Bustickets naar Eindhoven

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Busreis Eindhoven

Eindhoven staat bekend als de lichtstad van Nederland. Deze bijnaam is te danken aan Philips. Dit innovatieve bedrijf werd meer dan een eeuw geleden opgericht en het heeft nog steeds veel invloed op de stad. Denk bijvoorbeeld aan het Philips Stadion van voetbalclub PSV of aan de technologische ontwikkelingen op de High Tech Campus. Eindhoven is een moderne stad met een typisch Brabantse sfeer. Je kunt er uitgebreid shoppen, er zijn musea en de vele kroegen en restaurants zijn vaak tot 's avonds laat gevuld. Er is de hele dag dus genoeg te doen!

5 redenen om met de bus naar Eindhoven te reizen:

  • Reis goedkoop én comfortabel.
  • Neem gratis je bagage mee.
  • Stap uit in het centrum van Eindhoven.
  • Ga heerlijk shoppen of een museum bezoeken.
  • Ontdek het bruisende uitgaansleven in de langste caféstraat van Nederland.
Eindhoven

Goedkope busreis van Berlijn naar Eindhoven

Vanuit de Duitse hoofdstad reis je gemakkelijk én goedkoop met de bus vanuit Berlijn naar Eindhoven. Er zijn verschillende vertrekhaltes om uit te kiezen, waaronder halte Alexanderplatz, busstation Südkreuz of de bushalte bij de Berlijnse dierentuin. Maar je kunt de reis ook beginnen op het grote busstation ZOB am Funkturm. Vanaf deze locatie vertrekken namelijk de bussen die rechtstreeks naar Eindhoven rijden. Anders moet je onderweg overstappen in Leipzig, Dresden of Groningen.

De rechtstreekse bussen doen er ongeveer 10 uur over om van Berlijn naar Eindhoven te rijden. Busmaatschappij FlixBus biedt elke dag minstens één directe rit aan om 23.00 uur 's avonds. Maar in de drukkere periodes zijn er meer bustijden om uit te kiezen. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de bussen met overstap. Er zijn ongeveer drie van deze ritten per dag. Deze vertrekken meestal rond 9.00 uur, 14.00 uur en 0.30 uur 's nachts.

Als je van Berlijn naar Nederland wilt dan twijfel je misschien over het vervoermiddel. De trein klinkt bijvoorbeeld als een goed alternatief. Al moet je bij de treinreis vaak wel twee of drie keer overstappen voordat je in Eindhoven uitstapt. Uiteindelijk ben je wel sneller op de plaats van bestemming dan met de bus. Vind je de kosten belangrijker dan de reistijd? Dan is een goedkope busreis toch de beste optie.

Goedkope busreis van Parijs naar Eindhoven

De bussen van Parijs naar Eindhoven vertrekken vanaf verschillende locaties. Als je bij Eurolines boekt dan moet je je melden op het internationale busstation Gallieni. Dit ligt direct naast het gelijknamige metrostation, waar de metro's van lijn 3 stoppen. FlixBus maakt voornamelijk gebruik van de haltes Porte Maillot, Quai de Bercy én de halte bij luchthaven Charles de Gaulle. Beide maatschappijen bieden dagelijks één of meerdere rechtstreekse busreizen aan.

De bussen die rechtstreeks van Parijs naar Eindhoven rijden, zijn gemiddeld 6 uur onderweg. Er zijn ongeveer twee tot vier directe ritten per dag. De eerste bus vertrekt 's ochtends rond 9.00 uur, en de laatste rijdt 's avonds rond 23.00 uur weg uit de Franse lichtstad. Tussendoor kun je ook nog gebruik maken van de busreizen met overstap. Je moet dan wel rekening houden met een langere reistijd.

De populariteit van de busreizen is te danken aan de goedkope tickets. Een buskaartje naar Eindhoven is minstens drie keer zo goedkoop als een vlieg- of treinticket. Al brengt de trein je wel binnen 4 uur naar je eindbestemming. Als je het niet erg vindt om iets langer onderweg te zijn dan is een goedkoop buskaartje ideaal.

Goedkope busreis van Londen naar Eindhoven

Het Victoria Coach Station is het beginpunt van je busreis tussen Londen en Eindhoven. Dit busstation is goed te bereiken met de metro (Circle Line, District Line en Victoria Line) én met de vele stadsbussen. Een aantal bussen die vanuit Londen vertrekken, rijden rechtstreeks naar de eindbestemming: Eindhoven centrum.

Wil je met de bus van Londen naar Eindhoven? Dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 8 à 9 uur. De eerste rechtstreekse bus vertrekt 's ochtends rond 8.00 uur. Maar op de rustige dagen verschuift deze eerste rit naar 11.00 uur. Wie liever 's avonds reist, kan instappen bij de bus van 21.00 uur. Elke dag zijn er ongeveer twee tot drie rechtstreekse busreizen naar Eindhoven. Dit wordt aangevuld met ritten waarbij je onderweg moet overstappen.

De bus brengt je voor een laag tarief van Londen naar Eindhoven. De prijs ligt echt een stuk lager dan bij vlieg- of treintickets. Het verschil kan zelfs oplopen naar zo'n honderd euro. En dat bedrag kun je wel voor andere dingen gebruiken. Het prijsverschil wordt gecompenseerd door de reistijd. Want met de bus ben je toch aanzienlijk langer onderweg.

FlixBus

FlixBus naar Eindhoven

FlixBus is één van de grootste aanbieders van Europese busreizen. Deze busmaatschappij rijdt vanuit Londen, Berlijn én Parijs naar het gezellige centrum van Eindhoven. Je kunt overigens niet zomaar instappen. Reizigers zijn namelijk altijd verplicht om vooraf te reserveren. Komt er iets tussen? Tot 15 minuten voor vertrek kun je de reis gewoon nog wijzigen of annuleren.

Busmaatschappij FlixBus probeert je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kun je je lekker installeren op één van de comfortabele stoelen met extra beenruimte. Daarnaast zijn de bussen standaard uitgerust met airconditioning, stopcontacten, een toilet en gratis WiFi. Het is zelfs mogelijk om bij de chauffeur snacks en drinken te kopen. In de bussen is ook ruimte voor één stuk handbagage (maximaal 42 x 30 x 18 cm) en twee koffers (maximaal 67 x 50 x 27 cm) per persoon. Afwijkende bagage moet je tijdens de boeking aanmelden.

Busstation Stationsweg in Eindhoven

Het grote busstation aan de Stationsweg is het eindpunt van alle internationale busreizen naar Eindhoven. Deze locatie ligt op loopafstand van het stadscentrum. Vervolg je de reis toch liever met het openbaar vervoer? In dat geval kun je direct overstappen op één van de vele stadsbussen. De bussen van lijn 10, 12 en 17 hebben bijvoorbeeld allemaal een route door het centrum.

Het stadsvervoer is in Eindhoven goed geregeld. Maar als je met de bus door de stad wilt reizen moet je natuurlijk wel over een geldig kaartje beschikken. Hiervoor gelden vaste tarieven. Je kunt een kaartje kopen bij de buschauffeur óf je maakt gebruik van de OV-chipkaart. Met deze OV-chipkaart moet je niet vergeten om in- en uit te checken.

Met de bus door Eindhoven

Eindhoven is een gezellige stad met een aantal interessante bezienswaardigheden. Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Neem dan de stadsbus naar het Van Abbemuseum. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad dan is het Eindhoven Museum een aanrader. Hier maak je kennis met het dagelijks leven van bewoners uit de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Voor een avondje uit ga je naar het Stratumseind. Dit is zelfs de langste caféstraat van Nederland. En aan het einde van de avond reis je met de bus terug.

Algemene informatie over bussen naar Eindhoven

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

HomeBussenBusreizen in NederlandBustickets naar Eindhoven

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal