Bus van Enschede naar Hengelo

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bus reisplanner: bus van Enschede naar Hengelo

distanceAfstand8 km
changesDirecte busJa

Met bussen van Enschede naar Hengelo leg je reis 8 km af met onze reispartners zoals. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Reizigers vertrekken het vaakst van Enschede en arriveren in Hengelo, Station.

Bus van Enschede naar Hengelo: reisinformatie

De Twentse steden Enschede en Hengelo zijn met elkaar verbonden met een nieuwe, dagelijkse busdienst van FlixBus. Het traject tussen Enschede en Hengelo beslaat nog geen 10 kilometer en is onderdeel van de route Enschede-Hengelo-Eindhoven. De rechtstreekse bus Enschede Hengelo van de Duitse busmaatschappij rijdt aan het begin en het einde van de ochtend, in de middag en aan het begin van de avond. De reistijd van deze goedkope vervoersoptie bedraagt nog geen 15 minuten.

De bus nemen vanuit Enschede

De bus Enschede Hengelo van FlixBus heeft twee opstappunten: bushalte Enschede Kennispark/UT en het busterrein bij het centraal station van Enschede. Eerstgenoemde bushalte bedient de Universiteit Twente. Vanaf de campus kan men met buslijn 1 naar bushalte Enschede Kennispark/UT komen. Al lopend is men ongeveer tien minuten onderweg. Het centraal station van Enschede bevindt zich aan de stadsrand. Vanuit de binnenstad wandelt men via de Korte Hengelosestraat en het Stationsplein in zo’n tien minuten naar het busterrein, dat gelegen is aan de linkerzijde van de hoofingang van Enschede Centraal. Hier stoppen ook de stad- en streekbussen van Arriva en Syntus uit alle delen van de stad. Een taxi brengt u tevens snel bij de bushalte.

In Hengelo aankomen met de bus

Hengelo is na Enschede de grootste plaats in de oostelijk in Nederland gelegen regio Twente. De metaalstad was al circa 75.000 jaar geleden bewoond, maar kwam pas aan het begin van de negentiende eeuw tot volle wasdom. Het Electro Radio Nostalgie Museum belicht de geschiedenis van de radio, het Techniekmuseum HEIM geeft een beeld van de industriële ontwikkeling in Twente. Het stadhuis en de Sint-Lambertuskerk zijn de herkenningspunten in de stad. De bus Enschede Hengelo stopt bij de bushalte van Hengelo aan het Stationsplein, aan de voorzijde van het treinstation. Vanaf hier loopt men binnen 5 tot 10 minuten de binnenstad in. Er rijden van vroeg tot laat stad- en streekbussen naar het centrum en de buitenwijken. Er staat ook altijd een taxi klaar bij het station om reizigers verder de stad in te brengen.

Reistips: bus van Enschede naar Hengelo

Pak eenvoudig de bus naar Hengelo. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Enschede naar Hengelo te reizen.
FAQs
De afstand van Enschede naar Hengelo per bus is ongeveer 8 km.

Voordat je instapt voor je reis per bus van Enschede naar Hengelo is het heel fijn om te weten dat Enschede het meest populaire bus station is voor reizigers die van Enschede vertrekken en dat Hengelo, Station het meest populaire busstation is voor reizigers die aankomen in Hengelo.

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun bussen op Enschede en moeten ongeveer 2 km reizen vanaf het stadscentrum om naar dit busstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Hengelo arriveren het meest op Hengelo, Station en moeten circa 394 m reizen vanaf dit busstation naar het stadscentrum.

Je bus trip van Enschede naar Hengelo hoeft niet te eindigen in Hengelo. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Hengelo die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Berlijn of Hamburg. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Berlijn of Hamburg te gaan op Omio!
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een bustickets van Enschede naar Hengelo om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw bustickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Enschede naar Hengelo bus, zowel voor als tijdens de reis.
Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Enschede naar Hengelo wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Enschede
Hengelo

Meer reisopties per bus van Enschede naar Hengelo

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal