Bussen in Noorwegen | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Noorwegen

Er rijden veel bussen in Noorwegen, binnen de verschillende regio's en tussen de grote steden van het land. Veel bussen hebben de hoofdstad Oslo als begin- of eindpunt, maar ook andere bestemmingen in Noorwegen genieten een behoorlijk populariteit. Wanneer je per bus wilt reizen in Noorwegen, dan is Omio een perfect platform om je tickets te boeken. Je ziet in één oogopslag welke tickets op de door jouw gekozen route beschikbaar zijn en wat de bijbehorende kosten van de busreis zijn. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Uiteraard zijn er trajecten in Noorwegen waar dagelijks veel bussen op worden ingezet en die zowel bij de Noorse bevolking als bij internationale reizigers extra populair zijn. Enkele voorbeelden van bussen in Noorwegen die veel worden geboekt.

  • Van Oslo naar Bergen: Oslo en Bergen zijn de twee grootste steden in Noorwegen, dus het is logisch dat veel mensen tussen deze twee steden reizen. Op dit traject tref je zowel mensen die reizen voor hun werk als voor hun plezier. De bus doet zo'n 22 uur en 30 minuten over het traject, waarbij je via Älesund reist. Je reist dan van oost naar west, via het noorden van het land. Je moet één of twee keer overstappen tijdens je reis.
  • Van Oslo naar Lillehammer: Lillehammer is een bekende wintersportstad, waar ook al eens de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Dagelijks rijden er vaak bussen tussen de Noorse hoofdstad en deze stad, waar je na een rit van ongeveer 2 uur en 45 minuten aankomt.

Boeken met Omio

Een ticket voor bussen in Noorwegen boek je gemakkelijk via de website van Omio. Vooral de snelheid waarmee je kan boeken staat hierbij voorop. Je selecteert de datum waarop je wilt reizen, je vertrekpunt en je eindbestemming en je ziet direct welke busmaatschappij het goedkoopste of het snelste is. Je boekt je tickets vervolgens in enkele simpele stappen en je krijgt ze direct in je mailbox. Bij het instappen van de bus laat je vervolgens jouw uitgeprinte tickets of de barcode op je mobiele telefoon scannen en je bent klaar voor vertrek.

Busmaatschappijen in Noorwegen

Wanneer je per bus reist in een land, dan kun je te maken krijgen met verschillende vervoersmaatschappijen. Wanneer deze elkaar beconcurreren op een bepaalde route, dan kan dat voordelen voor jou hebben. Zo zullen de bedrijven eerder geneigd zijn jou een zo'n laag mogelijk vervoerstarief te bieden, zodat je voor hun bus kiest. Dat gaat over het algemeen voor Noorwegen niet echt op, omdat de meeste busritten tussen de grotere steden worden verzorgd door Nettbuss. Nettbuss is onderdeel van Vy bus en is de grootste vervoersmaatschappij in Noorwegen. Er is dus weinig tot geen concurrentie van andere busmaatschappijen, maar dit bedrijf heeft toch concurrentie van de trein en autoverhuurbedrijven. Nettbuss wil natuurlijk wel dat jij kiest voor het reizen per bus in plaats van per trein of auto en daarom houden ze de prijzen relatief laag. Dat stelt jou dus in de gelegenheid om voordelig per bus te reizen in Noorwegen.

Populaire internationale routes per bus

Vanuit heel Europa gaan er een beperkt aantal busreizen naar steden in Noorwegen. Dit uiteraard vanwege het feit dat vanaf de meeste landen een stuk water overbrugd moet worden. Niet iedere stad in Noorwegen is even goed bereikbaar per bus, dus dat houdt in dat het aantal busreizen binnen Scandinavië beperkt is. De populaire busreizen naar Noorwegen op internationaal vlak zijn dan ook afkomstig uit Zweden. We sommen enkele populaire routes op.

  • Van Stockholm naar Oslo: je kunt vrij gemakkelijk en snel van de Zweedse naar de Noorse hoofdstad reizen. Per bus reis je met Nettbuss in ruim 6 uur van Stockholm naar Oslo. Het is een mooie rit, waarbij je veel van zowel het Noorse als Zweedse landschap ziet. Ook is er redelijk wat woon-werkverkeer tussen deze twee grote steden.
  • Van Göteborg naar Oslo: vanuit een andere grote stad in Zweden, Göteborg, reis je al net zo makkelijk per bus naar Oslo. In dit geval is je vervoerder weer Nettbuss en dit bedrijf brengt je in zo'n 3 uur en 30 minuten van Göteborg naar de Noorse hoofdstad. Een uitstekende rit om te genieten van zowel de Zweedse als Noorse kustlijn.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je vanuit Zweden besluit om naar Noorwegen te reizen, dan weet je dat je tussen de 3 en 8 uur onderweg bent naar één van de grote Noorse steden. Genoeg tijd dus om onderweg alvast iets op te steken van het land dat je bezoekt. Volg een korte taalcursus Noors via je mobiele telefoon en leer alvast woorden en zinnen als 'god dag' (goedendag), 'hvordan har du det' (hoe gaat het?) en 'takk' (bedankt). Zo kun je jezelf een klein beetje redden in het Noors, wat zeker op prijs gesteld wordt door de plaatselijke bevolking (die overigens doorgaans ook zeer goed Engels spreekt). Verder kun je jouw tijd besteden aan het opzoeken van enkele bezienswaardigheden die je in jouw Noorse stad zeker niet mag missen. Alvast veel plezier, oftewel: 'ha det gøy'!​

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal