Vergelijk goedkope bussen voor busreizen in Frankrijk

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Ouibus
National Express

Busreizen in Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om de schoondheid en diversiteit van haar landschap. Een van de beste manieren om hiermee kennis te maken is door Frankrijk te reizen met de bus. Hoewel de trein lang het meest geliefde vervoersmiddel was, is het gebruik van de bus in Frankrijk erg gestegen in het afgelopen jaar. Vandaag de dag is er een uitgebreid busnetwerk beschikbaar en kunnen reizigers zich met langeafstandsbussen door het land verplaatsen.

In Augustus 2015 is bovendien de wet-Macron goedgekeurd in Frankrijk om de busmarkt te dereguleren waardoor we een hoge stijging zullen waarnemen in het aantal langeafstandsbussen die het land doorkruisen. Zo kunnen we verwachten dat vanaf de ingang van de wet in augustus 2015 de Franse reisindustrie binnen een jaar 5 000 000 nieuwe busreizigers zal mogen ontvangen. Daarbij zal de deregulatie van de busindustrie ook ten goede komen aan de consumenten omdat er verwacht wordt dat in het komende jaar ticketprijzen 10% tot 70% zullen dalen omwille van de grote concurrentie.

Populaire busroutes in Frankrijk

De meest populaire busreizen vinden plaats tussen de hoofdstad Parijs en andere grote Franse en Europese steden zoals Lyon, Londen, Amsterdam, Brussel en Barcelona. Reizigers hebben ook voordeel aan de routes in het zuiden van Frankrijk, waaronder de A9 naar Barcelona en de A7 of de Route du Soleil, die bekend staat als de mooiste snelweg van Frankrijk. De deregulatie van de busmarkt betekent tevens ook een heel nieuw aanbod aan nieuwe busverbindingen.

Nieuwe busroutes in Frankrijk betekent daarbij ook dat reizigers vanuit Nederland en de rest van de wereld niet langer genoodzaakt zijn over te stappen in Parijs of andere grote knooppunten. Ook rechtstreekse busroutes naar kleinere knooppunten zullen nu beschikbaar zijn voor afstanden langer dan 100 km.

Grootste busmaatschappijen in Frankrijk

De grootste busmaatschappijen die in Frankrijk opereren zijn Eurolines, die vele reizen aanbiedt heen Europa heen, en OUIBUS. Met de invoering van de wet-Macron zullen ook verschillende internationale bedrijven, zoals National Express en Megabus, hun diensten uitbreiden naar andere gebieden buiten Parijs. Andere grote internationale spelers zijn onder andere Starshipper and FlixBus.

Faciliteiten aan boord

Afhankelijk van de aanbieder en de gekozen reis, zijn er verschillende faciliteiten aan boord voorzien. Gewoonlijk kan men zich verwachten aan comfortabele zitplaatsen, airconditioning, toiletten, wifi en entertainment zoals films of tijdschriften. Vele busmaatschappijen hebben ook toegankelijke bussen voor passagiers die assistentie nodig hebben.

Bussen in Frankrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.