De bus van Londen naar Parijs

wo 17 apr
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

De goedkoopste busreizen Van Londen Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 18 apr

Goedkoopst

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
FlixBus
11:309u25
London, Victoria Coach Station
21:55Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
301Enkele reis
0 overstappen
goedkoopste
BlaBlaCar Bus
09:309u30
London, Victoria Coach Station
20:00Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
301Enkele reis
0 overstappen
goedkoopste
FlixBus
11:009u25
London, Victoria Coach Station
21:25Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
301Enkele reis
0 overstappen
goedkoopste
FlixBus
09:309u35
London, Victoria Coach Station
20:05Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
301Enkele reis
0 overstappen
2e goedkoopste
FlixBus
08:009u10
London, Victoria Coach Station
18:10Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
351Enkele reis
0 overstappen

Londen naar Parijs dienstregeling bussen

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 18 april
BlaBlaCar Bus
09:309u30
London, Victoria Coach Station
20:00Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
0 overstappenRechtstreeks

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 apr
vr
19 apr
za
20 apr
zo
21 apr
ma
22 apr
di
23 apr
wo
24 apr
do
25 apr
vr
26 apr
za
27 apr
zo
28 apr
ma
29 apr
di
30 apr
wo
01 mei
do
02 mei
vr
03 mei
za
04 mei
zo
05 mei
ma
06 mei
di
07 mei
wo
08 mei

De snelste bussen Van Londen Naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 18 apr

Snelste reis

9 u 30 m

Gemiddelde

9 u 30 m

Bussen per dag

1

Afstand busreis

344 km

Van de 1 treinen die elke dag vertrekken vanaf Londen naar Parijs rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

BlaBlaCar Bus
09:309u30
London, Victoria Coach Station
20:00Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine)
301Enkele reis
0 overstappen

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Vertrektijden bus: bus van Londen naar Parijs

distanceAfstand343 km
durationGemiddelde reistijd met de bus8 u 15 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 90
frequencyFrequentie1 per dag
changesDirecte verbindingenJa, 1 directe reis met de bus per dag
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, FlixBus, Ourbus, Megabus of Infobus

Bij busreizen van Londen naar Parijs leg je 343 km af, wat bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, FlixBus, Ourbus, Megabus of Infobus gemiddeld 8 u 15 min duurt. Normaal gesproken gaan er 1 reis met de bus diensten per dag. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 30 krijgen, maar gemiddeld kost een busticket € 90. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit London, Victoria Coach Station en arriveren in Paris, Gare routière de Roissypôle.

Busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus en FlixBus van Londen naar Parijs

Met Omio reis je bij BlaBlaCar Bus en FlixBus met busreizen van Londen naar Parijs. Bij het vergelijken van dienstregelingen en tickets laten we je indien beschikbaar ook andere opties zien met meerdere aansluitingen of andere reisopties.

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

De bus van Londen naar Parijs

Een van de leukste reizen die je kunt maken, is de 343 km van Londen naar Parijs. Met de bus van Londen naar Parijs geniet je van mooie uitzichten op stad en natuur. Er rijdt elke dag maar één bus rechtstreeks van Londen naar Parijs en die doet er zo’n 8 uur en 35 minuten over. Er gaan echter ook nog 4 andere bussen per dag van Londen naar Parijs. Die doen er zo’n 9 uur en 55 minuten over.

Reistijd van de bus van Londen naar Parijs: dagelijkse vertrektijden

Er gaan zo’n 20 bussen van Londen naar Parijs en die vertrekken zo ongeveer om de twee uur. De eerste bus van Londen naar Parijs vertrekt om 6.00 uur, de laatste om 21.11 uur. Volgens de dienstregeling van de bus van Londen naar Parijs rijden de meeste bussen rechtstreeks, wat je weer een overstap scheelt. De reistijd bedraagt doorgaans 8 uur en 35 minuten. Met de Omio-app en -website zie je precies hoe laat de bus van Londen naar Parijs gaat en boek je de bus die het beste op jouw reiswensen aansluit.

Sunny London

Londen. Bron: Unsplash

Hoelang duurt de busreis van Londen naar Parijs?

Doordeweeks en in het weekend rijden er meer dan 20 bussen op de route van Londen naar Parijs. De bus van Londen naar Parijs doet er zo’n 8 uur en 35 minuten over, maar de meest voorkomende reistijd is 9 uur en 6 minuten. De snelste bus van Londen naar Parijs doet er meestal slechts 7 uur en 55 minuten over. De reisduur kan afwijken vanwege de weersomstandigheden en drukte op de weg.

Waar vertrekt de bus in Londen en waar komt die in Parijs weer aan?

Als je de bus van Londen naar Parijs neemt, vertrek je vanaf London Victoria en kom je aan op Quai de Bercy in Parijs.

Vertrekstation: De meeste bussen van Londen naar Parijs vertrekken vanaf London Victoria. Dit is een van de grootste busstations in Londen, op ongeveer 2,9 km van het centrum. Het station is te bereiken via de busverbindingen C1, 22, N11 en 211. In de buurt vind je allerlei goede voorzieningen, zoals toiletten, horecagelegenheden, kluisjes en winkels. Op verzoek kunnen reizigers met een mobiliteitsbeperking gebruikmaken van bepaalde voorzieningen. Wil je zeker weten dat je op tijd bent en geen vertraging veroorzaakt, dan is het verstandig om ten minste 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn voor de ticketcontrole.

Aankomststation: Bij aankomst in Parijs stap je uit op Quai de Bercy. Bercy Seine. Dit is een van de drukstbezochte busstations in Parijs, gelegen op ongeveer 4,1 km van het centrum. Je kunt vanaf dit station meteen op de CHARENTON-buslijn stappen. Er zijn een aantal voorzieningen die je na de lange reis vanuit Londen naar Parijs kunt gebruiken, zoals een ruimte om je op te frissen.

Bij welke bushaltes kun je in Parijs aankomen?

Reis je van Londen naar Parijs, dan stap je waarschijnlijk uit op Paris Gare Bercy Seine. Dit station ligt op ongeveer 4,1 km van het centrum en sluit aan op verschillende metro- en buslijnen. Ook kun je vanaf hier de taxi nemen.

Het uitzicht tijdens de reis van Londen naar Parijs

Er zijn meerdere mooie uitzichten om van te genieten als je met de bus van Londen naar Parijs reist. Zo reis je bijvoorbeeld langs de beroemde Westfield Stratford City, bekend om zijn bioscopen, luxe winkels en restaurants. Daarnaast passeer je Amiens, geroemd om zijn ligging aan de rivier de Somme. Je vindt hier ook een aantal prachtige gotische bouwwerken.

Parijs trekt om allerlei redenen reizigers van over de hele wereld. Zo is de stad een goede bestemming voor mensen in het bedrijfsleven, omdat hier veel grote bedrijven zijn gevestigd. Maar de stad staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, dat zich afspeelt in een breed scala aan clubs en bars. Dankzij het goede openbaar vervoer is reizen door de stad een fluitje van een cent. Je reist ook langs Fontainebleau, beroemd om zijn oude paleizen.

 • Bewonder het Château de Chantilly, een gotisch meesterwerk dat kan bogen op een flinke kunstcollectie, een paardenmuseum en fraaie tuinen. Dit met luxe overgoten kasteel is na de Franse Revolutie gebouwd.
 • Een andere bezienswaardigheid is de Menin Gate, een beroemd Brits herdenkingsmonument waarop 54.896 namen staan gegraveerd.
 • Le Touqet is een middeleeuws plaatsje vol kleurrijke huizen en een fraai zandstrand. Bovendien vindt hier een beroemde motorcrosswedstrijd plaats.
 • In Folkestone Harbour Arm vind je een waterkant met allerlei restaurants, echte Britse pubs, concertlocaties en seizoensevenementen.
 • Camber Sands staat bekend om de fraaie duinen en de goede watersportgelegenheden.

Informatie over Paris Gare Bercy Seine

De bus van Londen naar Parijs komt aan op Paris Gare de Bercy Seine, een van de grootste busstations in Parijs. Het ligt op zo’n 4,1 km van het stadscentrum. Op het station zelf kun je rekenen op goede voorzieningen, waaronder gratis wifi. Je vindt er daarnaast toiletten waarvan je voor vertrek of na aankomst nog even gebruik kunt maken. Ook aan een ruim bemeten zitgedeelte voor wachtende busreizigers is gedacht. De medewerkers van het station kunnen een hellingbaan regelen voor reizigers met een lichamelijke beperking.

Welke vervoerders rijden van Parijs naar Londen?

Een van de busbedrijven die op dit traject rijden, is BlablaCar Bus. Er gaan elke dag meer dan 3 bussen van Londen naar Parijs, waarbij er gemiddeld 1 bus rechtstreeks gaat. De bus doet er momenteel 9 uur en 6 minuten over om Parijs te bereiken.

Je kunt voor de reis van Londen naar Parijs ook met FlixBus reizen. FlixBus rijdt deze route dagelijks met één rechtstreekse bus en twee bussen waarbij je moet overstappen. Het bedrijf verzorgt in totaal tot wel 170 bussen per week op dit traject, waardoor je dus keuze te over hebt. En mocht je je zorgen maken over veel tussenstops onderweg en daardoor een langere reistijd, wees gerust: er gaan dagelijks 14 bussen rechtstreeks van Londen naar Parijs. De FlixBus-touringcar van Parijs naar Londen doet er zo’n 7 uur en 55 minuten over. Je kunt ook met de nachtbus van Londen naar Parijs. FlixBus rijdt namelijk ook ’s nachts met een aantal bussen van Parijs naar Londen.

De bus van Londen naar Parijs: duurzaam reizen

Bussen kunnen niet alleen een groot aantal passagiers in één keer verplaatsen, maar stoten ook minder broeikasgassen uit dan andere vervoermiddelen, zoals de auto, het vliegtuig en de trein. Er zijn allerlei andere manieren dan de auto om milieuvriendelijk op de plaats van bestemming te komen. In plaats van de taxi of de auto kun je namelijk met het openbaar vervoer reizen of lopend naar het busstation gaan.

Met een rechtstreekse bus van Londen naar Parijs reizen vormt een goede optie voor wie zo duurzaam mogelijk wil reizen. Aangezien een route zonder tussenstops minder tijd kost en minder uitstoot oplevert, wordt er minder brandstof per passagier verbruikt. Daarnaast kun je goedkope tickets bestellen in plaats van duurdere tickets met meer beenruimte. Ten slotte kun je zo min mogelijk bagage meenemen. De bus weegt dan namelijk minder en dat scheelt weer in de uitstoot.

De bus van Londen naar Parijs: diensten aan boord

Reis je met FlixBus van Londen naar Parijs, dan kun je rekenen op een aantal voorzieningen aan boord. Daardoor breng je de gehele reis in comfort door.

 • FlixBus biedt bij de reis van Londen naar Parijs alleen basisstoelen aan.
 • Passagiers mogen tijdens de reis van Londen naar Parijs maximaal 30 kg bagage meenemen. Daarnaast mag je tegen een vergoeding bepaalde voorwerpen mee de bus in nemen. Ook speciale voorwerpen, zoals fietsen en autostoeltjes, mogen mee aan boord, mits ze de juiste afmetingen hebben. Huisdieren die echt niet alleen in het bagageruim kunnen, mogen mee de bus zelf in. Er geldt echter wel een beperking van één huisdier per bus. Je kunt dus het beste je reis ruim van tevoren boeken.
 • Ga je bij Omio een FlixBus-reis van Londen naar Parijs boeken, dan heb je geen vrije stoelkeuze. Het busbedrijf wijst je een stoel toe, maar het is in principe een kwestie van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
 • De FlixBus-touringcar van Londen naar Parijs biedt geen catering. Bovendien mag je zelf geen eten mee aan boord meenemen.

BlaBlaCar Bus rijdt ook op deze route en biedt daarbij een aantal voorzieningen.

 • Bij deze bussen krijg je alleen standaardstoelen.
 • Bij BlaBlaCar Bus mag je één stuk bagage van maximaal 25 kg in het bagageruim meenemen. Daarnaast mag je een vouwfiets mee aan boord nemen, maar daarvoor betaal je wel een toeslag. Qua huisdieren zijn alleen hulphonden toegestaan.
 • Je mag niet-vloeibare levensmiddelen mee aan boord nemen. Je krijgt tijdens de reis echter wel wat te eten aangeboden.
 • Je hebt helaas geen vrije stoelkeuze – het busbedrijf bepaalt waar je komt te zitten.

Het beste moment om je tickets voor de bus van Londen naar Parijs te boeken

Je kunt je tickets voor de bus van Londen naar Parijs het beste drie tot vier weken van tevoren boeken. We raden je aan tickets zo vroeg mogelijk te boeken, aangezien de prijs hoger wordt naarmate je korter van tevoren boekt. Wil je meer weten over de prijs van een busticket voor de reis van Londen naar Parijs, bezoek dan de website van Omio.

Wil je goedkoop met de bus van Londen naar Parijs reizen, dan is het slim om enigszins flexibel te zijn wat betreft de precieze reisdata en het hoogseizoen te vermijden.

Met de bus naar Parijs: reistips

Parijs staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld. De Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame behoren tot de meest geroemde bezienswaardigheden. Het is verder een bijzonder charmante en kunstzinnige stad. Ook de Franse keuken en de vele terrasjes staan hoog aangeschreven. Je kunt vanuit Parijs bovendien gemakkelijk naar Disneyland en Walt Disney Studios Park, waar allerlei filmstunts worden nagedaan. Wil je meer weten over wat je in Parijs kunt zien en doen, bekijk dan onze vakantietips voor Parijs in het magazine The Window Seat van Omio.

 • Loop rond in Saint-Germain-l’Auxerrois, een kerk met gotische en romaanse invloeden.
 • Bezoek het Musée du Quai Branly, een museum over inheemse volkeren in Oceanië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.
 • Het Palais Garnier is een beroemd operagebouw.
 • Ontdek het Petit Palais, dat bekendstaat om de 13.000 kunstobjecten die er te bewonderen zijn.
 • Musée de Cluny, een historisch bouwwerk in gotische stijl.

Uitzicht op het Louvre in Parijs

Uitzicht op het Louvre in Parijs. Bron: Unsplash

Welke andere steden zijn vanuit Parijs te bereiken?

Als je van Londen naar Parijs bent gereisd, hoef je echt niet bij de Franse hoofdstad op te houden. Er liggen allebei beroemde steden met prachtige uitzichten op overbrugbare afstand. Neem bijvoorbeeld de bus naar Toulouse, bekend om zijn breed uiteenlopende kunst, cultuur en geschiedenis. Daarnaast kun je naar Valencia, een stad van kunst en wetenschap, met een fraai historisch centrum met een prachtige kathedraal, een mooie markt en restaurants die bekendstaan om hun paella. Bovendien vind je hier allerlei merkwaardige musea, frappante festivals, heerlijk weer en prachtige zandstranden.

De bus nemen vanuit Londen

De bus Londen Parijs vertrekt vanaf Londen Victoria Coach Station. Het is het grootste en belangrijkste busstation in Londen, gelegen aan de zuidwestkant van het stadscentrum. Het ligt op korte loopafstand van het treinstation Victoria, het vierde grootste van het land. Hier arriveren zowel vele binnenlandse als internationale treinen. Londen Victoria Coach Station heeft met de Victoria-metrolijn een uitstekende verbinding met de verschillende stadsdelen. Men reist met de metro in ongeveer 10 minuten van het stadshart naar de metrohalte bij het busstation. Er rijden vanuit de stad ook diverse stadsbussen en nachtbussen naar Londen Victoria Coach Station. Wie met het vliegtuig op Londen Heathrow Airport landt, kan de trein of metro nemen naar Londen Victoria Coach Station. Men is dan één uur onderweg.

In Parijs aankomen met de bus

Megabus heeft het busstation Porte Maillot als eindhalte, dat gelegen is bij het gelijknamige metrostation, naast het Palais des Congrès de Paris. Station Porte Maillot ligt bijna 7 kilometer van het stadscentrum. Het is met metrolijn 1 echter slechts enkele metrohaltes naar bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, het Louvre en het d'Orsay Museum. De bussen van Eurolines arriveren op busstation Parijs Gallieni aan de Avenue du Général de Gaulle, in het oosten van Parijs. Het busstation ligt bij het metrostation Gallieni, vanwaar men met metrolijn 3 in ruim een kwartier naar de stad kan reizen. Verschillende buslijnen verbinden station Parijs Gallieni met de stadswijken. iDBUS arriveert op station Parijs Bercy in het stadscentrum. Nabij het station bevindt zich het metrostation Bercy. Met metrolijn 6 en 14 kan men richting het centrum reizen. Bij de busstations staan bovendien taxiꞌs die de reiziger naar elke gewenste plek in de stad brengen.

Reistips: bus van Londen naar Parijs

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Londen naar Parijs te reizen.
FAQs
Goedkope bus tickets van Londen naar Parijs kunnen al vanaf € 30 (€ 30) worden geboekt als u van tevoren reserveert. De gemiddelde de bus ticketprijs van Londen naar Parijs is € 90 (€ 90); echter, de prijzen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag en de klasse en ze zijn meestal duurder op de dag zelf.
De gemiddelde reistijd met bus van Londen naar Parijs is 8 u 15 min   om de 343 km lange reis af te leggen, met ongeveer 1 reis met de bus per dag. Reistijden kunnen variëren in het weekend en op feestdagen.
De eerste de bus van Londen naar Parijs vertrekt om 08: 00.
De laatste de bus van Londen naar Parijs vertrekt om 23: 10.
1 reis met de bus per dag van Londen naar Parijs waarbij minstens één keer moet worden overgestapt met BlaBlaCar Bus, FlixBus, Ourbus, Megabus of Infobus. De dienstregeling kan variëren op feestdagen of in het weekend met minder busreizen.
Voor de reis van Londen naar Parijs kunt u een de bus nemen met BlaBlaCar Bus, FlixBus, Ourbus, Megabus of Infobus. Zorg ervoor dat u alle mogelijke busmaatschappijen bekijkt die diensten van Londen naar Parijs aanbieden op Omio om te vergelijken welke voorzieningen ze kunnen hebben.

Bij vertrek vanuit Londen, hebt u verschillende het busstation opties om uw reis te beginnen, waaronder London, Victoria Coach Station, Luton, London Luton Airport Bus Station en London, Golders Green Station. Bij aankomst in Parijs, kunt u uw reis beëindigen in busstations zoals Paris, Gare routière de Roissypôle, Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine) en Paris, Porte Maillot.

Passagiers stappen het meest in de de bus bij London, Victoria Coach Station, dat zich ongeveer van het stadscentrum bevindt, en ze stappen uit bij Paris, Gare routière de Roissypôle, dat zich van het stadscentrum bevindt.

De goedkoopste maand om van Londen naar Parijs te reizen met bus is oktober.
Echter, u hebt opties, want u kunt van Londen naar Parijs op 3 verschillende manieren reizen: de trein, de bus of het vliegtuig.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal