Busreizen in Italië

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Ouibus
National Express

Busreizen in Italië

In Italië zijn er veel steden te vinden die bekend staan om hun architecturale schoonheid, reusachtige historische stadskernen en fascinerende monumenten. Het Italiaanse busnetwerk biedt de kans om deze locaties te bezoeken en is de laatste jaren geëvolueerd tot een simpele en betrouwbare manier om te reizen tussen de belangrijke steden en dorpen in Italië. In de steden zelf, maken de inwoners vaak gebruik van openbaar vervoer, dat in de meeste gevallen wordt uitgevoerd door privévervoerders en waarbij vaak ook trams, trolleybussen en elektronische voertuigen ingeschakeld worden. Een betere ontwikkeling van langeafstandsbussen en stedelijk transport betekent dat er veel opties zijn om met de bus te reizen en dat de goedkope prijzen er bovendien voor zorgen dat busreizen een grote concurrent zijn voor het spoorwegennetwerk.

Populaire busroutes in Italië

Er zijn een heel aantal langeafstandsverbindingen tussen de grootste steden in Italië, die gecombineerd kunnen worden met regionale bussen, express bussen of nachtbussen en vaak ook in verbinding staan met de spoorwegen. Verschillende regio’s en grote steden zijn allemaal op een efficiënte manier met elkaar verbonden. Steden zoals Rome, Milaan, Turijn, Florence en Napels bieden vaak busdiensten aan tegen schappelijke prijzen. Ook zijn er een aantal busreizen die je meenemen door adembenemende landschappen, zoals bussen die door de bergachtige gebieden van Italië reizen.

Grootste busmaatschappijen in Italië

De grootste busmaatschappijen in Italië zijn Italybus, die nationale, internationale en langeafstandsbussen aanbiedt, en Ibus, dat een samenwerking is van negen verschillende vervoerders (Baltour, Bus Consortium, Di Fonzo, Satam The Group Overview, Intersaj, Bus Marino, Rome Marche Lines en Autoservizi Salemi Sulga). Het bedrijf Motorway is ook een populaire vervoersmaatschappij die het centrum van Milaan en Turijn verbindt met de luchthaven Milan Malpensa, Linate, Orio al Serio en de bergen en stranden in het noordoosten. Interbus en Saj bieden regelmatige verbindingen aan tussen Sicilië en Calabrië.

Faciliteiten aan boord

Het busvervoer in Italië wordt opgedeeld in stadsbussen, regionale bussen en langeafstandsbussen die voornamelijk gebruikt worden om toeristische bestemmingen met elkaar te verbinden. Stadsbussen worden gebruikt voor korte afstanden in de stad en hebben slechts gelimiteerde voorzieningen aan boord, zoals een goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de capaciteit om een kleine hoeveelheid bagage te vervoeren. Wanneer men reist met regionale diensten, zijn voorzieningen als airconditioning, wifi, TV-entertainment, toiletten, kortingen voor kinderen en senioren te verwachten en de mogelijkheid om fietsen of grotere bagage te vervoeren. In sommige gevallen mogen ook huisdieren mee de bus in.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.