Bus van Brussel naar Rotterdam

De goedkoopste busreizen Van Brussel Naar Rotterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Goedkoopst

14

Gemiddelde

14

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

2e goedkoopste
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France2u17 14:57Rotterdam, Conradstraat
0 overstappen
141Enkele reis

Bustijden Brussel naar Rotterdam

Bussen weergeven voor morgen, maandag 27 juni
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France2u17 14:57Rotterdam, Conradstraat
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.
zo
17 jul.

De snelste bussen Van Brussel Naar Rotterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Snelste reis

2 u 17 m

Gemiddelde

2 u 17 m

Bussen per dag

1

Afstand busreis

120 km

Van de 1 treinen die elke dag vertrekken vanaf Brussel naar Rotterdam rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

2e snelste
12:40BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France2u17 14:57Rotterdam, Conradstraat
0 overstappen
141Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bus reisplanner: bus van Brussel naar Rotterdam

distanceAfstand119 km
durationGemiddelde busduur2 h 5 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 12
frequencyBus frequentie3 per dag
changesDirecte busJa, er zijn 3 directe bussen per dag
carriersBusmaatschappijenFlixbus, Ouibus, Union Ivkoni International, Citybus Express, Movelia, Eurolines Switzerland, Infobus, Eurolines France of BlaBlaCar Bus

Met bussen van Brussel naar Rotterdam leg je reis 119 km af wat gemiddeld 2 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals Flixbus, Ouibus, Union Ivkoni International, Citybus Express, Movelia, Eurolines Switzerland, Infobus, Eurolines France of BlaBlaCar Bus. Normaalgesproken zijn er er zijn 3 bussen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 12 kost, vind je het goedkoopste busticket zelfs al voor € 10. Reizigers vertrekken het vaakst van Bruxelles-Midi en arriveren in Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station).

Busmaatschappijen: FlixBus en BlaBlaCar Bus van Brussel naar Rotterdam

FlixBus en BlaBlaCar Bus geeft je vanaf € 10 tickets voor bussen tussen Brussel en Rotterdam. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een bus vinden.

FlixBus
BlaBlaCar Bus

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope bus operators, opgericht in Duitsland en biedt langeafstandsdiensten met bus in Europa en de VS. FlixBus exploiteert ook 's nachts bussen op geselecteerde routes door heel Europa. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt zelfs aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

FlixBus bussen van Brussel tot Rotterdam, informatie:

 • Gemiddelde duur: 2 h 18 min
 • Gemiddelde prijs: € 10
 • FlixBus frequentie: 2 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt in tien landen in Europa. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen op de bussen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor het ruim kunt meenemen.

BlaBlaCar Bus van Brussel naar Rotterdam bus, informatie:

 • Gemiddelde duur: 2 h 13 min
 • Gemiddelde prijs: € 10
 • BlaBlaCar Bus frequentie: 1 per dag

Welke bussen rijden er van Brussel naar Rotterdam?

 • Welke busmaatschappijen bieden er bussen van Brussel naar Rotterdam aan?
 • Vanaf Brussel vertrekken er vijf verschillende busmaatschappijen naar Rotterdam: Flixbus, Eurolines, Infobus, Ouibus en Citybus Express.
 • Is er een rechtstreekse busreis mogelijk?
 • Met rechtstreekse busreizen ben je snel en goedkoop van Brussel in Rotterdam.
 • Hoe lang duurt de kortste busreis?
 • De snelste bussen van Brussel naar Rotterdam zijn in circa 2 uur en 5 minuten op hun bestemming.
 • Hoe lang van tevoren zijn er bustickets beschikbaar?
 • Spontane reizigers kunnen ook gerust met de bus van Brussel naar Rotterdam, want bustickets kun je tot vlak voor vertrek kopen.
 • Zijn er bustickets bij Omio beschikbaar?
 • Bustickets van Eurolines en Ouibus zijn beschikbaar bij Omio.

Welke busreizen biedt Flixbus aan van Brussel naar Rotterdam?

Flixbus is de busmaatschappij die je het snelst van Brussel naar Rotterdam brengt. Met een rechtstreekse rit van 2 uur en 5 minuten reis je naar de Nederlandse havenstad.

Welke busreizen biedt Eurolines aan van Brussel naar Rotterdam?

Ook met Eurolines ben je snel en rechtstreeks op de plaats van bestemming. Bij deze busmaatschappij duurt de reis 2 uur en 15 minuten.

Welke busreizen biedt Ouibus aan van Brussel naar Rotterdam?

Met Ouibus ben je iets langer onderweg. Hun bussen van Brussel naar Rotterdam doen ruim 2 uur en 30 minuten over de route. Je hoeft hierbij overigens niet over te stappen.

Welke busreizen bieden Citybus en Infobus aan van Brussel naar Rotterdam?

De goedkope busmaatschappijen Citybus en Infobus doen het langste over de rit. Ze rijden beiden rechtstreeks in 2 uur en 45 minuten van Brussel naar Rotterdam.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Brussel?

Veel bussen naar Rotterdam hebben station Brussel-Noord als vertrekpunt. Dit station is vanuit heel Brussel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist er gemakkelijk naartoe met de (pre)metro of de stadsbus.

Brussel-Zuid is een ander beginpunt voor de busreis naar Rotterdam. De meeste bussen vertrekken vanaf de halte aan de Rue de France. Dit ligt op slecht een paar minuten lopen van de metrohalte Zuidstation.

Op welke busstations komen bussen aan in Rotterdam?

Je bus kan aankomen op de Capelsebrug. Hiervandaan reis je in tien minuten met de metro's van lijn A, B of C naar het centrum van Rotterdam.

Een andere aankomsthalte is Rotterdam Conradstraat. Dit ligt op loopafstand van het Centraal Station, waar je direct over kunt stappen op de vele bussen en trams.

Eindigt je busreis op Rotterdam Zuidplein? De stadsbussen en metro's van lijn D en E brengen je naar diverse locatie in de stad.

Reistips: bus van Brussel naar Rotterdam

Pak eenvoudig de bus naar Rotterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Rotterdam te reizen.
FAQs
Voordelige bustickets van Brussel naar Rotterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 10, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste busticket te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 12  te betalen voor een bus ticket van Brussel naar Rotterdam.
Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand tussen Brussel en Rotterdam per bus ongeveer 119 km  is.
De reisduur per bus van Brussel naar Rotterdam kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 2 h 5 min.

Voordat je instapt voor je reis per bus van Brussel naar Rotterdam is het heel fijn om te weten dat Bruxelles-Midi het meest populaire bus station is voor reizigers die van Brussel vertrekken en dat Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station) het meest populaire busstation is voor reizigers die aankomen in Rotterdam.

Het populairste busstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Bruxelles-Midi, en ligt 2.4 km van het stadscentrum Brussel.

Het meest populaire aankomst busstation, Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station), ligt 1.7 km van het stadscentrum van Rotterdam.

Als je een bus neemt van Brussel naar Rotterdam, biedt Flixbus, Ouibus, Union Ivkoni International, Citybus Express, Movelia, Eurolines Switzerland, Infobus, Eurolines France of BlaBlaCar Bus de beste manier om snel naar Rotterdam te gaan. Je kunt ook alle mogelijke busmaatschappijen checken die vervoersdiensten aanbieden van Brussel naar Rotterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Ja, er zijn 3 directe bussen per dag van Brussel naar Rotterdam. Je kunt kijken of je kunt reizen met Flixbus of BlaBlaCar Bus  zonder te moeten overstappen. Een directe bus verbinding nemen, bespaart je meestal tijd om op je bestemming te komen, dus is het de moeite waard daar aandacht aan te besteden wanneer je een kaartje boekt voor deze reis.
Het gemiddelde aantal bussen dat vertrekt vanaf Brussel naar Rotterdam is 3 per dag. De busdiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Een eerste Brussel naar Rotterdam bus vertrekt om 04: 45   en een laatste bus van Brussel naar Rotterdam vertrekt om 21: 55. Check de laatst bijgewerkte Brussel naar Rotterdam bus tijden op Omio en vind de beste tijd om naar je bestemming te reizen.
Als je een bustickets tussen Brussel en Rotterdam gaat kopen in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 12 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je bus vooruit koopt voor de beste prijzen. Bustickets van Brussel naar Rotterdam zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.
Voor veel van onze klanten die per bus van Brussel naar Rotterdam reizen, is Rotterdam niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dicht bij Rotterdam die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Parijs of Londen. Check Omio voor goedkope bustickets naar een van deze topbestemmingen!
Je kunt makkelijk goedkope bustickets van Brussel naar Rotterdam zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je bus, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de bus van Brussel naar Rotterdam te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per bus van Brussel naar Rotterdam te reizen. Omio kan de beste busverbindingen van Brussel naar Rotterdam vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Rotterdam

Meer reisopties per bus van Brussel naar Rotterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal