Bussen in Polen | Tijden & Tickets

za 15 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Polen

Bussen in Polen zijn comfortabel en rijden op verschillende trajecten. Ook vanuit verschillende grote steden in Europa gaan er dagelijks meerdere bussen richting Polen. Wanneer je in Polen van de ene naar de andere stad wilt reizen, dan kun je jouw ticket heel eenvoudig via Omio boeken. Een ticket boeken gaat overzichtelijk en gemakkelijk en een groot voordeel is dat je in veel gevallen je bustickets direct kunt downloaden. Je laat dan de barcode scannen vanaf je uitgeprinte ticket of je mobiele telefoon en je hebt direct toegang tot de bus, zonder dat je op het station van vertrek lang in de rij moet staan om een ticket aan te schaffen. Hieronder vermelden we enkele populaire busroutes in Polen, waar dagelijks veel mensen gebruik van maken:

  • Van Warschau naar Wroclaw: omdat er geen busverbinding met de op een na grootste stad Krakau is, is de busverbinding tussen de hoofdstad Warschau en Wroclaw (de derde grote stad in het land) de populairste route. In iets meer dan 7 uur bereik je jouw eindbestemming en zie je onderweg een groot deel van het Poolse landschap.
  • Van Warschau naar Katowice: bussen in Polen rijden ook veel tussen de Poolse hoofdstad en de stad Katowice. De busrit duurt ongeveer 4 uur en 15 minuten. Deze route is met name populair omdat Katowice vlak aan de grens met Tsjechië ligt en veel mensen vanaf hier doorreizen naar dit buurland.

​​Een bus in Polen boeken met Omio

Bussen in Polen boeken gaat met Omio heel gemakkelijk. Veel mensen zijn niet bekend in Polen, en dan kan een ticket kopen ter plekke best nog lastig zijn. Waar moet je een ticket kopen? Weet je wel zeker dat je het juiste ticket hebt? Via de website van Omio geef je jouw begin- en eindbestemming aan, krijg je een overzicht van de snelste én goedkoopste reizen en koop je online jouw mobiele ticket. Even laten scannen als je de bus in Polen in stapt en je reis kan beginnen.

Busmaatschappijen in Polen

De bussen in Polen rijden voor verschillende bedrijven. De concurrentie zorgt er voor dat de toch al lage ticketprijzen in Polen zo laag mogelijk blijven. Alle bedrijven bieden je een reis in een comfortabele bus en rijden veilig en snel. Je kunt een keuze tussen de bedrijven maken aan de hand van jouw voorkeuren. De volgende busbedrijven zijn actief in Polen:

  • Leo Express: het voormalige Rapid Express, nu Leo Express geheten, is een van oorsprong Tsjechisch spoorwegbedrijf, dat ook busreizen verzorgt. Vanaf de hoofdstad Warschau biedt het bedrijf ook busreizen in Polen aan. Het bedrijf werd opgericht in 2010 en is sindsdien sterk gegroeid.
  • Infobus: ook Infobus is een van oorsprong Tsjechisch bedrijf dat in Polen busreizen verzorgt. Het bedrijf richt zich er vooral op om de kaartverkoop en registratie van reizen zo eenvoudig mogelijk te maken. Het bedrijf is opgericht in 2002 en heeft vestigingen in verschillende landen.

Populaire internationale routes per bus naar Polen

Internationaal gezien is Polen erg populair. Dat komt niet alleen omdat het een relatief goedkoop land is, maar Polen is ook nog eens erg mooi. Wanneer je Polen bezoekt, dan zul je versteld staan van de rijke cultuur, de mooie gebouwen, het goede eten en de vriendelijke mensen. Uiteraard zijn er internationale verbindingen vanuit Europa naar steden in Polen die extra populair zijn. Vooral de hoofdstad Warschau wordt daarbij veel bezocht. Hieronder enkele voorbeelden van populaire routes:

  • Van Milaan naar Warschau: na een rit van bijna 30 uur kom je vanuit de Italiaanse stad van de mode aan in de hoofdstad van Polen. De reis wordt verzorgd door Flixbus en onderweg kun je veel van het landschap van verschillende landen zien. Een mooie reis om meer van Europa te ontdekken.
  • Van Amsterdam naar Warschau: veel Nederlanders bezoeken Polen met de bus en met name Warschau is een populaire bestemming. De stad leent zich prima voor een korte vakantie of een citytrip, waarbij goedkoop winkelen en eten voorname trekpleisters zijn. Met een kleine overstap in Duitsland kom je in ongeveer 20 uur aan in de Poolse hoofdstad.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je besluit om op vakantie naar Polen te gaan of om een van de Poolse steden te bezoeken voor een citytrip, dan is de bus een ideaal vervoersmiddel. Onderweg heb je ruim de tijd om je in te lezen over het land en om een plan van aanpak te maken wat betreft je bezoek. Neem een reisgids over Polen mee voor onderweg, zodat je meer over het land, de taal, de mensen en de gewoontes weet en bepaal welke bezienswaardigheden, restaurants, winkels, enzovoort je niet wilt missen. Alvast een prettige reis!

HomeBussen in Polen | Tijden & Tickets

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal