Vergelijk goedkope bussen voor busreizen in Frankrijk

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Frankrijk

Frankrijk heeft een zeer goed wegennetwerk en het reizen per bus gaat dan ook erg gemakkelijk en snel. Er zijn verschillende vervoersmaatschappijen die bussen in Frankrijk inzetten op trajecten tussen de grote steden, maar ook die het regiovervoer in een bepaalde streek verzorgen. Op Omio vind je per traject een duidelijk overzicht van de vervoerders die bussen in Frankrijk aanbieden. Zo heb je zelf de keuze met welke maatschappij en onder welke condities je wilt reizen. Uiteraard zijn er in Frankrijk routes die drukker zijn dan de gemiddelde trajecten in het land. Hieronder daar enkele voorbeelden van:

  • Van Parijs naar Lyon De maatschappijen BlaBlaBus en Eurolines brengen je in ongeveer 7 uur van Parijs naar Lyon. Op dit traject wordt veel gereisd door verschillende type mensen: zo zijn er mensen die reizen voor hun werk, mensen die één van de steden bezoeken voor een citytrip, maar ook mensen die tijdens de vakantie dit traject per bus afleggen. De weg van Parijs naar Lyon ligt op de 'route-de-soleil', dat in juli en augustus een zeer drukke en populaire route is richting het zuiden van het land en Spanje.
  • Van Lyon naar Marseille Veel mensen bezoeken in de zomermaanden graag de Franse kust. Marseille is een zeer mooie bestemming aan de Middellandse Zee. Vandaar ook dat de route van Lyon naar Marseille veel per bus wordt afgelegd. Met een rechtstreekse verbinding ben je al in 4 uur en 20 minuten op de plek van bestemming en kun je gaan genieten van zon, zee en strand.

Boeken met Omio

Wanneer je wilt reizen met bussen in Frankrijk, dan kun je gemakkelijk je tickets boeken via Omio. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste heb je direct een overzicht van alle beschikbare tickets op een bepaald traject. Vul de plaats van vertrek en de eindbestemming in en bepaal op welke dag je wilt reizen. Omio geeft je dan een lijst van alle beschikbare reizen. Je kunt zo in één oogopslag zien welke maatschappij de snelste reis aanbiedt en welke bustickets het voordeligste zijn. Na aankoop krijg je in de meeste gevallen de tickets direct in je mailbox, zodat je deze bij het instappen gemakkelijk kunt laten scannen.

Busmaatschappijen in Frankrijk

Er zijn verschillende Busmaatschappijen in Frankrijk die vervoer binnen en buiten de regio verzorgen. Het betreft hier professionele bedrijven die veel ervaring hebben met het vervoeren van personen op korte en op lange afstanden. Doordat er meerdere busmaatschappijen zijn, zullen zij hun best doen om de reis voor jou zo prettig en voordelig mogelijk te maken. Ze willen immers dat je voor hun bedrijf kiest wanneer je een busreis onderneemt. Hieronder enkele voorbeelden van deze bedrijven:

  • BlaBlaBus BlaBlaBus is onderdeel van het Franse BlaBlaCar. Deze maatschappij verzorgt veel busreizen binnen Frankrijk, maar ook veel reizen binnen Europa. Het bedrijf is opgericht in 2012 en is nog steeds sterk groeiende. Als voornaamste eindbestemming hebben de bussen van BlaBlaBus Lyon en Parijs.
  • Eurolines Eurolines verzorgt busreizen binnen Europa en in Marokko, maar heeft als voornaamste eindbestemming verschillende steden in Frankrijk. Vanuit 25 landen is er naar Frankrijk per bus zelfs een rechtstreekse verbinding. Ook binnen Frankrijk zelf biedt Eurolines verschillende busreizen aan. ​

Populaire internationale routes per bus 

Frankrijk is een populair land als het gaat om vakantie en citytrips. Vanuit veel landen is Frankrijk gemakkelijk te bereiken per bus, en steden als Parijs, Lyon en Marseille zijn dan ook de eindbestemming van veel internationale busreizen. Hieronder een overzicht van enkele populaire internationale busreizen met als eindbestemming Frankrijk.

  • Van Rome naar Parijs Van de ene romantische stad naar de andere. In een kleine 24 uur brengt o.a. BlaBlaBus je van de hoofdstad van Italië naar de hoofdstad van Frankrijk. Op dezelfde dag ben je dus comfortabel in twee wereldsteden.
  • Van Amsterdam naar Parijs Wist je dat je vanuit Amsterdam met een rechtstreekse busverbinding al in iets meer dan 7 uur in Parijs bent? Ideaal om deze mooie Franse stad eens te bezoeken voor een fijne citytrip.
  • Van München naar Marseille In Duitsland heb je niet direct toegang tot zon, zee en strand. Vandaar dat Marseille bij veel Duitsers een populaire bestemming is. O.a. Flixbus brengt je in ruim 18 uur van München naar het zonnige Marseille.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je Frankrijk bezoekt, dan wil je het land natuurlijk ook op zijn mooist zien. Ga je naar Parijs en ben je van plan de Eiffeltoren te bezoeken? Doe dit dan tegen de avond en wees getuige van het prachtige schouwspel wanneer de vele lichtjes van de toren aan gaan. Bezoek andere monumenten in Parijs (en ook in andere drukke steden) juist zo vroeg mogelijk. Je hebt dan de grootste kans dat je niet in de rij hoeft te staan en alles op je gemak kunt bekijken.

HomeVergelijk goedkope bussen voor busreizen in Frankrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal