Bussen in Italië | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Italië

Rijd rond door het indrukwekkende landschap van Italië en je valt van de ene verbazing in de andere. Bezoek historische steden en vergaap je aan de pracht en praal van weleer. Italië is een land dat je moet voelen en beleven. Van de glooiende heuvels van Toscane tot de ruige bergtoppen van de Apennijnen, van het groene noorden tot het ruige en droge zuidelijke deel, langs pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan tot mondaine steden waar moderniteit en klassieke schoonheid op een prachtige manier samengaan. Als je op reis gaat naar Italië, neem dan zoveel mogelijk in je op. Reis je met bussen in Italië, dan maak je efficiënt gebruik van je tijd. Het wegennet in Italië is goed en een aantal grote busmaatschappijen onderhoudt regelmatige lijndiensten tussen belangrijke steden. In comfortabele bussen met airconditioning en ruime zitplaatsen gun je jezelf luxe en ontspanning, terwijl je snel op je plaats van bestemming aankomt. Boek je tickets voor bussen in Italië online bij Omio en pak je koffers alvast in. Eenmaal in Italië aangekomen, hoef je alleen nog maar te genieten.

Boeken met Omio

Je kunt natuurlijk je tickets voor bussen in Italië ter plaatse boeken. Als je goed thuis bent in het Italiaans, zal dat geen problemen opleveren. Echter, wil je comfort en zekerheid, boek dan je bustickets online bij Omio en download onze gratis app. Wij sturen je jouw bustickets digitaal op. Bij veel busmaatschappijen is een e-ticket op je smartphone een geldig vervoersbewijs. Voor de zekerheid kun je altijd je tickets van tevoren uitprinten. Hou er ook rekening mee dat Omio regelmatig extra voordelige deals voor je heeft.

Busmaatschappijen in Italië

Wil je van tevoren weten met welke busbedrijven je in Italië kunt rijden? Wil je ook weten wat ze je te bieden hebben? Kijk dan naar het onderstaande overzicht.

 • Flixbus. Deze van oorsprong Duitse busmaatschappij biedt door geheel Europa comfortabele en voordelige busreizen aan. Bussen van Flixbus bieden je veel luxe en zitcomfort.
 • Buscenter.it. Buscenter is een van de grootste busmaatschappijen van Italië en onderhoudt regionale ritten en langeafstandsreizen. Buscenter accepteert e-tickets. In de luxueuze touringcars van Buscenter is plaatsreservering verplicht.
 • Sellitto. Bussen van Sellitto vind je vooral in het noorden van Italië, maar deze maatschappij exploiteert ook routes die helemaal naar het zuiden van het schiereiland gaan. Als je van Italië naar Zwitserland wilt reizen, is Sellitto een uitstekende optie.
 • Marinobus. Marinobus biedt al meer dan 60 jaar comfortabele bussen in Italië aan. Aan boord geniet je van gratis wifi en tv en heb je de beschikking over zeer comfortabele en ruime stoelen.
 • Viaggio Di Maio. Bij Viaggio Di Maio kun je terecht als je een luxe regionale busrit wilt boeken. De meeste busroutes zijn geconcentreerd in het zuiden van het schiereiland.
 • Autolinee Federico. Autolinee Federico is van oorsprong een busmaatschappij die busreizen in de zuidelijke provincie Calabrië exploiteerde. Tegenwoordig rijden de luxueuze touringcars door geheel Italië.
 • Interbus. Interbus is een regionale aanbieder van comfortabele busreizen die veel lijndiensten onderhoudt op Sicilië.

Naast deze grotere vervoersmaatschappijen kun je in Italië ook terecht bij een groot aantal lokale busbedrijven. Deze bieden met name lijndiensten aan tussen steden en dorpen op provinciaal niveau.

Populaire internationale routes per bus

Je kunt een jaar door Italië reizen en dan nog heb je niet alle bezienswaardigheden kunnen bezoeken. De volgende reisbestemmingen wil je echt niet overslaan.

 • Rome. Natuurlijk bezoek je in de Eeuwige Stad de beroemde Trevi-fontein, de Spaanse trappen en gun je jezelf een blik op de vergane glorie van het Romeinse Rijk in het Forum Romanum en het imposante Colosseum. 
 • Florence. De stad van Macchiavelli en de familie De Medici staat terecht bekend om zijn schitterende bouwwerken uit de Renaissance. Het wereldberoemde museum Uffizi is een echte must. Ook de overdekte brug Ponte Vecchio, de basiliek van Santa Maria del Fiore en het Palazzo Vecchio mogen niet op je bezoek ontbreken.
 • Venetië. Geniet van het uitzicht over de prachtige kanalen van Venetië, terwijl je langzaam voorbij kabbelt in je traditionele gondel. Bewonder de ondergaande zon vanaf het mooie San Marcoplein.
 • Vesuvius. Deze nog steeds actieve vulkaan bij Napels is onder begeleiding van een gids goed te beklimmen. Bekijk ook zeker de ruïnes van Pompeii en Herculaneum.
 • Gardameer. Schilderachtige dorpjes, indrukwekkend natuurschoon en luxueuze villa's. Dit kom je allemaal tegen als je het Gardameer in Noord-Italië bezoekt. 

Wanneer je aankomt op bestemming

Ben je van plan om Rome te bezoeken en daar enkele dagen te verblijven? Wees dan verstandig en maak gebruik van het openbaar vervoer, zoals trams, metro, stadsbussen of stadstreinen. Om geld te besparen kun je het beste een speciale BIG dagkaart kopen, of je gaat voor een BTI Tourist Pass, die drie dagen geldig is. Wil je nog langer blijven, dan is een CIS weekkaart je beste optie. Deze kaarten zijn geldig in het gehele openbaar vervoer van Rome.

Busreizen in Italië

In Italië zijn er veel steden te vinden die bekend staan om hun architecturale schoonheid, reusachtige historische stadskernen en fascinerende monumenten. Het Italiaanse busnetwerk biedt de kans om deze locaties te bezoeken en is de laatste jaren geëvolueerd tot een simpele en betrouwbare manier om te reizen tussen de belangrijke steden en dorpen in Italië. In de steden zelf, maken de inwoners vaak gebruik van openbaar vervoer, dat in de meeste gevallen wordt uitgevoerd door privévervoerders en waarbij vaak ook trams, trolleybussen en elektronische voertuigen ingeschakeld worden. Een betere ontwikkeling van langeafstandsbussen en stedelijk transport betekent dat er veel opties zijn om met de bus te reizen en dat de goedkope prijzen er bovendien voor zorgen dat busreizen een grote concurrent zijn voor het spoorwegennetwerk.

Populaire busroutes in Italië

Er zijn een heel aantal langeafstandsverbindingen tussen de grootste steden in Italië, die gecombineerd kunnen worden met regionale bussen, express bussen of nachtbussen en vaak ook in verbinding staan met de spoorwegen. Verschillende regio’s en grote steden zijn allemaal op een efficiënte manier met elkaar verbonden. Steden zoals Rome, Milaan, Turijn, Florence en Napels bieden vaak busdiensten aan tegen schappelijke prijzen. Ook zijn er een aantal busreizen die je meenemen door adembenemende landschappen, zoals bussen die door de bergachtige gebieden van Italië reizen.

Grootste busmaatschappijen in Italië

De grootste busmaatschappijen in Italië zijn Italybus, die nationale, internationale en langeafstandsbussen aanbiedt, en Ibus, dat een samenwerking is van negen verschillende vervoerders (Baltour, Bus Consortium, Di Fonzo, Satam The Group Overview, Intersaj, Bus Marino, Rome Marche Lines en Autoservizi Salemi Sulga). Het bedrijf Motorway is ook een populaire vervoersmaatschappij die het centrum van Milaan en Turijn verbindt met de luchthaven Milan Malpensa, Linate, Orio al Serio en de bergen en stranden in het noordoosten. Interbus en Saj bieden regelmatige verbindingen aan tussen Sicilië en Calabrië.

Faciliteiten aan boord

Het busvervoer in Italië wordt opgedeeld in stadsbussen, regionale bussen en langeafstandsbussen die voornamelijk gebruikt worden om toeristische bestemmingen met elkaar te verbinden. Stadsbussen worden gebruikt voor korte afstanden in de stad en hebben slechts gelimiteerde voorzieningen aan boord, zoals een goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de capaciteit om een kleine hoeveelheid bagage te vervoeren. Wanneer men reist met regionale diensten, zijn voorzieningen als airconditioning, wifi, TV-entertainment, toiletten, kortingen voor kinderen en senioren te verwachten en de mogelijkheid om fietsen of grotere bagage te vervoeren. In sommige gevallen mogen ook huisdieren mee de bus in.

Homebussen/italië

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal