Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
15 jun.
Vind prijzen
12Flixbus
wo
16 jun.
25NS International | IC
10Flixbus
do
17 jun.
25NS International | IC
6Flixbus
vr
18 jun.
25NS International | IC
5Flixbus
za
19 jun.
18NS International | IC
5Flixbus
zo
20 jun.
13NS International | IC
6Flixbus
ma
21 jun.
13NS International | IC
6Flixbus
di
22 jun.
13NS International | IC
8Flixbus
wo
23 jun.
13NS International | IC
6Flixbus
do
24 jun.
13NS International
Vind prijzen
vr
25 jun.
17NS International | IC
5Flixbus
za
26 jun.
13NS International | IC
5Flixbus
zo
27 jun.
13NS International | IC
5Flixbus
ma
28 jun.
13NS International
5Flixbus
di
29 jun.
13NS International
17BlaBlaCar Bus
do
1 jul.
13NS International | IC
5Flixbus
vr
2 jul.
17NS International | IC
5Flixbus
za
3 jul.
13NS International | IC
5Flixbus
zo
4 jul.
13NS International | IC
5Flixbus
ma
5 jul.
13NS International
8Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 16
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
bus

Reisinformatie voor bussen van Rotterdam naar Antwerpen

Gem. reistijd
2 uren 15 minuten
Gem. busticket: 8
Beginpunt bus:Rotterdam
Eindpunt bus:Antwerpen
Afstand busreis:78 km
Busmaatschappijen:Flixbus, BlaBlaCar Bus

Welke bussen rijden er van Rotterdam naar Antwerpen?

Wil je comfortabel, snel en toch goedkoop van Rotterdam naar Antwerpen reizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om dat met de bus te doen. Want met de ruime en luxe groene bussen van FlixBus verplaats je je supersnel tussen de twee grootste havensteden van Europa.

In Rotterdam kun je van meerdere locaties en op verschillende tijdstippen opstappen. Iedere dag vertrekken er minimaal zes bussen, dus je hebt altijd genoeg keuze. FlixBus zet je na een korte en aangename rit in hartje Antwerpen af. Zo begin je uitgerust aan je verblijf in deze mooie Belgische stad. Bovendien zijn bustickets naar Antwerpen vrijwel altijd goedkoper dan treinkaartjes.

Vanaf welk busstation vertrekt FlixBus in Rotterdam?

In Rotterdam kun je op twee verschillende plekken opstappen. De eerste opstapplaats bevindt zich aan de Conradstraat, die pal naast het Centraal Station van Rotterdam ligt. Als je op het Stationsplein voor de hoofdingang van het station staat, dan ligt de Conradstraat aan je linkerhand. Deze straat bevindt zich achter het Groothandelsgebouw, direct naast het spoor. Vanaf de halte Conradstraat gaan er minimaal vier bussen per dag naar Antwerpen.

De andere halte in Rotterdam vind je aan het Zuidplein. Deze halte ligt naast het gelijknamige winkelcentrum aan de zuidkant van de Maas. Je FlixBus vertrekt vanaf het Metroplein / de Gooilandsingel, dat zich aan de westkant van het winkelcentrum bevindt. Vanaf de halte Zuidplein gaan er minimaal twee bussen per dag naar Antwerpen. Alle bussen die vanaf de Conradstraat en het Zuidplein rijden, gaan rechtstreeks door naar Antwerpen. Onderweg overstappen is met deze reis met FlixBus dus niet nodig.

Hoe vaak en hoe laat rijdt FlixBus vanuit Rotterdam naar Antwerpen?

FlixBus onderhoudt een zeer uitgebreide dienstregeling tussen Rotterdam en Antwerpen. Op dinsdag en woensdag vertrekken er zes bussen, terwijl er op maandag maar liefst elf groene bussen naar België gaan. De vertrektijden zijn bovendien over de hele dag verspreid.

De eerste bus naar Antwerpen vertrekt al iedere dag om 00.20 uur 's nachts. Ook kun je in de loop van de morgen en aan het begin van de middag op verschillende tijdstippen instappen. Op dinsdag en woensdag rijdt de laatste FlixBus van de dag om 17.00 uur weg uit Rotterdam. Op donderdag vertrekt de laatste bus om 18.35 uur. Van vrijdag tot en met maandag kun je ook om 21.20 nog een FlixBus naar Antwerpen nemen.

De duur van je reis hangt enigszins af van het tijdstip waarop je vertrekt en de daarbij behorende drukte op de weg. Vanaf het moment van vertrek uit Rotterdam tot je aankomst in Antwerpen ben je normaal gesproken 1.25 uur tot 1.50 uur onderweg.

Op welk busstation komt FlixBus aan in Antwerpen?

In Antwerpen eindigt je busreis bij de halte aan het Koningin Astridplein. Deze halte ligt direct naast het Centraal Station van Antwerpen. De officiële naam van de halte is 'Perron 7'. Wanneer er andere bussen bij deze halte staan, stopt de bus 50 meter verderop. Je stapt dan uit bij de laad- en loszone van het Koningin Astridplein. Dit plein ligt in het centrum van Antwerpen, vlakbij de belangrijkste winkelstraten en de plaatselijke dierentuin.

Wanneer je verder de stad in wilt gaan, dan kan dit met het plaatselijke openbaar vervoer. Je neemt dan bijvoorbeeld tramlijn 11 of tramlijn 24. Deze trams stoppen op de halte 'Perron 3' die vrijwel direct naast je eindhalte ligt. Voor bestemmingen buiten de stad pak je in het prachtig verbouwde Centraal Station van Antwerpen een regionale, nationale of internationale trein.

Busreizen van Rotterdam naar Antwerpen
Pak eenvoudig de bus naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Hoeveel kost een voordelig bus ticket van Rotterdam naar Antwerpen?
Het goedkoopst mogelijke bus ticket van Rotterdam naar Antwerpen is € 5. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Rotterdam naar Antwerpen boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je bus tickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Wat is de prijs van een bus kaartje van Rotterdam naar Antwerpen?
Reizen per bus van Rotterdam naar Antwerpen kost gemiddeld € 7. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Hoe ver is Antwerpen van Rotterdam als ik per bus wil reizen?
Overweeg je een bus ticket te kopen van Rotterdam naar Antwerpen? De afstand tussen Rotterdam en Antwerpen per bus is ongeveer 78 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Rotterdam naar Antwerpen te vinden.
Wat is de gemiddelde reistijd per bus van Rotterdam naar Antwerpen?
The gemiddelde reistijd per bus van Rotterdam naar Antwerpen is 1 h 45 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je bus tickets koopt van Rotterdam naar Antwerpen.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Rotterdam naar Antwerpen?

Voordat je je trip van Rotterdam naar Antwerpen gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Rotterdam, vertrekken van Rotterdam Centraal en op Antwerp, Crown Plaza Hotel aankomen in Antwerpen.

Waar zijn de in Rotterdam in Antwerpen?

Bij het plannen van je reis naar Antwerpen van Rotterdam, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Rotterdam is Rotterdam Centraal, dat 0 km ligt van het centrum. In Antwerpen is het populairste Antwerp, Crown Plaza Hotel en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Rotterdam naar Antwerpen te komen?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Rotterdam naar Antwerpen kun je een bus nemen van Flixbus, Eurolines France, Citybus Express, Infobus of Bla Bla Bus. Check ook zeker alle andere die vervoer bieden op de route van Rotterdam en Antwerpen om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Is er een rechtstreekse bus van Rotterdam naar Antwerpen?
Als je een rechtstreekse bus wilt nemen van Rotterdam naar Antwerpen, zou je gebruik kunnen maken van Flixbus of Union Ivkoni International. Als er geen rechtstreekse verbindingen zijn van Rotterdam naar Antwerpen, check dan andere beschikbare verbindingen op Omio en combineer de beste aanbiedingen om snel in Antwerpen te kunnen komen.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per bus van Rotterdam naar Antwerpen te reizen?
Bespaar geld en laat Omio de beste bus tickets enkele reis of retour zoeken van Rotterdam naar Antwerpen. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Rotterdam naar Antwerpen zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Antwerpen vanuit Rotterdam per bus, zijn er dan in de buurt van Antwerpen nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Onze klanten die kiezen voor een reis per bus naar Antwerpen, reizen ook vaak naar Brussel, Amsterdam of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Antwerpen en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Rotterdam naar Antwerpen reizen? Kan ik per bus reizen?
Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Rotterdam naar Antwerpen wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Antwerpen
Rotterdam
Voorzieningen