Bus van Parijs naar Amsterdam

De goedkoopste busreizen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 08 dec.

Goedkoopst

18

Gemiddelde

22

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap
181Enkele reis
goedkoopste
10:05Parijs7u15 17:20Amsterdam
1 overstap
181Enkele reis
2e goedkoopste
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
201Enkele reis
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
251Enkele reis
23:05Parijs7u55 07:00Amsterdam
0 overstappen
301Enkele reis

Bustijden Parijs naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 8 december
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
10:05Parijs7u15 17:20Amsterdam
1 overstap
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap
23:05Parijs7u55 07:00Amsterdam
0 overstappen

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
08 dec.
vr
09 dec.
za
10 dec.
zo
11 dec.
ma
12 dec.
di
13 dec.
wo
14 dec.

De snelste bussen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 08 dec.

Snelste reis

7 u 15 m

Gemiddelde

7 u 54 m

Bussen per dag

5

Afstand busreis

431 km

Van de 5 treinen die elke dag vertrekken vanaf Parijs naar Amsterdam rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap
181Enkele reis
10:05Parijs7u15 17:20Amsterdam
1 overstap
181Enkele reis
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
201Enkele reis
23:05Parijs7u55 07:00Amsterdam
0 overstappen
301Enkele reis
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
251Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden bus: bus van Parijs naar Amsterdam

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde reistijd met de bus7 u
priceGemiddelde busticketprijs€ 24
frequencyFrequentie13 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 13 directe busreizen per dag
carriersBusmaatschappijenAlsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus

Bij busreizen van Parijs naar Amsterdam leg je 430 km af, wat bij onze reispartners zoals Alsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus gemiddeld 7 u duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 13 busreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 18 krijgen, maar gemiddeld kost een busticket € 24. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Paris Gare de Lyon en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: Alsa, BlaBlaCar Bus en FlixBus van Parijs naar Amsterdam

Je kunt bij Alsa, BlaBlaCar Bus en FlixBus met de bus van Parijs naar Amsterdam reizen voor slechts € 18. Bij Omio zit je goed voor de beste prijs voor je reisroute en zie je meteen duidelijk alle dienstregelingen.

FlixBus
BlaBlaCar Bus
Alsa

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope aanbieders van reizen met de bus. FlixBus is opgericht in Duitsland en biedt in Europa en de Verenigde Staten langeafstandsreizen met de bus. FlixBus exploiteert op bepaalde routes door heel Europa ook 's nachts busreizen. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreizen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Informatie over FlixBus, Parijs naar Amsterdam met de bus:

  • Gemiddelde duur: 7 u 17 min
  • Frequentie van FlixBus: 8 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

Informatie over BlaBlaCar Bus, Parijs naar Amsterdam met de bus:

  • Gemiddelde duur: 7 u 34 min
  • Frequentie van BlaBlaCar Bus: 4 per dag

Alsa is de belangrijkste Spaanse aanbieder van reizen met de bus en een dochteronderneming van het Britse National Express. Alsa biedt een breed scala aan nationale en internationale routes en vervoert jaarlijks meer dan 300 miljoen passagiers. Naast het standaardtarief biedt Alsa op bepaalde routes ook scherp geprijsde of flexibele tickets, ideaal voor wie geld wil besparen op busreizen. Hoewel de meeste reizigers het niet erg vinden om met normale busreizen te reizen, met basisvoorzieningen zoals toiletten, gratis wifi, voetsteunen en entertainment aan boord, willen anderen misschien eerder Alsa's luxe busreizen proberen, zoals de Alsa Supra, Alsa Eurobus en Alsa Premium, die meer luxe voorzieningen bieden op specifieke routes.

Welke bussen rijden er van Parijs naar Amsterdam?

  • In Parijs kun je met FlixBus, Eurolines, OUIBUS en ALSA naar Amsterdam gaan.
  • Deze busmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan tussen de hoofdsteden van Frankrijk en Nederland.
  • De snelste busreis op dit traject duurt 6 uur en 44 minuten.
  • Bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn vanaf 18 euro.
  • Een busticket is daarmee aanzienlijk voordeliger dan een kaartje voor de trein of het vliegtuig.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Parijs?

Je kunt in Parijs kiezen uit verschillende busstations om een bus naar Amsterdam te nemen. Veel bussen van FlixBus en OUIBUS vertrekken van de halte Quai de Bercy. Deze aankomstplaats ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad, dichtbij het belangrijke treinstation Garde de Lyon. Vanaf dit treinstation is het met metrolijn 14 maar één stop naar de halte Bercy.

In Parijs vertrekken FlixBussen ook vanaf het internationale vliegveld Charles de Gaulle. Hier kun je opstappen bij busperron F2. Dit busstation ligt voor de ingang van Terminal 3. Je komt bij dit busperron door vanaf Gare de Lyon metro RER B naar de halte Aéroport Charles de Gaulle 1 te nemen.

Eurolines en ALSA vertrekken van het grote busstation Gare Routière Galliéni. Dit busstation ligt ten noordoosten van het stadscentrum, net buiten de ringweg van Parijs. Je komt hier door metrolijn 3 te nemen naar het eindpunt Galliéni. Neem de roltrap naar boven en sla bij de uitgang linksaf.

Op welk busstation komen bussen aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS en de meeste FlixBussen stoppen bij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Met de trein reis je vanaf dit station eenvoudig door naar treinstation Amsterdam Centraal, dat direct naast het stadscentrum ligt.

Een aantal bussen van FlixBus beëindigen hun reis bij Amsterdam Schiphol Airport. De bushalte hier bevindt zich voor de ingang van het Sheraton Hotel. Vanaf dit uitstappunt loop je eenvoudig naar de vertrek- en aankomstterminals van het vliegveld en het treinstation Amsterdam Schiphol.

Als je een bus van Eurolines neemt, dan kom je aan bij treinstation Amsterdam Duivendrecht. Dankzij de vele trein- en metroverbindingen naar Amsterdam Centraal Station ben je meestal binnen 15 minuten in het centrum van de stad.

De bussen van ALSA stoppen bij treinstation Amsterdam Amstel. Ook bij dit station heb je veel mogelijkheden om de metro of trein snel naar het centrum van Amsterdam door te reizen.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Parijs naar Amsterdam?

Bij FlixBus heb je iedere dag keuze uit meer dan tien vertrektijden. De snelste FlixBus doet 6.55 uur over de reis van Parijs naar Amsterdam. Bij deze bus hoef je onderweg niet over te stappen. Behalve op dinsdag vertrekt de vroegste FlixBus 's morgens om 3.30 uur vanuit Parijs. Op dinsdag gaat de eerste bus van de dag om 4.15 uur op weg naar Amsterdam.

Deze eerste bussen van de dag doen 9 uur tot 9.45 uur over hun reis. Iedere dag van de week rijdt de laatste FlixBus van de dag om 23.55 uur weg bij de halte Quai de Bercy. Met deze directe nachtbus ben je 7.25 uur onderweg en stap je om 7.20 uur uit op Station Amsterdam Sloterdijk.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Parijs naar Amsterdam?

Er vertrekken iedere dag minimaal zes rechtstreekse bussen van Eurolines vanuit Parijs naar Amsterdam. De snelste directe bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.44 uur over deze reis.

Op donderdag en zaterdag gaat de eerste bus 's morgens om 7.00 uur weg, en op maandag en woensdag een half uur later. Op dinsdag, vrijdag en zondag vertrekt de eerste bus van Eurolines 's ochtends om 9.00 uur. Deze bussen doen 7.30 uur tot 8.30 uur over de rit naar Amsterdam. De laatste bus van de dag vertrekt iedere dag om 23.00 uur en komt om 6.30 uur aan bij treinstation Duivendrecht.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Parijs naar Amsterdam?

Iedere dag kun je bij OUIBUS kiezen uit zo'n tien verschillende vertrektijden. De snelste bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.45 uur over de rechtstreekse reis tussen Parijs en Amsterdam. De eerste OUIBUS rijdt 's morgens om 6.35 uur weg bij de halte in Parijs Bercy. Met deze bus kom je om 19.50 uur bij Station Amsterdam Sloterdijk aan. De laatste OUIBUS van de dag vertrekt om 23.15 uur en komt 8 uur later aan in Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van ALSA van Parijs naar Amsterdam?

De Spaanse busmaatschappij ALSA rijdt drie keer per week van Parijs naar Amsterdam. Op maandag, vrijdag en woensdag vertrekt de bus van ALSA om 7.30 uur uit Parijs en komt om 15.45 uur aan in de hoofdstad van Nederland. Met deze rechtstreekse busverbinding ben je dus 8.15 uur onderweg.

Reistips: bus van Parijs naar Amsterdam

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Amsterdam te reizen.
FAQs
De goedkoopste manier om van Amsterdam naar Parijs te reizen is per bus, met een prijs van slechts € 18, zeker als je ruim van tevoren boekt.
De busticketprijs voor een reis van Parijs naar Amsterdam is gemiddeld € 24  als je je tickets voor deze reis in de komende week wilt reserveren.
De afstand van Parijs naar Amsterdam per bus bedraagt ongeveer 430 km.
De gemiddelde reistijd met de bus van Parijs naar Amsterdam is 7 u. Maar de reistijd kan in het weekend en op feestdagen toenemen, dus houd daar rekening mee als je bustickets van Parijs naar Amsterdam koopt.

Handig om te weten: de meeste mensen die met de bus van Parijs naar Amsterdam reizen, vertrekken in Parijs vanaf Paris Gare de Lyon en stappen in Amsterdam uit op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Reizigers die met de bus reizen, vertrekken vooral vanaf Paris Gare de Lyon en leggen dan vanaf het stadscentrum ongeveer 2.7 km naar het busstation in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) af.

Omio werkt met veel reispartners om je een goede service te bieden. Op de route van Parijs naar Amsterdam kun je de bus nemen van Alsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus. Bekijk ook zeker alle andere busmaatschappijen die vervoer bieden op de route van Parijs naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Ja, er zijn 13 directe busreizen per dag van Parijs naar Amsterdam. Je kunt op Omio bij deze reis rechtstreeks met de bus via Flixbus of BlaBlaCar Bus. Het is slim op tijd je bustickets te reserveren omdat reizen zonder overstappen vaak fijner is en minder geld kost.
Het gemiddelde aantal busreizen dat per dag vertrekt vanaf Parijs naar Amsterdam is 13. De bussen kunnen afwijken in weekenden en op feestdagen.
Een eerste Parijs naar Amsterdam de bus vertrekt om 07: 00   en een laatste de bus van Parijs naar Amsterdam vertrekt om 23: 45. Check de laatst bijgewerkte Parijs naar Amsterdam de bus tijden op Omio en vind de beste tijd om naar je bestemming te reizen.
Tickets voor de bus van Parijs naar Amsterdam kosten gemiddeld € 24, mits je binnen de komende 7 dagen boekt. We raden je wel aan om je bustickets van tevoren te bestellen om geld te besparen op je reis. Tickets voor de bus van Parijs naar Amsterdam zijn vaak al een paar maanden voor de geplande vertrekdatum te koop.
Voor veel van onze klanten die per bus van Parijs naar Amsterdam reizen, is Amsterdam niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dicht bij Amsterdam die een bezoek waard zijn, zijn Londen, Brussel of Berlijn. Check Omio voor goedkope bustickets naar een van deze topbestemmingen!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Amsterdam

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal