Bus van Parijs naar Amsterdam

De goedkoopste busreizen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Goedkoopst

40

Gemiddelde

60

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap
401Enkele reis
2e goedkoopste
10:05Parijs6u45 16:50Amsterdam
1 overstap
421Enkele reis
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
501Enkele reis
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
651Enkele reis
04:46Parijs9u19 14:05Amsterdam
1 overstap
1051Enkele reis

Bustijden Parijs naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 18 augustus
04:46Parijs9u19 14:05Amsterdam
1 overstap
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
10:05Parijs6u45 16:50Amsterdam
1 overstap
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.
di
06 sep.
wo
07 sep.

De snelste bussen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Snelste reis

6 u 45 m

Gemiddelde

8 u 4 m

Bussen per dag

5

Afstand busreis

431 km

Van de 5 treinen die elke dag vertrekken vanaf Parijs naar Amsterdam rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

10:05Parijs6u45 16:50Amsterdam
1 overstap
421Enkele reis
16:10Parijs7u15 23:25Amsterdam
1 overstap
401Enkele reis
11:35Parijs7u44 19:19Amsterdam
0 overstappen
501Enkele reis
04:46Parijs9u19 14:05Amsterdam
1 overstap
1051Enkele reis
06:40Parijs9u21 16:01Amsterdam
1 overstap
651Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Bus reisplanner: bus van Parijs naar Amsterdam

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde busduur6 h 20 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 42
frequencyBus frequentie13 per dag
changesDirecte busJa, er zijn 13 directe bussen per dag
carriersBusmaatschappijenAlsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus

Met bussen van Parijs naar Amsterdam leg je reis 430 km af wat gemiddeld 6 h 20 min duurt bij onze reispartners zoals Alsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus. Normaalgesproken zijn er er zijn 13 bussen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 29 krijgen, maar een gemiddeld busticket is € 42. Reizigers vertrekken het vaakst van Paris Gare de Lyon en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: Alsa, FlixBus en BlaBlaCar Bus van Parijs naar Amsterdam

Voor slechts € 29 kun je reizen met een bus tussen Parijs en Amsterdam met Alsa, FlixBus en BlaBlaCar Bus. Omio laat je de beste deals, dienstregelingen en tickets zien die beschikbaar zijn voor deze.

BlaBlaCar Bus
FlixBus
Alsa

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt in tien landen in Europa. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen op de bussen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor het ruim kunt meenemen.

FlixBus is een van de populairste, goedkope busmaatschappijen in Europa. FlixBus, opgericht in Duitsland, heeft zijn diensten in heel Europa en zelfs naar de Verenigde Staten uitgebreid, waardoor reizigers op beide continenten de mogelijkheid hebben om een langeafstands te nemen tegen een betaalbare prijs. FlixBus rijdt ook 's nachts bussen op bepaalde routes door heel Europa. FlixBus biedt voor al haar routes alleen het standaardticket aan, waarmee je per persoon één handbagage en één ruimbagage mag meenemen. Voor het meenemen van extra bagage en het maken van specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen. Standaardvoorzieningen aan boord zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten.

Alsa is de belangrijkste bus operator in Spanje, een dochteronderneming van de Britse bus operator, National Express. Alsa biedt een breed scala aan nationale en internationale routes en vervoert jaarlijks meer dan 300 miljoen passagiers. Naast het standaardtarief biedt Alsa ticketsoorten zoals minimum-, gereduceerde en flexibele tarieven op bepaalde routes voor diegenen die geld willen besparen op busreisen. Hoewel de meeste reizigers het niet erg vinden om met de normale bussen te reizen met basisvoorzieningen zoals toiletten, gratis wifi, voetsteunen en entertainment aan boord, willen anderen misschien Alsa's luxe bussen proberen, zoals de Alsa Supra, Alsa Eurobus en Alsa Premium, die meer luxe voorzieningen bieden op specifieke routes.

Welke bussen rijden er van Parijs naar Amsterdam?

  • In Parijs kun je met FlixBus, Eurolines, OUIBUS en ALSA naar Amsterdam gaan.
  • Deze busmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan tussen de hoofdsteden van Frankrijk en Nederland.
  • De snelste busreis op dit traject duurt 6 uur en 44 minuten.
  • Bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn vanaf 18 euro.
  • Een busticket is daarmee aanzienlijk voordeliger dan een kaartje voor de trein of het vliegtuig.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Parijs?

Je kunt in Parijs kiezen uit verschillende busstations om een bus naar Amsterdam te nemen. Veel bussen van FlixBus en OUIBUS vertrekken van de halte Quai de Bercy. Deze aankomstplaats ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad, dichtbij het belangrijke treinstation Garde de Lyon. Vanaf dit treinstation is het met metrolijn 14 maar één stop naar de halte Bercy.

In Parijs vertrekken FlixBussen ook vanaf het internationale vliegveld Charles de Gaulle. Hier kun je opstappen bij busperron F2. Dit busstation ligt voor de ingang van Terminal 3. Je komt bij dit busperron door vanaf Gare de Lyon metro RER B naar de halte Aéroport Charles de Gaulle 1 te nemen.

Eurolines en ALSA vertrekken van het grote busstation Gare Routière Galliéni. Dit busstation ligt ten noordoosten van het stadscentrum, net buiten de ringweg van Parijs. Je komt hier door metrolijn 3 te nemen naar het eindpunt Galliéni. Neem de roltrap naar boven en sla bij de uitgang linksaf.

Op welk busstation komen bussen aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS en de meeste FlixBussen stoppen bij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Met de trein reis je vanaf dit station eenvoudig door naar treinstation Amsterdam Centraal, dat direct naast het stadscentrum ligt.

Een aantal bussen van FlixBus beëindigen hun reis bij Amsterdam Schiphol Airport. De bushalte hier bevindt zich voor de ingang van het Sheraton Hotel. Vanaf dit uitstappunt loop je eenvoudig naar de vertrek- en aankomstterminals van het vliegveld en het treinstation Amsterdam Schiphol.

Als je een bus van Eurolines neemt, dan kom je aan bij treinstation Amsterdam Duivendrecht. Dankzij de vele trein- en metroverbindingen naar Amsterdam Centraal Station ben je meestal binnen 15 minuten in het centrum van de stad.

De bussen van ALSA stoppen bij treinstation Amsterdam Amstel. Ook bij dit station heb je veel mogelijkheden om de metro of trein snel naar het centrum van Amsterdam door te reizen.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Parijs naar Amsterdam?

Bij FlixBus heb je iedere dag keuze uit meer dan tien vertrektijden. De snelste FlixBus doet 6.55 uur over de reis van Parijs naar Amsterdam. Bij deze bus hoef je onderweg niet over te stappen. Behalve op dinsdag vertrekt de vroegste FlixBus 's morgens om 3.30 uur vanuit Parijs. Op dinsdag gaat de eerste bus van de dag om 4.15 uur op weg naar Amsterdam.

Deze eerste bussen van de dag doen 9 uur tot 9.45 uur over hun reis. Iedere dag van de week rijdt de laatste FlixBus van de dag om 23.55 uur weg bij de halte Quai de Bercy. Met deze directe nachtbus ben je 7.25 uur onderweg en stap je om 7.20 uur uit op Station Amsterdam Sloterdijk.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Parijs naar Amsterdam?

Er vertrekken iedere dag minimaal zes rechtstreekse bussen van Eurolines vanuit Parijs naar Amsterdam. De snelste directe bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.44 uur over deze reis.

Op donderdag en zaterdag gaat de eerste bus 's morgens om 7.00 uur weg, en op maandag en woensdag een half uur later. Op dinsdag, vrijdag en zondag vertrekt de eerste bus van Eurolines 's ochtends om 9.00 uur. Deze bussen doen 7.30 uur tot 8.30 uur over de rit naar Amsterdam. De laatste bus van de dag vertrekt iedere dag om 23.00 uur en komt om 6.30 uur aan bij treinstation Duivendrecht.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Parijs naar Amsterdam?

Iedere dag kun je bij OUIBUS kiezen uit zo'n tien verschillende vertrektijden. De snelste bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.45 uur over de rechtstreekse reis tussen Parijs en Amsterdam. De eerste OUIBUS rijdt 's morgens om 6.35 uur weg bij de halte in Parijs Bercy. Met deze bus kom je om 19.50 uur bij Station Amsterdam Sloterdijk aan. De laatste OUIBUS van de dag vertrekt om 23.15 uur en komt 8 uur later aan in Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van ALSA van Parijs naar Amsterdam?

De Spaanse busmaatschappij ALSA rijdt drie keer per week van Parijs naar Amsterdam. Op maandag, vrijdag en woensdag vertrekt de bus van ALSA om 7.30 uur uit Parijs en komt om 15.45 uur aan in de hoofdstad van Nederland. Met deze rechtstreekse busverbinding ben je dus 8.15 uur onderweg.

Reistips: bus van Parijs naar Amsterdam

Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Voordelige bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 29, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste busticket te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
De bus prijs van Parijs naar Amsterdam is gemiddeld € 42  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende 7 dagen.
De afstand van van Parijs naar Amsterdam per bus is bij benadering 430 km.
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Parijs naar Amsterdam per bus is 6 h 20 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare bus van Parijs naar Amsterdam.

Voordat je instapt voor je reis per bus van Parijs naar Amsterdam is het heel fijn om te weten dat Paris Gare de Lyon het meest populaire bus station is voor reizigers die van Parijs vertrekken en dat Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) het meest populaire busstation is voor reizigers die aankomen in Amsterdam.

Je kunt het meest populaire vertrek busstation voor deze reis, Paris Gare de Lyon, vinden op ongeveer 3.1 km van het stadscentrum van Parijs. Het meest populaire busstation om aan te komen in Amsterdam, heet Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk), en is ongeveer 4 km gelegen van zijn stadscentrum.

Als je op zoek bent naar goedkope bussen van Parijs naar Amsterdam, kun je vertrouwen op Alsa, Movelia, Infobus, Eurolines Switzerland, Ouibus, Eurolines France, BlaBlaCar Bus of Flixbus om snel naar Amsterdam te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke busmaatschappijen voor de reis van Parijs naar Amsterdam te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Ja, er zijn 13 directe bussen van Parijs naar Amsterdam per dag met Flixbus of BlaBlaCar Bus  op Omio. Het is de moeite waard erop te letten wanneer je jouw bustickets gaat reserveren omdat directe diensten doorgaans meer gemak bieden en je helpen tijd te besparen als je naar je bestemming reist.
Gemiddeld, er zijn 13 bussen keer per dag van Parijs naar Amsterdam. De bus tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.
Een eerste bus voor deze reis vertrekt van Parijs om 05: 15. Een laatste bus vertrekt van Parijs om 21: 55. Check Omio voor de recentste bus tijden van Parijs naar Amsterdam en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Let een paar maanden van te voren op wanneer deze bustickets voor deze in de verkoop gaan.
Veel van onze klanten die een reis naar Amsterdam per bus hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Londen, Brussel of Berlijn. Check Omio voor de beste verbindingen van Amsterdam naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een bustickets van Parijs naar Amsterdam om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw bustickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Parijs naar Amsterdam bus, zowel voor als tijdens de reis.
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Amsterdam vanaf Parijs. Check Omio voor de beste beschikbare busverbindingen van Parijs naar Amsterdam en koop je voordelige bustickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Amsterdam

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal