Bus van Rotterdam naar Antwerpen

De goedkoopste busreizen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Goedkoopst

23

Gemiddelde

23

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

19:00Rotterdam, Conradstraat4u56 23:56Antwerpen
1 overstap
231Enkele reis

Bustijden Rotterdam naar Antwerpen

Bussen weergeven voor morgen, maandag 27 juni
19:00Rotterdam, Conradstraat4u56 23:56Antwerpen
1 overstap

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.
zo
17 jul.

De snelste bussen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Snelste reis

4 u 56 m

Gemiddelde

4 u 56 m

Bussen per dag

1

Afstand busreis

78 km

Het is lastig om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen zonder minstens een overstap.

19:00Rotterdam, Conradstraat4u56 23:56Antwerpen
1 overstap
231Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bus reisplanner: bus van Rotterdam naar Antwerpen

distanceAfstand78 km
durationGemiddelde busduur1 h 20 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 9
changesDirecte busJa
carriersBusmaatschappijenInfobus, BlaBlaCar Bus, Flixbus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Lasta, Eurolines Switzerland of Citybus Express

Met bussen van Rotterdam naar Antwerpen leg je reis 78 km af wat gemiddeld 1 h 20 min duurt bij onze reispartners zoals Infobus, BlaBlaCar Bus, Flixbus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Lasta, Eurolines Switzerland of Citybus Express. Er zijn directe busdiensten beschikbaar. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 9 kost, vind je het goedkoopste busticket zelfs al voor € 8. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Antwerp, Crown Plaza Hotel.

Busmaatschappijen: FlixBus en BlaBlaCar Bus van Rotterdam naar Antwerpen

Koop je officiële tickets voor de bus van Rotterdam naar Antwerpen bij FlixBus en BlaBlaCar Bus vanaf € 8 met Omio. Vind tijden en tickets voor de bus bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest handig te vergelijken en te boeken.

BlaBlaCar Bus
FlixBus

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt in tien landen in Europa. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen op de bussen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor het ruim kunt meenemen.

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope bus operators, opgericht in Duitsland en biedt langeafstandsdiensten met bus in Europa en de VS. FlixBus exploiteert ook 's nachts bussen op geselecteerde routes door heel Europa. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt zelfs aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

Welke bussen rijden er van Rotterdam naar Antwerpen?

Wil je comfortabel, snel en toch goedkoop van Rotterdam naar Antwerpen reizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om dat met de bus te doen. Want met de ruime en luxe groene bussen van FlixBus verplaats je je supersnel tussen de twee grootste havensteden van Europa.

In Rotterdam kun je van meerdere locaties en op verschillende tijdstippen opstappen. Iedere dag vertrekken er minimaal zes bussen, dus je hebt altijd genoeg keuze. FlixBus zet je na een korte en aangename rit in hartje Antwerpen af. Zo begin je uitgerust aan je verblijf in deze mooie Belgische stad. Bovendien zijn bustickets naar Antwerpen vrijwel altijd goedkoper dan treinkaartjes.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Rotterdam?

In Rotterdam kun je op twee verschillende plekken opstappen. De eerste opstapplaats bevindt zich aan de Conradstraat, die pal naast het Centraal Station van Rotterdam ligt. Als je op het Stationsplein voor de hoofdingang van het station staat, dan ligt de Conradstraat aan je linkerhand. Deze straat bevindt zich achter het Groothandelsgebouw, direct naast het spoor. Vanaf de halte Conradstraat gaan er minimaal vier bussen per dag naar Antwerpen.

De andere halte in Rotterdam vind je aan het Zuidplein. Deze halte ligt naast het gelijknamige winkelcentrum aan de zuidkant van de Maas. Je FlixBus vertrekt vanaf het Metroplein / de Gooilandsingel, dat zich aan de westkant van het winkelcentrum bevindt. Vanaf de halte Zuidplein gaan er minimaal twee bussen per dag naar Antwerpen. Alle bussen die vanaf de Conradstraat en het Zuidplein rijden, gaan rechtstreeks door naar Antwerpen. Onderweg overstappen is met deze reis met FlixBus dus niet nodig.

Hoe vaak en hoe laat rijdt FlixBus vanuit Rotterdam naar Antwerpen?

FlixBus onderhoudt een zeer uitgebreide dienstregeling tussen Rotterdam en Antwerpen. Op dinsdag en woensdag vertrekken er zes bussen, terwijl er op maandag maar liefst elf groene bussen naar België gaan. De vertrektijden zijn bovendien over de hele dag verspreid.

De eerste bus naar Antwerpen vertrekt al iedere dag om 00.20 uur 's nachts. Ook kun je in de loop van de morgen en aan het begin van de middag op verschillende tijdstippen instappen. Op dinsdag en woensdag rijdt de laatste FlixBus van de dag om 17.00 uur weg uit Rotterdam. Op donderdag vertrekt de laatste bus om 18.35 uur. Van vrijdag tot en met maandag kun je ook om 21.20 nog een FlixBus naar Antwerpen nemen.

De duur van je reis hangt enigszins af van het tijdstip waarop je vertrekt en de daarbij behorende drukte op de weg. Vanaf het moment van vertrek uit Rotterdam tot je aankomst in Antwerpen ben je normaal gesproken 1.25 uur tot 1.50 uur onderweg.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Antwerpen?

In Antwerpen eindigt je busreis bij de halte aan het Koningin Astridplein. Deze halte ligt direct naast het Centraal Station van Antwerpen. De officiële naam van de halte is 'Perron 7'. Wanneer er andere bussen bij deze halte staan, stopt de bus 50 meter verderop. Je stapt dan uit bij de laad- en loszone van het Koningin Astridplein. Dit plein ligt in het centrum van Antwerpen, vlakbij de belangrijkste winkelstraten en de plaatselijke dierentuin.

Wanneer je verder de stad in wilt gaan, dan kan dit met het plaatselijke openbaar vervoer. Je neemt dan bijvoorbeeld tramlijn 11 of tramlijn 24. Deze trams stoppen op de halte 'Perron 3' die vrijwel direct naast je eindhalte ligt. Voor bestemmingen buiten de stad pak je in het prachtig verbouwde Centraal Station van Antwerpen een regionale, nationale of internationale trein.

Reistips: bus van Rotterdam naar Antwerpen

Pak eenvoudig de bus naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Voordelige bustickets van Rotterdam naar Antwerpen zijn al verkrijgbaar vanaf € 8, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste busticket te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 9  te betalen voor een bus ticket tussen Rotterdam en Antwerpen.
De afstand van Rotterdam naar Antwerpen per bus is ongeveer 78 km.
De reis per bus van Rotterdam naar Antwerpen duurt gemiddeld 1 h 20 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare bussen van Rotterdam naar Antwerpen.

Als je per bus van Rotterdam naar Antwerpen reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Rotterdam vertrekken van Rotterdam Centraal en dat de meeste mensen in Antwerpen uitstappen op Antwerp, Crown Plaza Hotel.

Het populairste busstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Rotterdam Centraal, en ligt 875 m van het stadscentrum Rotterdam.

Het meest populaire aankomst busstation, Antwerp, Crown Plaza Hotel, ligt 5.5 km van het stadscentrum van Antwerpen.

Voor de beste bus van Rotterdam naar Antwerpen, kun je terecht bij de volgende busmaatschappijen: Infobus, BlaBlaCar Bus, Flixbus, Eurolines France, Union Ivkoni International, Lasta, Eurolines Switzerland of Citybus Express. Maar het is altijd goed om alle mogelijke busmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Rotterdam naar Antwerpen om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ja, je kunt een directe bus van Rotterdam naar Antwerpen met Flixbus  vinden op Omio. Je doet er goed aan erop te letten als je je bustickets gaat reserveren, immers directe lijnen geven doorgaans meer gemak en besparen je veel tijd om op je bestemming te komen.
Een eerste bus voor deze reis vertrekt van Rotterdam om 05: 55. Een laatste bus vertrekt van Rotterdam om 20: 05. Check Omio voor de recentste bus tijden van Rotterdam naar Antwerpen en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Je kunt zien dat een bus tussen Rotterdam en Antwerpen gemiddeld € 9 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je bustickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een bus van Rotterdam naar Antwerpen over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.
Onze klanten die kiezen voor een reis per bus naar Antwerpen, reizen ook vaak naar Brussel, Amsterdam of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Antwerpen en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een bustickets van Rotterdam naar Antwerpen om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw bustickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Rotterdam naar Antwerpen bus, zowel voor als tijdens de reis.
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Antwerpen vanaf Rotterdam. Check Omio voor de beste beschikbare busverbindingen van Rotterdam naar Antwerpen en koop je voordelige bustickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Antwerpen

Meer reisopties per bus van Rotterdam naar Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal