Bustijden Parijs naar Amsterdam

Bussen weergeven voor morgen, wo 16 jun.
07:15Parijs6u50 14:05Amsterdam, Sloterdijk
0 changes
23:15Parijs7u10 06:25Amsterdam, Sloterdijk
0 changes

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

De snelste bussen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 16 jun.

Snelste reis

6 u 50 m

Gemiddelde

7 u

Bussen per dag

2

Afstand busreis

431 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Parijs naar Amsterdam rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe busdiensten doen gemiddeld 7 u over de afstand van 431 km. Als je echter de juiste bus kiest, kun je er zelfs in 6 u 50 m zijn.

De langzaamste busreizen doen er 7 u 10 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

snelste
07:15Parijs6u50 14:05Amsterdam, Sloterdijk
0 changes
281Enkele reis
23:15Parijs7u10 06:25Amsterdam, Sloterdijk
0 changes
331Enkele reis

VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
15 jun.
135Thalys
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
16 jun.
116Thalys
21Flixbus
145Air France
do
17 jun.
135Thalys
19Flixbus
145Air France
vr
18 jun.
98Thalys
25Flixbus
146Air France
za
19 jun.
88Thalys
19Flixbus
126HOP!
zo
20 jun.
88Thalys
19Flixbus
146Air France
ma
21 jun.
65Thalys
19Flixbus
146Air France
di
22 jun.
65Thalys
19Flixbus
145Air France
wo
23 jun.
Vind prijzen
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
do
24 jun.
88Thalys
19BlaBlaCar Bus
145Air France
vr
25 jun.
88Thalys
19Flixbus
149Air France
za
26 jun.
88Thalys
19Flixbus
109HOP!
zo
27 jun.
88Thalys
19Flixbus
145Air France
ma
28 jun.
65Thalys
19Flixbus
145Air France
di
29 jun.
Vind prijzen
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
30 jun.
Vind prijzen
19Flixbus
146Air France
do
1 jul.
55Thalys
19Flixbus
145Air France
vr
2 jul.
65Thalys
19Flixbus
145Air France
za
3 jul.
65Thalys
24Flixbus
111HOP!
zo
4 jul.
65Thalys
24Flixbus
149Air France
ma
5 jul.
64Thalys
19BlaBlaCar Bus
149Air France

De goedkoopste busreizen Van Parijs Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 16 jun.

Cheapest

28

Average

30

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Parijs naar Amsterdam bedraagt ongeveer € 30 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 28.

07:15Parijs6u50 14:05Amsterdam, Sloterdijk
0 changes
281Enkele reis
23:15Parijs7u10 06:25Amsterdam, Sloterdijk
0 changes
331Enkele reis

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 16
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
bus

Reisoverzicht

Reisinformatie voor bussen van Parijs naar Amsterdam

Gem. reistijd
8 uren 15 minuten
Gem. busticket: 21
Beginpunt bus:Parijs
Eindpunt bus:Amsterdam
Afstand busreis:431 km
Busmaatschappijen:Flixbus, BlaBlaCar Bus

Welke bussen rijden er van Parijs naar Amsterdam?

  • In Parijs kun je met FlixBus, Eurolines, OUIBUS en ALSA naar Amsterdam gaan.
  • Deze busmaatschappijen bieden rechtstreekse verbindingen aan tussen de hoofdsteden van Frankrijk en Nederland.
  • De snelste busreis op dit traject duurt 6 uur en 44 minuten.
  • Bustickets van Parijs naar Amsterdam zijn vanaf 18 euro.
  • Een busticket is daarmee aanzienlijk voordeliger dan een kaartje voor de trein of het vliegtuig.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Parijs?

Je kunt in Parijs kiezen uit verschillende busstations om een bus naar Amsterdam te nemen. Veel bussen van FlixBus en OUIBUS vertrekken van de halte Quai de Bercy. Deze aankomstplaats ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad, dichtbij het belangrijke treinstation Garde de Lyon. Vanaf dit treinstation is het met metrolijn 14 maar één stop naar de halte Bercy.

In Parijs vertrekken FlixBussen ook vanaf het internationale vliegveld Charles de Gaulle. Hier kun je opstappen bij busperron F2. Dit busstation ligt voor de ingang van Terminal 3. Je komt bij dit busperron door vanaf Gare de Lyon metro RER B naar de halte Aéroport Charles de Gaulle 1 te nemen.

Eurolines en ALSA vertrekken van het grote busstation Gare Routière Galliéni. Dit busstation ligt ten noordoosten van het stadscentrum, net buiten de ringweg van Parijs. Je komt hier door metrolijn 3 te nemen naar het eindpunt Galliéni. Neem de roltrap naar boven en sla bij de uitgang linksaf.

Op welk busstation komen bussen aan in Amsterdam?

De bussen van OUIBUS en de meeste FlixBussen stoppen bij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Met de trein reis je vanaf dit station eenvoudig door naar treinstation Amsterdam Centraal, dat direct naast het stadscentrum ligt.

Een aantal bussen van FlixBus beëindigen hun reis bij Amsterdam Schiphol Airport. De bushalte hier bevindt zich voor de ingang van het Sheraton Hotel. Vanaf dit uitstappunt loop je eenvoudig naar de vertrek- en aankomstterminals van het vliegveld en het treinstation Amsterdam Schiphol.

Als je een bus van Eurolines neemt, dan kom je aan bij treinstation Amsterdam Duivendrecht. Dankzij de vele trein- en metroverbindingen naar Amsterdam Centraal Station ben je meestal binnen 15 minuten in het centrum van de stad.

De bussen van ALSA stoppen bij treinstation Amsterdam Amstel. Ook bij dit station heb je veel mogelijkheden om de metro of trein snel naar het centrum van Amsterdam door te reizen.

Wat zijn de bustijden van FlixBus van Parijs naar Amsterdam?

Bij FlixBus heb je iedere dag keuze uit meer dan tien vertrektijden. De snelste FlixBus doet 6.55 uur over de reis van Parijs naar Amsterdam. Bij deze bus hoef je onderweg niet over te stappen. Behalve op dinsdag vertrekt de vroegste FlixBus 's morgens om 3.30 uur vanuit Parijs. Op dinsdag gaat de eerste bus van de dag om 4.15 uur op weg naar Amsterdam.

Deze eerste bussen van de dag doen 9 uur tot 9.45 uur over hun reis. Iedere dag van de week rijdt de laatste FlixBus van de dag om 23.55 uur weg bij de halte Quai de Bercy. Met deze directe nachtbus ben je 7.25 uur onderweg en stap je om 7.20 uur uit op Station Amsterdam Sloterdijk.

Wat zijn de bustijden van Eurolines van Parijs naar Amsterdam?

Er vertrekken iedere dag minimaal zes rechtstreekse bussen van Eurolines vanuit Parijs naar Amsterdam. De snelste directe bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.44 uur over deze reis.

Op donderdag en zaterdag gaat de eerste bus 's morgens om 7.00 uur weg, en op maandag en woensdag een half uur later. Op dinsdag, vrijdag en zondag vertrekt de eerste bus van Eurolines 's ochtends om 9.00 uur. Deze bussen doen 7.30 uur tot 8.30 uur over de rit naar Amsterdam. De laatste bus van de dag vertrekt iedere dag om 23.00 uur en komt om 6.30 uur aan bij treinstation Duivendrecht.

Wat zijn de bustijden van OUIBUS van Parijs naar Amsterdam?

Iedere dag kun je bij OUIBUS kiezen uit zo'n tien verschillende vertrektijden. De snelste bus van deze Franse busmaatschappij doet 6.45 uur over de rechtstreekse reis tussen Parijs en Amsterdam. De eerste OUIBUS rijdt 's morgens om 6.35 uur weg bij de halte in Parijs Bercy. Met deze bus kom je om 19.50 uur bij Station Amsterdam Sloterdijk aan. De laatste OUIBUS van de dag vertrekt om 23.15 uur en komt 8 uur later aan in Amsterdam.

Wat zijn de bustijden van ALSA van Parijs naar Amsterdam?

De Spaanse busmaatschappij ALSA rijdt drie keer per week van Parijs naar Amsterdam. Op maandag, vrijdag en woensdag vertrekt de bus van ALSA om 7.30 uur uit Parijs en komt om 15.45 uur aan in de hoofdstad van Nederland. Met deze rechtstreekse busverbinding ben je dus 8.15 uur onderweg.

Reistips

Busreizen van Parijs naar Amsterdam
Pak eenvoudig de bus naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Parijs naar Amsterdam per bus?
Bus tickets van Parijs naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 19 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor bus tickets van Parijs naar Amsterdam voor je volgende vakantie.
Wat is de prijs van een bus kaartje van Parijs naar Amsterdam?
Als je je bus kaartjes boekt, is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is. Als je reist per bus van Parijs naar Amsterdam, kun je rekenen op een bedrag van € 20 gemiddeld. We raden aan om bus tickets vroeg te boeken, om de laagst mogelijke prijs te betalen.
Hoe ver is Amsterdam van Parijs als ik per bus wil reizen?
Overweeg je een bus ticket te kopen van Parijs naar Amsterdam? De afstand tussen Parijs en Amsterdam per bus is ongeveer 430 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Parijs naar Amsterdam te vinden.
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Parijs to Amsterdam per bus?
Als je reist per bus, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare bus van Parijs naar Amsterdam. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Parijs naar Amsterdam te reizen: de gemiddelde reisduur per bus is 6 h 50 min.
Als ik per bus wil reizen, welke in Parijs en Amsterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je instapt voor je reis per bus van Parijs naar Amsterdam is het heel fijn om te weten dat Paris Gare de Lyon het meest populaire bus station is voor reizigers die van Parijs vertrekken en dat Amsterdam, Sloterdijk het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Amsterdam.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Parijs en in Amsterdam?

Als je vertrekt vanaf Parijs, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Paris Gare de Lyon is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Amsterdam te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Amsterdam Amsterdam, Sloterdijk is, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke zijn actief op de route van Parijs van Amsterdam?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Parijs naar Amsterdam kun je een bus nemen van Eurolines France, Flixbus, Ouibus, Bla Bla Bus, Infobus of Alsa. Check ook zeker alle andere die vervoer bieden op de route van Parijs en Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per bus van Parijs naar Amsterdam te reizen?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Parijs naar Amsterdam, enkele reis of retour, per bus. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Amsterdam vanuit Parijs per bus, zijn er dan in de buurt van Amsterdam nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Voor veel van onze klanten die per bus van Parijs naar Amsterdam reizen, is Amsterdam niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Amsterdam die een bezoek waard zijn, zijn Londen, Brussel of Berlijn. Check Omio voor goedkope bus tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kom ik van Parijs naar Amsterdam als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een bus nemen?
Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Parijs naar Amsterdam wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Amsterdam
Gare Paris Bercy
Voorzieningen
WC
Paris Gallieni Porte Bagnolet
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station ligt niet in het stadscentrum, maar dat is te bereiken met het openbaar vervoer.<br>Metrolijnen 3