VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
21 sep.
119Thalys
29BlaBlaCar Bus
149Air France
wo
22 sep.
98Thalys
19BlaBlaCar Bus
145Air France
do
23 sep.
135Thalys
25BlaBlaCar Bus
145Air France
vr
24 sep.
135Thalys
19Flixbus
149Air France
za
25 sep.
122Thalys
17Flixbus
145Air France
zo
26 sep.
98Thalys
17Flixbus
145Air France
ma
27 sep.
122Thalys
17Flixbus
172Air France
di
28 sep.
88Thalys
17Flixbus
149Air France
wo
29 sep.
88Thalys
Vind prijzen
145Air France
do
30 sep.
71Thalys
17BlaBlaCar Bus
145Air France
vr
1 okt.
98Thalys
17Flixbus
146Air France
za
2 okt.
77Thalys
17Flixbus
145Air France
zo
3 okt.
105Thalys
17Flixbus
146Air France
ma
4 okt.
98Thalys
17Flixbus
146Air France
di
5 okt.
98Thalys
17Flixbus
145Air France
wo
6 okt.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
do
7 okt.
91Thalys
17Flixbus
145Air France
vr
8 okt.
98Thalys
17Flixbus
145Air France
za
9 okt.
98Thalys
17Flixbus
145Air France
zo
10 okt.
98Thalys
Vind prijzen
145Air France
ma
11 okt.
174Deutsche Bahn with connection
17Flixbus
145Air France

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Welke bussen rijden er van Parijs naar Amsterdam?

  • In Parijs kun je met FlixBus, Eurolines, OUIBUS en ALSA naar Amsterdam gaan.
  • Deze busmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan tussen de hoofdsteden van Frankrijk en Nederland.
  • De snelste busreis op dit traject duurt 6 uur en 44 minuten.
  • Bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn vanaf 18 euro.
  • Een busticket is daarmee aanzienlijk voordeliger dan een kaartje voor de trein of het vliegtuig.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Parijs?

Je kunt in Parijs kiezen uit verschillende busstations om een bus naar Amsterdam te nemen. Veel bussen van FlixBus en OUIBUS vertrekken van de halte Quai de Bercy. Deze aankomstplaats ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad, dichtbij het belangrijke treinstation Garde de Lyon. Vanaf dit treinstation is het met metrolijn 14 maar één stop naar de halte Bercy.

In Parijs vertrekken FlixBussen ook vanaf het internationale vliegveld Charles de Gaulle. Hier kun je opstappen bij busperron F2. Dit busstation ligt voor de ingang van Terminal 3. Je komt bij dit busperron door vanaf Gare de Lyon metro RER B naar de halte Aéroport Charles de Gaulle 1 te nemen.

Eurolines en ALSA vertrekken van het grote busstation Gare Routière Galliéni. Dit busstation ligt ten noordoosten van het stadscentrum, net buiten de ringweg van Parijs. Je komt hier door metrolijn 3 te nemen naar het eindpunt Galliéni. Neem de roltrap naar boven en sla bij de uitgang linksaf.

Op welk busstation komen bussen aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS en de meeste FlixBussen stoppen bij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Met de trein reis je vanaf dit station eenvoudig door naar treinstation Amsterdam Centraal, dat direct naast het stadscentrum ligt.

Een aantal bussen van FlixBus beëindigen hun reis bij Amsterdam Schiphol Airport. De bushalte hier bevindt zich voor de ingang van het Sheraton Hotel. Vanaf dit uitstappunt loop je eenvoudig naar de vertrek- en aankomstterminals van het vliegveld en het treinstation Amsterdam Schiphol.

Als je een bus van Eurolines neemt, dan kom je aan bij treinstation Amsterdam Duivendrecht. Dankzij de vele trein- en metroverbindingen naar Amsterdam Centraal Station ben je meestal binnen 15 minuten in het centrum van de stad.

De bussen van ALSA stoppen bij treinstation Amsterdam Amstel. Ook bij dit station heb je veel mogelijkheden om de metro of trein snel naar het centrum van Amsterdam door te reizen.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Parijs naar Amsterdam?

Bij FlixBus heb je iedere dag keuze uit meer dan tien vertrektijden. De snelste FlixBus doet 6.55 uur over de reis van Parijs naar Amsterdam. Bij deze bus hoef je onderweg niet over te stappen. Behalve op dinsdag vertrekt de vroegste FlixBus 's morgens om 3.30 uur vanuit Parijs. Op dinsdag gaat de eerste bus van de dag om 4.15 uur op weg naar Amsterdam.

Deze eerste bussen van de dag doen 9 uur tot 9.45 uur over hun reis. Iedere dag van de week rijdt de laatste FlixBus van de dag om 23.55 uur weg bij de halte Quai de Bercy. Met deze directe nachtbus ben je 7.25 uur onderweg en stap je om 7.20 uur uit op Station Amsterdam Sloterdijk.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Parijs naar Amsterdam?

Er vertrekken iedere dag minimaal zes rechtstreekse bussen van Eurolines vanuit Parijs naar Amsterdam. De snelste directe bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.44 uur over deze reis.

Op donderdag en zaterdag gaat de eerste bus 's morgens om 7.00 uur weg, en op maandag en woensdag een half uur later. Op dinsdag, vrijdag en zondag vertrekt de eerste bus van Eurolines 's ochtends om 9.00 uur. Deze bussen doen 7.30 uur tot 8.30 uur over de rit naar Amsterdam. De laatste bus van de dag vertrekt iedere dag om 23.00 uur en komt om 6.30 uur aan bij treinstation Duivendrecht.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Parijs naar Amsterdam?

Iedere dag kun je bij OUIBUS kiezen uit zo'n tien verschillende vertrektijden. De snelste bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.45 uur over de rechtstreekse reis tussen Parijs en Amsterdam. De eerste OUIBUS rijdt 's morgens om 6.35 uur weg bij de halte in Parijs Bercy. Met deze bus kom je om 19.50 uur bij Station Amsterdam Sloterdijk aan. De laatste OUIBUS van de dag vertrekt om 23.15 uur en komt 8 uur later aan in Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van ALSA van Parijs naar Amsterdam?

De Spaanse busmaatschappij ALSA rijdt drie keer per week van Parijs naar Amsterdam. Op maandag, vrijdag en woensdag vertrekt de bus van ALSA om 7.30 uur uit Parijs en komt om 15.45 uur aan in de hoofdstad van Nederland. Met deze rechtstreekse busverbinding ben je dus 8.15 uur onderweg.

Reistips

Busreizen van Parijs naar Amsterdam
Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope bus tickets van Parijs naar Amsterdam?
Bus tickets van Parijs naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 17 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze bus tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Parijs naar Amsterdam?
Als je je bus kaartjes boekt, is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is. Als je reist per bus van Parijs naar Amsterdam, kun je rekenen op een bedrag van € 20 gemiddeld. We raden aan om bus tickets vroeg te boeken, om de laagst mogelijke prijs te betalen.
Hoe ver is het van Parijs naar Amsterdam per bus?
Als je reist van Parijs naar Amsterdam per bus, reken dan op een reisafstand tussen Parijs en Amsterdam van ongeveer 430 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope bus tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde reistijd van Parijs naar Amsterdam per bus?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Parijs naar Amsterdam per bus is 6 h 25 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare bus van Parijs naar Amsterdam.
Wat zijn de meest gebruikte in Parijs en in Amsterdam?

Voordat je je trip van Parijs naar Amsterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Parijs, vertrekken van Paris Gare de Lyon en op Amsterdam, Sloterdijk aankomen in Amsterdam.

Waar stap ik op op de bus van Parijs naar Amsterdam?

Als je vertrekt vanaf Parijs, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Paris Gare de Lyon is en 2 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Amsterdam te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Amsterdam Amsterdam, Sloterdijk is, dat 3 km van het centrum ligt.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Parijs naar Amsterdam te komen?
Voor de beste bus van Parijs naar Amsterdam, kun je terecht bij de volgende: Eurolines France, Flixbus, Ouibus, Eurolines Switzerland, BlaBlaCar Bus, Infobus, Isilines of Alsa. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Parijs naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Als ik wil reizen van Parijs naar Amsterdam, hoe vind ik dan een directe bus?
Als je een goedkoop bus ticket wilt kopen om rechtstreeks van Parijs naar Amsterdam te reizen, zou je je bus tickets van Flixbus of BlaBlaCar Bus kunnen nemen voor deze route. Ook kun je op Omio checken voor ander beschikbaar vervoer tussen deze twee steden en kun je de mogelijkheden om in Amsterdam te komen naar jouw wensen combineren.
Kan Omio me helpen om last-minute bus tickets van Parijs naar Amsterdam te kopen?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Parijs naar Amsterdam per bus, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Parijs naar Amsterdam in de Omio app.
Ben je van plan om van Parijs naar Amsterdam te reizen per bus? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam, die je ook zou kunnen bezoeken.
Je bus trip van Parijs naar Amsterdam hoeft niet te eindigen in Amsterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Londen, Brussel of Berlijn. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Londen, Brussel of Berlijn te gaan op Omio!
Kan ik van Parijs naar Amsterdam reizen per bus in plaats van met de auto?
Reizen van Parijs naar Amsterdam zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste bus verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Parijs naar Amsterdam.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Amsterdam
Gare Paris Bercy
Voorzieningen
WC
Paris Gallieni Porte Bagnolet
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station ligt niet in het stadscentrum, maar dat is te bereiken met het openbaar vervoer.<br>Metrolijnen 3