Bussen in Duitsland | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Duitsland

Van de snelle Autobahn tot dromerige landelijke weggetjes: de bussen in Duitsland brengen je overal. Overigens is het pas sinds 2013 dat je met de bus tussen Duitse steden kunt reizen. Tot dat jaar gold er namelijk een verbod voor passagiersvervoer met de bus, om geen concurrentie te bieden aan de nationale treinmaatschappij Deutsche Bahn. Tegenwoordig kun je met de bus kriskras door het land. Maar ook is het mogelijk om vanuit Duitsland met de bus naar grote steden in het buitenland vertrekken. Zo vind je internationale busstations in Berlijn, Hamburg en München. De busroutes tussen deze drie plaatsen horen bij de populairste. Maar ook verbindingen naar en van Dresden, Düsseldorf en Frankfurt horen bij de meest bezochte bestemmingen. Behalve de uitstekende busverbindingen is er nog een goede reden om te kiezen voor bussen in Duitsland. De prijs van een buskaartje is laag. Bovendien heb je de keuze uit diverse busmaatschappijen, zoals BlaBlaBus, Flixbus en Eurolines. Om voor de beste opties om te reizen met bussen in Duitsland te kiezen, is Omio een grote hulp. Via de zoekmachine kun je eenvoudig de busreizen vergelijken. Of maak gebruik van de handige Omio-app, waarmee je onder andere over slimme e-tickets beschikt.

Boeken met Omio

Bij Omio vind je alle tickets voor bussen in Duitsland op één plek, ongeacht de aanbieder, taal en valuta. Zoek daarvoor eenvoudig via onze zoekmachine. Wil je nog meer halen uit het bustickets boeken naar Duitsland met Omio? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang interessante aanbiedingen. Maak voor nog meer gemak ook gebruik van onze mobiele tickets en reis papierloos.

Busmaatschappijen in Duitsland

Voor een busrit in Duitsland heb je de keuze uit diverse aanbieders. Wanneer je op zoek gaat naar Busmaatschappijen in Duitsland dan kom je deze het meeste tegen:

  • BlaBlaBus: dit busbedrijf is eigenlijk het voormalige OUIBUS, maar is sinds 2019 omgedoopt tot BlaBlaBus. Deze onderneming heeft ruim 30 bestemmingen in Duitsland. Wil je echter verder reizen? Dan kun je in totaal kiezen uit 400 bestemmingen in tien verschillende landen in Europa.
  • Pinkbus: de bussen van dit busbedrijf in Duitsland zijn moeilijk over het hoofd te zien. De vloot van Pinkbus is, zoals de naam het al zegt roze. Deze busmaatschappij rijdt op diverse grote routes in Duitsland, zoals op de trajecten Berlijn - München, Berlijn - Düsseldorf en München - Düsseldorf.
  • Flixbus: deze Duitse busmaatschappij werd in 2011 opgericht. Het is een van de grootste in Europa. Dit komt ook doordat de volgende busmaatschappijen in Duitsland MeinFernbus, Megabus en Postbus onderdeel uitmaken van Flixbus. Behalve voor allerlei bestemmingen binnen Duitsland kun je met Flixbus naar 2000 Europese bestemmingen reizen.
  • RegioJet: de wortels van het Tsjechische RegioJet voeren terug tot 1993 met de oprichting van STUDENT AGENCY. Pas sinds 2016 werd de naam RegioJet ingevoerd. De concentratie van de bestemmingen ligt in Centraal-Europa. In Duitsland reist RegioJet naar 16 steden.

Populaire internationale routes per bus

Een aantal steden in Duitsland zijn absolute toppers voor een citytrip. Via deze populaire Duitse steden reis je bovendien makkelijk van en naar het buitenland:

  • Berlijn: de hoofdstad van Duitsland is een internationaal middelpunt. Met de bus reis je er vanaf de Nederlandse hoofdstad goedkoop in circa 10 uur en 25 minuten rechtstreeks naar toe. Vind je dit te lang duren? Scoor dan een voordelige vlucht van Amsterdam naar Berlijn.
  • Frankfurt: een mooi startpunt om verder met de bus Europa in te reizen is Frankfurt. Vanaf Amsterdam reis je rechtstreeks met de bus in iets minder dan 6 uur en 30 minuten naar deze Duitse stad.
  • München: wil je verder Duitsland in dan Frankfurt? Reis dan door naar een van de leukste steden van Duitsland: München. Je busrit vanaf Amsterdam duurt dan circa 12 uur en 50 minuten.
  • Hamburg: één van de meest waterrijke steden van Duitsland is Hamburg. Wil je zelf de sfeer proeven van deze mooie stad? Met de bus sta je vanaf station Sloterdijk in Amsterdam binnen 7 uur op het ZOB am Hbf in Hamburg.
  • Keulen: voor een korte citytrip naar een leuke Duitse stad is Keulen een goede optie. Vanaf Amsterdam duurt de busrit naar het centraal station van de Duitse Domstad circa 4 uur.

Wanneer je aankomt op bestemming

Duitsland is een groot en veelzijdig land met veel cultuur en natuur. Wil je veel zien en reizen, dan ben je hier op de juiste plek. Duitsland is echter ook het land van de grote evenementen. Het is dus een goed idee om voor je reis te checken waar de mooiste kerstmarkten worden gehouden of wanneer het Oktoberfest precies in volle gang is. Behalve deze traditionele evenementen worden er in Duitsland allerlei festivals gehouden. Ga bijvoorbeeld naar het dubbele rockfestival Rock am Ring en Rock im Park in Neurenberg (Nuremberg). Nog een aanrader is carnaval. Dit volksfeest kun je groots vieren in Keulen.

Busreizen in Duitsland

Duitsland geniet van een uitgebreid wegennetwerk doorheen het hele land, waardoor busreizen een gebruikelijke en gemakkelijke manier zijn om zich te verplaatsen. Busreizen in Duitsland zijn bovendien ook de ideale manier om door de verschillende regio's te reizen, waarbij men de kans heeft om het variërende landschap, gaande van de kust in het noorden tot de Alpen in het zuiden, te bewonderen.

Populaire busroutes in Duitsland

De meest populaire busroutes in Duitsland zijn tussen de grote steden zoals Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Dresden, Düsseldorf en München. Vanuit al deze steden zijn er goede busverbindingen met elkaar beschikbaar, maar ook bussen die naar kleinere steden en dorpen in de omgeving gaan. Een daguitstap van Berlijn naar Dresden kan gemakkelijk met de bus, die je in een paar uur op je bestemming brengt. Je kan ook reizen van Frankfurt, een van Duitslands grootste steden en een belangrijk transportknooppunt, tot Heidelberg; met dagelijkse bussen sta je meteen aan de toegangspoort tot het Zwarte Woud.

Grootste busmaatschappijen in Duitsland

Er zijn een aantal verschillende busmaatschappijen actief in Duitsland, waarvan de grootste MeinFernBus, DeinBus, Eurolines en ADAC Postbus zijn. Voor busreizen die beginnen of aankomen in Berlijn, kan men terecht bij Berlin Linien Bus, die verbindingen aanbiedt met verschillende Duitse bestemmingen. Veel van deze busmaatschappijen bieden vaste dienstregelingen aan met geregelde vertrektijden. Sommige maatschappijen bieden ook bestemmingen aan in het buitenland.

Faciliteiten aan boord

De meeste busmaatschappijen bieden een aantal services en faciliteiten aan op de bus, zoals wifi en stopcontacten, comfortabele zetels, airconditioning en een conciërge die eten en drinken aanbiedt. Sommige maatschappijen laten ook oversized bagage toe of fietsen, maar dit moet vaak bij de reservering aangevraagd worden.

Populairste busverbindingen

Homebussen/duitsland

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal