Bustickets naar Rotterdam

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Busreis Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. Elk jaar varen er ruim 30 duizend zeeschepen en 110 duizend binnenvaartschepen door de haven. Vanaf de Euromast kijk je mooi uit over de haven en de langsvarende schepen. Rotterdam is ook een culturele stad. De Kunsthal en Museum Boijmans Van Beuningen zijn de grootste trekpleisters. Heb je juist zin om culinair te genieten? Breng dan eens een bezoek aan de Markthal. Hier vind je de lekkerste gerechten en ingrediënten onder één dak.

5 redenen om met de bus naar Rotterdam te reizen:

  • Maak gebruik van de goedkoopste manier om in Rotterdam te komen.
  • Wijzigen of annuleren is altijd mogelijk.
  • Geniet van alle gemakken die een bus te bieden heeft.
  • Laat je verrassen door de grootste havenstad van Europa.
  • Bekijk het Museumpark, Diergaarde Blijdorp, de Kubuswoningen en nog veel meer.
Skyline van Rotterdam in de nacht

Goedkope busreis van Berlijn naar Rotterdam

In Berlijn vertrekken de meeste internationale bussen vanaf het busstation ZOB am Funkturm. Dit geldt ook voor de bussen vanuit Berlijn die rechtstreeks naar Rotterdam gaan. Busstation ZOB am Funkturm is gemakkelijk te bereiken met de ondergrondse U-Bahn of de bovengrondse S-Bahn. Je stapt dan uit bij halte Kaiserdamm of Messe Nord/ICC.

Een rechtstreekse busreis van Berlijn naar Rotterdam duurt tussen de 9,5 en 11,5 uur. Het verschil wordt veroorzaakt door de route én door het aantal tussenstops. Er zijn elke dag ongeveer twee tot drie rechtstreekse ritten. Deze bussen vertrekken 's avonds tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Je komt dan vroeg in de ochtend aan in Rotterdam.

Veel reizigers kiezen voor de bus omdat het goedkoop en comfortabel is. Voor een paar tientjes reis je al van Berlijn naar Rotterdam. En je kunt je hele rit gewoon blijven zitten. De trein en het vliegtuig zijn over het algemeen duurder dan de bus. Daarnaast moet je bij een treinreis ook nog een aantal keer overstappen. Met bus ben je wel het langst onderweg. Maar die goedkope tickets maken dat al snel goed.

Goedkope busreis van Parijs naar Rotterdam

Er zijn verschillende maatschappijen die busreizen tussen Parijs en Rotterdam aanbieden. Deze busmaatschappijen gebruiken allemaal weer andere opstaphaltes. De rechtstreekse bussen van Eurolines en ALSA vertrekken bijvoorbeeld vanaf station Gallieni. En als je bij FlixBus boekt dan kun je opstappen bij halte Porte Maillot. Begin je de busreis liever op Quai de Bercy of luchthaven Charles de Gaulle? Houd er dan rekening mee dat je moet overstappen in Brussel of Lille.

De bus brengt je in ongeveer 6,5 tot 7 uur naar het centrum van Rotterdam. En je bepaalt zelf of je 's ochtends, 's middags of 's avonds wilt vertrekken. Want op de meeste dagen zijn er zeker zes verschillende bustijden om uit te kiezen. De eerste bus vertrekt 's ochtends rond 7.30 uur. Ga je liever zo laat mogelijk weg uit Parijs? Dan neem je gewoon de bus die rond 23.00 uur wegrijdt.

Vanuit Parijs kun je op veel verschillende manier naar Rotterdam reizen. Vooral de trein is een populaire opties. De Thalys rijdt namelijk in 2,5 uur rechtstreeks van Parijs naar Rotterdam CS. Maar zo'n treinreis is wel aanzienlijk duurder dan de bus. Door het lage tarief is een busreis dus zeker het overwegen waard.

Goedkope busreis van Londen naar Rotterdam

Ben je van plan om met de bus van Londen naar Rotterdam te reizen? Dan moet je eerst naar het grote Victoria Coach Station. Dit busstation ligt vlak bij het gelijknamige metrostation, dat is aangesloten op de Circle Line, District Line en de Victoria Line. Hierdoor is de locatie vanuit de hele stad goed bereikbaar. Vanaf het Victoria Coach Station kun je rechtstreeks met de bus naar Rotterdam. Je mag dus de hele reis blijven zitten.

De rechtstreekse bussen zijn gemiddeld 9 uur onderweg voordat ze aankomen in Rotterdam. Per dag zijn er ongeveer vier van deze directe ritten. Je vertrekt dan tussen 9.30 uur 's ochtends en 21.30 uur 's avonds. Als aanvulling zijn er ook nog busreizen waarbij je onderweg moet overstappen. Op deze manier heb je wat meer vertrektijden om uit te kiezen.

Je wilt van Londen naar Rotterdam. Maar boek je een busreis of ga je toch voor een treinkaartje of vliegticket? Het voordeel van de trein en het vliegtuig is dat het lekker snel gaat. Een treinreis kost je 4 à 5 uur, en met het vliegtuig ben je net iets meer dan een uur in de lucht. De bus heeft als grootste voordeel dat het erg goedkoop is. Door het lage tarief kunnen busreizen de concurrentie steeds beter aan.

FlixBus

FlixBus naar Rotterdam

Busmaatschappij FlixBus rijdt vanuit heel Europa naar de havenstad Rotterdam. Zo kun je opstappen in Londen, Parijs en Berlijn, maar bijvoorbeeld ook in Milaan, Praag of Barcelona. Het busticket moet je wel vooraf reserveren. Dit doe je gewoon online. Na reservering kun je de reis zelfs nog omboeken of annuleren. Dit mag tot maximaal een kwartier voor vertrek.

FlixBus is gespecialiseerd in langeafstandsreizen. En dat is goed te merken aan de bussen waar ze mee rijden. Iedere reiziger beschikt standaard over een comfortabele stoel, extra beenruimte, een leeslampje en persoonlijke airconditioning. Daarnaast zijn de meeste bussen uitgerust met gratis WiFi zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen. Als reiziger heb je natuurlijk de nodige bagage bij je. Bij FlixBus mag je gratis één stuk handbagage en twee koffers (samen maximaal 30 kg) meenemen. Huisdieren mogen helaas niet aan boord.

Eurolines naar Rotterdam

Als je vanuit het buitenland naar Rotterdam wilt dan kun je ook instappen bij de bussen van Eurolines. De buschauffeur verkoopt geen tickets. Je moet van tevoren echt een plek reserveren. In de meeste gevallen is het gewoon mogelijk om je ticket te wijzigen of annuleren. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden.

De Eurolines bussen zijn van alle gemakken voorzien. Verstelbare stoelen, een toilet, tv en je hebt zelfs individuele toegang tot muziek. Op deze manier ga je echt ontspannen op reis. Elke passagier mag één stuk handbagage (maximaal 5 kg) mee naarbinnen nemen. In het ruim van de bus is verder nog plek voor twee normale koffers of tassen per persoon. Afwijkende bagage is bij Eurolines niet toegestaan.

Haven van Rotterdam

Busstation Conradstraat in Rotterdam

Het busstation aan de Conradstraat is de eindbestemming van je reis naar Rotterdam. Dit grote busstation ligt direct naast Rotterdam CS. Vanaf deze locatie kun je de reis vervolgen met de stadsbus, tram of de metro. De trams van lijn 4 en 7 brengen je bijvoorbeeld naar het Museumpark. En als je wilt shoppen in de Koopgoot dan kun je instappen bij de bussen van lijn 21, 23 of 24. Binnen 10 minuten ben je al in het Rotterdamse winkelgebied.

Voor het stadsvervoer in Rotterdam (RET) heb je een geldige OV-chipkaart nodig. Reis je normaal gesproken nooit met het openbaar vervoer? Dan kun je het beste een tijdelijke OV-kaart van de RET kopen. Er zijn kaarten voor één, twee of drie dagen, maar ook voor slechts een paar uur. Deze zijn te koop bij de RET-servicewinkel op Rotterdam CS.

Met de bus door Rotterdam

In Rotterdam is genoeg te zien en te doen. Het is de stad van de Euromast, de Erasmusbrug en de beroemde kubuswoningen. Maar je kunt ook met de bus naar Diergaarde Blijdorp rijden. De pinguïns, apen en tijgers leven hier in één van de oudste dierentuinen van Nederland. Heb je na een drukke dag zin om even lekker te ontspannen? Reis dan met de bus naar het Stadhuisplein. In de vele bars en restaurants blijft het tot diep in de avond gezellig!

Algemene informatie over bussen naar Rotterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

HomeBussenBusreizen in NederlandBustickets naar Rotterdam

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal