Bussen naar Oostenrijk

do 18 jul
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Oostenrijk

Oostenrijk is een populair vakantieland, vooral ook vanwege de wintersport. Een gemakkelijke manier van transport door het gehele land is de bus. Bussen in Oostenrijk rijden tussen de grote steden. Soms is vervoer per bus alleen niet mogelijk en moet je jouw reis combineren met een treinreis, maar over het algemeen zijn alle gebieden in Oostenrijk goed bereikbaar per bus. Wanneer je jouw busreis via Omio boekt, kun je gemakkelijk de ticketprijzen van verschillende aanbieders vergelijken en het ticket aanschaffen dat het voordeligste is. Dagelijks zijn er veel busreizen in Oostenrijk, waarbij bepaalde trajecten extra populair zijn. Een overzicht van deze populaire busverbindingen tref je hieronder aan.

  • Van Wenen naar Innsbrück: in ruim 10 uur reis je per bus van de ene kant van het land naar het andere, van oost naar west, oftewel van Wenen naar Innsbrück. Dit is de langste busreis in Oostenrijk tussen twee grote steden. Je stapt op in de hoofdstad en kunt via Innsbrück eventueel ook gemakkelijk doorreizen naar Duitsland.
  • Van Wenen naar Graz: de busverbinding tussen de Oostenrijkse hoofdstad en Graz is ook één van de populairdere routes van het land. In ongeveer 2 uur en 30 minuten ben je op de plek van bestemming. Graz is ook populair omdat vanuit die stad het gemakkelijk is om door te reizen naar Slovenië.

Boeken met Omio

Wanneer je wilt gaan reizen in Oostenrijk, dan kun je via Omio gemakkelijk een busreis boeken. Je geeft aan tussen welke twee steden je wilt reizen en je krijgt een volledig overzicht van alle beschikbare busreizen op een bepaalde dag. Ook wordt er aangegeven welke busreis het goedkoopste en welke het snelste is. Zo kun jij zelf de keuze maken voor een reis die jou het beste past. Wanneer je een ticket hebt uitgekozen, dan kun je deze in de meeste gevallen direct downloaden. Je neemt het ticket dan uitgeprint mee of laat het scannen vanaf je mobiele telefoon wanneer je de bus instapt. Zo bespaar je tijd, omdat je op het busstation niet nog een ticket hoeft te kopen.

Busmaatschappijen in Oostenrijk

De busreizen tussen de grotere steden worden in Oostenrijk verzorgd door Flixbus. Flixbus is van oorsprong een Duits bedrijf dat ook internationaal opereert. In 16 verschillende landen verzorgt het bedrijf nu busreizen. Niet alleen binnen de betreffende land, zoals bussen in Oostenrijk, maar ook tussen verschillende Europese steden. Wanneer je met de bus reist in Oostenrijk, dan is het ook best mogelijk dat je met Flixbus via Duitsland reist. Wanneer je bijvoorbeeld reist van Innsbrück naar Wenen of andersom, dan reis je veel gevallen via München. Dat ligt namelijk op slechts geringe afstand van Innsbrück. Flixbus is een busbedrijf dat de afgelopen jaren enorm is gegroeid en het bedrijf vervoert jaarlijks inmiddels meer dan 100 miljoen mensen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in München en het bedrijf heeft verschillende dochterondernemingen in meerdere landen.

Populaire internationale routes per bus

Veel bussen in Oostenrijk zijn afkomstig vanaf internationale routes. Dagelijks reizen er veel mensen per bus vanuit allerlei Europese steden naar verschillende steden in Oostenrijk. Ook hier is er weer een aantal routes die erg populair zijn. Vooral Wenen is een stad die veel Europeanen bezoeken, zowel voor werk als voor hun plezier. De hoofdstad leent zich uitermate goed voor een citytrip. Hieronder een kort overzicht van internationale routes per bus naar Oostenrijk.

  • Van Parijs naar Wenen: in iets meer dan 23 uur reis je van de Franse hoofdstad naar die van Oostenrijk. Op dezelfde dag ben je dus nog in twee van de meest aansprekende hoofdsteden van de wereld. Ook deze busreis wordt verzorgd door Flixbus en onderweg zie je veel van het Franse, Duitse en Oostenrijkse landschap.
  • Van Amsterdam naar Wenen: bij veel Nederlanders is Wenen een populaire bestemming, vanwege de zeer rijke cultuur, het grote aanbod aan winkels en het lekkere eten. In gemiddeld 16 uur en 30 minuten reis je van Amsterdam naar de Oostenrijkse hoofdstad aan de rivier de Donau. Ook in dit geval is Flixbus weer de aanbieder van de meeste busreizen op dit traject.

Wanneer je aankomt op bestemming

Als je aankomt in Oostenrijk, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien van de stad die je bezoekt. De meeste busreizen hebben Wenen als eindstation. Wanneer je Wenen bezoekt, dan is het Kunsthistorisch Museum een echte aanrader. Je treft hier kunstwerken aan van Nederlandse meesters als Rembrandt en Vermeer. Neem daarnaast een kijkje in het Goldenes Quartier, de chicste winkelstraat van de stad met winkels van alle dure en bekende merken.​

Bussen naar Oostenrijk

Populairste busverbindingen

HomeBussen naar Oostenrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal