Bus van Rotterdam naar Brussel

De goedkoopste busreizen Van Rotterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Goedkoopst

23

Gemiddelde

23

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

00:33Rotterdam, Conradstraat2u20 02:53BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis
11:20Rotterdam, Conradstraat2u15 13:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis

Bustijden Rotterdam naar Brussel

Bussen weergeven voor morgen, donderdag 18 augustus
00:33Rotterdam, Conradstraat2u20 02:53BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
11:20Rotterdam, Conradstraat2u15 13:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen

Dit is de laatste bus van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.
di
06 sep.
wo
07 sep.

De snelste bussen Van Rotterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Snelste reis

2 u 15 m

Gemiddelde

2 u 17 m

Bussen per dag

2

Afstand busreis

120 km

Van de 2 treinen die elke dag vertrekken vanaf Rotterdam naar Brussel rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

11:20Rotterdam, Conradstraat2u15 13:35BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis
00:33Rotterdam, Conradstraat2u20 02:53BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bus reisplanner: bus van Rotterdam naar Brussel

distanceAfstand119 km
durationGemiddelde busduur2 h 15 min
priceGemiddelde busticketsprijs€ 8
frequencyBus frequentie17 per dag
changesDirecte busJa, er zijn 12 directe bussen per dag
carriersBusmaatschappijenBlaBlaCar Bus, Ouibus, Eurolines Switzerland, Union Ivkoni International, Infobus, Flixbus, Movelia, Eurolines France, Citybus Express of Lasta

Met bussen van Rotterdam naar Brussel leg je reis 119 km af wat gemiddeld 2 h 15 min duurt bij onze reispartners zoals BlaBlaCar Bus, Ouibus, Eurolines Switzerland, Union Ivkoni International, Infobus, Flixbus, Movelia, Eurolines France, Citybus Express of Lasta. Normaalgesproken zijn er er zijn 17 bussen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 8 kost, vind je het goedkoopste busticket zelfs al voor € 7. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Brussels, Brussels South (Gare du Midi).

Busmaatschappijen: BlaBlaCar Bus en FlixBus van Rotterdam naar Brussel

Je kunt reizen met een bus tussen Rotterdam en Brussel met BlaBlaCar Bus en FlixBus voor slechts € 7. Wanneer je zoekt naar dienstregelingen en tickets, laat Omio je de beste zien.

FlixBus
BlaBlaCar Bus

FlixBus is een van Europa's toonaangevende goedkope bus operators, opgericht in Duitsland en biedt langeafstandsdiensten met bus in Europa en de VS. FlixBus exploiteert ook 's nachts bussen op geselecteerde routes door heel Europa. Standaardvoorzieningen op FlixBus zijn onder meer gratis wifi, stopcontacten om je telefoon, tablet of laptop op te laden tijdens lange busreisen, extra beenruimte, bagageruimte en toiletten. Je kunt zelfs aan boord snacks en drankjes kopen. FlixBus biedt voor al zijn routes alleen het standaardticket aan, waarmee je één stuks handbagage en één stuks ruimbagage per persoon mag meenemen. Voor extra bagage en specifieke stoelreserveringen, bijvoorbeeld als je een Extra Seat, Table Seat of de Panorama Seat wilt boeken, gelden toeslagen.

FlixBus bussen van Rotterdam tot Brussel, informatie:

 • Gemiddelde duur: 2 h 35 min
 • Gemiddelde prijs: € 7
 • FlixBus frequentie: 8 per dag

BlaBlaCar-Bus (voorheen bekend als Ouibus of iDBUS), een dochteronderneming van de populaire Franse autodeeldienst BlaBlaCar, is een aanbieder die langeafstandsdiensten met de bus aanbiedt in tien landen in Europa. BlaBlaCar-Bus, opgericht in Frankrijk, biedt verbindingen naar meer dan 300 bestemmingen. Standaardvoorzieningen op de bussen zijn onder meer airconditioning, toiletten, USB en stopcontacten voor het opladen van telefoons, tablets en laptops tijdens lange reizen met de bus. Ze hebben ook extra beenruimte en verstelbare stoelen. Op bepaalde routes is er ook gratis wifi beschikbaar. BlaBlaCar-Bus biedt alleen het standaardticket voor al zijn routes, waarmee je één stuk handbagage en maximaal twee tassen per persoon voor het ruim kunt meenemen.

BlaBlaCar Bus bussen van Rotterdam tot Brussel, informatie:

 • Gemiddelde duur: 2 h 11 min
 • BlaBlaCar Bus frequentie: 1 per dag

Welke bussen rijden er van Rotterdam naar Brussel?

 • Welke busmaatschappijen bieden er bussen van Rotterdam naar Brussel aan?
 • Voor een busreis van Rotterdam naar Brussel heb je de keuze uit vier busmaatschappijen: Eurolines, Ouibus, Flixbus en Citybus Express.
 • Is er een rechtstreekse busreis mogelijk?
 • Je kunt rechtstreeks en goedkoop van Rotterdam naar Brussel reizen.
 • Hoe lang duurt de kortste busreis?
 • De snelste busverbinding tussen Rotterdam en Brussel duurt 1 uur en 55 minuten.
 • Hoe lang van tevoren zijn er bustickets beschikbaar?
 • Het is mogelijk om tot vlak voor vertrek een busticket te kopen.
 • Zijn er bustickets bij Omio beschikbaar?
 • Omio heeft voor jou bustickets van Eurolines en Ouibus beschikbaar.

Welke busreizen biedt Flixbus aan van Rotterdam naar Brussel?

Met Flixbus kun je al na 2 uur en 5 minuten van Rotterdam in Brussel zijn. De rit is rechtstreeks.

Welke busreizen biedt Eurolines aan van Rotterdam naar Brussel?

Met Eurolines ben je nog sneller op de plaats van bestemming. De rechtstreekse bussen van Rotterdam naar Brussel kunnen de reis in 1 uur en 55 minuten afleggen.

Welke busreizen biedt Ouibus aan van Rotterdam naar Brussel?

De busreis met maatschappij Ouibus duurt 2 uur en 45 minuten. Je hoeft tussen Rotterdam en Brussel nergens over te stappen.

Welke busreis biedt Citybus Express aan van Rotterdam naar Brussel?

Citybus Express brengt je net als Ouibus in 2 uur en 45 minuten rechtstreeks van Rotterdam naar Brussel.

Vanaf welke busstations vertrekken bussen in Rotterdam?

De bussen van Rotterdam naar Brussel vertrekken op veel verschillende tijdstippen en vanaf diverse locaties. De vertrekpunten zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Stap bijvoorbeeld op bij de Capelsebrug. Daar is een metrostation dat je makkelijk vanuit het centrum van Rotterdam bereikt.

Ook vanaf Rotterdam Zuidplein vertrekken er bussen naar Brussel. Deze locatie is onder andere te bereiken met de metro's van lijn D en E.

De halte aan de Conradstraat ligt vlak bij het Centraal Station. Op dit punt stoppen bijna alle trams en bussen die door de stad rijden.

Op welke busstations komen bussen aan in Brussel?

De bussen van Rotterdam naar Brussel arriveren onder andere op station Brussel-Noord. Het centrum van de Belgische hoofdstad is vanaf dit station goed bereikbaar met de metro. De rit duurt slechts enkele minuten.

Je kunt ook aankomen op station Brussel-Zuid. Hier kun je eenvoudig overstappen op de metro of de vele stadsbussen.

Stap je uit op de Rue de France? Dan is het maar een paar minuten lopen naar de metrohalte van het Zuidstation. De metro rijdt in circa 5 minuten naar het stadscentrum.

Reistips: bus van Rotterdam naar Brussel

Pak eenvoudig de bus naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
De goedkoopste manier om van Brussel naar Rotterdam te reizen is per bus en dat hoeft maar € 7 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope bustickets van Rotterdam naar Brussel bij Omio te kopen.
De Rotterdam naar Brussel busticketsprijs is gemiddeld € 8  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende week.
De afstand van van Rotterdam naar Brussel per bus is bij benadering 119 km.
Als je reist per bus, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare bus van Rotterdam naar Brussel. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Rotterdam naar Brussel te reizen: de gemiddelde reisduur per bus is 2 h 15 min.

Voordat je je trip van Rotterdam naar Brussel gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de bus nemen van Rotterdam, vertrekken van Rotterdam Centraal en op Brussels, Brussels South (Gare du Midi) aankomen in Brussel.

Reizigers stappen het vaakst op hun bus op Rotterdam Centraal en reizen ongeveer 875 m van het stadscentrum naar dit busstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Brussels, Brussels South (Gare du Midi) en moeten ongeveer 3.4 km reizen vanaf het busstation naar het stadscentrum in Brussel.

Als je op zoek bent naar goedkope bussen van Rotterdam naar Brussel, kun je vertrouwen op BlaBlaCar Bus, Ouibus, Eurolines Switzerland, Union Ivkoni International, Infobus, Flixbus, Movelia, Eurolines France, Citybus Express of Lasta om snel naar Brussel te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke busmaatschappijen voor de reis van Rotterdam naar Brussel te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Ja, er zijn 12 directe bussen per dag van Rotterdam naar Brussel. Je kunt kijken of je kunt reizen met Flixbus of BlaBlaCar Bus  zonder te moeten overstappen. Een directe bus verbinding nemen, bespaart je meestal tijd om op je bestemming te komen, dus is het de moeite waard daar aandacht aan te besteden wanneer je een kaartje boekt voor deze reis.
Gemiddeld, er zijn 17 bussen keer per dag van Rotterdam naar Brussel. De bus tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.
Een vroegste bus vertrekkend vanaf Rotterdam naar Brussel vertrekt om 06: 20. Een laatste bus vertrekkend vanaf Rotterdam naar Brussel vertrekt om 22: 51. Je vindt de recentste Rotterdam naar Brussel bus tijden op Omio en boek de beste vertrektijd voor jouw reis op je gekozen reisdatum.
Over het algemeen, raden we aan tickets voor bussen van te voren te scoren voor de beste deals van alle mogelijke busmaatschappijen die deze reis aanbieden om geld te besparen. Als je je bustickets tussen Rotterdam en Brussel gaat aanschaffen binnen de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets gemiddeld € 8 kosten voor een enkeltje. Om de beste prijzen te vinden voor deze reis, overweeg dan je bustickets van Rotterdam naar Brussel een paar maanden van tevoren te boeken.
Veel reizigers die in Brussel aankomen per bus, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Amsterdam of Londen. Als je erover denkt om Parijs, Amsterdam of Londen te verkennen vanuit Brussel, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een bustickets van Rotterdam naar Brussel om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw bustickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Rotterdam naar Brussel bus, zowel voor als tijdens de reis.
Check Omio om de beste bussen te vergelijken als je van Rotterdam naar Brussel wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Brussel

Meer reisopties per bus van Rotterdam naar Brussel

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal