Bussen in Verenigd Koninkrijk | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië reis je eenvoudig tussen de verschillende steden met de bus. Deze comfortabele bussen brengen je op een snelle manier naar het centrum van verschillende steden, waardoor je meteen op een goede locatie aankomt. Er zijn diverse populaire routes in Groot-Brittannië. Reis bijvoorbeeld van Londen naar Manchester, waar je de indrukwekkende Kathedraal van Manchester en het interessante Imperial War Museum North kunt bezoeken. Of reis vanuit Londen naar de universiteitsstad Oxford, dat bekend staat om zijn schitterende historische colleges. Als je vliegt naar een van de luchthavens van Londen, kun je eenvoudig doorreizen met de bus naar diverse bestemmingen. Vanaf Londen Heathrow vertrekken er zo bussen naar Brighton, Bath en Plymouth. Maar ook in andere delen van Groot-Brittannië worden veel busreizen aangeboden. Belangrijke busstations liggen in Birmingham, Leeds en Londen. In Schotland kun je onder meer van Glasgow naar Edinburgh reizen. Bij Omio vind je eenvoudig de beste reisopties. Na het ingeven van je vertrek- en aankomststad zie je in één overzicht welke busmaatschappijen op het traject rijden. Zo kun je gemakkelijk een beslissing nemen. Bovendien kun je je kaartje opslaan op je telefoon, zodat je het ticket ook ter plekke kunt boeken. In Groot-Brittannië kun je onder meer kiezen voor de busbedrijven Megabus en National Express.

Boeken met Omio

Bij Omio vind je op één plek buskaartjes van alle belangrijke Busmaatschappijen in Engeland, waardoor boeken wel erg makkelijk wordt. Na het vergelijken van de prijzen en reistijden boek je snel de beste tickets voor bussen in Groot-Brittannië. Ben je op zoek naar een goedkoper ticket? Probeer dan te zoeken op andere data of tijden. Het is ook erg handig om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat je geen aanbieding mist.

Busmaatschappijen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn diverse busbedrijven actief, die de verschillende grote steden van het land met elkaar verbinden. Hierdoor kun je in de meeste gevallen tussen meerdere maatschappijen kiezen, waardoor je niet te veel betaalt voor bussen in Groot-Brittannië.

  • Megabus: deze grote busmaatschappij rijdt met karakteristieke blauwe bussen en is opgericht in 2003. Het bedrijf is onderdeel van de Stagecoach Group. Megabus rijdt naar verschillende bestemmingen in Groot-Brittannië, waaronder Londen, Liverpool, Sheffield, Newcastle Upon Tyne en Glasgow. Hoe vroeger je boekt bij Megabus, des te goedkoper je kaartje is. Megabus rijdt niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook op het vasteland van Europa. Als je reist met Megabus kun je van tevoren je stoel kiezen. Daarnaast kun je meestal gebruikmaken van wifi en zijn er stopcontacten aanwezig bij je stoel. Bovendien mag je 20 kilo aan bagage meenemen.
  • National Express: het busbedrijf National Express is een andere grote speler op de Britse markt. Deze busmaatschappij rijdt naar tientallen steden in het Verenigd Koninkrijk en stopt op meer dan 500 locaties. National Express verzorgt bijvoorbeeld het vervoer van diverse luchthavens, zoals Gatwick, Luton, Stansted en Heathrow. Aan boord kun je in de meeste gevallen genieten van wifi en gratis films en tv-programma's. Bovendien mag je ook bij National Express 20 kilo aan bagage meenemen.

Populaire internationale routes per bus

Vanuit andere landen in Europa reis je onder meer comfortabel met de bus naar de hoofdstad Londen.

  • Londen: de Engelse hoofdstad Londen is goed te bereiken vanuit meerdere steden op het Europese vasteland. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Amsterdam met de bus reizen. Deze bussen vertrekken meestal bij Amsterdam Sloterdijk en stoppen bij het Victoria Coach Station, dat centraal in Londen ligt. Vanaf hier reis je eenvoudig door naar de verschillende bezienswaardigheden, zoals Hyde Park en de bijzondere Kathedraal van Westminster. Vanuit de Belgische hoofdstad Brussel vertrekken meerdere maatschappijen dagelijks naar Londen, waaronder RegioJet en Eurolines. Daarnaast kun je vanuit Parijs met de bus naar Londen reizen, onder meer met BlaBlaBus en Eurolines. Ook minder grote steden onderhouden een verbinding met Londen. Denk hierbij aan Lille, Antwerpen en Rotterdam. Let er op dat je bij een reis vanuit deze steden vaak een keer over moet stappen op een andere bus.

Wanneer je aankomt op bestemming

Als je met een van de bussen in Groot-Brittannië aankomt, sta je vaak al midden in de stad. Je kunt er dus voor kiezen om lopend naar je hotel te gaan, maar het is ook mogelijk om met het goede openbaar vervoer te reizen. Ga je lopen? Let er dan op bij het oversteken op dat ze in Engeland links rijden. Eenmaal aangekomen kun je ook meteen genieten van de Engelse gezelligheid in een van de pubs. Samen met de locals geniet je hier van lekkere lokale biertjes, zoals The Kernel of Fuller's. Door het uitgebreide busnetwerk in Groot-Brittannië kun je ook een reis met de bus maken langs verschillende leuke steden, zoals Liverpool en Edinburgh.

Busreizen in het Verenigd Koninkrijk

Als de geboorteplaats van de Londense iconische rode dubbeldekkers, is het geen verrassing dat busreizen een populaire en goedkope manier zijn om zich binnen de stad en tussen steden in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen. Bussen worden ook regelmatig gebruikt als vervoersmiddel tussen luchthavens. Door het weekend rijden de bussen soms minder of is er een aangepast schema, maar de meerderheid van de locaties kan nog steeds bereikt worden.

Populaire busreizen binnen het Verenigd Koninkrijk

Hoewel bussen de meeste bestemmingen binnen het VK verbinden, zijn de meest populaire routes vaak tussen de grote steden. Busverbindingen bieden vaak een goedkoper alternatief dan treinreizen en het goed verbonden systeem betekent dat ze ongeveer op alle populaire bestemmingen binnen het land komen. Bovendien reizen bussen vaak door de vaak landelijkere gebieden waar treinen niet altijd komen. Er zijn enkele routes die langs de wereldbekende attracties komen zoals de Stonehenge of de Angel of the North. Grotere stations, zoals het Victoria Coach Station, bieden ook verbindingen met het Europese vasteland.

Grootste busmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

National Express, Megabus, easyBus en Schottish Citylink zijn de grootste vervoerders voor lange afstanden. Daarbij zijn er ook vele regionale diensten die worden aangeboden door maatschappijen zoals Arriva, Metro Bus en Stagecoach.

Soorten bussen in het Verenigd Koninkrijk

Zowel korte- als langeafstandsbussen zijn hier beschikbaar. Nationale busmaatschappijen opereren naast regionale vervoerders die slechts één regio bedienen. Zoals eerder vermeld, zijn deze kleinere bedrijven voornamelijk actief in de meer landelijke gebieden.

Faciliteiten aan boord

Veel grotere vervoerders bieden nu wifi en airconditioning aan tijdens hun ritten. Passagiers die een kinderzitje nodig hebben, kunnen dit meestal bij de vervoersmaatschappij zelf verkrijgen, hoewel het aangeraden is dit op voorhand te controleren. De meeste voorzieningen aan boord zijn slecht beschikbaar voor lange afstanden: lokale bussen bevatten zelden extra faciliteiten of diensten.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal