Bussen in Portugal | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Portugal

Het landschap van Portugal heeft een ruige schoonheid en zeker als je tussen de grote steden als Lissabon, Braga, Porto en Lagos rijdt, passeer je regelmatig schilderachtige dorpjes die je graag wilt fotograferen. Als je zelf achter het stuur zit, is dat niet of nauwelijks mogelijk. Je kunt in Portugal heel goed per trein reizen, maar bussen in Portugal vormen een aangenaam en voordelig alternatief. Er zijn een aantal internationale busbedrijven die je met comfortabele touringcars, voorzien van airconditioning, naar Portugal brengen. Kies je voor een binnenlandse busverbinding, dan heb je de keuze uit regionale busdiensten met meer of minder luxe. Voor de plaatselijke busverbindingen ben je aangewezen op de lokale busdiensten die je het beste ter plekke kunt nemen. Doe voorafgaand aan je vertrek een beroep op Omio als je een internationale busreis naar Portugal wilt boeken of een busverbinding tussen de grote steden nodig hebt. Bij ons boek je je busreis eenvoudig en snel online. Met je bustickets op zak hoef je niks meer te regelen en besteed je alle tijd aan uitrusten en de mooie omgeving in je opnemen.

Boeken met Omio

Als je goed thuis bent in het Portugees en tijd over hebt, kun je gerust je tickets voor bussen in Portugal ter plekke boeken. Echter, waarom kies je niet voor comfort, gemak én voordeel? Boek zowel je busreis naar Portugal als je bussen in Portugal online bij Omio. Op onze snelle en interactieve website is je route zo gepland. Je ziet welke tussenstops je moet maken en hoe lang je onderweg mag pauzeren. Nog voordat je vertrekt, heb je je bustickets al via e-mail of op je smartphone ontvangen. Bij veel bussen in Portugal kun je met een elektronisch ticket terecht. Voor de zekerheid kun je altijd een exemplaar uitprinten. Bovendien heeft Omio regelmatig speciale aanbiedingen zodat je veel geld kunt besparen.

Busmaatschappijen in Portugal

Als je vanuit het buitenland met de bus naar Portugal reist, dan kun je kiezen uit een aantal internationaal rijdende busmaatschappijen.

 • Alsa. Alsa is een Spaanse busmaatschappij, die onder de vlag van het Britse National Express hangt. Zeker als je vanuit Spanje naar Portugal rijdt, kun je dit het beste met Alsa doen. Alsa-bussen zijn ruim, voorzien van comfortabele stoelen en hebben gratis wifi.
 • Flixbus. Flixbus is een van oorsprong Duits vervoersbedrijf dat in Duitsland ook regionale treindiensten exploiteert. Bussen van Flixbus zijn comfortabel en bieden je niet alleen gratis wifi, maar ook online films tijdens je rit.
 • Eurolines. De busmaatschappij Eurolines is van oorsprong Belgisch en is inmiddels een grote speler op internationale trajecten. Onlangs is Eurolines in handen gekomen van Flixbus, maar het biedt zijn diensten wel onder de oude naam aan. Aan boord, in je ruime stoel, geniet je van gratis wifi en een mooi uitzicht.

Als je eenmaal in Portugal bent, ga je ook zeker gebruikmaken van busdiensten tussen de diverse provincies en steden. Je kunt onder meer bussen in Portugal vinden van:

 • Rede Expressos. Dit is de grootste busmaatschappij van Portugal, zeker na de overname van concurrent Renex, die overigens nog steeds onder eigen naam busdiensten aan mag bieden. Bussen van Rede Expressos zijn luxe touringcars met airconditioning en wifi. Je bent verplicht een zitplaats te reserveren.
 • Rodonorte. Rodonorte biedt regionale busdiensten aan in het noorden van Portugal. Vila Real is het voornaamste knooppunt van de verschillende buslijnen.
 • Eva Transportes. De regionale busmaatschappij Eva Transportes is vooral te vinden in de zuidelijke Algarve. Je kunt ook een Eva-bus boeken die je naar het Spaanse Sevilla brengt.
 • Frota Azul. De voornaamste bestemmingen van Frota Azul zijn de badplaatsen aan de Algarve, rond de steden Portimão en Lagos.
 • Citiexpress. Citiexpress onderhoudt snelle busdiensten tussen grote steden. Lissabon en Braga zijn de voornaamste vertrekplaatsen. Officieel is Citiexpress onderdeel van Rede Expressos.

Populaire internationale routes per bus

Als je bussen in Portugal nodig hebt, weet je dan al waar je reis heen gaat? Bezoek in elk geval de volgende steden om maximaal rendement van je vakantie in Portugal te hebben.

 • Porto. Als je op de Ponte Dom Luis I staat en uitkijkt over de Dourovallei, dan zie je meteen dat deze brug ontworpen is door Gustave Eiffel. Wandel door het historische centrum van Porto en bezoek zeker een van de vele porthuizen in Vila Nova de Gaia.
 • Lissabon. Geniet van de fado in het gezellige Bairro Alto, laat je betoveren door het uitzicht vanaf het kasteel van São George en vergaap je aan de pracht en praal van het Paleis van Queluz. Op Lissabon raak je niet uitgekeken.
 • Lagos. Lagos is een van de belangrijkste steden van de Algarve. Het historische centrum moet je zeker gezien hebben. Bezoek er ook het Slavenmuseum. Ooit bevond zich in Lagos een van de oudste slavenmarkten van Europa.

Wanneer je aankomt op bestemming

Ben je van plan om veel tijd door te brengen in Porto en Lissabon? Beide steden hebben goede stadsbusdiensten en een uitgebreid metronetwerk. Het kan lonend zijn om een speciale Porto Card of Lisboa Card aan te schaffen. Niet alleen heb je dan toegang tot het hele openbaar vervoer, je krijgt ook nog korting bij veel verschillende musea.

HomeBussen in Portugal | Tijden & Tickets

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal