam zonder overstap?
Als je een goedkoop bus ticket wilt kopen om rechtstreeks van Brussel naar Amsterdam te reizen, zou je je bus tickets van Flixbus kunnen nemen voor deze route. Ook kun je op Omio checken voor ander beschikbaar vervoer tussen deze twee steden en kun je de mogelijkheden om in Amsterdam te komen naar jouw wensen combineren.
Hoe vind ik de beste deals om bus tickets te koppen van Brussel naar Amsterdam?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Brussel naar Amsterdam, enkele reis of retour, per bus. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Als ik aankom in Amsterdam vanuit Brussel per bus, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amsterdam?
Voor veel van onze klanten die per bus van Brussel naar Amsterdam reizen, is Amsterdam niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Amsterdam die een bezoek waard zijn, zijn Parijs, Londen of Berlijn. Check Omio voor goedkope bus tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kom ik van Brussel naar Amsterdam als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een bus nemen?
Het is goed mogelijk om van Brussel naar Amsterdam te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste bus verbindingen te vergelijken en goedkope bus tickets van Brussel naar Amsterdam te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Amsterdam
Bruselas
Voorzieningen
Brüssel Gare Central
Voorzieningen