VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
29 sep.
43Renfe
33Alsa
51Iberia
do
30 sep.
43Renfe
Vind prijzen
98Air Europa
vr
1 okt.
43Renfe
33Alsa
79Air Europa
za
2 okt.
65Renfe AVE
25Alsa
51Vueling
zo
3 okt.
Vind prijzen
25Alsa
77Vueling
ma
4 okt.
43Renfe
Vind prijzen
45Air Europa
di
5 okt.
43Renfe
25Alsa
42Vueling
wo
6 okt.
32Renfe AVE
17Alsa
41Iberia
do
7 okt.
Vind prijzen
17Alsa
30Air Europa
vr
8 okt.
Vind prijzen
33Alsa
83Vueling
za
9 okt.
65Renfe AVE
18Alsa
59Air Europa
zo
10 okt.
54Renfe AVE
17Alsa
47Iberia
ma
11 okt.
43Renfe
22Alsa
40Air Europa
di
12 okt.
Vind prijzen
Vind prijzen
47Iberia
wo
13 okt.
Vind prijzen
15Alsa
26Vueling
do
14 okt.
Vind prijzen
15Alsa
26Vueling
vr
15 okt.
39Renfe AVE
15Alsa
42Vueling
za
16 okt.
Vind prijzen
15Alsa
40Air Europa
zo
17 okt.
87Renfe AVE
15Alsa
45Vueling
ma
18 okt.
Vind prijzen
15Alsa
40Vueling
di
19 okt.
Vind prijzen
15Alsa
40Iberia

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Bus van Madrid naar Barcelona: reisinformatie

De bussen van maatschappij ALSA rijden dagelijks van hoofdstad Madrid naar het populaire Barcelona. De reis duurt ongeveer 7,5 tot 8 uur voor de eindbestemming is bereikt. De bus Madrid-Barcelona vertrekt gemiddeld één keer per uur, soms iets vaker en soms iets minder vaak. De eerste rit is 's ochtends om 7.00 uur en de laatste bus rijdt 's nachts om 1.30 uur weg uit de Spaanse hoofdstad. Zo kan men op bijna elk gewenst tijdstip de busreis naar Barcelona beginnen.

De bus nemen vanuit Madrid

Het vertrekpunt van de bus Madrid Barcelona is station Intercambiador de Avenida de América. Dit station ligt zo'n 4 kilometer ten noordoosten van het beroemde Plaza Mayor, dat zich midden in het centrum van de stad bevindt. Veel reizigers maken gebruik van de metro om Intercambiador de Avenida de América te bereiken. Naast het busstation ligt namelijk een groot metrostation waar de lijnen 4, 6, 7 en 9 stoppen. Dit station is tevens een eindpunt voor veel stads- en streekbussen. De N4, 72, 114 en 200 zijn slechts enkele van de bussen die hier een halte hebben.

In Barcelona aankomen met de bus

Barcelona is een stad met een heel eigen karakter. De Sagrada Familia, Park Güell en de Ramblas mag men niet overslaan. Ook een ritje in de kabelbaan van de Montjuïc of een bezoek aan voetbalstadion Camp Nou is een ware belevenis. De bus Madrid Barcelona heeft station Barcelona Sants als eindbestemming. Op het naastgelegen metrostation Sants kan men direct overstappen op de blauwe metrolijn L3 of de groene lijn L5. Door het uitgebreide metronetwerk is dit voor reizigers veruit de makkelijkste manier om zich in de stad te verplaatsen. 's Nachts bieden de vele taxi's een handig alternatief.

Reistips

Busreizen van Madrid naar Barcelona
Pak eenvoudig de bus naar Barcelona. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Madrid naar Barcelona te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een bus van Madrid naar Barcelona zijn?
Voordelige bus tickets van Madrid naar Barcelona zijn al verkrijgbaar vanaf € 15, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste bus tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Madrid naar Barcelona?
Bus kaartjes van Madrid naar Barcelona kosten gemiddeld € 26. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Hoe ver is Barcelona van Madrid als ik per bus wil reizen?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Madrid naar Barcelona, is het handig om te weten dat Barcelona ongeveer 504 km is van Madrid als je reist per bus. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Madrid naar Barcelona, is het het beste om je bus tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de gemiddelde reistijd per bus van Madrid naar Barcelona?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Madrid naar Barcelona per bus is 7 h 20 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare bus van Madrid naar Barcelona.
Als ik per bus wil reizen, welke in Madrid en Barcelona zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je instapt voor je reis per bus van Madrid naar Barcelona is het heel fijn om te weten dat Madrid-Puerta de Atocha het meest populaire bus station is voor reizigers die van Madrid vertrekken en dat Barcelona, Estació d'Autobusos Nord het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Barcelona.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Madrid en Barcelona?

Als je van plan bent een bus vanuit Madrid te nemen, hou er dan rekening mee dat je 1 km moet reizen van het centrum naar het populairste bus station, Madrid-Puerta de Atocha. Als je aankomt in Barcelona per bus, ga er dan vanuit dat je 2 km moet reizen van het belangrijkste bus station, Barcelona, Estació d'Autobusos Nord, naar het centrum.

Welke bieden vervoer aan van Madrid naar Barcelona?
Als je op zoek bent naar goedkope bussen van Madrid naar Barcelona, kun je vertrouwen op Alsa, Alsa Supra, BlaBlaCar, Eurolines Switzerland, Infobus of Flixbus om snel naar Barcelona te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Madrid naar Barcelona te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Kan Omio me helpen om last-minute bus tickets van Madrid naar Barcelona te kopen?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Madrid naar Barcelona per bus, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Madrid naar Barcelona in de Omio app.
Ik ben mijn geplande reis van Madrid naar Barcelona per bus aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Barcelona, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Je bus trip van Madrid naar Barcelona hoeft niet te eindigen in Barcelona. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Barcelona die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Valencia of Sevilla. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Valencia of Sevilla te gaan op Omio!
Kan ik met de bus reizen in plaats van met de auto van Madrid naar Barcelona?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Barcelona van Madrid. Check Omio voor de beste beschikbare bus verbindingen van Madrid naar Barcelona en koop je voordelige bus tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Madrid
Barcelona
Madrid America
Voorzieningen
Madrid Est. Sur
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het busstation en hoe kom je er?
Dit station ligt niet in het stadscentrum, maar dat is te bereiken met het openbaar vervoer.<br>Metrolijnen 6<br>Buslijnen 8, 102, 113, 148, 152, 156, N11<br>Voorstedelijke treinen C1, C5, C7, C10