Bus van Rotterdam naar Antwerpen

zo 19 mei
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

De goedkoopste busreizen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 19 mei

Goedkoopst

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
BlaBlaCar Bus
14:151u35
Rotterdam, Conradstraat
15:50Antwerpen
81Enkele reis
0 overstappen
2e goedkoopste
FlixBus
21:301u55
Rotterdam, Conradstraat
23:25Antwerpen
111Enkele reis
0 overstappen
2e goedkoopste
FlixBus
20:451u15
Rotterdam
22:00Antwerpen, Borsbeekbrugg
111Enkele reis
0 overstappen
2e goedkoopste
FlixBus
16:101u35
Rotterdam, Conradstraat
17:45Antwerpen, Borsbeekbrugg
111Enkele reis
0 overstappen
2e goedkoopste
FlixBus
08:051u30
Rotterdam, Conradstraat
09:35Antwerpen, Borsbeekbrugg
111Enkele reis
0 overstappen

Rotterdam naar Antwerpen dienstregeling bussen

Bussen weergeven voor morgen, zondag 19 mei
BlaBlaCar Bus
14:151u35
Rotterdam, Conradstraat
15:50Antwerpen
0 overstappenRechtstreeks
BlaBlaCar Bus
21:101u15
Rotterdam, Conradstraat
22:25Antwerpen
0 overstappenRechtstreeks
BlaBlaCar Bus
21:401u35
Rotterdam, Conradstraat
23:15Antwerpen
0 overstappenRechtstreeks

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

zo
19 mei
ma
20 mei
di
21 mei
wo
22 mei
do
23 mei
vr
24 mei
za
25 mei
zo
26 mei
ma
27 mei
di
28 mei
wo
29 mei
do
30 mei
vr
31 mei
za
01 jun
zo
02 jun
ma
03 jun
di
04 jun
wo
05 jun
do
06 jun
vr
07 jun
za
08 jun

De snelste bussen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 19 mei

Snelste reis

1 u 15 m

Gemiddelde

1 u 28 m

Bussen per dag

3

Afstand busreis

78 km

Van de 3 treinen die elke dag vertrekken vanaf Rotterdam naar Antwerpen rijden 3 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
BlaBlaCar Bus
21:101u15
Rotterdam, Conradstraat
22:25Antwerpen
211Enkele reis
0 overstappen
BlaBlaCar Bus
21:401u35
Rotterdam, Conradstraat
23:15Antwerpen
211Enkele reis
0 overstappen
BlaBlaCar Bus
14:151u35
Rotterdam, Conradstraat
15:50Antwerpen
81Enkele reis
0 overstappen

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Vertrektijden bus: bus van Rotterdam naar Antwerpen

distanceAfstand78 km
durationGemiddelde reistijd met de bus1 u 15 min
priceGemiddelde busticketprijs€ 10
frequencyFrequentie8 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 6 directe busreizen per dag
carriersBusmaatschappijenFlixBus, BlaBlaCar Bus, Ourbus of Lasta

Bij busreizen van Rotterdam naar Antwerpen leg je 78 km af, wat bij onze reispartners zoals FlixBus, BlaBlaCar Bus, Ourbus of Lasta gemiddeld 1 u 15 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 8 busreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 10 ligt, vind je het goedkoopste busticket al voor € 4. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Rotterdam, Zuidplein en arriveren in Antwerp.

Busmaatschappijen: FlixBus, BlaBlaCar Bus en Ourbus van Rotterdam naar Antwerpen

Je kunt bij FlixBus, BlaBlaCar Bus en Ourbus met de bus van Rotterdam naar Antwerpen reizen voor slechts € 5. Bij Omio zit je goed voor de beste prijs voor je reisroute en zie je meteen duidelijk alle dienstregelingen.

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die in tien landen in Europa langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen tijdens de busreizen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB-aansluitingen en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor de bagageruimte kunt meenemen.

Informatie over BlaBlaCar Bus, Rotterdam naar Antwerpen met de bus:

  • Gemiddelde duur: 1 u 15 min
  • Goedkoopste prijs: € 8
  • Frequentie van BlaBlaCar Bus: 2 per dag

Welke bussen rijden er van Rotterdam naar Antwerpen?

Wil je comfortabel, snel en toch goedkoop van Rotterdam naar Antwerpen reizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om dat met de bus te doen. Want met de ruime en luxe groene bussen van FlixBus verplaats je je supersnel tussen de twee grootste havensteden van Europa.

In Rotterdam kun je van meerdere locaties en op verschillende tijdstippen opstappen. Iedere dag vertrekken er minimaal zes bussen, dus je hebt altijd genoeg keuze. FlixBus zet je na een korte en aangename rit in hartje Antwerpen af. Zo begin je uitgerust aan je verblijf in deze mooie Belgische stad. Bovendien zijn bustickets naar Antwerpen vrijwel altijd goedkoper dan treinkaartjes.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Rotterdam?

In Rotterdam kun je op twee verschillende plekken opstappen. De eerste opstapplaats bevindt zich aan de Conradstraat, die pal naast het Centraal Station van Rotterdam ligt. Als je op het Stationsplein voor de hoofdingang van het station staat, dan ligt de Conradstraat aan je linkerhand. Deze straat bevindt zich achter het Groothandelsgebouw, direct naast het spoor. Vanaf de halte Conradstraat gaan er minimaal vier bussen per dag naar Antwerpen.

De andere halte in Rotterdam vind je aan het Zuidplein. Deze halte ligt naast het gelijknamige winkelcentrum aan de zuidkant van de Maas. Je FlixBus vertrekt vanaf het Metroplein / de Gooilandsingel, dat zich aan de westkant van het winkelcentrum bevindt. Vanaf de halte Zuidplein gaan er minimaal twee bussen per dag naar Antwerpen. Alle bussen die vanaf de Conradstraat en het Zuidplein rijden, gaan rechtstreeks door naar Antwerpen. Onderweg overstappen is met deze reis met FlixBus dus niet nodig.

Hoe vaak en hoe laat rijdt FlixBus vanuit Rotterdam naar Antwerpen?

FlixBus onderhoudt een zeer uitgebreide dienstregeling tussen Rotterdam en Antwerpen. Op dinsdag en woensdag vertrekken er zes bussen, terwijl er op maandag maar liefst elf groene bussen naar België gaan. De vertrektijden zijn bovendien over de hele dag verspreid.

De eerste bus naar Antwerpen vertrekt al iedere dag om 00.20 uur 's nachts. Ook kun je in de loop van de morgen en aan het begin van de middag op verschillende tijdstippen instappen. Op dinsdag en woensdag rijdt de laatste FlixBus van de dag om 17.00 uur weg uit Rotterdam. Op donderdag vertrekt de laatste bus om 18.35 uur. Van vrijdag tot en met maandag kun je ook om 21.20 nog een FlixBus naar Antwerpen nemen.

De duur van je reis hangt enigszins af van het tijdstip waarop je vertrekt en de daarbij behorende drukte op de weg. Vanaf het moment van vertrek uit Rotterdam tot je aankomst in Antwerpen ben je normaal gesproken 1.25 uur tot 1.50 uur onderweg.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Antwerpen?

In Antwerpen eindigt je busreis bij de halte aan het Koningin Astridplein. Deze halte ligt direct naast het Centraal Station van Antwerpen. De officiële naam van de halte is 'Perron 7'. Wanneer er andere bussen bij deze halte staan, stopt de bus 50 meter verderop. Je stapt dan uit bij de laad- en loszone van het Koningin Astridplein. Dit plein ligt in het centrum van Antwerpen, vlakbij de belangrijkste winkelstraten en de plaatselijke dierentuin.

Wanneer je verder de stad in wilt gaan, dan kan dit met het plaatselijke openbaar vervoer. Je neemt dan bijvoorbeeld tramlijn 11 of tramlijn 24. Deze trams stoppen op de halte 'Perron 3' die vrijwel direct naast je eindhalte ligt. Voor bestemmingen buiten de stad pak je in het prachtig verbouwde Centraal Station van Antwerpen een regionale, nationale of internationale trein.

Reistips: bus van Rotterdam naar Antwerpen

Reistips: Pak eenvoudig de bus naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Goedkope bus tickets van Rotterdam naar Antwerpen kunnen al vanaf € 4 (€ 4) worden geboekt als u van tevoren reserveert. De gemiddelde de bus ticketprijs van Rotterdam naar Antwerpen is € 10 (€ 10); echter, de prijzen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag en de klasse en ze zijn meestal duurder op de dag zelf.
Gemiddeld duurt de reis van Rotterdam naar Antwerpen met de bus 1 u 15 min   voor de 78 km lange reis, maar de duur kan variëren als u reist in het weekend en op feestdagen.
De eerste de bus van Rotterdam naar Antwerpen vertrekt om 06: 05.
De laatste de bus van Rotterdam naar Antwerpen vertrekt om 22: 50.
Ja, het is mogelijk om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen zonder van trein te hoeven veranderen met FlixBus of BlaBlaCar Bus. Er zijn 6 directe busreizen van Rotterdam naar Antwerpen per dag. Er kunnen minder directe diensten beschikbaar zijn in het weekend of op feestdagen.
Wanneer u een de bus neemt van Rotterdam naar Antwerpen, kunt u rekenen op FlixBus, BlaBlaCar Bus, Ourbus of Lasta als de beste manier om naar Antwerpen te komen. U kunt ook alle mogelijke busmaatschappijen controleren die een van Rotterdam naar Antwerpen aanbieden en de voorzieningen vergelijken voordat u een bus ticket koopt.

Bij vertrek vanuit Rotterdam, hebt u verschillende het busstation opties om uw reis te beginnen, waaronder Rotterdam, Zuidplein, Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station) en Rotterdam, Centraal Station. Bij aankomst in Antwerpen, kunt u uw reis beëindigen in busstations zoals Antwerp, Antwerp, Van Ertbornstraat (Rooseveltplaats) en Antwerp, Italiëlei (FOD Financiën Antwerpen).

Passagiers stappen het meest in de de bus bij Rotterdam, Zuidplein, dat zich ongeveer van het stadscentrum bevindt, en ze stappen uit bij Antwerp, dat zich van het stadscentrum bevindt.

Een dagtocht naar Antwerpen vanuit Rotterdam is de moeite waard met een reistijd van 1 u 15 min heen en terug. Controleer met de Omio-app   de beste manier om te reizen.
De goedkoopste maand om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen met bus is mei.
Echter, u hebt opties, want u kunt van Rotterdam naar Antwerpen op 2 verschillende manieren reizen: de trein of de bus.

Meer reisopties per bus van Rotterdam naar Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal