De goedkoopste busreizen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 22 jan.

Cheapest

34

Average

39

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Parijs naar Amsterdam bedraagt ongeveer € 39 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 34.

2e goedkoopste
14:10Parijs7u50 22:00Amsterdam
1 changes
341Enkele reis
11:35Parijs7u07 18:42Amsterdam
0 changes
451Enkele reis

Bustijden Parijs naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, za 22 jan.
11:35Parijs7u07 18:42Amsterdam
0 changes
14:10Parijs7u50 22:00Amsterdam
0 changes

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
22 jan.
Vind prijzen
29BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
zo
23 jan.
Vind prijzen
24BlaBlaCar Bus
102Transavia Airlines
ma
24 jan.
135Thalys
34BlaBlaCar Bus
102Transavia Airlines
di
25 jan.
135Thalys
17BlaBlaCar Bus
146Air France
wo
26 jan.
Vind prijzen
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
do
27 jan.
122Thalys
17BlaBlaCar Bus
92Transavia Airlines
vr
28 jan.
122Thalys
24BlaBlaCar Bus
74Transavia Airlines
za
29 jan.
116Thalys
17Flixbus
150Air France
zo
30 jan.
135Thalys
24BlaBlaCar Bus
146HOP!
ma
31 jan.
98Thalys
19Flixbus
82Transavia Airlines
di
1 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
150Air France
wo
2 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
146Air France
do
3 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
67Transavia Airlines
vr
4 feb.
77Thalys
24BlaBlaCar Bus
74Transavia Airlines
za
5 feb.
98Thalys
17Flixbus
150Air France
zo
6 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
146Air France
ma
7 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
82Transavia Airlines
di
8 feb.
Vind prijzen
17BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
9 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
150HOP!
do
10 feb.
98Thalys
17BlaBlaCar Bus
146Air France

De snelste bussen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 22 jan.

Snelste reis

7 u 7 m

Gemiddelde

7 u 28 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

431 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Parijs naar Amsterdam rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe busdiensten doen gemiddeld 7 u 28 m over de afstand van 431 km. Als je echter de juiste bus kiest, kun je er zelfs in 7 u 7 m zijn.

De langzaamste busreizen doen er 7 u 50 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

snelste
11:35Parijs7u07 18:42Amsterdam
0 changes
451Enkele reis
14:10Parijs7u50 22:00Amsterdam
1 changes
341Enkele reis

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Informatie over bussen tussen Parijs en Amsterdam

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde busduur6 h 50 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 25
changesDirecte busJa
carriersBusmaatschappijenEurolines France, Flixbus, Ouibus, Eurolines Switzerland, BlaBlaCar Bus, Infobus, Isilines of Alsa

Met bussen van Parijs naar Amsterdam leg je reis 430 km af wat gemiddeld 6 h 50 min duurt bij onze reispartners zoals Eurolines France, Flixbus, Ouibus, Eurolines Switzerland, BlaBlaCar Bus, Infobus, Isilines of Alsa. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Je kunt het goedkoopste busticket voor deze reis zelfs al voor € 17 krijgen, maar een gemiddeld busticket is € 25. Reizigers vertrekken het vaakst van Paris Gare de Lyon en arriveren in Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk).

Busmaatschappijen: FlixBus en Alsa bussen tussen Parijs en Amsterdam

FlixBus en Alsa geeft je vanaf € 17 tickets voor bussen van Parijs naar Amsterdam. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een bus vinden.

FlixBus
Alsa

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope bus operators, opgericht in Duitsland en biedt langeafstandsdiensten met bus in Europa en de VS. FlixBus exploiteert ook 's nachts bussen op geselecteerde routes door heel Europa. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt zelfs aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Welke bussen rijden er van Parijs naar Amsterdam?

  • In Parijs kun je met FlixBus, Eurolines, OUIBUS en ALSA naar Amsterdam gaan.
  • Deze busmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan tussen de hoofdsteden van Frankrijk en Nederland.
  • De snelste busreis op dit traject duurt 6 uur en 44 minuten.
  • Bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn vanaf 18 euro.
  • Een busticket is daarmee aanzienlijk voordeliger dan een kaartje voor de trein of het vliegtuig.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Parijs?

Je kunt in Parijs kiezen uit verschillende busstations om een bus naar Amsterdam te nemen. Veel bussen van FlixBus en OUIBUS vertrekken van de halte Quai de Bercy. Deze aankomstplaats ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad, dichtbij het belangrijke treinstation Garde de Lyon. Vanaf dit treinstation is het met metrolijn 14 maar één stop naar de halte Bercy.

In Parijs vertrekken FlixBussen ook vanaf het internationale vliegveld Charles de Gaulle. Hier kun je opstappen bij busperron F2. Dit busstation ligt voor de ingang van Terminal 3. Je komt bij dit busperron door vanaf Gare de Lyon metro RER B naar de halte Aéroport Charles de Gaulle 1 te nemen.

Eurolines en ALSA vertrekken van het grote busstation Gare Routière Galliéni. Dit busstation ligt ten noordoosten van het stadscentrum, net buiten de ringweg van Parijs. Je komt hier door metrolijn 3 te nemen naar het eindpunt Galliéni. Neem de roltrap naar boven en sla bij de uitgang linksaf.

Op welk busstation komen bussen aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS en de meeste FlixBussen stoppen bij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Met de trein reis je vanaf dit station eenvoudig door naar treinstation Amsterdam Centraal, dat direct naast het stadscentrum ligt.

Een aantal bussen van FlixBus beëindigen hun reis bij Amsterdam Schiphol Airport. De bushalte hier bevindt zich voor de ingang van het Sheraton Hotel. Vanaf dit uitstappunt loop je eenvoudig naar de vertrek- en aankomstterminals van het vliegveld en het treinstation Amsterdam Schiphol.

Als je een bus van Eurolines neemt, dan kom je aan bij treinstation Amsterdam Duivendrecht. Dankzij de vele trein- en metroverbindingen naar Amsterdam Centraal Station ben je meestal binnen 15 minuten in het centrum van de stad.

De bussen van ALSA stoppen bij treinstation Amsterdam Amstel. Ook bij dit station heb je veel mogelijkheden om de metro of trein snel naar het centrum van Amsterdam door te reizen.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Parijs naar Amsterdam?

Bij FlixBus heb je iedere dag keuze uit meer dan tien vertrektijden. De snelste FlixBus doet 6.55 uur over de reis van Parijs naar Amsterdam. Bij deze bus hoef je onderweg niet over te stappen. Behalve op dinsdag vertrekt de vroegste FlixBus 's morgens om 3.30 uur vanuit Parijs. Op dinsdag gaat de eerste bus van de dag om 4.15 uur op weg naar Amsterdam.

Deze eerste bussen van de dag doen 9 uur tot 9.45 uur over hun reis. Iedere dag van de week rijdt de laatste FlixBus van de dag om 23.55 uur weg bij de halte Quai de Bercy. Met deze directe nachtbus ben je 7.25 uur onderweg en stap je om 7.20 uur uit op Station Amsterdam Sloterdijk.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Parijs naar Amsterdam?

Er vertrekken iedere dag minimaal zes rechtstreekse bussen van Eurolines vanuit Parijs naar Amsterdam. De snelste directe bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.44 uur over deze reis.

Op donderdag en zaterdag gaat de eerste bus 's morgens om 7.00 uur weg, en op maandag en woensdag een half uur later. Op dinsdag, vrijdag en zondag vertrekt de eerste bus van Eurolines 's ochtends om 9.00 uur. Deze bussen doen 7.30 uur tot 8.30 uur over de rit naar Amsterdam. De laatste bus van de dag vertrekt iedere dag om 23.00 uur en komt om 6.30 uur aan bij treinstation Duivendrecht.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Parijs naar Amsterdam?

Iedere dag kun je bij OUIBUS kiezen uit zo'n tien verschillende vertrektijden. De snelste bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.45 uur over de rechtstreekse reis tussen Parijs en Amsterdam. De eerste OUIBUS rijdt 's morgens om 6.35 uur weg bij de halte in Parijs Bercy. Met deze bus kom je om 19.50 uur bij Station Amsterdam Sloterdijk aan. De laatste OUIBUS van de dag vertrekt om 23.15 uur en komt 8 uur later aan in Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van ALSA van Parijs naar Amsterdam?

De Spaanse busmaatschappij ALSA rijdt drie keer per week van Parijs naar Amsterdam. Op maandag, vrijdag en woensdag vertrekt de bus van ALSA om 7.30 uur uit Parijs en komt om 15.45 uur aan in de hoofdstad van Nederland. Met deze rechtstreekse busverbinding ben je dus 8.15 uur onderweg.

Reistips: Busreizen van Parijs naar Amsterdam

Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Amsterdam te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan een bus van Parijs naar Amsterdam zijn?

De goedkoopste manier om van Amsterdam naar Parijs te reizen is per bus en dat hoeft maar € 17 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope bustickets van Parijs naar Amsterdam bij Omio te kopen.

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de bus van Parijs naar Amsterdam?

Als je je enkele reis busticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de bus van Parijs naar Amsterdam gemiddeld € 25  kost.

Wat is de afstand naar Amsterdam van Parijs per bus?

De afstand van Parijs naar Amsterdam per bus is ongeveer 430 km.

Wat is de gemiddelde reistijd per bus van Parijs naar Amsterdam?

The gemiddelde reistijd per bus van Parijs naar Amsterdam is 6 h 50 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je bustickets koopt van Parijs naar Amsterdam.

Vanaf welk busstation in Parijs zou ik moeten reizen? Naar welk busstation in Amsterdam zou ik moeten reizen?

Voordat je je trip van Parijs naar Amsterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Parijs, vertrekken van Paris Gare de Lyon en op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) aankomen in Amsterdam.

Waar is het Parijs busstation? Waar is het Amsterdam busstation?

Passagiers nemen de bus het meest vanaf Paris Gare de Lyon, wat ongeveer 2.1 km ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de bus op Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk), dat 4 km ligt van het stadscentrum.

Met wie kan ik reizen van Parijs naar Amsterdam per bus?

Als je een bus neemt van Parijs naar Amsterdam, biedt Eurolines France, Flixbus, Ouibus, Eurolines Switzerland, BlaBlaCar Bus, Infobus, Isilines of Alsa de beste manier om snel naar Amsterdam te gaan. Je kunt ook alle mogelijke busmaatschappijen checken die vervoersdiensten aanbieden van Parijs naar Amsterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.

Hoe vind ik een route per bus van Parijs naar Amsterdam zonder overstap?

Als je naar een directe bus zoekt vanaf Parijs naar Amsterdam, overweeg dan te reizen met Flixbus. Non-stop busdiensten geven je meestal meer gemak en besparen je tijd, zodat je eerder op je bestemming bent. Dus het is de moeite waard om dit te doen als je je bustickets boekt.

Hoe ver van tevoren moet ik reserveren om bustickets tussen Parijs en Amsterdam te scoren met de beste prijs?

De prijs van een bustickets enkele reis van Parijs naar Amsterdam kost gemiddeld € 25 als je de komende week gaat kopen. Maar we bevelen het aan om je tickets te boeken voor je geplande reisdatum om de beste prijzen te krijgen voor bussen van alle mogelijke busmaatschappijen die deze reis aanbieden. Normaal gesproken, kun je bustickets van Parijs naar Amsterdam een paar maanden van te voren boeken.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Amsterdam vanuit Parijs per bus, zijn er dan in de buurt van Amsterdam nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Veel reizigers die in Amsterdam aankomen per bus, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Londen, Brussel of Berlijn. Als je erover denkt om Londen, Brussel of Berlijn te verkennen vanuit Amsterdam, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.

Kan ik reizen per bus tussen Parijs en Amsterdam met de Omio-app?

Je kunt je bustickets van Parijs naar Amsterdam zoeken en boeken bus in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw bustickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Parijs naar Amsterdam bus, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.

Kan ik met de busreisen in plaats van met de auto van Parijs naar Amsterdam?

Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Parijs naar Amsterdam wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Amsterdam
Gare Paris Bercy
Voorzieningen
WC
Paris Gallieni Porte Bagnolet
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station ligt niet in het stadscentrum, maar dat is te bereiken met het openbaar vervoer.<br>Metrolijnen 3