Bussen in Denemarken | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Denemarken

Het openbaar vervoer is in Denemarken goed verzorgd, wat dus ook geldt voor het reizen met bussen in Denemarken. Reizen per bus is populair en goedkoper dan reizen met de trein. Er zijn verschillende langeafstandsbussen en er rijden ook nachtbussen in het land. Niet alle gebieden in Denemarken zijn bereikbaar per bus; deze zijn toegankelijk via bijvoorbeeld een bootverbinding. Echter zijn de veerdiensten wel prima te bereiken met de bus en kun je ook wanneer je van de boot gaat weer verschillende buslijnen kiezen om verder te reizen. Wanneer je tickets voor bussen in Denemarken via Omio boekt, dan krijg je mobiele tickets die je gemakkelijk uit kunt printen of vanaf je telefoon kunt laten scannen. Hieronder enkele voorbeelden van populaire trajecten:

  • Van Aarhus naar Odense. Wil je een mooie rit met de bus langs de Deense kust maken? Dan is een busreis van Aarhus naar Odense of andersom, zeer aan te raden. Voor een groot deel rijd je namelijk langs de kustlijn en kun je onderweg genieten van de mooie natuur om je heen. De rit duurt nog geen 2 uur, dus je bent ook nog eens snel op de plek van bestemming.
  • Van Esbjerg naar Aalborg. Wil je het gehele Deense landschap doorkruisen dan is een busrit van Esbjerg naar Aalborg aan te raden. Dit is één van de langste busreizen in het land en laat je alles zien van het mooie Deense landschap. In ongeveer 3 uur en 45 minuten kom je aan in Aalborg.​

Boeken met Omio

Een busreis in Denemarken boek je heel gemakkelijk en goedkoop online via Omio. Je kunt dit van te voren allemaal al regelen. Je vult de eindbestemming en je vertrekpunt in en je krijgt direct een overzicht van alle beschikbare reizen. Kies het ticket dat het beste bij jou past (de snelste reis of juist de goedkoopste) en in veel gevallen krijg je de tickets direct in je mailbox als e-ticket. Daarnaast heeft Omio vaak aanbiedingen met betrekking tot bustickets binnen Denemarken, dus doe er je voordeel mee.

Busmaatschappijen in Denemarken

De bussen in Denemarken zijn van verschillende bedrijven. Dat biedt jou het voordeel dat je op veel trajecten een keuze hebt en de maatschappij kunt kiezen die je het prettigst vindt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het ene vervoersbedrijf voordeligere tickets aanbiedt dan het andere. Doordat er op bepaalde trajecten in Denemarken meerdere aanbieders van busreizen zijn, zullen de betreffende aanbieders er alles voor doen of het jou zo comfortabel en voordelig mogelijk te maken. Ze willen immers dat jij voor een rit met hun bus kiest. Hieronder een overzicht van enkele aanbieders van busreizen in Denemarken:

  • Flixbus. Zoals in zoveel Europese landen verzorgt Flixbus ook in Denemarken een deel van de busreizen. Vooral op de langere afstanden tref je tickets van deze aanbieder bij Omio aan. Jaarlijks reizen meer dan 100 miljoen mensen met Flixbus en een aanzienlijk deel daarvan reist ook binnen Denemarken.
  • DSB. DSB staat voor Danske Statsbaner en dit is de nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken. Op lange afstanden krijg je niet veel te maken met de DSB, maar wel als het gaat om het streekvervoer. Naast het feit dat de DSB de spoorweglijnen beheren, hebben zij ook een tak dat het busvervoer in Denemarken beheren.

Populaire internationale routes per bus

Er zijn veel internationale bussen die vanaf verschillende grote Europese steden naar Denemarken reizen. Veel internationaal verkeer komt vanuit Duitsland, maar ook bijvoorbeeld vanuit Nederland. Een busrit vanuit deze landen naar Denemarken is relatief kort en Denemarken is dan ook een geliefd vakantieland voor veel Duitsers en Nederlanders. Ook lenen de Deense steden zich uitermate goed voor een citytrip. Hieronder enkele populaire busroutes naar Denemarken binnen Europa.

  • Van Amsterdam naar Kopenhagen. Kopenhagen, de Deense hoofdstad, is zeer populair onder Nederlanders en prima bereikbaar per bus. In iets meer dan 15 uur brengt Flixbus je vanaf het hoofdstation in Amsterdam naar Kopenhagen. Je reist dan via Hamburg. Onderweg kun je genieten van zowel het Nederlandse, Duitse als Deense landschap.
  • Van München naar Kopenhagen. Ook vanaf München naar Kopenhagen gaan bussen en deze route is erg populair bij Duitse toeristen. Je reist via Parijs, wat een extra dimensie aan de reis geeft. Zo ben je in één dag van München, ga je door Parijs en kom je aan in Kopenhagen. Drie wereldsteden in een reis van bijna 17 uur: een echte belevenis.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je aankomt in Denemarken is het handig dat je van te voren al het één en ander weet over het land. Koop een reisgids over Denemarken en spit deze tijdens je reis alvast door. Daar heb je onderweg immers genoeg tijd voor. Zo kun je ook alvast kijken wat de bezienswaardigheden in Denemarken zijn en welke uitgaansgelegenheden de moeite waard zijn. Kopenhagen heeft bijvoorbeeld een aantal leuke en trendy clubs en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

HomeBussen in Denemarken | Tijden & Tickets

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal