Bus van Parijs naar Brussel

De goedkoopste busreizen Van Parijs Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 26 jun.

Goedkoopst

40

Gemiddelde

46

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

11:35Parijs3u20 14:55BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
401Enkele reis
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen
411Enkele reis
16:25Parijs3u50 20:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
501Enkele reis
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen
531Enkele reis

Bustijden Parijs naar Brussel

Bussen weergeven voor morgen, zondag 26 juni
11:35Parijs3u20 14:55BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
16:25Parijs3u50 20:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

zo
26 jun.
ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.

De snelste bussen Van Parijs Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 26 jun.

Snelste reis

3 u 20 m

Gemiddelde

3 u 55 m

Bussen per dag

4

Afstand busreis

264 km

Van de 4 treinen die elke dag vertrekken vanaf Parijs naar Brussel rijden 4 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
11:35Parijs3u20 14:55BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
401Enkele reis
2e snelste
16:25Parijs3u50 20:15BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
501Enkele reis
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen
411Enkele reis
16:30Parijs4u15 20:45Brussel
0 overstappen
531Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Brussel?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Bus reisplanner: bus van Parijs naar Brussel

distanceAfstand264 km
durationGemiddelde busduur3 h 55 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 18
changesDirecte busJa
carriersBusmaatschappijenInfobus, BlaBlaCar, Movelia, Eurolines Switzerland, Flixbus, Eurolines Germany, BlaBlaCar Bus, Ovanesovi Group, Eurolines France, Ouibus of Alsa

Met bussen van Parijs naar Brussel leg je reis 264 km af wat gemiddeld 3 h 55 min duurt bij onze reispartners zoals Infobus, BlaBlaCar, Movelia, Eurolines Switzerland, Flixbus, Eurolines Germany, BlaBlaCar Bus, Ovanesovi Group, Eurolines France, Ouibus of Alsa. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 18 kost, vind je het goedkoopste busticket zelfs al voor € 13. Reizigers vertrekken het vaakst van Paris Gare de Lyon en arriveren in Brussels, Brussels South (Gare du Midi).

Busmaatschappijen: FlixBus en Alsa van Parijs naar Brussel

FlixBus en Alsa geeft je vanaf € 13 tickets voor bussen tussen Parijs en Brussel. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een bus vinden.

FlixBus
Alsa

FlixBus is een van de populairste, goedkope busmaatschappijen in Europa. FlixBus, opgericht in Duitsland, heeft zijn diensten in heel Europa en zelfs naar de Verenigde Staten uitgebreid, waardoor reizigers op beide continenten de mogelijkheid hebben om een langeafstands te nemen tegen een betaalbare prijs. FlixBus rijdt ook 's nachts bussen op bepaalde routes door heel Europa. FlixBus biedt voor al haar routes alleen het standaardticket aan, waarmee je per persoon één handbagage en één ruimbagage mag meenemen. Voor het meenemen van extra bagage en het maken van specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen. Standaardvoorzieningen aan boord zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten.

Alsa is de belangrijkste bus operator in Spanje, een dochteronderneming van de Britse bus operator, National Express. Alsa biedt een breed scala aan nationale en internationale routes en vervoert jaarlijks meer dan 300 miljoen passagiers. Naast het standaardtarief biedt Alsa ticketsoorten zoals minimum-, gereduceerde en flexibele tarieven op bepaalde routes voor diegenen die geld willen besparen op busreisen. Hoewel de meeste reizigers het niet erg vinden om met de normale bussen te reizen met basisvoorzieningen zoals toiletten, gratis wifi, voetsteunen en entertainment aan boord, willen anderen misschien Alsa's luxe bussen proberen, zoals de Alsa Supra, Alsa Eurobus en Alsa Premium, die meer luxe voorzieningen bieden op specifieke routes.

Bussen van Parijs naar Brussel

Wanneer u van Parijs naar Brussel moet reizen, is het een uitstekende optie om de bus te nemen. Reizigers kunnen kiezen uit 27-29 directe diensten gedurende de week en maar liefst 31 vertrekken in het weekend. En de reistijden zijn niet al te lang, variërend van 3 uur 45 minuten tot iets meer dan 6 uur.

Welke busmaatschappijen reizen van Parijs naar Brussel?

Busmaatschappijen die de route Parijs naar Brussel verzorgen, zijn onder meer Eurolines (de grootste exploitant) en BlaBlaBus. Beide bedrijven bieden rechtstreekse busdiensten aan die naar het centrum van Brussel rijden en die beide een dagelijkse dienstregeling hebben.

Hoe lang rijdt de bus van Parijs naar Brussel?

De reistijden variëren wanneer u de bus naar Brussel neemt vanuit Parijs. De kortste ritten duren ongeveer 3 uur en 45 minuten, maar directe bussen kunnen meer dan 6 uur nodig hebben om de Belgische hoofdstad te bereiken.

Hoeveel bussen zijn er van Parijs naar Brussel?

De route Parijs naar Brussel wordt zeer goed bediend door de exploitanten van intercitybussen. Tijdens de week kunnen reizigers kiezen uit 27-29 directe opties, en de aantallen daadwerkelijk toenemen in het weekend, tot maar liefst 31 vertrekken.

Wat zijn de vertrek- en aankomststations voor bussen van Parijs naar Brussel?

Vertrek busstation: Bussen van Parijs naar Brussel vertrekken vanuit Bercy, La Defense en het Gare Routiere Gallieni. Gallieni is het meest geschikte vertrekpunt voor mensen in het oosten van Parijs en is het best bereikbaar via het Gallieni metrostation. La Defense ligt in de westelijke buitenwijken van Parijs, en is verbonden met het centrum via trams, metro en RER bovengrondse treindiensten (verwacht dat de RER of Metro transfers 10-15 minuten duren). Bercy is het meest centrale punt van de verschillende vertrekpunten en bevindt zich op het kruispunt van metrolijnen 6 en 14. De belangrijkste punten zijn de Bercy. Dus het zal niet al te uitdagend zijn om er te komen.

Aankomst busstation: De meeste bussen vanuit Parijs komen aan in Brussel-Zuid of Brussel-Noord (beide zijn belangrijke stations op het spoor- en metronetwerk van de stad). Midi is verbonden met Brussels Midi Station, dat gemakkelijke verbindingen biedt naar Brussels Airport, en is gelegen in een van de populairste accommodatiewijken van de stad. Nord is gelegen in het noorden van Brussel, en is minder geschikt voor het bereiken van belangrijke attracties of hotels. Het is echter vlak naast het conferentiecentrum van het Brussels Congres, dus het kan geschikt zijn voor zakenreizigers. Enkele bussen stoppen ook in Leuven Diestspoort 5275, in de aantrekkelijke universiteitsstad Leuven - enkele kilometers ten oosten van Brussel.

Reistips: bus van Parijs naar Brussel

Pak eenvoudig de bus naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Parijs naar Brussel te reizen.
FAQs
Voordelige bustickets van Parijs naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 13, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste busticket te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Als je je enkele reis busticketsprijs wilt aanschaffen in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de bus van Parijs naar Brussel gemiddeld € 18  kost.
De bus afstand van Parijs naar Brussel is circa 264 km.
De reis per bus van Parijs naar Brussel duurt gemiddeld 3 h 55 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Parijs naar Brussel.

Onze klanten, die goedkope bus tickets boeken van Parijs naar Brussel, vertrekken meestal van Paris Gare de Lyon in Parijs en komen aan op Brussels, Brussels South (Gare du Midi) in Brussel. Het is altijd handig om deze busterminals in Parijs en Brussel te weten voordat je instapt voor je reis per bus.

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun bussen op Paris Gare de Lyon en moeten ongeveer 3.1 km reizen vanaf het stadscentrum om naar dit busstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Brussel arriveren het meest op Brussels, Brussels South (Gare du Midi) en moeten circa 3.4 km reizen vanaf dit busstation naar het stadscentrum.

Voor de beste bus van Parijs naar Brussel, kun je terecht bij de volgende busmaatschappijen: Infobus, BlaBlaCar, Movelia, Eurolines Switzerland, Flixbus, Eurolines Germany, BlaBlaCar Bus, Ovanesovi Group, Eurolines France, Ouibus of Alsa. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Parijs naar Brussel om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ja, je kunt een directe bus van Parijs naar Brussel met Flixbus, BlaBlaCar of BlaBlaCar Bus  vinden op Omio. Je doet er goed aan erop te letten als je je bustickets gaat aanschaffen, immers directe lijnen geven doorgaans meer gemak en besparen je veel tijd om op je bestemming te komen.
Een eerste bus van Parijs naar Brussel vertrekt om 04: 45   en een laatste bus voor deze vertrekt om 22: 40. Omio toont jou een recentste bus van Parijs naar Brussel dienstregeling om je te helpen de beste vertrektijd voor deze reis te boeken.
De prijs van een bustickets enkele reis van Parijs naar Brussel kost gemiddeld € 18 als je de komende week gaat aanschaffen. Maar we bevelen het aan om je tickets te boeken voor je geplande reisdatum om de beste prijzen te krijgen voor bussen van alle mogelijke busmaatschappijen die deze reis aanbieden. Normaal gesproken, kun je bustickets tussen Parijs en Brussel een paar maanden van te voren boeken.
Veel reizigers die in Brussel aankomen per bus, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Amsterdam, Londen of Brugge. Als je erover denkt om Amsterdam, Londen of Brugge te verkennen vanuit Brussel, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Je kunt je bustickets van Parijs naar Brussel zoeken en boeken bus in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw bustickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Parijs naar Brussel bus, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.
Het is goed mogelijk om van Parijs naar Brussel te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste busverbindingen te vergelijken en goedkope bustickets van Parijs naar Brussel te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Parijs
Brussel

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal